• BIST 100

    15959,77%-0,80
  • DOLAR

    44,18% -0,08
  • EURO

    50,78% 0,48
  • GRAM ALTIN

    7135,37% 0,00
  • Ç. ALTIN

    11505,20% -0,55

Elektrikli Volkswagen ID.R rekora imza attı!

09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
Elektrikli Volkswagen ID.R rekora imza attı!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Elektrikli Volkswagen ID.R rekora imza attı!

Volkswagen elektrikli mobilitede yeni bir rekora imza attı. İki elektrikli motora sahip olan ID.R, daha önce hiçbir elektrikli otomobilin erişemediği hızla, Nürburgring-Nordschleife turunu 6:05:336 dakikada tamamladı.

Romain Dumas (F), Peter Dumbreck’in (GB, NIO EP9) 2017’de gerçekleştirdiği 40.564 saniyelik rekoru kırdı. Ortalama 206.96 km/s. hızla ID.R, bir kez daha Volkswagen’in elektrikli motorunun etkileyici performansını ve kapasitesini gözler önüne serdi. Bu 500 KW (680 PS) emisyonsuz yarış otomobili, Volkswagen’in gelecek dönemde satışa sunacağı tam elektrikli ID model ailesinin yarış pistlerindeki başarılı temsilcisi olacak.

Bir yılda 3 rekor birden

Volkswagen Motor Sporları, sadece on iki ay içerisinde, ID.R modeliyle çoktan üç rekora imza attı. Romain Dumas, 24 Haziran 2018’de meşhur Pikes Peak Uluslararası Tırmanış pistinde (ABD) 7:57:148 dakikayla mutlak tur rekorunu kırmıştı. Hemen üç hafta sonra, güney İngiltere’de Goodwood Hız Festivali’nde, 43.86 saniyeyle elektrikli otomobilde yeni bir rekor gelmişti. Efsanevi Nordschleife’de kırılan yeni rekorsa, bu başarı listesine eklendi.

Nürburgring’de 24-saatlik turu dört kez kazanan Romain Dumas’a göre, ID.R’la gerçekleştirdiği rekora giden bu tur en sevdiği pistte elde ettiği en önemli başarılardan biri. “Nordschleife’de rekor sahibi olmak beni çok gururlandırıyor,” diyen Dumas, “Benim için bu dünyanın en iyi ve en zorlu yarış pisti. Yine mükemmel bir iş çıkaran Volkswagen Motor Sporları takımına teşekkür etmek istiyorum. ID.R, Nordschleife’ye çok iyi hazırlanmıştı; otomobilin sert bir biçimde hız kazanmasını, virajlarda birden sürat alışını deneyimlemek çok eğlenceliydi” diye konuştu.

Nordschleife’deki e-rekorla birlikte Volkswagen bir kez daha elektrikli mobilitenin sağladığı muazzam performans kabiliyetlerini kanıtlamış oldu. Volkswagen Motor Sporları Yöneticisi Sven Smeets, “Bu etkileyici başarı hikayesi, mühendislerimizin titiz hazırlıklarının, test aşamasında bütün bir takımın kusursuz çalışmasının ve elbette Romain Dumas’ın mükemmel sürüş performansının sonucu” dedi.

Gelişmiş ID.R versiyonu Nordschleife’nin özel koşullarına adapte oldu

Volkswagen Motor Sporları, ID.R’ı Nürburgring Nordschleife görevine hazırlamak için Pikes Peak ve Goodwood rekor turlarındaki versiyonunu, sadece beş ay içerisinde adeta baştan yarattı. Teknik Direktör François-Xavier Demaison, “Bu gelişmiş ID.R versiyonunda, aerodinamik konfigürasyon, daha da güçlü bir biçimde mümkün en üst hıza adapte edildi” dedi. “Simülatörde ve yarış pistinde gerçekleştirdiğimiz kapsamlı test turları sayesinde, bilhassa şase ayarına, enerji idaresine ve rekor teşebbüsüne en uygun lastik seçimine odaklanarak ID.R’ı Nordschleife’ye özel koşullara adapte ettik” diye konuştu.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Vali Canalp: Bayramda güvenlik ve trafik denetimleri artırılacak

Avrupa Yetim Eli bayramlık kıyafetlerle yetimleri sevindirdi

Batman'da bölgesel göçebe hayvancılık çalıştayı düzenlenecek

Mısır ve Umman, bölgesel gerilimi görüştü

Memur-Sen İl Başkanı Önlü: Halepçe insanlık vicdanında silinmeyen bir yaradır

Engin: Kadir Gecesi kalplerimizi Kur'an'la yeniden diriltme fırsatıdır

Battalgazi Devlet Hastanesi otoparkı yenilendi

HÜDA PAR: Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatmak İslam ümmetine karşı açık bir savaş ilanıdır

Diyarbakır’da çok sayıda silah ele geçirildi

MEB, ikinci dönem birinci ortak yazılı sınavlar için kılavuz yayımladı

Siverek'te Sakal-ı Şerif yoğun ilgiyle ziyarete açıldı

İzmir’de bayramda havalar nasıl olacak?

HÜDA PAR’ın Ramazan Bayramı programı belli oldu

Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonu

Gölete doğru yuvarlanan otomobil, kaya parçasına takılarak durdu

Buca’da uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli yakalandı

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Etiyopya’da heyelan: Ölü sayısı 125’e yükseldi

IHO EBRAR bayram öncesi yetimleri giyindirdi

Ağrı'da rahatsızlanan 66 yaşındaki hasta hastaneye yetiştirildi

Diyarbakır’da aranan şahıslara operasyon

Ağrı’da başıboş köpek sorunu hem can hem mal güvenliğini tehdit ediyor

Diyarbakır’da organize suç örgütüne operasyon: 10 tutuklama

Savaşın yeni yüzü: ABD ve işgalci siyonist rejimin yapay zekâ destekli katliamları

Gençler için yeni kariyer alanı: Gayrimenkul sektörü üniversitelere giriyor

MAZLUM-DER Malatya Şube Başkanı Anıl: Zalime karşı tek yürek olmalıyız

Siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 247’ye yükseldi

Biriktirdiği harçlığını Gazze'ye bağışladı

"Kadir Gecesi’ni ibadet ve hayırla değerlendirin, affedilmeyenler var"

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Vali Canalp: Bayramda güvenlik ve trafik denetimleri artırılacak

Avrupa Yetim Eli bayramlık kıyafetlerle yetimleri sevindirdi

Batman'da bölgesel göçebe hayvancılık çalıştayı düzenlenecek

Mısır ve Umman, bölgesel gerilimi görüştü

Memur-Sen İl Başkanı Önlü: Halepçe insanlık vicdanında silinmeyen bir yaradır

Engin: Kadir Gecesi kalplerimizi Kur'an'la yeniden diriltme fırsatıdır

Battalgazi Devlet Hastanesi otoparkı yenilendi