• BIST 100

    14710,86%-0,39
  • DOLAR

    43,03% 0,02
  • EURO

    50,29% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6156,20% -0,97
  • Ç. ALTIN

    10167,41% 0,08

Elektrikli Volkswagen ID.R rekora imza attı!

09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
Elektrikli Volkswagen ID.R rekora imza attı!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Elektrikli Volkswagen ID.R rekora imza attı!

Volkswagen elektrikli mobilitede yeni bir rekora imza attı. İki elektrikli motora sahip olan ID.R, daha önce hiçbir elektrikli otomobilin erişemediği hızla, Nürburgring-Nordschleife turunu 6:05:336 dakikada tamamladı.

Romain Dumas (F), Peter Dumbreck’in (GB, NIO EP9) 2017’de gerçekleştirdiği 40.564 saniyelik rekoru kırdı. Ortalama 206.96 km/s. hızla ID.R, bir kez daha Volkswagen’in elektrikli motorunun etkileyici performansını ve kapasitesini gözler önüne serdi. Bu 500 KW (680 PS) emisyonsuz yarış otomobili, Volkswagen’in gelecek dönemde satışa sunacağı tam elektrikli ID model ailesinin yarış pistlerindeki başarılı temsilcisi olacak.

Bir yılda 3 rekor birden

Volkswagen Motor Sporları, sadece on iki ay içerisinde, ID.R modeliyle çoktan üç rekora imza attı. Romain Dumas, 24 Haziran 2018’de meşhur Pikes Peak Uluslararası Tırmanış pistinde (ABD) 7:57:148 dakikayla mutlak tur rekorunu kırmıştı. Hemen üç hafta sonra, güney İngiltere’de Goodwood Hız Festivali’nde, 43.86 saniyeyle elektrikli otomobilde yeni bir rekor gelmişti. Efsanevi Nordschleife’de kırılan yeni rekorsa, bu başarı listesine eklendi.

Nürburgring’de 24-saatlik turu dört kez kazanan Romain Dumas’a göre, ID.R’la gerçekleştirdiği rekora giden bu tur en sevdiği pistte elde ettiği en önemli başarılardan biri. “Nordschleife’de rekor sahibi olmak beni çok gururlandırıyor,” diyen Dumas, “Benim için bu dünyanın en iyi ve en zorlu yarış pisti. Yine mükemmel bir iş çıkaran Volkswagen Motor Sporları takımına teşekkür etmek istiyorum. ID.R, Nordschleife’ye çok iyi hazırlanmıştı; otomobilin sert bir biçimde hız kazanmasını, virajlarda birden sürat alışını deneyimlemek çok eğlenceliydi” diye konuştu.

Nordschleife’deki e-rekorla birlikte Volkswagen bir kez daha elektrikli mobilitenin sağladığı muazzam performans kabiliyetlerini kanıtlamış oldu. Volkswagen Motor Sporları Yöneticisi Sven Smeets, “Bu etkileyici başarı hikayesi, mühendislerimizin titiz hazırlıklarının, test aşamasında bütün bir takımın kusursuz çalışmasının ve elbette Romain Dumas’ın mükemmel sürüş performansının sonucu” dedi.

Gelişmiş ID.R versiyonu Nordschleife’nin özel koşullarına adapte oldu

Volkswagen Motor Sporları, ID.R’ı Nürburgring Nordschleife görevine hazırlamak için Pikes Peak ve Goodwood rekor turlarındaki versiyonunu, sadece beş ay içerisinde adeta baştan yarattı. Teknik Direktör François-Xavier Demaison, “Bu gelişmiş ID.R versiyonunda, aerodinamik konfigürasyon, daha da güçlü bir biçimde mümkün en üst hıza adapte edildi” dedi. “Simülatörde ve yarış pistinde gerçekleştirdiğimiz kapsamlı test turları sayesinde, bilhassa şase ayarına, enerji idaresine ve rekor teşebbüsüne en uygun lastik seçimine odaklanarak ID.R’ı Nordschleife’ye özel koşullara adapte ettik” diye konuştu.

Türkiye ile Malezya arasında 7 anlaşma imzalandı

Don felaketi Tarsus’ta çiftçiyi vurdu: Yüzde 100 zarar var

Adana’da haklarında 32 yıl hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı

İçişleri Bakanlığı kuvvetli rüzgar ve yağışlara karşı uyardı

ABD, Grönland'ı satın alma niyetinde!

Malatya'da uyuşturucudan 13 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gücünü kadim tarihimizden alan Türkiye-Malezya dostluğunu daha da perçinleyeceğiz

İletişim Başkanı Duran’dan Türkiye-Malezya ilişkilerine dair açıklama

Bursa için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

AB politikalarında Türkiye’nin stratejik önemi vurgulandı

Ticaret Bakanı Bolat, Brüksel’de AB Komiseri Dombrovskis ile görüştü

DMM'den 500 Bin Sosyal Konut Projesi'nin taksit ödemeleriyle ilgili iddialara yanıt

Siirt’te final haftasında üniversite öğrencilerine ulaşım kolaylığı

Konya Metro Projesi için mutabakat sağlandı

Vali Kızılkaya’dan 2025 değerlendirmesi: Birlikte ürettik, birlikte başardık

Rusya'dan, ABD'nin el koyduğu gemiye ilişkin açıklama

Konya için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Malatya’da işçilerin kaldığı konteynerde büyük yangın çıktı

Rus güçleri Ukrayna genelindeki askeri hedeflere saldırdı

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Malatya'da derslik sayısında deprem öncesinden yüzde 25 fazlasına ulaşmış olacağız

Suriye Savunma Bakanlığı: SDG, tahliye olmak isteyenlere ateş açıyor

Umman Dışişleri Bakanı Busaidi Türkiye’ye geliyor

BM misyonu, Güney Sudan'da yerinden edilenlerin kampında devriye faaliyetlerini yoğunlaştırdı

Bakan Tunç: Yalova’daki saldırıyla ilgili soruşturma titizlikle yürütülüyor

Malezya Başbakanı İbrahim, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

Söz ve Kalem, "Sabah Namazı Diriltir" dosyasıyla çıktı

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Malatya İl Eğitim Değerlendirme toplantısına katıldı

Yeşilyurt Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi

Siirt’te takozsuz tüfekle avlanan şahsa 19 bin tl ceza

3 milletvekili AK Parti'ye geçti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Türkiye ile Malezya arasında 7 anlaşma imzalandı

Don felaketi Tarsus’ta çiftçiyi vurdu: Yüzde 100 zarar var

Adana’da haklarında 32 yıl hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı

İçişleri Bakanlığı kuvvetli rüzgar ve yağışlara karşı uyardı

ABD, Grönland'ı satın alma niyetinde!

Malatya'da uyuşturucudan 13 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gücünü kadim tarihimizden alan Türkiye-Malezya dostluğunu daha da perçinleyeceğiz