-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,27% 0,15
-
GRAM ALTIN
6296,53% 0,81
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
Ekonomiye 40 milyon lira katkısı var: Sason çileği tescillendi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Ekonomiye 40 milyon lira katkısı var: Sason çileği tescillendi
Kentte, coğrafi işaret belgesi alarak tescillenen ilk ve tek ürün, Sason çileği oldu. BATSO’nun başvurusu üzerine, Türk Patent ve Marka Kurumu'nun Sason çileğini tescil etmesi nedeniyle, Sason ilçesinin Erdemli Mahallesi'ndeki çilek tarlasında tören düzenlendi. Törene, Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra, Sason Kaymakamı Samet Serin, Sason Belediye Başkanı Şafi Yavuz, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ile bazı kurum müdürleri ve çilek üreticileri katıldı.
'EKONOMİYE KATKISI 40 MİLYON TL CİVARINDA'
Törende konuşan Vali Şahin, Batman'ın bir tarım şehri ve tescillenecek çok sayıda ürünü olduğunu ifade ederek, “2007 yılında 15 dekar alanda yetiştiriciliğine başlanan Sason çileği, bugün geldiğimiz noktada Türkiye’de bir marka olmuş ve bu markası da artık tescillenmiş durumda. Batman’ın Sason ilçesinde üretilen bu ürünün, ilçe ekonomisine katkısı 40 milyon lira civarında. Bu azımsanacak bir rakam değil. Yetmedi, bu kıymetli ürün, bir marka değer olarak Batman’ın coğrafi işaret olarak tescillenmesini sağladı. Batman bir tarım şehri ve tescillenecek çok sayıda ürünü var. Umarım en kısa zamanda Sason balı, Gercüş Mezrone üzümü gibi ürünleri de tescillenmiş olur” dedi.
BATSO Başkanı Abdulkadir Demir ise, “14 yıl önce ektiğimiz çileğin, en mutlu günündeyiz. Batman ve bölgemizde tek coğrafi işaret olan Sason çileğinin coğrafik belge almasının gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Kaymakam Samet Serin de tescillenme ile birlikte, Sason çileğinin daha da yaygınlaşacağını kaydederek, “Daha önce desteklerle 15 çiftçimiz çilek ekimine başlamıştı. Bugün ilçemizin köy ve mahallerinde bin 400 dekarlık alanda, 370 kişi çilek üretmekte. Sason genelinde yaklaşık 4 bin 900 ton çilek üretiliyor. Üretilen çilekler iç pazar ile Van, Malatya, Konya, Afyon ve İstanbul’a satılıyor. Yurt dışı pazarda ise başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, Orta Doğu ülkeleri ve komşu ülkelere ihraç edilmekte” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından bazı çiftçilere plaket takdim edildi. Vali Hulusi Şahin ve davetliler, çilek tarlalarında incelemelerde bulundu.
İçişleri Bakanı Çiftçi: Sokak çetelerine ve onları cazip göstermeye kalkışanlara geçin vermeyeceğiz
Elazığ'da 9 ayrı suçtan 16 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Grossi'den İran'daki nükleer santrale yönelik olası saldırıda "radyasyon" uyarısı
Diyarbakır Valiliği'nden yol kenarına bırakılan EYP'nin patlamasına ilişkin açıklama
Trump: İran'ın enerji santralini 10 gün boyunca vurmayacağız
İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde STRATCOM Zirvesi başlıyor
Siyonist genelkurmay başkanı: israil "ordusu" çöküşün eşiğinde!
Ticaret Bakanı Bolat: Bakan Kyle ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik
İranlı general Şikarçi: Operasyonlarımızda 1321 siyonist ve 800 Amerikan öldü
Müftü Aruk: Diziler toplumsal ahlakı olumsuz etkiliyor
Kapıkule'de 2 yolcunun montunda 12 kilo uyuşturucu yakalandı
Pezeşkiyan'dan bölgedeki ABD üslerini hedef almalarına ilişkin İslam ülkelerine çağrı
Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor
Türkiye'den Karadeniz'de Türklerin işlettiği gemiye yönelik saldırıya tepki
Mersin'de metruk bina park halindeki aracın üzerine çöktü
Belediye Başkanı Taşkın: Önümüzdeki hafta 3 bin işyeri hemşerilerimizle buluşacak
Ordu'da sahile insansız deniz veya hava aracı vurdu
İran, ABD'nin 15 maddelik dayatmasına resmi yanıtını iletti
İstanbul’da mevzuata aykırı uzatma ağlarına el konuldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırganların nazarında Şii veya Sünni olmamızın bir farkı var mı?
Malatya'da şap alarmı: TİGEM işletmesi karantinaya alındı
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı
Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza
Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak
Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı
Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek
Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı
Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli
Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi
Yükleniyor







