• BIST 100

    15870,43%-0,89
  • DOLAR

    44,07% 0,18
  • EURO

    51,07% -0,21
  • GRAM ALTIN

    7206,46% 0,36
  • Ç. ALTIN

    11734,45% -1,11

Ekonomiye ilişkin bazı düzenlemeler Resmi Gazete'de

20 Mart 2021, Cumartesi 19:05
20 Mart 2021, Cumartesi 19:05
Ekonomiye ilişkin bazı düzenlemeler Resmi Gazete
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ekonomiye ilişkin bazı düzenlemeler Resmi Gazete'de

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'a göre, Seyhan Nehri'nde 1949 ile 1951 yıllarında yaşanan taşkınlar nedeniyle binalarını boşaltmak durumunda kalanlara, üzerinde bina yapmak üzere DSİ tarafından tahsis edilen arazilerin mülkiyetinin rayiç bedeli üzerinden doğrudan satışını yapmaya arazi maliki idare yetkili olacak.

Doğrudan satış talep eden kişiler, düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından 6 ay içinde valiliğe müracaat edecek. Müracaat süresinin sonunda tüm başvuranların hak sahipliği, ilgili valilik bünyesinde oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilecek ve hak sahiplik durumları tespit edilecek. Tespit sonuçları başvuranlara tebliğ edilecek.

15 Mart 2020'den sonra ihalesi yapılmış ancak uygulama sözleşmesi imzalanmamış yap-işlet-devret projelerine ilişkin özel bütçeli kuruluşun yanında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da borç üstlenim anlaşmasında taraf olabilecek.

Akşehir Gölü'nün Konya Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde yer alan kıyı kesiminde, 1970'li yıllardan itibaren yapılan kadastro çalışmalarıyla şahıslara ait mülkiyetler ile kadastro harici bırakılmasına karar verilen yerlere ilişkin düzenleme yapılacak. Bu kapsamda, 4 Ocak 2019 tarihli kıyı kenar çizgisi dikkate alınarak söz konusu taşınmaz maliklerinin mülkiyet sorunları çözümlenecek.

Mobil telefon kapsama alanının ve internet hizmeti altyapılarının yaygınlaştırılmasını teşvik edecek düzenlemeler yapılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçesinde yer alan ilgili ödeneklerin, evrensel hizmet ödemelerinin yapılabilmesini teminen yıl içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bütçesine aktarılabilmesine imkan sağlanacak.

Bu kapsamda, uluslararası örneklere uygun şekilde, evrensel hizmet yükümlüsünün belirlenmesine yönelik yöntemlerin çeşitlendirilmesi, evrensel hizmet yükümlüsünün birden fazla işletmeci arasından belirlendiği hallerde net maliyet hesabına esas teşkil edecek yöntemin tanımlanması, evrensel hizmet yükümlülerine evrensel hizmet işine ilişkin bedelin yüzde 30'una kadar avans ödenebilmesi ve ortalama 18 ayı bulan ödeme periyotlarının kısaltabilmesine imkan tanınması amaçlanıyor.

Ayrıca evrensel hizmet kapsamında yürütülecek projelerde, zorunlu hallerde altyapı kurulumu gerektiren işlerde evrensel hizmet yükümlüsü olma şartı aranmayabilecek.

Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nda yapılan değişiklikle, 'hayvan sağlığı, hayvan refahı ve zootekni ile ilgili yaptırımlar' yeniden düzenleniyor.

Düzenlemeyle, işletme başına uygulanan idari para cezalarının hayvan başına uygulanması amaçlanıyor.

Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenen esaslara uygun olarak hayvanlarını tanımlatmayan, hayvanlarını kayıt altına aldırmayan ve gerekli bildirimlerde bulunmayan hayvan sahiplerine, sığır cinsi hayvanlar için hayvan başına 50 lira, koyun ve keçi türü hayvanlar için hayvan başına 5 lira, diğer hayvan türleri için hayvan başına 50 lira, işletmelerini kayıt altına aldırmayan ve kayıt tutmayan hayvan sahiplerine ise işletme başına 200 lira idari para cezası verilecek.

Tanımlattırılmamış sığır cinsi hayvanlar ile koyun ve keçiler, nakil sırasında yakalanmaları halinde gebe hayvanlar, 6 aylıktan küçük koyun ve keçiler ile bir yaşından küçük sığır cinsi hayvanlar hariç olmak üzere tüm masrafları sahibi tarafından karşılanarak en yakın kesimhanede kestirilecek ve sahibine teslim edilecek.

Tanımlattırılmamış gebe hayvanlar, 6 aylıktan küçük koyun ve keçiler ile bir yaşından küçük sığır cinsi hayvanlar nakil esnasında yakalanmaları durumunda kestirilmeyecek, sahibinin bilgisi dahilinde karantina altına alınacak. Karantinayla ilgili konular, Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenecek.

TCDD'nin bazı yatırımlarının finansmanının, işletme bütçesinde yer alan finansman açıklarının ve TCDD Taşımacılık AŞ'ye yapılan sermaye transferi nedeniyle doğan açıklarının sermayesine mahsuben Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından desteklenmesi süresi 2023 yılı sonuna kadar uzatılacak. Bu süreyi 10 yıla kadar uzatmaya Cumhurbaşkanı yetkili olacak.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'nda alan kılavuzlarının görev yapmaya devam edebilmelerine yönelik düzenleme yapılacak. Bu kapsamda kanuna 'alan kılavuzu' tanımı eklenecek.

Alan kılavuzu, 'Tarihi Alan Başkanlığınca belirlenen usul ve esaslara göre başkanlıkça düzenlenen kurs ve sınav sonucunda başarılı olan ve yetkilendirilen, ziyaretçilere Tarihi Alan ve Çanakkale Savaşları ile ilgili bilgi veren kişi'yi ifade edecek.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Kuveyt petrol üretimini durdurdu

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan bazı ülkelerin "arabuluculuk" girişimlerine tepki!

FAO: Küresel gıda fiyatları 5 ay sonra yeniden yükselişte

Reuters: İran'daki okul saldırısında ABD'nin rolü var

Brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı

Mersin Peygamber Sevdalılarından İran halkına destek

Yenilenebilir enerjide hızlı büyüme

Rusya ve Ukrayna arasında esir takası

Malatya'da semt pazarlarında zabıta denetimi

Bakan Gürlek’ten adaletin güçlendirilmesi mesajı

Psikolog Aşan: Okullarda artan şiddet olayları bireysel değil toplumsal bir sorunudur

İzmir’de av sezonu kapandı

Adana'da siyonist-ABD saldırılarına tepki: "Her üs işgal için adımdır ve hepiniz tehlikedesiniz"

Peygamber Sevdalıları Vakfı Bölge Koordinatörü Ödemiş: Müslümanlar izzetli şekilde ayağa kalkmalı

Dinlenmek için camiye girdi Müslüman oldu

OSTİM Teknik Üniversitesi: ABD-israil-İran çatışmasının ekonomik maliyeti günde 1 milyar doları aşabilir

'Bilim Kafe'de bağımlılıkla mücadele konuşuldu

Ankara’da ABD Büyükelçiliği önünde 'Gazze Nöbeti' devam ediyor

Karaman il eğitim değerlendirme toplantısı, Bakan Tekin'in başkanlığında yapıldı

Gazze'de iftar sofralarına Yetimler Vakfı desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü

Devrim Muhafızları: Operasyonun 22. dalgasında füze atışlarında tam başarı sağlandı

Bakan Bolat: Sırbistan ile iş birliğimizi ileri taşımayı kararlılıkla sürdüreceğiz

Umut Kervanı Batman'dan Suriye'ye 1 tır insani yardım gönderdi

Dışişleri Bakanlığı: Bölgedeki vatandaşların durumunu yakından takip ediyoruz

Bursa'da İran'a yönelik saldırılar tel'in edildi: Müslümanlar izzetlice ayağa kalkmalıdır

Pancar üreticilerine 16 milyar 902 milyon TL ödeme yapıldı

Midyat’ta ABD ve işgal rejimi saldırıları tel'in edildi

Kuramı: "Müslümanın Müslümandan başka dostu da yoktur"

Gaziantep'te haklarında 11 yılın üzerinde hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kuveyt petrol üretimini durdurdu

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan bazı ülkelerin "arabuluculuk" girişimlerine tepki!

FAO: Küresel gıda fiyatları 5 ay sonra yeniden yükselişte

Reuters: İran'daki okul saldırısında ABD'nin rolü var

Brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı

Mersin Peygamber Sevdalılarından İran halkına destek

Yenilenebilir enerjide hızlı büyüme