• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

Elazığ’dan Şırnak’a gelen hasta, eş zamanlı ameliyatla sağlığına kavuştu

19 Kasım 2023, Pazar 15:15
19 Kasım 2023, Pazar 15:15
Elazığ’dan Şırnak’a gelen hasta, eş zamanlı ameliyatla sağlığına kavuştu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Elazığ’dan Şırnak’a gelen hasta, eş zamanlı ameliyatla sağlığına kavuştu

Elazığ’dan Şırnak’a gelen kadın hasta, eş zamanlı Laparoskopik (kapalı) İsthmosel ameliyatı olarak sağlığına kavuştu.
Elazığ’da yaşayan Hatice Yalçındağ (40), tekrarlayan sezaryenlere bağlı olarak sezaryen kesi yerinde bir cepleşme, tünelleşmenin oluşması, uzun süren adet kanamaları, lekelenmeler, ara kanamalar, kronik kasık ağrıları, ilişki sonrası kanamalar, yine aynı şekilde yapışıklığa bağlı kronik kabızlık şikayetleri, hazımsızlık, idrar kaçırma, uzun süre idrar tutamama şikayetleriyle Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde görev yapan Opr. Dr. Zeynep Usta Kurt’a başvurdu. Yalçındağ, tetkikler sonrası tek seansta eş zamanlı birden çok ameliyat olarak sağlığına kavuştu.
Opr. Dr. Zeynep Usta Kurt, hastaya Laparoskopik (kapalı) İsthmosel onarımı ameliyatı gerçekleştirdiklerini söyledi.
Şırnak’ta 1 yılda 200’ü aşkın ameliyat gerçekleştirdiğini aktaran Kurt, Şırnak Devlet Hastanesinde yaklaşık 1 yıldır görev yaptığını, 1 yıllık süreçte 200’ü aşkın jinekolojik ameliyatı gerçekleştirdiğini belirterek, bunlardan biri de dün gerçekleştirdikleri Laparoskopik (kapalı) İsthmosel onarımı olduğunu dile getirdi.
Kurt, şöyle konuştu:
'Tekrarlayan sezaryenlere bağlı olarak, sezaryen kesi yerinde bir cepleşme, bir tünelleşmenin oluşması ve hastalarımızda uzun süren adet kanamaları, lekelenmeler, ara kanamalar, kronik kasık ağrıları, ilişki sonrası kanamalar, yine aynı şekilde yapışıklığa bağlı kronik kabızlık şikayetleri, hazımsızlık, idrar kaçırma, uzun süre idrar tutamama şikayetleri vardı. Burada yaptığımız muayenede mesanenin ileri derecede rahime yapışık olduğunu tespit ettik. Aynı zamanda geçirilmiş sezaryenlere bağlı olarak eski sezaryen yerindeki 3 kez yapılan sezaryene bağlı doku iyileşmesinde bozukluk ve rahimde bir açıklık vardı. O açıklık olan kısmı İsthmosel olarak isimlendiriyoruz. Orayı Laparoskopik olarak onardık. Bağırsaklarına ve mesanesine ait olan yapışıkları karın içinde serbestleştirdik. İdrar kesesindeki sarkmayı da vajinal yoldan onarmış olduk. Eş zamanlı birden çok ameliyatı tek seansta gerçekleştirmiş olduk. Hastamız ameliyatının 1’inci gününde. Bu gün gayet iyi. Bugün ki takiplerinden sonra yarın taburcu edip, Elazığ’a göndermeyi düşünüyoruz.”
Hasta Hatice Yalçındağ, dün ameliyat olduğunu, bu gün çok iyi olduğunu dile getirdi. Yalçındağ, 'Hatta bugün gitmeyi de istedim. Doktorumuz, hayır dedi, biraz daha kalmanız gerekiyor. Yarın taburcu olacağım. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Zeynep doktora sahip oldukları için Şırnak’ın gerçekten şanslı olduğunu düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Kanada Başbakanı'ndan, Trump'ın gümrük vergisi tehdidine tepki

Diyarbakır'da yaban domuzu sürüsü havadan görüntülendi

Yardımlara yönelik engellemeler Gazze’de ateşkesin içini boşaltıyor

Sivas’ta kar nedeniyle 493 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Yüzde şimşek çaktıran hastalık günlük hayatı felç ediyor

MİT Başkanı Kalın, HAMAS heyetiyle bir araya geldi

Yetimler Vakfı’ndan Suriye’deki Kürtler için yardım çağrısı

Sınır kapıları ve havalimanlarında yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi

Tesettüre giren yüzlerce genç kız için görkemli tören

Denizlerde hava: Ege'de fırtınamsı rüzgar uyarısı

Yapıcıoğlu: Asgari ücret aileyi de kapsayacak şekilde yeniden tanımlanmalı

Burdur'da zincirleme kaza: 1 ölü, 7 yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Bayrampaşa Belediyesine ilişkin soruşturmada 8 tutuklama

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı Suriye için yapılan yardım çağrısına destek oldu

Malatya'da bıçaklı kavga: 2'si ağır 3 yaralı

Malatya'da karbonmonoksit gazından zehirlenen 46 kişi hastaneye kaldırıldı

Lübnan’da 5 katlı bina çöktü: 2 kişi kurtarıldı, 3 kayıp

Karla kapalı köyde fenalaşan hasta 5 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Endonezya'da toprak kayması: 7 ölü, 82 kayıp

Suriye'de ateşkes 15 gün uzatıldı

Rusya'dan Ukrayna'nın farklı bölgelerine hava saldırısı

ABD'den Kanada’ya yüzde 100 gümrük vergisi tehdidi

Muğla'da zincirleme trafik kazası: 4 yaralı

Diyarbakır'da parkta kafe yangını

MİT Başkanı Kalın HAMAS müzakere heyeti ile görüştü

ABD'de bir apartmanda yangın. 1 ölü, 14 yaralı

ABD-Rusya-Ukrayna görüşmelerinde yeni toplantılar gelecek hafta

ABD'de ICE protestoları şiddetleniyor

Rusya: Ukrayna ordusu, Donbas'ı terk etmeli

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kanada Başbakanı'ndan, Trump'ın gümrük vergisi tehdidine tepki

Diyarbakır'da yaban domuzu sürüsü havadan görüntülendi

Yardımlara yönelik engellemeler Gazze’de ateşkesin içini boşaltıyor

Sivas’ta kar nedeniyle 493 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Yüzde şimşek çaktıran hastalık günlük hayatı felç ediyor

MİT Başkanı Kalın, HAMAS heyetiyle bir araya geldi

Yetimler Vakfı’ndan Suriye’deki Kürtler için yardım çağrısı