• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Elazığ’dan Şırnak’a gelen hasta, eş zamanlı ameliyatla sağlığına kavuştu

19 Kasım 2023, Pazar 15:15
19 Kasım 2023, Pazar 15:15
Elazığ’dan Şırnak’a gelen hasta, eş zamanlı ameliyatla sağlığına kavuştu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Elazığ’dan Şırnak’a gelen hasta, eş zamanlı ameliyatla sağlığına kavuştu

Elazığ’dan Şırnak’a gelen kadın hasta, eş zamanlı Laparoskopik (kapalı) İsthmosel ameliyatı olarak sağlığına kavuştu.
Elazığ’da yaşayan Hatice Yalçındağ (40), tekrarlayan sezaryenlere bağlı olarak sezaryen kesi yerinde bir cepleşme, tünelleşmenin oluşması, uzun süren adet kanamaları, lekelenmeler, ara kanamalar, kronik kasık ağrıları, ilişki sonrası kanamalar, yine aynı şekilde yapışıklığa bağlı kronik kabızlık şikayetleri, hazımsızlık, idrar kaçırma, uzun süre idrar tutamama şikayetleriyle Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde görev yapan Opr. Dr. Zeynep Usta Kurt’a başvurdu. Yalçındağ, tetkikler sonrası tek seansta eş zamanlı birden çok ameliyat olarak sağlığına kavuştu.
Opr. Dr. Zeynep Usta Kurt, hastaya Laparoskopik (kapalı) İsthmosel onarımı ameliyatı gerçekleştirdiklerini söyledi.
Şırnak’ta 1 yılda 200’ü aşkın ameliyat gerçekleştirdiğini aktaran Kurt, Şırnak Devlet Hastanesinde yaklaşık 1 yıldır görev yaptığını, 1 yıllık süreçte 200’ü aşkın jinekolojik ameliyatı gerçekleştirdiğini belirterek, bunlardan biri de dün gerçekleştirdikleri Laparoskopik (kapalı) İsthmosel onarımı olduğunu dile getirdi.
Kurt, şöyle konuştu:
'Tekrarlayan sezaryenlere bağlı olarak, sezaryen kesi yerinde bir cepleşme, bir tünelleşmenin oluşması ve hastalarımızda uzun süren adet kanamaları, lekelenmeler, ara kanamalar, kronik kasık ağrıları, ilişki sonrası kanamalar, yine aynı şekilde yapışıklığa bağlı kronik kabızlık şikayetleri, hazımsızlık, idrar kaçırma, uzun süre idrar tutamama şikayetleri vardı. Burada yaptığımız muayenede mesanenin ileri derecede rahime yapışık olduğunu tespit ettik. Aynı zamanda geçirilmiş sezaryenlere bağlı olarak eski sezaryen yerindeki 3 kez yapılan sezaryene bağlı doku iyileşmesinde bozukluk ve rahimde bir açıklık vardı. O açıklık olan kısmı İsthmosel olarak isimlendiriyoruz. Orayı Laparoskopik olarak onardık. Bağırsaklarına ve mesanesine ait olan yapışıkları karın içinde serbestleştirdik. İdrar kesesindeki sarkmayı da vajinal yoldan onarmış olduk. Eş zamanlı birden çok ameliyatı tek seansta gerçekleştirmiş olduk. Hastamız ameliyatının 1’inci gününde. Bu gün gayet iyi. Bugün ki takiplerinden sonra yarın taburcu edip, Elazığ’a göndermeyi düşünüyoruz.”
Hasta Hatice Yalçındağ, dün ameliyat olduğunu, bu gün çok iyi olduğunu dile getirdi. Yalçındağ, 'Hatta bugün gitmeyi de istedim. Doktorumuz, hayır dedi, biraz daha kalmanız gerekiyor. Yarın taburcu olacağım. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Zeynep doktora sahip oldukları için Şırnak’ın gerçekten şanslı olduğunu düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

Malatya'da Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Kocaeli'de motosiklet ve scooterların trafiğe çıkışı yasaklandı

Malatya-Kayseri yolunda yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor

Küba’da gizemli virüs salgını hızla yayılıyor

Isparta’da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Malatya'da yoğun sis etkili oluyor

Gümüşhane’de kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi

Myanmar'da genel seçimlerin ikinci turu yapılıyor

Güney Afrika'da orman yangınlarında 100 bin hektarlık alan zarar gördü

Rusya Belogorye yerleşim yerini kontrol altına aldı

Isparta’da denetimlerde 52 aranan kişi yakalandı

Malatya’da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara

Azerbaycan’dan Ermenistan’a 979 tonluk benzin sevkiyatı: 18 vagonluk tren yola çıktı

ABD'de Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Birimi'ne yönelik öfke dalgası büyüyor

“DSİ’nin teslim ettiği suyu musluklara akıtamayan Ankara Büyükşehir Belediyesi var”

Kuzey Avrupa, Goretti Fırtınası'nın etkisi altına girdi

Balıkesir'de zincirleme kaza: 1 ölü, 10 yaralı

Şanlıurfa'da mesken yangını büyümeden söndürüldü

Pakistan'da düzenlenen operasyonda 12 militan etkisiz hale getirildi

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 54 seferini iptal etti

Tunceli’de yoğun kar nedeniyle 2 gün süreyle eğitime ara verildi

Kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen iller

Bingöl’de eğitime kar engeli

Siyonist rejimden Lübnan'a 10'dan fazla hava saldırısı

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Seçimi Sonuçlandı

Erzincan’da durdurulan otobüste 1 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Sivas’ta kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi

Gaziantep için kuvvetli yağış uyarısı

İslam İşbirliği Teşkilatı, işgalci rejimin Somaliland'ı tanımasını kınadı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Kocaeli'de motosiklet ve scooterların trafiğe çıkışı yasaklandı

Malatya-Kayseri yolunda yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor

Küba’da gizemli virüs salgını hızla yayılıyor

Isparta’da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Malatya'da yoğun sis etkili oluyor