-
BIST 100
15992,35%-0,59
-
DOLAR
44,18% -0,07
-
EURO
50,53% -0,01
-
GRAM ALTIN
7096,19% -0,55
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
En büyük üreticiden kötü haber! Koronavirüs aşı stoğu kurudu
-
A+Buyut
-
A-Kucult
En büyük üreticiden kötü haber! Koronavirüs aşı stoğu kurudu
İlk olarak 2019'un son günlerinde ortaya çıkan corona virüs (Covid-19) pandemisi gezegenimizin bir numaralı küresel gündemi olmaya devam ediyor.
Virüs 3 milyonun üzerinde kişinin hayatına mal oldu. Dünyanın pek çok bölgesinde aşılama çalışmaları başladı ancak hala pandemi istenilen seviyede kontrol altına alınabilmiş değil.
CNN International'da yer alan habere göre, o ülkelerden birisi olan Hindistan'da aşı üretimi büyük sekteye uğradı.
COVAX isimli aşı paylaşım inisiyatifine de aşı üreten Hindistan'ın küresel çapta her 100 aşının 60'ında imzası var.
Dünyanın en büyük aşı üreticisi konumunda bulunan Hindistan'da vaka sayıları hızlı bir şekilde artınca aşı dağıtımına kısıtlama geldi.
Aynı haberde son dönemde Hindistan'ın aşı üretimini yavaşlatmak zorunda kaldığı, bu nedenle aşı temin etmekte ciddi sıkıntılar yaşandığı bilgisi de yer aldı.
Ülkede vaka sayısının oldukça hızlı bir şekilde artması sonrası hükümet aşıların ülke dışına gönderilmesine de kısıtlamalar getirdi.
Geçtiğimiz günlerde aşı üreticisi Hindistan Serum Enstitüsü (SII), Üst Yöneticisi Adar Poonawalla, Twitter'dan yaptığı paylaşımda ABD Başkanı Joe Biden'dan yeni tip Kovid-19 aşılarını üretmek için gereken hammaddelerin ihraç edilmesine yönelik ambargoyu kaldırmasını istemişti.
GÜNLÜK VAKA SAYISI 261 BİNİ GEÇTİ
Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 1501 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi, ölenlerin sayısı 177 bin 151'e yükseldi.
Son 24 saatte 261 bin 500 yeni vakanın tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 14 milyon 788 bin 109'a çıktı.
Bu, 'ülkede 30 Ocak 2020'de ilk Kovid-19 vakasının görülmesinden bu yana en yüksek günlük vaka artışı' olarak kayıtlara geçti.
Gazze'de bombardımanda hasar gören bina çöktü: Biri çocuk üç şehit
Müftü Durmuş: Kadir Gecesi bir ömre bedel olan bir gecedir
Almanya’dan Trump’ın İran planına ret: Bu savaşa girmeyeceğiz!
Tarım ÜFE şubat ayında arttı
Batman Diyanet-Sen: Bu gece bir ömre bedel muhasebe fırsatıdır
İşgalciler Batı Şeria'da camilere saldırdı, çok sayıda Filistinli esir alındı
Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri sürüyor
Askon’dan İhtiyaç Sahibi Ailelere Gıda Yardımı
ASELSAN’dan 166 milyon dolarlık sözleşme
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş'tan Kadir Gecesi mesajı
Brent petrol 104,61 dolardan işlem görüyor
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer'den Kadir Gecesi mesajı
Akdeniz’de 4,8 büyüklüğünde deprem
"İtikâf Müslümanın kendini yenilediği önemli bir ibadettir"
Filistinli esirlere siyonist zindanlarda sistematik işkence
Siyonist rejim Lübnan'ın güneyine kara saldırısı başlattı
Kudüs askeri abluka altında: Mescid-i Aksa Kadir Gecesi'nde kapalı
Kadir Gecesi bu gece idrak edilecek: Müminler dualarla ihya edecek
Dolar ve Euro bugün ne kadar?
Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve çığ uyarısı
Avrupalı müttefikler Trump'a baskı yapıyor: İran savaşının hedefi belirsiz
Trump Hürmüz'de çıkmazda: Uluslararası destek arayışına girdi
İran misillemeleri sonrası işgal altındaki topraklarda iç göç dalgası
İHA ile vurulan Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçuşlar askıya alındı
İran'dan işgal altındaki topraklara yeni füze dalgası
Antalya’da yakalanan 253 şüpheli tutuklandı
İç sularda sazangiller için av yasağı başladı
Hakkari’de 25 yıl hapis cezası bulanan 5 şahıs yakalandı
Malatya'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi
Yükleniyor






