• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,02
  • EURO

    51,63% 0,13
  • GRAM ALTIN

    7061,32% 1,72
  • Ç. ALTIN

    11792,60% 0,00

Erdoğan tarihi açıkladı telefonlar kitlendi

10 Haziran 2020, Çarşamba 22:24
10 Haziran 2020, Çarşamba 22:24
Erdoğan tarihi açıkladı telefonlar kitlendi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Erdoğan tarihi açıkladı telefonlar kitlendi

Nisan, mayıs, haziran ayları için düğün hazırlıkları yapan ancak koronavirüs nedeniyle ertelemek zorunda kalan on binlerce çifti sevindiren haber dün akşam saatlerinde geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık 3 aydır kapalı olan düğün salonlarının 1 Temmuz itibariyle açılacağını kaydetti.

TELEFONLAR KİTLENDİ

Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre; Müjdeli haberi alan çiftler ise düğün salonu işletmecilerinin telefonlarını adeta kitledi. Hazırlıklara başlamak için işletmecilerden tarih almaya çalışan çiftler, davetiye, gelinlik, araç süsleme, ev kiralama vb. işler için bir an önce harekete geçmek istiyor.

Sadece İstanbul genelinde bin 200 civarında düğün salonu bulunuyor. Koronavirüs nedeniyle 3 ay içinde ertelenen düğün sayısının ise 30 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

Tarihin açıklanmasıyla üzerlerinden büyük bir yükün kalktığını ve işletmecilerin yüzünün gülmeye başladığını dile getiren İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Adem Sönmez, zor bir süreç geçirdiklerinin vurgulayarak kimseyi mağdur etmeden tüm planlamaları yapacaklarını belirtti.

HAZIRLIKLAR BUGÜN İTİBARİYLE BAŞLADI

Tarihin 20 gün öncesinden açıklanmasının her açıdan çok önemli olduğunun da altını çizen Dönmez, bu sayede evlenecek çiftlerin bugün itibariyle davetiye, gelinlik ve ev kiralama gibi bir takım işlemler için zaman kazanacağını söyledi. Düğün salonlarının koronavirüse yönelik gerekli tedbirleri alarak açılışa hazır olduğunu da kaydeden Dönmez, açılış öncesi bakanlığın yollayacağı genelgeye göre eksik ve düzenlenmesi gereken alanların olması halinde de bunların hızla giderileceğini belirtti.

ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI

Karar sonrası tüm üyelere acil toplantı çağrısı yaptıklarını da kaydeden Dönmez, alınacak tedbirler ve önlemler noktasında bir kez daha bilgilendirme yapılacağını ve 1 Temmuz sonrası denetlemeleri kendilerinin de yapacağı bir sürece girileceğini söyledi.

TEMMUZ VE AĞUSTOSTA YER BULUNAMAYABİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla telefonlarının susmadığını, kendilerini arayan evlilik hazırlığındaki çiftlerin heyecanla takvim belirlemeye çalıştığını da ifade eden Dönmez, ertelenen düğünlerin ağırlıkla temmuz ve ağustos aylarına kaydırılacağını bu yüzdend de özellikle bu aylarda salonlarda yer bulmanın neredeyse imkansız olabileceğini vurgularken, bugün düğün kararı vereceklerin en erken eylül, ekim gibi salon kiralayabilme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.

ALINACAK TEDBİRLER

Öte yandan 20 gün sonra kapılarını açacak düğün salonlarında alınacak tedbirler ise şöyle;

Salon girişlerinde davetlilerin ateşleri ölçülerek içeri alımlar yapılacak. Maskesiz giriş olmayacak. Sosyal mesafe kuralları salo içerisinde ve oturma düzenlerinde istisnasız dikkatle uygulanacak. Teması önlemek için kişiye özel ikramlar olacak. Tabak, çatal ve bardak gibi ürünler kullan at olacak. Pistte temas gerektiren halay gibi oyunlar oynanmayacak. Takıda sandık modeli uygulanacak. Personellere gerekli eğitimler verilirken salon içlerine ise sık sayıda uyarı levhaları asılacak.

Evlenecek çiftlerin davetiyelerinde koronavirüse ilişkin alınması gereken tedbirler noktasında gelecek misafirlere uyarılarda bulunabileceği de ifade ediliyor.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin kişi oldu

Yeşilyurt Belediyesinden eğitimcilere yönelik hizmet içi eğitim semineri

Ölümcül kazalar sonrası demiryollarında ülke çapında grev

İzmir’de şehitler gecesi programı düzenlendi

Japonya'da iktidar partisi mecliste 3'te 2 çoğunluk kazandı

Batı Şeria'da ev baskınları: 20'den fazla Filistinli esir alındı

Brent petrol 67,09 dolardan işlem görüyor

Gazze'de "kimlik tespit salonları" insanlık dramına tanıklık ediyor

Aşırı hava koşulları Avrupa ülkelerinde can kayıplarına ve ağır hasara yol açtı

Malatya'da komşuların tavuk kavgasında kan aktı: 1 ölü

TikTok’un algoritmik manipülasyonu mercek altında

Ticaret Bakanlığı: Ocak ayında 7,6 milyar TL’lik kaçak eşya ve uyuşturucu ele geçirildi

Epstein dosyası: Pedofili, istihbarat ve küresel elit ağı Norveç diplomasisini vurdu

Washington'a erken ziyaret: Netanyahu'nun İran hesapları

Dolar ve Euro bugün ne kadar?

Milletvekilleri Nasıroğlu ve Keleş’ten İl Millî Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Batman’da sağlık ve eğitim yatırımları masaya yatırıldı

Altın haftaya yükselişle başladı

24 ilde uyuşturucu operasyonu: 144 şüpheli yakalandı

Meteoroloji'den 3 bölge için kuvvetli yağış uyarısı

İşgalcilerin "idari tutuklama" silahı: Esirlerin ömrü cezaevlerinde tüketiliyor

İşgal basını açıkladı: Filistinli esirler için idam hazırlığı

HAMAS: Batı Şeria'da toprak gaspı kurumsallaştırılıyor

Batı Şeria'yı işgal hamlesi: 1967'den bu yana atılan en tehlikeli adım

Filistin Ulusal Yönetim Komitesi'nin Gazze'ye girişi engelleniyor

Gazze'de ateşkes ihlali sürüyor: İşgalcilerin saldırılarında 6 şehit

Osmaniye'de 36 kilogram skunk ele geçirildi: 2 tutuklama

Çekya çocuklara sosyal medya kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor

Bakan Kaçır CCPIT Başkanı Ren Hongbin ile bir araya geldi

Suudi Arabistan ve ABD’den ortak deniz tatbikatı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin kişi oldu

Yeşilyurt Belediyesinden eğitimcilere yönelik hizmet içi eğitim semineri

Ölümcül kazalar sonrası demiryollarında ülke çapında grev

İzmir’de şehitler gecesi programı düzenlendi

Japonya'da iktidar partisi mecliste 3'te 2 çoğunluk kazandı

Batı Şeria'da ev baskınları: 20'den fazla Filistinli esir alındı

Brent petrol 67,09 dolardan işlem görüyor