• BIST 100

    15543,87%0,63
  • DOLAR

    43,26% 0,04
  • EURO

    50,49% 0,22
  • GRAM ALTIN

    6532,27% 0,56
  • Ç. ALTIN

    10520,81% 0,00

Erdoğan tarihi açıkladı telefonlar kitlendi

10 Haziran 2020, Çarşamba 22:24
10 Haziran 2020, Çarşamba 22:24
Erdoğan tarihi açıkladı telefonlar kitlendi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Erdoğan tarihi açıkladı telefonlar kitlendi

Nisan, mayıs, haziran ayları için düğün hazırlıkları yapan ancak koronavirüs nedeniyle ertelemek zorunda kalan on binlerce çifti sevindiren haber dün akşam saatlerinde geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık 3 aydır kapalı olan düğün salonlarının 1 Temmuz itibariyle açılacağını kaydetti.

TELEFONLAR KİTLENDİ

Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre; Müjdeli haberi alan çiftler ise düğün salonu işletmecilerinin telefonlarını adeta kitledi. Hazırlıklara başlamak için işletmecilerden tarih almaya çalışan çiftler, davetiye, gelinlik, araç süsleme, ev kiralama vb. işler için bir an önce harekete geçmek istiyor.

Sadece İstanbul genelinde bin 200 civarında düğün salonu bulunuyor. Koronavirüs nedeniyle 3 ay içinde ertelenen düğün sayısının ise 30 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

Tarihin açıklanmasıyla üzerlerinden büyük bir yükün kalktığını ve işletmecilerin yüzünün gülmeye başladığını dile getiren İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Adem Sönmez, zor bir süreç geçirdiklerinin vurgulayarak kimseyi mağdur etmeden tüm planlamaları yapacaklarını belirtti.

HAZIRLIKLAR BUGÜN İTİBARİYLE BAŞLADI

Tarihin 20 gün öncesinden açıklanmasının her açıdan çok önemli olduğunun da altını çizen Dönmez, bu sayede evlenecek çiftlerin bugün itibariyle davetiye, gelinlik ve ev kiralama gibi bir takım işlemler için zaman kazanacağını söyledi. Düğün salonlarının koronavirüse yönelik gerekli tedbirleri alarak açılışa hazır olduğunu da kaydeden Dönmez, açılış öncesi bakanlığın yollayacağı genelgeye göre eksik ve düzenlenmesi gereken alanların olması halinde de bunların hızla giderileceğini belirtti.

ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI

Karar sonrası tüm üyelere acil toplantı çağrısı yaptıklarını da kaydeden Dönmez, alınacak tedbirler ve önlemler noktasında bir kez daha bilgilendirme yapılacağını ve 1 Temmuz sonrası denetlemeleri kendilerinin de yapacağı bir sürece girileceğini söyledi.

TEMMUZ VE AĞUSTOSTA YER BULUNAMAYABİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla telefonlarının susmadığını, kendilerini arayan evlilik hazırlığındaki çiftlerin heyecanla takvim belirlemeye çalıştığını da ifade eden Dönmez, ertelenen düğünlerin ağırlıkla temmuz ve ağustos aylarına kaydırılacağını bu yüzdend de özellikle bu aylarda salonlarda yer bulmanın neredeyse imkansız olabileceğini vurgularken, bugün düğün kararı vereceklerin en erken eylül, ekim gibi salon kiralayabilme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.

ALINACAK TEDBİRLER

Öte yandan 20 gün sonra kapılarını açacak düğün salonlarında alınacak tedbirler ise şöyle;

Salon girişlerinde davetlilerin ateşleri ölçülerek içeri alımlar yapılacak. Maskesiz giriş olmayacak. Sosyal mesafe kuralları salo içerisinde ve oturma düzenlerinde istisnasız dikkatle uygulanacak. Teması önlemek için kişiye özel ikramlar olacak. Tabak, çatal ve bardak gibi ürünler kullan at olacak. Pistte temas gerektiren halay gibi oyunlar oynanmayacak. Takıda sandık modeli uygulanacak. Personellere gerekli eğitimler verilirken salon içlerine ise sık sayıda uyarı levhaları asılacak.

Evlenecek çiftlerin davetiyelerinde koronavirüse ilişkin alınması gereken tedbirler noktasında gelecek misafirlere uyarılarda bulunabileceği de ifade ediliyor.

Yurt dışı üretici fiyatları yıllık yüzde 32,46 arttı

BİGEP ile mevsimlik tarım işçisi çocukların eğitime dönüşü sağlandı

“Barış Konseyi”ne aday gösterilen ülkelerin listesi yayımlandı

Ensarullah, 9 casusu idama mahkum etti

Diyarbakır’da yoğun kar yağışı sırasında acil hastalara müdahale edildi

Türkiye'de 2025'te 1 milyon 688 bin 910 konut satıldı

Kolombiya'da silahlı gruplar arasındaki çatışmalarda en az 26 kişi öldü

e-Devlet’ten kesinti uyarısı: Hizmetlerde aksama yaşanabilir

Gaziantep'te aralık ayında 6 binin üzerinde konut satıldı

Gaziantep'te hijyen kurallarına uymayan 3 fırın kapatıldı

Yerlikaya: Sınır hattındaki tüm hareketlilik anbean takip ediliyor

Gazze'de açlık alarmı: "Felaket düzeyi" kapıda

Tarım girdi fiyatları yıllık yüzde 34,24 arttı

Japonya’da 3 kişiyi taşıyan helikopterden haber alınamıyor

Uzmanından uyarı: Erken yaşta ekran maruziyeti dil gelişimini olumsuz etkiliyor

Batman'da muhtaç aileye Umut Kervanı'ndan anlamlı destek

"Yerinde Duramayan Çocuk" demek asıl sorunun üzerini örtüyor

Sudan'daki savaş sınır aştı: Hızlı Destek Güçleri Çad'a girdi

MÜSİAD Batman'ın önceki başkanları DEİK yürütme kurullarında

Brent petrol 63,59 dolardan işlem görüyor

Meteorolojiden Karadeniz bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı

UNICEF ve Gaziantep'teki kurumlar GSO’da gençlerin beceri gelişimini görüştü

İzmir merkezli 14 ilde uyuşturucu operasyonu: 641 gözaltı

ABD’de 10 binden fazla düzensiz göçmen gözaltına alındı

Gazze'de DNA cihazı krizi: Şehitler tanınamıyor

İletişim Başkanı Duran: Suriye’deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz

Gaziantep'te uyuşturucu satıcılarına operasyon: 2 gözaltı

Dicle Elektrik’ten uyarı: Kaçak elektrik kullanımı enerji arzını tehlikeye atıyor!

Norveç, olası savaş durumunda ev ve mülklere el koymaya hazırlanıyor

İstanbul’da DHKP-C’ye yönelik finans operasyonu: 4 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yurt dışı üretici fiyatları yıllık yüzde 32,46 arttı

BİGEP ile mevsimlik tarım işçisi çocukların eğitime dönüşü sağlandı

“Barış Konseyi”ne aday gösterilen ülkelerin listesi yayımlandı

Ensarullah, 9 casusu idama mahkum etti

Diyarbakır’da yoğun kar yağışı sırasında acil hastalara müdahale edildi

Türkiye'de 2025'te 1 milyon 688 bin 910 konut satıldı

Kolombiya'da silahlı gruplar arasındaki çatışmalarda en az 26 kişi öldü