-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Erdoğan tarihi açıkladı telefonlar kitlendi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Erdoğan tarihi açıkladı telefonlar kitlendi
Nisan, mayıs, haziran ayları için düğün hazırlıkları yapan ancak koronavirüs nedeniyle ertelemek zorunda kalan on binlerce çifti sevindiren haber dün akşam saatlerinde geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık 3 aydır kapalı olan düğün salonlarının 1 Temmuz itibariyle açılacağını kaydetti.
TELEFONLAR KİTLENDİ
Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre; Müjdeli haberi alan çiftler ise düğün salonu işletmecilerinin telefonlarını adeta kitledi. Hazırlıklara başlamak için işletmecilerden tarih almaya çalışan çiftler, davetiye, gelinlik, araç süsleme, ev kiralama vb. işler için bir an önce harekete geçmek istiyor.
Sadece İstanbul genelinde bin 200 civarında düğün salonu bulunuyor. Koronavirüs nedeniyle 3 ay içinde ertelenen düğün sayısının ise 30 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.
KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK
Tarihin açıklanmasıyla üzerlerinden büyük bir yükün kalktığını ve işletmecilerin yüzünün gülmeye başladığını dile getiren İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Adem Sönmez, zor bir süreç geçirdiklerinin vurgulayarak kimseyi mağdur etmeden tüm planlamaları yapacaklarını belirtti.
HAZIRLIKLAR BUGÜN İTİBARİYLE BAŞLADI
Tarihin 20 gün öncesinden açıklanmasının her açıdan çok önemli olduğunun da altını çizen Dönmez, bu sayede evlenecek çiftlerin bugün itibariyle davetiye, gelinlik ve ev kiralama gibi bir takım işlemler için zaman kazanacağını söyledi. Düğün salonlarının koronavirüse yönelik gerekli tedbirleri alarak açılışa hazır olduğunu da kaydeden Dönmez, açılış öncesi bakanlığın yollayacağı genelgeye göre eksik ve düzenlenmesi gereken alanların olması halinde de bunların hızla giderileceğini belirtti.
ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI
Karar sonrası tüm üyelere acil toplantı çağrısı yaptıklarını da kaydeden Dönmez, alınacak tedbirler ve önlemler noktasında bir kez daha bilgilendirme yapılacağını ve 1 Temmuz sonrası denetlemeleri kendilerinin de yapacağı bir sürece girileceğini söyledi.
TEMMUZ VE AĞUSTOSTA YER BULUNAMAYABİLİR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla telefonlarının susmadığını, kendilerini arayan evlilik hazırlığındaki çiftlerin heyecanla takvim belirlemeye çalıştığını da ifade eden Dönmez, ertelenen düğünlerin ağırlıkla temmuz ve ağustos aylarına kaydırılacağını bu yüzdend de özellikle bu aylarda salonlarda yer bulmanın neredeyse imkansız olabileceğini vurgularken, bugün düğün kararı vereceklerin en erken eylül, ekim gibi salon kiralayabilme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.
ALINACAK TEDBİRLER
Öte yandan 20 gün sonra kapılarını açacak düğün salonlarında alınacak tedbirler ise şöyle;
Salon girişlerinde davetlilerin ateşleri ölçülerek içeri alımlar yapılacak. Maskesiz giriş olmayacak. Sosyal mesafe kuralları salo içerisinde ve oturma düzenlerinde istisnasız dikkatle uygulanacak. Teması önlemek için kişiye özel ikramlar olacak. Tabak, çatal ve bardak gibi ürünler kullan at olacak. Pistte temas gerektiren halay gibi oyunlar oynanmayacak. Takıda sandık modeli uygulanacak. Personellere gerekli eğitimler verilirken salon içlerine ise sık sayıda uyarı levhaları asılacak.
Evlenecek çiftlerin davetiyelerinde koronavirüse ilişkin alınması gereken tedbirler noktasında gelecek misafirlere uyarılarda bulunabileceği de ifade ediliyor.
Muğla'da uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama
Türkiye'den Güney Afrika'ya süt ve süt ürünleri ihracatının önü açıldı
AFAD ve OGM orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarını değerlendirdi
İçişleri Bakanı Çiftçi'den personel yönetimi toplantısı
Kuzu ve oğlaklarda zorunlu aşı ve destekleme şartları açıklandı
TİGEM Ceylanpınar’da 1'inci ürün dane mısır ekilişlerini tamamladı
Anadolu Otoyolu’nda feci kaza: 1 ölü, 15 yaralı
Umut Kervanı Elazığ Derneği’nden ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı
Küresel haydutluğa ve siyonizme karşı ortak mücadele çağrısı
Muş’ta "Dünya Kudüs Günü"nde birlik mesajı verildi
Ankara'da "Dünya Kudüs Günü" açıklaması: Kudüs'ün kurtuluşu direnişten geçer
Ağrı'da yasa dışı bahis operasyonunda gözaltına alınanlardan 65 zanlı tutuklandı
Şanlıurfa'da 30 milyon liralık dolandırıcılık: 2 tutuklama
Kocaeli'de dolandırıcılık operasyonu: 18 tutuklama
Ankara'da itikaf sünneti ihya ediliyor
Bursa'da Kudüs’ün özgürlüğü için birlik çağrısı
Hem siyonist hem de hırsız: Filistinlileri darbedip hayvanlarını çaldılar
Suriye'de askeri kışlada roket patladı: 29 yaralı
Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 12 şüpheli tutuklandı
Ukrayna, Storm Shadow ile Rus topraklarını hedef aldı: 7 ölü, 40 yaralı
Ay: Kudüs ve Mescid-i Aksa Müslümanların ortak mirasıdır
Ağrı’dan "siyonist yayılmacılık küresel barışı tehdit ediyor" uyarısı
Malatya'da otomobil ile kamyon çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Batmanlılar Kudüs için tek ses oldu: Kudüs ve Aksa özgür olmalı
BM: Gazze'ye yönelik tüm insani yardım hareketleri engellendi
Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı
Tekne orucu tutan minikler aileleri için güllaç hazırladı
Zonguldak'ta işçi taşıyan midibüsle otomobil çarpıştı: 13 yaralı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan bölgedeki gerilime ilişkin diplomasi çağrısı
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile Sisi görüştü
Yükleniyor






