• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Erbaş ve erlere hafta sonu izin hakkı

17 Temmuz 2020, Cuma 09:12
17 Temmuz 2020, Cuma 09:12
Erbaş ve erlere hafta sonu izin hakkı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Erbaş ve erlere hafta sonu izin hakkı

TBMM Genel Kurulu'nda,Türk Silahlı Kuvvetlerinde yürürlükte olan disiplin nizamında ihtiyaç duyulan düzenleme ve değişikliklerin yapılması ile harekat etkinliğinin artırılması için hazırlanan kanun teklifi kabul edildi. Kabul edilen kanun teklifi ile astsubay kıdemli başçavuş rütbesindeki personelin mesleki tecrübelerinden daha uzun süreli istifade edebilmek için 55 olan rütbe yaş haddi, ilgili kuvvet komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığının teklifi üzerine veya ilgisine göre resen Milli Savunma Bakanı ya da İçişleri Bakanı tarafından 60 yaşına kadar uzatılabilecek.

Düzenleme ile Suriye hudut birliklerinde alınan ve alınacak önlemler sonucunda Hatay ve Gaziantep'te görevlendirilen personel, geçici görev gündeliğinin verileceği azami sürelerden istisna tutulacak.

Birinci derece kritik iller ve ilçelerde terörle mücadele kapsamında operasyonel faaliyetlerde takviye kuvvet olarak geçici görevlendirilen Milli Savunma Bakanlığı personeli de bu haktan herhangi bir süre sınırlamasına tabi olmaksızın yararlanacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri için muvazzaf astsubay kaynakları arasına yedek astsubaylık da ilave edilecek. Astsubaylıktan subaylığa geçen personelin rütbe yaş haddi artırılacak.

HAFTA SONU İZİN HAKKI

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu kapsamında astsubaylıktan subaylığa geçen personelin, rütbe yaş hadleri nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden erken ayrılma durumlarının önüne geçilecek. Bu personelin, daha uzun süre istifade etmek için rütbe yaş hadleri artırılacak. Bu personel hakkında rütbe yaş haddi; teğmen ve üsteğmen için 49, yüzbaşı için 55, binbaşı için 56, yarbay için 57, albay için 60 olacak. Düzenleme ile sözleşmeli erbaş ve erlerin teminin teşvik edilmesi, sistemde azami süre kalmalarının sağlanması ve mevcut personelin görev motivasyonunun artırılması amacıyla da bir düzenlemeye gidiliyor. Görevli oldukları birliğin günlük faaliyet programını, görevlerini ve emniyetini aksatmayacak şekilde bu personel, hafta içi mesai sonrası ve hafta sonu görev yerlerinden ayrılabilecek.

DİSİPLİN KURULLARI

Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uygun hale getiriliyor. Bu çerçevede TSK disiplin Genelkurmay Başkanlığının Milli Savunma Bakanına bağlanması nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinde disiplin soruşturması ve yetkilere ilişkin uyum düzenlemesi de yapılıyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinden çeşitli nedenlerle ilişiği kesilmiş olanlar hakkında, ilişkileri kesilmeden önce Silahlı Kuvvetlerden ayırma cezası verilmesini gerektiren bir disiplinsizliği işlemeleri nedeniyle zamanaşımı süresi dolmadan önce, Silahlı Kuvvetlerden ayırma cezası verilecek. Türk Silahlı Kuvvetlerdeki disiplinin ivedilikle sağlanması için disiplin kurulları tarafından erbaş ve erlere verilen hizmetten men cezası, disiplin amirleri tarafından da verilebilecek. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Milli Savunma Bakanlığı teşkilatında yapılan değişiklikle Genelkurmay Başkanlığının ve Kuvvet Komutanlıklarının Milli Savunma Bakanına bağlanması nedeniyle general ve amiraller hakkında disiplin tahkikatını yürütme yetkisi, Milli Savunma Bakanlığı Disiplin Kurulu tarafından yapılacak. Genelkurmay Başkanlığı ile kuvvet komutanlıkları teşkilatında kurulan disiplin kurullarının kararlarına karşı yapılan itirazı, Milli Savunma Bakanlığı teşkilatında kurulan disiplin kurulu inceleyecek.

MEN CEZALARI ARTIRILIYOR

Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan veya bulunduran, kullanılması maksadıyla başkalarına veren, kullanımını kolaylaştırmak için donanım veya malzeme sağlayan veya kullanılmasını özendiren erbaş ve erlere, disiplin kurulları tarafından 10 günden az olmamak üzere 20 güne kadar verilen hizmetten men cezası, 20 günden az olmamak üzere 40 güne kadar verilebilecek. Teklifte disiplin amirlerine erbaş ve erlere hizmetten men cezası verme yetkisi tanındığından, disiplin amirlerinin rütbesine göre erbaş ve erlere verebilecekleri hizmetten men cezası süreleri belirlendi.

Şanlıurfa’da iki aile arasında kavga

Devrim Muhafızları Donanması: Umman Denizi’nde kural ihlali yapan tanker durduruldu

Mersin'de orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı

Bursa sonbaharda göz kamaştırıyor

Güney Afrika, siyonist rejime karşı açtığı soykırım davasını sürdürme kararlılığını yineledi

Ankara'da bazı yollar yarın trafiğe kapatılacak

İşgalciler Gazze'nin doğusunu yeniden hedef aldı: Şucaiyye ve Cibaliya çevresi ateş altında

Konya’da otogar kavşağında tramvay hattı düzenlemesi başladı

Konya’nın Akşehir ilçesinde otomobil şarampole yuvarlandı: 4 yaralı

Washington ve Trump’ın manipülatif politikası tepki çekiyor: Karayipler’de 80’e yakın kayıp

Şam'daki roket saldırısının kaynağı tespit edildi: Soruşturma sürüyor

Trafikte yolcu otobüsü sürücüsüne silahla ateş açma anı kameralara yansıdı

Kısa süreli yağış Batman'da sokakları göle çevirdi

Gazze Şeridi’nde yüzlerce çadır yağmur sularıyla doldu

Beyaz Saray'da Venezuela için gizli askerî toplantılar

Yalnız yaşayan yaşlı adam ikametinde ölü bulundu

Mahmud Abbas yönetiminin Hişam Harb'i Fransa'ya teslim etme girişimi tepki çekiyor

Siirt’te pikap takla attı: Sürücü araçtan çevredekiler tarafından çıkarıldı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Rojin Kabaiş'in babasıyla görüştü

Siirt’te yağışlı hava trafik kazasına neden oldu

Malatya'da şüpheli çocuk ölümü

İHO EBRAR’dan Diyarbakır’da yüzlerce yetim çocuğa kışlık giyim desteği

Bapnusa kuşatma altında: Sudan Ordusu'ndan "sonuna kadar savaşacakları" mesajı

Bursa’da kamu kurumlarına tütünle mücadele eğitimi verildi

Sürü hayvanlarına gece görünürlüğü için reflektif bant uygulandı

Sındırgı'da 4,4 büyüklüğünde deprem

Japon devi Sony, işgal altındaki topraklarda mikroçip yatırımını durduruyor

Yetimler Vakfı Batman'da 300 yetimi giydirdi

BM Güvenlik Konseyi, Trump'ın Gazze planı için pazartesi günü oylamaya gidiyor

Avrupa Yetim Eli Derneği Ağrı'da nakdi yardım gerçekleştidi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da iki aile arasında kavga

Devrim Muhafızları Donanması: Umman Denizi’nde kural ihlali yapan tanker durduruldu

Mersin'de orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı

Bursa sonbaharda göz kamaştırıyor

Güney Afrika, siyonist rejime karşı açtığı soykırım davasını sürdürme kararlılığını yineledi

Ankara'da bazı yollar yarın trafiğe kapatılacak

İşgalciler Gazze'nin doğusunu yeniden hedef aldı: Şucaiyye ve Cibaliya çevresi ateş altında