• BIST 100

    16666,50%-0,06
  • DOLAR

    43,84% 0,20
  • EURO

    51,59% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7083,96% 0,67
  • Ç. ALTIN

    11736,34% 0,55

Erdoğan müjdeyi vermişti! Yüzde 10 peşinat, aylık 894 TL'ye konut

29 Mayıs 2020, Cuma 11:03
29 Mayıs 2020, Cuma 11:03
Erdoğan müjdeyi vermişti! Yüzde 10 peşinat, aylık 894 TL
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Erdoğan müjdeyi vermişti! Yüzde 10 peşinat, aylık 894 TL'ye konut

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonu ile gerçekleştirilen TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde temeller atılmaya başlanıyor. Koronavirüs salgını sebebiyle ara verilen kuraların çekimine 28 Nisan'da tekrar başlayan TOKİ, son kura çekimini de 29 Temmuz’da tamamlayacak. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, son 18 yıl içinde 901 bin 366 konut rakamına ulaştıklarını bunun yaklaşık 3,5 milyon vatandaşın TOKİ tarafından inşa edilen sağlıklı, güvenli ve nitelik konutlarda oturması olduğunu söyledi. 81 ili kapsayan 100 bin sosyal konut projesinde kura çekimlerinin tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Ömer Bulut, ayrıca 100 bin dar gelirli ailenin, kira öder gibi; yüzde 10 peşinat, aylık 894 liradan başlayan sabit taksitler ve 240 aya varan vadelerle ev sahibi olacağı projenin temellerinin atılmaya başlandığını belirtti.

HEDEF HERKESİ EV SAHİBİ YAPMAK

Bulut, TOKİ olarak, sosyal konut kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifade ettiği gibi evi olmayan alt gelir grubu vatandaş kalmayana kadar bu projeleri geliştirmeye devam edeceklerine vurgu yaptı. Bulut konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öncelikli hedefimiz dar gelirli ve bugüne kadar hiç konut sahibi olmamış, konut almakta zorlanan vatandaşları konut sahibi yapmak. TOKİ, vatandaşın barınma ihtiyacını karşılayarak sosyal devletin en önemli yansıması ve vatandaşlar için dost eli bir kuruluş. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Dar gelir grubundaki vatandaşlara dönük konut projelerinin yanında başta şehit yakını ve gaziler olmak üzere konut ihtiyacı olan vatandaşları TOKİ çatısı altında yuva sahibi yapıyoruz.”

BAŞVURULAR YÜKSEK

TOKİ, 2019 yılı içinde toplamda 150 bin konutluk iki ayrı soysal konut kampanyası düzenlendi. İlk kampanya 5 Mart 2019 tarihinde 50 bin sosyal konutu kapsayan 67 İl’de 140 proje ile başlatıldı. Bulut, kampanyanın TOKİ tarihinde tek seferde 50 bin konut ile düzenlenen ilk kampanya olduğunu vurguladı. Kampanyaya vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildiğini ve 638 bin başvuru olduğunu belirten Bulut, konutların inşaatının hızla devam ettiğini söyledi. İkinci Kampanyada 50 bin konutu 100 bin konuta çıkardıklarını ve hedefi daha da yukarı taşıdıklarını vurgulayan Başkan Bulut, 81 ili kapsayan 100 bin sosyal konut kampanyasında kura çekimlerinin tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti.

İNŞAATLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Şehirlerin konut ihtiyacına göre belirlenen sosyal konut ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında İstanbul ve Ankara’da da yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten TOKİ Başkanı, sosyal konut ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında İstanbul’da 164 bin 105 konutun yapımına başladıklarını, 153 bin 59’unu tamamladıklarını, 11 bin 46 konutun yapımının devam ettiğini söyledi. Bulut, Ankara’da ise, 83 bin 645 konutun yapımına başladıklarını, 80 bin 911’ni tamamladıklarını 2 bin 734’ünün yapımının devam ettiğini ifade etti.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Almanya'dan vatandaşlarına İran'ı acilen terk etme çağrısı

Malatya'da mobilya ve kereste sektörü tek çatı altında toplanıyor

BM Batı Şeria'ya dikkati çekti: israil güçleri ve israilli yerleşimcilerin şiddeti artıyor

Malatya Bilim Merkezi projesi için imzalar atıldı 

Güney Kore'den tartışmalı adacıklarda hak iddia eden Japonya'ya protesto

Afganistan'da 5,8 büyüklüğünde deprem

Samsun'da yolcu otobüsü kaza yaptı: 7 yaralı

İran'dan uranyum zenginleştirme açıklaması

Rusya Ukrayna'da 8 yerleşim yerinde kontrolü sağladığını duyurdu

Filipinler'de şiddetli yağışlar sele yol açtı: 7 ölü

Polonya, Ottawa Sözleşmesi'nden çekildi

Rusya ve ABD savaş uçakları Alaska açıklarında karşı karşıya geldi

Gazze'de abluka devam ediyor: İnsani yardımların ulaştırılmasına yönelik kısıtlamalar sürüyor

Avrupa'nın savaş uçağı projesi fiilen sona erdi

İslam'a aşık bir genç: Şehit Muhammed Said Bozkurt

ABD ve Endonezya arasında ticaret anlaşması

Şili’de gaz yüklü tanker patladı: 4 ölü, 17 yaralı

AB: Rusya'ya yeni yaptırımlar yolda

ABD'nin "Barış Kurulu" Gazze çözümü konusunda endişelerle karşı karşıya

Arjantin'de Milei karşıtı gösteri: Binlerce kişi çalışma reformu yasa tasarısını protesto etti

Lavrov ile Arakçi'den telefonda görüşmesi

Trump, nisanın başında Çin'i ziyaret edecek

İşgal bakanı Ramazan ayının ilk Cuma günü Mescid-i Aksa avlusuna baskın düzenledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya güçlü bir dönüşüm süreci yaşıyor

ASKİ’ye ceza sonrası uzmanlardan kritik uyarı: Ankara’nın içme suyu risk altına girmemeli

Bakan Kurum Gaziantep’te 13 bin 890 konut için kura çekimine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya, çevre ve iklim meselesinde ciddi sınamaların eşiğinde bulunuyor

Adana’da baraj doluluk oranı yüzde 93,69’a ulaştı

Erzurum’da "Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi" açıldı

Rusya Ankara'ya yeni büyükelçi atadı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Almanya'dan vatandaşlarına İran'ı acilen terk etme çağrısı

Malatya'da mobilya ve kereste sektörü tek çatı altında toplanıyor

BM Batı Şeria'ya dikkati çekti: israil güçleri ve israilli yerleşimcilerin şiddeti artıyor

Malatya Bilim Merkezi projesi için imzalar atıldı 

Güney Kore'den tartışmalı adacıklarda hak iddia eden Japonya'ya protesto

Afganistan'da 5,8 büyüklüğünde deprem

Samsun'da yolcu otobüsü kaza yaptı: 7 yaralı