• BIST 100

    10914,65%0,53
  • DOLAR

    42,45% 0,03
  • EURO

    49,29% 0,19
  • GRAM ALTIN

    5676,53% -0,09
  • Ç. ALTIN

    9241,24% 0,00

Erdoğan kararlıyız demişti! Hamleler işe yaradı: Türkiye zirveye doğru ilerliyor

17 Aralık 2020, Perşembe 15:35
17 Aralık 2020, Perşembe 15:35
Erdoğan kararlıyız demişti! Hamleler işe yaradı: Türkiye zirveye doğru ilerliyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Erdoğan kararlıyız demişti! Hamleler işe yaradı: Türkiye zirveye doğru ilerliyor

Türkiye’nin sağlık sisteminde son 15 yılda gösterdiği başarı, yabancı hasta sayısında da dikkat çeken oranda artışa neden oldu. Türk doktorlarının özellikle kanser tedavisi ve organ nakli gibi uzmanlık gerektiren alanlardaki başarısı, yabancı hasta sayısındaki ciddi artışın nedeni olarak gösteriliyor. Biri Rus diğeri Kosova vatandaşı iki hasta, Türkiye’yi gelişmiş sağlık sistemi ve doktorlara duydukları güven nedeniyle tercih ettiklerini söyledi.

Sağlık turizminde atılan adımlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Koronavirüsle örnek mücadelemiz sağlık turizminde Türkiye'nin önünde yeni bir fırsat penceresi açmıştır. Türkiye'yi üç kıtanın sağlık merkezi yapmakta kararlıyız.' demişti.

RUSYA'DA YANLIŞ TEDAVİ UYGULANDIĞI İÇİN TÜRKİYE'Yİ TERCİH ETTİLER

Rusya'da yanlış tedavi uygulandığı için ölümden dönen 4 yaşındaki Tolmachev Arteom, ambulans uçakla getirildiği Türkiye'de hayata tutundu. Altınbaş Üniversite Hastanesi Medical Park Bahçelievler’de 'Embriyonik yumuşak doku rabdomyosarkom' teşhisi konulan ve tedavisine başlanılan minik Tolmachev Arteom'un annesi Tolmacheva Olesya, “Rusya’da bize yardımcı olamadılar. Çünkü bu tür tedaviler gelişmiş bir teknoloji istiyor. Oğluma yanlış teşhis koymuşlar ve yanlış tedavi uygulamışlar. Oğlumun yaşayamayacağını söylediklerinde çok üzüldük ve farklı bir ülkede tedavi için araştırmalara başladık' diye konuştu.

İSRAİL'İ REDDETTİLER

İspanya, İsrail, Türkiye ve Almanya’ya başvuru yaptıklarını Türkiye ve İsrail'den kendilerine dönüş olduğunu söyleyen anne Tolmacheva Olesya, 'İki ülke arasında seçim yapmak zorunda kaldık. Biz İsrail'i değil Türkiye’yi tercih ettik. Türkiye’den bize dönüş daha hızlı oldu. Türkiye bizim için daha mantıklı geldi çünkü Türkiye Rusya’da kalitesi ve fiyatlarından dolayı çok tercih edilen bir ülke. Türkiye’ye oğlum çok ağır durumda gelmişti. Şu an çok güzel ve verimli bir tedavi alıyoruz' şeklinde konuştu.

ŞİFAYI TÜRKİYE'DE BULDU

Kosova'da iki yıl önce lösemi teşhisi konulan ve kemik iliği nakli için Türkiye'ye getirilen 6 yaşındaki Lorena Veseli de başarılı bir operasyon sonrası iyileşme sürecine geçti. Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde tedavisi devam eden minik Lorena'nın annesi Fitore Veseli, kızının Kosova’daki doktorunun tavsiyesi üzerine Türkiye’ye geldiklerini söyledi. Kızının iki yıldır bu rahatsızlığı yaşadığını söyleyen anne Veseli, 'Şu an kızımın durumu çok daha iyi, sadece ufak tefek tedavilerimiz kaldı. Hem Kosova’daki doktorumuzun önerisi hem de kendi araştırmalarımız sonucu kızımın tedavisinin Türkiye'de yapılmasının daha iyi sonuçlar vereceğine karar kıldık. Türkiye’deki doktorlardan ve hastanelerde çok memnun kaldık. Türkiye’ye geldiğimizden beri kızımıza çok iyi bakıyorlar. Hem doktorlar hem de hemşireler çok ilgili” dedi.
Minik Lorena ise Türk hekimlerinin ülkesindeki doktorlardan çok daha iyi olduğunu ve kendisini iyileştirdikleri için onları çok sevdiğini dile getirdi.

DOKTORLARIMIZIN KALİTESİ AVANTAJ SAĞLADI

Türkiye’nin dünya sağlık turizmi arenasında ciddi avantajlara sahip olduğunu söyleyen Medical Park ve Liv Hospital Hastanelerini bünyesinde barındıran MLP Care Uluslararası Hasta Merkezi Direktörü Murat Ercan, “2000’li yılların başında yabancı hastalar Türkiye’yi çok fazla tanımıyorlardı ama geliştirdiğimiz stratejik ortaklıklar ve doktorlarımızın kalitesi büyük avantajlar sağladı. Yabancı hastalar, ülkemize hastalıklarının son evrelerinde tedavi olmak üzere geliyorlardı. Fakat şu an geldiğimiz durum değişti. Türkiye’nin sağlık turizmi, sokakta görmüş olduğunuz saç ekiminden ibaret değil. Körfez ülkeleri artık hastalarını Avrupa’ya ya da Amerika’ya göndermek yerine Türkiye’ye sevk etmeyi tercih ediyor. Bu durum Türkiye’nin başarısını gösteren en büyük kriterdir” diye konuştu.

500 bin konut için 5 milyondan fazla başvuru yapıldı

KOAH’ta kritik uyarı: Sigara içenlerde akciğer kaybı hızla artıyor

İstanbul'da 175 kilogram kokain ele geçirildi: 3 gözaltı

İstanbul trafiğine 'Papa' düzenlemesi!

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu

Şanlıurfa’da denetimlerde çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi

Batman Esnaf Odası Başkanı Çiftçi: Esnafımızı kalkındırmalıyız

Bingöl Üniversitesi'nde öfke yönetimi semineri

Kanser tarama aracı Bingöl Solhan’da çalışma yapacak

Fransa'nın en yüksek mahkemesi eski Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin suçlu kararını onadı

Afganistan'da işgalden kalma mühimmat patladı: 3 çocuk hayatını kaybetti

Op. Dr. Yetgin: Hemoroid tedavisinde modern yöntemler hızlı ve konforlu çözümler sunuyor

Dana sıkıntısı büyüyor, et fiyatları artmaya devam ediyor!

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 2 bin 404 sentetik hap ele geçirildi

Batman'da abartı egzoz denetimi: 5 sürücüye 104 bin TL ceza kesildi

Sürüş eğitmenleri: Sisli havalarda acele etmeyin, mesafenizi koruyun

Gazze'de ateşkesten bu yana 130 çocuk ve kadın katledildi

Bakan Kurum: Deprem bölgesinde dünyanın en büyük konut seferberliğini gerçekleştirdik

Gazze Balıkçılar Birliği: Bin 950’den fazla tekne tahrip edildi, balıkçıların yüzde 97’si işsiz

Konya’da tır ile motosiklet çarpıştı: Bir ölü

İzmir merkezli 17 ilde DAİŞ operasyonu: 26 gözaltı

Kasımda ekonomik güven endeksi arttı

IMF ve Ukrayna arasında 8,2 milyar dolarlık anlaşma

Kalp ve Damar Cerrahı Akbaş: Hareketsiz yaşam ve obezite kalp hastalıklarını artırıyor

HAMAS'tan işgalin esirlere yönelik zulmüne karşı uluslararası topluma çağrı

Ekimde dış ticaret açığı yükseldi

2026 yılı için günlük yemek kartı ücreti netleşti

30 ton tarihi geçmiş gıda ürünü ele geçirildi

Batman'da yoğun sis: Görüş mesafesi metreleri buldu

Ekim yağışları birçok ilde son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


500 bin konut için 5 milyondan fazla başvuru yapıldı

KOAH’ta kritik uyarı: Sigara içenlerde akciğer kaybı hızla artıyor

İstanbul'da 175 kilogram kokain ele geçirildi: 3 gözaltı

İstanbul trafiğine 'Papa' düzenlemesi!

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu

Şanlıurfa’da denetimlerde çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi

Batman Esnaf Odası Başkanı Çiftçi: Esnafımızı kalkındırmalıyız