• BIST 100

    17249,60%-0,47
  • DOLAR

    43,72% 0,05
  • EURO

    51,77% -0,13
  • GRAM ALTIN

    6857,63% -2,24
  • Ç. ALTIN

    11540,30% -0,93

Erdoğan kararlıyız demişti! Hamleler işe yaradı: Türkiye zirveye doğru ilerliyor

17 Aralık 2020, Perşembe 15:35
17 Aralık 2020, Perşembe 15:35
Erdoğan kararlıyız demişti! Hamleler işe yaradı: Türkiye zirveye doğru ilerliyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Erdoğan kararlıyız demişti! Hamleler işe yaradı: Türkiye zirveye doğru ilerliyor

Türkiye’nin sağlık sisteminde son 15 yılda gösterdiği başarı, yabancı hasta sayısında da dikkat çeken oranda artışa neden oldu. Türk doktorlarının özellikle kanser tedavisi ve organ nakli gibi uzmanlık gerektiren alanlardaki başarısı, yabancı hasta sayısındaki ciddi artışın nedeni olarak gösteriliyor. Biri Rus diğeri Kosova vatandaşı iki hasta, Türkiye’yi gelişmiş sağlık sistemi ve doktorlara duydukları güven nedeniyle tercih ettiklerini söyledi.

Sağlık turizminde atılan adımlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Koronavirüsle örnek mücadelemiz sağlık turizminde Türkiye'nin önünde yeni bir fırsat penceresi açmıştır. Türkiye'yi üç kıtanın sağlık merkezi yapmakta kararlıyız.' demişti.

RUSYA'DA YANLIŞ TEDAVİ UYGULANDIĞI İÇİN TÜRKİYE'Yİ TERCİH ETTİLER

Rusya'da yanlış tedavi uygulandığı için ölümden dönen 4 yaşındaki Tolmachev Arteom, ambulans uçakla getirildiği Türkiye'de hayata tutundu. Altınbaş Üniversite Hastanesi Medical Park Bahçelievler’de 'Embriyonik yumuşak doku rabdomyosarkom' teşhisi konulan ve tedavisine başlanılan minik Tolmachev Arteom'un annesi Tolmacheva Olesya, “Rusya’da bize yardımcı olamadılar. Çünkü bu tür tedaviler gelişmiş bir teknoloji istiyor. Oğluma yanlış teşhis koymuşlar ve yanlış tedavi uygulamışlar. Oğlumun yaşayamayacağını söylediklerinde çok üzüldük ve farklı bir ülkede tedavi için araştırmalara başladık' diye konuştu.

İSRAİL'İ REDDETTİLER

İspanya, İsrail, Türkiye ve Almanya’ya başvuru yaptıklarını Türkiye ve İsrail'den kendilerine dönüş olduğunu söyleyen anne Tolmacheva Olesya, 'İki ülke arasında seçim yapmak zorunda kaldık. Biz İsrail'i değil Türkiye’yi tercih ettik. Türkiye’den bize dönüş daha hızlı oldu. Türkiye bizim için daha mantıklı geldi çünkü Türkiye Rusya’da kalitesi ve fiyatlarından dolayı çok tercih edilen bir ülke. Türkiye’ye oğlum çok ağır durumda gelmişti. Şu an çok güzel ve verimli bir tedavi alıyoruz' şeklinde konuştu.

ŞİFAYI TÜRKİYE'DE BULDU

Kosova'da iki yıl önce lösemi teşhisi konulan ve kemik iliği nakli için Türkiye'ye getirilen 6 yaşındaki Lorena Veseli de başarılı bir operasyon sonrası iyileşme sürecine geçti. Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde tedavisi devam eden minik Lorena'nın annesi Fitore Veseli, kızının Kosova’daki doktorunun tavsiyesi üzerine Türkiye’ye geldiklerini söyledi. Kızının iki yıldır bu rahatsızlığı yaşadığını söyleyen anne Veseli, 'Şu an kızımın durumu çok daha iyi, sadece ufak tefek tedavilerimiz kaldı. Hem Kosova’daki doktorumuzun önerisi hem de kendi araştırmalarımız sonucu kızımın tedavisinin Türkiye'de yapılmasının daha iyi sonuçlar vereceğine karar kıldık. Türkiye’deki doktorlardan ve hastanelerde çok memnun kaldık. Türkiye’ye geldiğimizden beri kızımıza çok iyi bakıyorlar. Hem doktorlar hem de hemşireler çok ilgili” dedi.
Minik Lorena ise Türk hekimlerinin ülkesindeki doktorlardan çok daha iyi olduğunu ve kendisini iyileştirdikleri için onları çok sevdiğini dile getirdi.

DOKTORLARIMIZIN KALİTESİ AVANTAJ SAĞLADI

Türkiye’nin dünya sağlık turizmi arenasında ciddi avantajlara sahip olduğunu söyleyen Medical Park ve Liv Hospital Hastanelerini bünyesinde barındıran MLP Care Uluslararası Hasta Merkezi Direktörü Murat Ercan, “2000’li yılların başında yabancı hastalar Türkiye’yi çok fazla tanımıyorlardı ama geliştirdiğimiz stratejik ortaklıklar ve doktorlarımızın kalitesi büyük avantajlar sağladı. Yabancı hastalar, ülkemize hastalıklarının son evrelerinde tedavi olmak üzere geliyorlardı. Fakat şu an geldiğimiz durum değişti. Türkiye’nin sağlık turizmi, sokakta görmüş olduğunuz saç ekiminden ibaret değil. Körfez ülkeleri artık hastalarını Avrupa’ya ya da Amerika’ya göndermek yerine Türkiye’ye sevk etmeyi tercih ediyor. Bu durum Türkiye’nin başarısını gösteren en büyük kriterdir” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

HÜDA PAR'lı Belediye Başkanı Özhan'dan Ramazan öncesi anlamlı yardım

Sinop’ta uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli hakkında işlem

Ramazanda sağlıklı beslenmenin temeli: Denge ve çeşitlilik

Şanlıurfa’da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Şanlıurfa’da diyabet ve tansiyon hastalarına Ramazan uyarısı

Şanlıurfa’da 18 yıl hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

Şanlıurfa’da bazı mahalleler için su kesintisi uyarısı

"Takva ayı olan Ramazanda Kur'an ile irtibat güçlendirilmeli"

Rusya: Ukrayna’ya ait 43 İHA düşürüldü

Cizre’de aday öğretmenler maarif modeliyle tanıştı

Şanlıurfa’da gıda denetimi: 2 bin 487 tarihi geçmiş ürün tespit edildi

İstanbul Havalimanı’nda 20 Afrika gri papağanı ele geçirildi

Mardin İl Müftüsü Türkmen: Bu Ramazan ayında özellikle Gazze’yi ve diğer Müslüman kardeşlerimizi unutmayalım

Mudanya’da 3 suya 600 TL iddiası üzerine işletmeye ceza

Kocaeli’de aranan hükümlü yakalandı

İDEV: Millî Eğitim Bakanlığı'nın "Maarifin Kalbinde Ramazan" temalı etkinlik kararını destekliyoruz

Okullarda Ramazan coşkusu: Panolar hazırlandı, etkinlikler başladı

“Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu” son kez toplanacak

Tatlıcılarda Ramazan mesaisi başladı: Satışlar 5 kat artıyor

Batman'da diş tedavisinde ulaşılabilirlik artıyor: İl dışına sevk neredeyse sıfır

YDS başvuruları başladı

Meteoroloji’den denizler için kuvvetli fırtına uyarısı

TÜİK, işsizlik rakamlarını açıkladı

Batman'da 45 kilogram metamfetamin ele geçirildi

NATO Ankara Zirvesi 7-8 Temmuz'da yapılacak

Şanlıurfa’da arazi kavgası: 1’i ağır 8 yaralı

Brent petrol 67,09 dolardan işlem görüyor

Peygamber Sevdalıları'ndan Ramazan mesajı: Ramazan, ümmetin vahdetine vesile olmalı

10 ilde dolandırıcılık operasyonu: 84 şüpheli yakalandı

Bitlis merkezli bahis ve dolandırıcılık operasyonu: 24 şüpheli tutuklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR'lı Belediye Başkanı Özhan'dan Ramazan öncesi anlamlı yardım

Sinop’ta uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli hakkında işlem

Ramazanda sağlıklı beslenmenin temeli: Denge ve çeşitlilik

Şanlıurfa’da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Şanlıurfa’da diyabet ve tansiyon hastalarına Ramazan uyarısı

Şanlıurfa’da 18 yıl hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

Şanlıurfa’da bazı mahalleler için su kesintisi uyarısı