• BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,25% -0,02
  • EURO

    50,30% 0,29
  • GRAM ALTIN

    6496,66% 1,91
  • Ç. ALTIN

    10416,37% 0,00

Elektrikli Volkswagen ID.R rekora imza attı!

09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
Elektrikli Volkswagen ID.R rekora imza attı!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Elektrikli Volkswagen ID.R rekora imza attı!

Volkswagen elektrikli mobilitede yeni bir rekora imza attı. İki elektrikli motora sahip olan ID.R, daha önce hiçbir elektrikli otomobilin erişemediği hızla, Nürburgring-Nordschleife turunu 6:05:336 dakikada tamamladı.

Romain Dumas (F), Peter Dumbreck’in (GB, NIO EP9) 2017’de gerçekleştirdiği 40.564 saniyelik rekoru kırdı. Ortalama 206.96 km/s. hızla ID.R, bir kez daha Volkswagen’in elektrikli motorunun etkileyici performansını ve kapasitesini gözler önüne serdi. Bu 500 KW (680 PS) emisyonsuz yarış otomobili, Volkswagen’in gelecek dönemde satışa sunacağı tam elektrikli ID model ailesinin yarış pistlerindeki başarılı temsilcisi olacak.

Bir yılda 3 rekor birden

Volkswagen Motor Sporları, sadece on iki ay içerisinde, ID.R modeliyle çoktan üç rekora imza attı. Romain Dumas, 24 Haziran 2018’de meşhur Pikes Peak Uluslararası Tırmanış pistinde (ABD) 7:57:148 dakikayla mutlak tur rekorunu kırmıştı. Hemen üç hafta sonra, güney İngiltere’de Goodwood Hız Festivali’nde, 43.86 saniyeyle elektrikli otomobilde yeni bir rekor gelmişti. Efsanevi Nordschleife’de kırılan yeni rekorsa, bu başarı listesine eklendi.

Nürburgring’de 24-saatlik turu dört kez kazanan Romain Dumas’a göre, ID.R’la gerçekleştirdiği rekora giden bu tur en sevdiği pistte elde ettiği en önemli başarılardan biri. “Nordschleife’de rekor sahibi olmak beni çok gururlandırıyor,” diyen Dumas, “Benim için bu dünyanın en iyi ve en zorlu yarış pisti. Yine mükemmel bir iş çıkaran Volkswagen Motor Sporları takımına teşekkür etmek istiyorum. ID.R, Nordschleife’ye çok iyi hazırlanmıştı; otomobilin sert bir biçimde hız kazanmasını, virajlarda birden sürat alışını deneyimlemek çok eğlenceliydi” diye konuştu.

Nordschleife’deki e-rekorla birlikte Volkswagen bir kez daha elektrikli mobilitenin sağladığı muazzam performans kabiliyetlerini kanıtlamış oldu. Volkswagen Motor Sporları Yöneticisi Sven Smeets, “Bu etkileyici başarı hikayesi, mühendislerimizin titiz hazırlıklarının, test aşamasında bütün bir takımın kusursuz çalışmasının ve elbette Romain Dumas’ın mükemmel sürüş performansının sonucu” dedi.

Gelişmiş ID.R versiyonu Nordschleife’nin özel koşullarına adapte oldu

Volkswagen Motor Sporları, ID.R’ı Nürburgring Nordschleife görevine hazırlamak için Pikes Peak ve Goodwood rekor turlarındaki versiyonunu, sadece beş ay içerisinde adeta baştan yarattı. Teknik Direktör François-Xavier Demaison, “Bu gelişmiş ID.R versiyonunda, aerodinamik konfigürasyon, daha da güçlü bir biçimde mümkün en üst hıza adapte edildi” dedi. “Simülatörde ve yarış pistinde gerçekleştirdiğimiz kapsamlı test turları sayesinde, bilhassa şase ayarına, enerji idaresine ve rekor teşebbüsüne en uygun lastik seçimine odaklanarak ID.R’ı Nordschleife’ye özel koşullara adapte ettik” diye konuştu.

Siirt’te kar yağışıyla birlikte kaza haberleri gelmeye başladı

Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe ilave tedbirler alındı

Siirt’te balkondan düşen 74 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Suriye ordusu Tişrin Barajı'nı kontrol altına aldı

Siirt’te keklik, yaban tavşanı ve tilki avı sezonu kapandı

Avrupa Konseyi, Grönland için olağanüstü toplanacak

BATSO’da Vergi Uygulamaları Masaya Yatırıldı

İşgalciler El-Halil'i abluka altına aldı: Yüzlerce askerle günler sürecek saldırı planlanıyor

Trombosit bağışına çağrı: Sizin için 1,5 saat, bir başkası için yeni bir hayat

Buzun altındaki kıtaya yolculuk: Antarktika’nın gizli topografyası

Eğitimci Güler: Yarıyıl tatili dinlenme kadar gelişim için de bir fırsattır

Irak, bir üs hariç ABD güçlerinin ülkeden tamamen çekildiğini açıkladı

Konut Fiyat Endeksi aralık ayında yükseldi

Mersin’de İlk Kez Akdeniz Tekstil Fuarı Düzenlendi

Guatemala'da  polise yönelik saldırılar sonrası bir aylık OHAL ilan edildi

Sağ-Çev Başkanı Dursun: Uyuşturucuya sessiz kalmak bu yıkıma ortak olmaktır

İspanya'daki tren kazasında ölenlerin sayısı 39'a yükseldi

Kanser tedavisinde yeni yöntem: Bilim adamları tümörün içindeki hücreleri ilaca dönüştürdü

Bin günlük tutukluluk: Gannuşi üzerinden Tunus'ta siyasetin tasfiyesi

Müftü Durmuş: Birincil gündemimiz Kudüs olmalıdır

İstanbul'da fabrika yangını: Siyah dumanlar gökyüzünü kapladı

ABD'den Ortadoğu'ya askeri yığınak: Siyonist rejim İran senaryolarını masada tutuyor

Portekiz cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı

Kabine yoğun gündemle toplanıyor: Suriye'de yeni dönem, Gazze'de yol haritası, Terörsüz Türkiye hedefi

Gaziantep’te göçmen kaçakçılığı operasyonu: 1 tutuklama

Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı illerde motokuryelere trafik yasağı

Batman'da kışa rağmen hayat kurtaran çalışma

"Filistin Devleti" söylemi çöküyor: Siyonist rejim 700 dönüm toprağı daha işgal etti

Brent petrol 63,97 dolardan işlem görüyor

Pakistan'da AVM yangınında ölü sayısı 14'e yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siirt’te kar yağışıyla birlikte kaza haberleri gelmeye başladı

Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe ilave tedbirler alındı

Siirt’te balkondan düşen 74 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Suriye ordusu Tişrin Barajı'nı kontrol altına aldı

Siirt’te keklik, yaban tavşanı ve tilki avı sezonu kapandı

Avrupa Konseyi, Grönland için olağanüstü toplanacak

BATSO’da Vergi Uygulamaları Masaya Yatırıldı