• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,19% -0,05
  • EURO

    50,62% 0,25
  • GRAM ALTIN

    7131,71% -0,05
  • Ç. ALTIN

    11571,81% 0,00

Erdoğan tarihi açıkladı telefonlar kitlendi

10 Haziran 2020, Çarşamba 22:24
10 Haziran 2020, Çarşamba 22:24
Erdoğan tarihi açıkladı telefonlar kitlendi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Erdoğan tarihi açıkladı telefonlar kitlendi

Nisan, mayıs, haziran ayları için düğün hazırlıkları yapan ancak koronavirüs nedeniyle ertelemek zorunda kalan on binlerce çifti sevindiren haber dün akşam saatlerinde geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık 3 aydır kapalı olan düğün salonlarının 1 Temmuz itibariyle açılacağını kaydetti.

TELEFONLAR KİTLENDİ

Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre; Müjdeli haberi alan çiftler ise düğün salonu işletmecilerinin telefonlarını adeta kitledi. Hazırlıklara başlamak için işletmecilerden tarih almaya çalışan çiftler, davetiye, gelinlik, araç süsleme, ev kiralama vb. işler için bir an önce harekete geçmek istiyor.

Sadece İstanbul genelinde bin 200 civarında düğün salonu bulunuyor. Koronavirüs nedeniyle 3 ay içinde ertelenen düğün sayısının ise 30 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

Tarihin açıklanmasıyla üzerlerinden büyük bir yükün kalktığını ve işletmecilerin yüzünün gülmeye başladığını dile getiren İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Adem Sönmez, zor bir süreç geçirdiklerinin vurgulayarak kimseyi mağdur etmeden tüm planlamaları yapacaklarını belirtti.

HAZIRLIKLAR BUGÜN İTİBARİYLE BAŞLADI

Tarihin 20 gün öncesinden açıklanmasının her açıdan çok önemli olduğunun da altını çizen Dönmez, bu sayede evlenecek çiftlerin bugün itibariyle davetiye, gelinlik ve ev kiralama gibi bir takım işlemler için zaman kazanacağını söyledi. Düğün salonlarının koronavirüse yönelik gerekli tedbirleri alarak açılışa hazır olduğunu da kaydeden Dönmez, açılış öncesi bakanlığın yollayacağı genelgeye göre eksik ve düzenlenmesi gereken alanların olması halinde de bunların hızla giderileceğini belirtti.

ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI

Karar sonrası tüm üyelere acil toplantı çağrısı yaptıklarını da kaydeden Dönmez, alınacak tedbirler ve önlemler noktasında bir kez daha bilgilendirme yapılacağını ve 1 Temmuz sonrası denetlemeleri kendilerinin de yapacağı bir sürece girileceğini söyledi.

TEMMUZ VE AĞUSTOSTA YER BULUNAMAYABİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla telefonlarının susmadığını, kendilerini arayan evlilik hazırlığındaki çiftlerin heyecanla takvim belirlemeye çalıştığını da ifade eden Dönmez, ertelenen düğünlerin ağırlıkla temmuz ve ağustos aylarına kaydırılacağını bu yüzdend de özellikle bu aylarda salonlarda yer bulmanın neredeyse imkansız olabileceğini vurgularken, bugün düğün kararı vereceklerin en erken eylül, ekim gibi salon kiralayabilme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.

ALINACAK TEDBİRLER

Öte yandan 20 gün sonra kapılarını açacak düğün salonlarında alınacak tedbirler ise şöyle;

Salon girişlerinde davetlilerin ateşleri ölçülerek içeri alımlar yapılacak. Maskesiz giriş olmayacak. Sosyal mesafe kuralları salo içerisinde ve oturma düzenlerinde istisnasız dikkatle uygulanacak. Teması önlemek için kişiye özel ikramlar olacak. Tabak, çatal ve bardak gibi ürünler kullan at olacak. Pistte temas gerektiren halay gibi oyunlar oynanmayacak. Takıda sandık modeli uygulanacak. Personellere gerekli eğitimler verilirken salon içlerine ise sık sayıda uyarı levhaları asılacak.

Evlenecek çiftlerin davetiyelerinde koronavirüse ilişkin alınması gereken tedbirler noktasında gelecek misafirlere uyarılarda bulunabileceği de ifade ediliyor.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İHA ile vurulan Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçuşlar askıya alındı

İran'dan işgal altındaki topraklara yeni füze dalgası

Antalya’da yakalanan 253 şüpheli tutuklandı

İç sularda sazangiller için av yasağı başladı

Hakkari’de 25 yıl hapis cezası bulanan 5 şahıs yakalandı

Malatya'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi

Ankara'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 12 yaralı

Aile Hareketi Başkanı Ergincan: Aileyi yıkan kanunların kaldırılması için mücadelemiz devam edecek

Ticaret Bakanlığından tüketici haklarına yönelik açıklama

Siirt’te sağanak yağış sonrası yol çöktü

Kurtalan’da sel ve su baskınlarına 21 araç ve 59 personelle müdahale

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Mescid-i Aksa'nın statüsü sistematik olarak değiştiriliyor: Mescidin kapatılmasının siyasi ve toplumsal arka planı

ABD ve Çin ekonomi müzakereleri için masada

Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı Bin Ferhan ile görüştü

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Macron görüştü

Siyoinst işgalciler Lübnan'da bir savaş suçu daha işledi: Sivil yerleşim yerine fosfor bombası kullandı

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından ‘Kardeşlik İftarı’

Çığ nedeniyle ulaşım dururken mahsur kalan 40 yolcu kurtarıldı

Yoğun sis kazaya neden oldu: İş makinesi kontrolden çıktı

Diyarbakır’da sağanak yağış: Cadde ve sokaklar göle döndü

Şırnak’ta sel ve heyelan: Evler zarar gördü, çok sayıda hayvan telef oldu

Batman’da site içinde park halindeki araç alev aldı

Fransa’da yerel seçimlerin ilk turu yapıldı

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinde yolsuzluk operasyonu: 7 kişi tutuklandı

Kuveyt'teki İtalya-ABD hava üssüne insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi

Aksaray'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan Kadir Gecesi mesajı

Kadir Gecesi’nde “Hediyem Kur’an Olsun” programı: Vatandaşlara Kur’an-ı Kerim hediye edilecek

Macaristan: Ukrayna AB'ye katılmayacak

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İHA ile vurulan Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçuşlar askıya alındı

İran'dan işgal altındaki topraklara yeni füze dalgası

Antalya’da yakalanan 253 şüpheli tutuklandı

İç sularda sazangiller için av yasağı başladı

Hakkari’de 25 yıl hapis cezası bulanan 5 şahıs yakalandı

Malatya'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi

Ankara'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 12 yaralı