• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Erdoğan kararlıyız demişti! Hamleler işe yaradı: Türkiye zirveye doğru ilerliyor

17 Aralık 2020, Perşembe 15:35
17 Aralık 2020, Perşembe 15:35
Erdoğan kararlıyız demişti! Hamleler işe yaradı: Türkiye zirveye doğru ilerliyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Erdoğan kararlıyız demişti! Hamleler işe yaradı: Türkiye zirveye doğru ilerliyor

Türkiye’nin sağlık sisteminde son 15 yılda gösterdiği başarı, yabancı hasta sayısında da dikkat çeken oranda artışa neden oldu. Türk doktorlarının özellikle kanser tedavisi ve organ nakli gibi uzmanlık gerektiren alanlardaki başarısı, yabancı hasta sayısındaki ciddi artışın nedeni olarak gösteriliyor. Biri Rus diğeri Kosova vatandaşı iki hasta, Türkiye’yi gelişmiş sağlık sistemi ve doktorlara duydukları güven nedeniyle tercih ettiklerini söyledi.

Sağlık turizminde atılan adımlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Koronavirüsle örnek mücadelemiz sağlık turizminde Türkiye'nin önünde yeni bir fırsat penceresi açmıştır. Türkiye'yi üç kıtanın sağlık merkezi yapmakta kararlıyız.' demişti.

RUSYA'DA YANLIŞ TEDAVİ UYGULANDIĞI İÇİN TÜRKİYE'Yİ TERCİH ETTİLER

Rusya'da yanlış tedavi uygulandığı için ölümden dönen 4 yaşındaki Tolmachev Arteom, ambulans uçakla getirildiği Türkiye'de hayata tutundu. Altınbaş Üniversite Hastanesi Medical Park Bahçelievler’de 'Embriyonik yumuşak doku rabdomyosarkom' teşhisi konulan ve tedavisine başlanılan minik Tolmachev Arteom'un annesi Tolmacheva Olesya, “Rusya’da bize yardımcı olamadılar. Çünkü bu tür tedaviler gelişmiş bir teknoloji istiyor. Oğluma yanlış teşhis koymuşlar ve yanlış tedavi uygulamışlar. Oğlumun yaşayamayacağını söylediklerinde çok üzüldük ve farklı bir ülkede tedavi için araştırmalara başladık' diye konuştu.

İSRAİL'İ REDDETTİLER

İspanya, İsrail, Türkiye ve Almanya’ya başvuru yaptıklarını Türkiye ve İsrail'den kendilerine dönüş olduğunu söyleyen anne Tolmacheva Olesya, 'İki ülke arasında seçim yapmak zorunda kaldık. Biz İsrail'i değil Türkiye’yi tercih ettik. Türkiye’den bize dönüş daha hızlı oldu. Türkiye bizim için daha mantıklı geldi çünkü Türkiye Rusya’da kalitesi ve fiyatlarından dolayı çok tercih edilen bir ülke. Türkiye’ye oğlum çok ağır durumda gelmişti. Şu an çok güzel ve verimli bir tedavi alıyoruz' şeklinde konuştu.

ŞİFAYI TÜRKİYE'DE BULDU

Kosova'da iki yıl önce lösemi teşhisi konulan ve kemik iliği nakli için Türkiye'ye getirilen 6 yaşındaki Lorena Veseli de başarılı bir operasyon sonrası iyileşme sürecine geçti. Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde tedavisi devam eden minik Lorena'nın annesi Fitore Veseli, kızının Kosova’daki doktorunun tavsiyesi üzerine Türkiye’ye geldiklerini söyledi. Kızının iki yıldır bu rahatsızlığı yaşadığını söyleyen anne Veseli, 'Şu an kızımın durumu çok daha iyi, sadece ufak tefek tedavilerimiz kaldı. Hem Kosova’daki doktorumuzun önerisi hem de kendi araştırmalarımız sonucu kızımın tedavisinin Türkiye'de yapılmasının daha iyi sonuçlar vereceğine karar kıldık. Türkiye’deki doktorlardan ve hastanelerde çok memnun kaldık. Türkiye’ye geldiğimizden beri kızımıza çok iyi bakıyorlar. Hem doktorlar hem de hemşireler çok ilgili” dedi.
Minik Lorena ise Türk hekimlerinin ülkesindeki doktorlardan çok daha iyi olduğunu ve kendisini iyileştirdikleri için onları çok sevdiğini dile getirdi.

DOKTORLARIMIZIN KALİTESİ AVANTAJ SAĞLADI

Türkiye’nin dünya sağlık turizmi arenasında ciddi avantajlara sahip olduğunu söyleyen Medical Park ve Liv Hospital Hastanelerini bünyesinde barındıran MLP Care Uluslararası Hasta Merkezi Direktörü Murat Ercan, “2000’li yılların başında yabancı hastalar Türkiye’yi çok fazla tanımıyorlardı ama geliştirdiğimiz stratejik ortaklıklar ve doktorlarımızın kalitesi büyük avantajlar sağladı. Yabancı hastalar, ülkemize hastalıklarının son evrelerinde tedavi olmak üzere geliyorlardı. Fakat şu an geldiğimiz durum değişti. Türkiye’nin sağlık turizmi, sokakta görmüş olduğunuz saç ekiminden ibaret değil. Körfez ülkeleri artık hastalarını Avrupa’ya ya da Amerika’ya göndermek yerine Türkiye’ye sevk etmeyi tercih ediyor. Bu durum Türkiye’nin başarısını gösteren en büyük kriterdir” diye konuştu.

Diyarbakır'da otel yangını: 10 kişi dumandan etkilendi

14 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 90 şüpheli yakalandı

Aşırı soğuklar inşaat sektörünü durdurdu

MEB’den öğretmenlere çocuk edebiyatı çağrısı

Kudüs Seriyyeleri: Nablus'ta işgal kuvvetlerinin kayıpları var

İşgal rejiminin Gazze ve Batı Şeria’daki saldırıları sürüyor

Mardin’de günlerdir kayıp olan genç kız bulundu

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan "Özel eğitimde 27 yaş engeli" iddialarına yalanlama

İstanbul Valiliği’nden sağanak ve fırtına bilançosu

Bangladeş, Gazze'deki uluslararası barış gücüne katılmak istiyor

BESO seçimleri yoğun katılımla başladı

İşgalciler, El Halil'de bir Filistinliyi şehit etti

Arjantin’deki büyük yangınların işgalci siyonistlerin çıkardığı iddiası

Uzman uyardı: Migren ilaçla ağırlaşabilir

Maduro'dan oğluna mesaj: İyiyiz, ben bir savaşçıyım!

23 yıl 5 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

EPDK 43 şirkete lisans verdi

İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon

Grönland’daki tüm siyasi partilerden ABD’ye ortak tepki

ABD, Suriye’de DAİŞ hedeflerini vurduğunu duyurdu

Pakistan'da düğün evinde tüp patlaması: 6 ölü 9 yaralı

Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor

Trump, Venezuela petrolünü gasp eden kararnameyi imzaladı

Instagram’da büyük veri sızıntısı: 17,5 milyon kullanıcının bilgileri ifşa oldu

Yarıyıl tatili cuma günü başlıyor

İş sağlığı ve güvenliğinde yenilikçi yaklaşımlar ele alındı

İNOSAM Başkanı Gürkan Avcı: Emekliler cezalandırılıyor

Manisa’da sabaha karşı art arda depremler

Siyonist Yahudiler Filistinlilere ait 200 küçükbaş hayvanı çaldı

Meteoroloji'den denizlerde fırtına uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır'da otel yangını: 10 kişi dumandan etkilendi

14 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 90 şüpheli yakalandı

Aşırı soğuklar inşaat sektörünü durdurdu

MEB’den öğretmenlere çocuk edebiyatı çağrısı

Kudüs Seriyyeleri: Nablus'ta işgal kuvvetlerinin kayıpları var

İşgal rejiminin Gazze ve Batı Şeria’daki saldırıları sürüyor

Mardin’de günlerdir kayıp olan genç kız bulundu