• BIST 100

    11046,50%0,42
  • DOLAR

    41,30% 0,02
  • EURO

    48,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    4903,74% 0,40
  • Ç. ALTIN

    7988,21% 1,27

Erdoğan tarihi açıkladı telefonlar kitlendi

10 Haziran 2020, Çarşamba 22:24
10 Haziran 2020, Çarşamba 22:24
Erdoğan tarihi açıkladı telefonlar kitlendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Erdoğan tarihi açıkladı telefonlar kitlendi

Nisan, mayıs, haziran ayları için düğün hazırlıkları yapan ancak koronavirüs nedeniyle ertelemek zorunda kalan on binlerce çifti sevindiren haber dün akşam saatlerinde geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık 3 aydır kapalı olan düğün salonlarının 1 Temmuz itibariyle açılacağını kaydetti.

TELEFONLAR KİTLENDİ

Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre; Müjdeli haberi alan çiftler ise düğün salonu işletmecilerinin telefonlarını adeta kitledi. Hazırlıklara başlamak için işletmecilerden tarih almaya çalışan çiftler, davetiye, gelinlik, araç süsleme, ev kiralama vb. işler için bir an önce harekete geçmek istiyor.

Sadece İstanbul genelinde bin 200 civarında düğün salonu bulunuyor. Koronavirüs nedeniyle 3 ay içinde ertelenen düğün sayısının ise 30 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

Tarihin açıklanmasıyla üzerlerinden büyük bir yükün kalktığını ve işletmecilerin yüzünün gülmeye başladığını dile getiren İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Adem Sönmez, zor bir süreç geçirdiklerinin vurgulayarak kimseyi mağdur etmeden tüm planlamaları yapacaklarını belirtti.

HAZIRLIKLAR BUGÜN İTİBARİYLE BAŞLADI

Tarihin 20 gün öncesinden açıklanmasının her açıdan çok önemli olduğunun da altını çizen Dönmez, bu sayede evlenecek çiftlerin bugün itibariyle davetiye, gelinlik ve ev kiralama gibi bir takım işlemler için zaman kazanacağını söyledi. Düğün salonlarının koronavirüse yönelik gerekli tedbirleri alarak açılışa hazır olduğunu da kaydeden Dönmez, açılış öncesi bakanlığın yollayacağı genelgeye göre eksik ve düzenlenmesi gereken alanların olması halinde de bunların hızla giderileceğini belirtti.

ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI

Karar sonrası tüm üyelere acil toplantı çağrısı yaptıklarını da kaydeden Dönmez, alınacak tedbirler ve önlemler noktasında bir kez daha bilgilendirme yapılacağını ve 1 Temmuz sonrası denetlemeleri kendilerinin de yapacağı bir sürece girileceğini söyledi.

TEMMUZ VE AĞUSTOSTA YER BULUNAMAYABİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla telefonlarının susmadığını, kendilerini arayan evlilik hazırlığındaki çiftlerin heyecanla takvim belirlemeye çalıştığını da ifade eden Dönmez, ertelenen düğünlerin ağırlıkla temmuz ve ağustos aylarına kaydırılacağını bu yüzdend de özellikle bu aylarda salonlarda yer bulmanın neredeyse imkansız olabileceğini vurgularken, bugün düğün kararı vereceklerin en erken eylül, ekim gibi salon kiralayabilme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.

ALINACAK TEDBİRLER

Öte yandan 20 gün sonra kapılarını açacak düğün salonlarında alınacak tedbirler ise şöyle;

Salon girişlerinde davetlilerin ateşleri ölçülerek içeri alımlar yapılacak. Maskesiz giriş olmayacak. Sosyal mesafe kuralları salo içerisinde ve oturma düzenlerinde istisnasız dikkatle uygulanacak. Teması önlemek için kişiye özel ikramlar olacak. Tabak, çatal ve bardak gibi ürünler kullan at olacak. Pistte temas gerektiren halay gibi oyunlar oynanmayacak. Takıda sandık modeli uygulanacak. Personellere gerekli eğitimler verilirken salon içlerine ise sık sayıda uyarı levhaları asılacak.

Evlenecek çiftlerin davetiyelerinde koronavirüse ilişkin alınması gereken tedbirler noktasında gelecek misafirlere uyarılarda bulunabileceği de ifade ediliyor.

Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Papua Yeni Gine’de 6 büyüklüğünde deprem

Kürdistan Sosyalist Partisi'nden HÜDA PAR'a ziyaret

İşgalin başlattığı kara saldırısında sabahtan bu yana 100'den fazla şehit

Balıkçılara 4,7 milyar TL ÖTV'si sıfıra indirilmiş yakıt desteği

Kocaeli’de çocuklarının önünde babasını tokatlayan sürücü tutuklandı

Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Batman'da eğitim yılı kaynak kitap kriziyle başladı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantıları sona erdi

UNICEF: Gazze'de yarım milyon çocuk psikolojik travma yaşıyor

Batman'da mucur yüklü tır iki otomobile çarptı

Şanlıurfa’da kayıp genç sulama kanalında ölü bulundu

Dışişleri'nden işgalci rejimin Gazze şehrinde başlattığı kara saldırısına tepki

Bakan Kurum: Deprem bölgesine ekstra konut kontenjanı ayıracağız

İLKHA muhabiri Küresel Sumud Filosu'nun Tunus sürecini anlattı

Malatya'da kırsal mahalleye yeni yol

Çocuk Gelişimci ve Aile Danışmanı Vural: Erken eğitim, çocuğun sosyal hayatına yön verir

Avukat Acu: israil ordusunda görev alan çifte vatandaşlar insanlık suçuna ortaktır

HAMAS uluslararası toplumu, katliamların boyutuyla orantılı kesin kararlar almaya çağırdı

Hukukçular: "israil’i durduracak uluslararası bir mekanizma yok"

Hasadı başlayan 'sumak' ın kilosu 350 TL'den satılıyor

Malatya'ya 20 bin ton kapasiteli yatay silo inşa ediliyor

MDKKYB Başkanı Akın: Küçükbaş hayvancılık desteklerinde önemli artışlar yapıldı

Başı demirlere sıkışan çocuk, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

Yoğun saldırılara rağmen Filistinli aileler Gazze’ye geri dönüyor

Gazze'de şehit sayısı 64 bin 964'e ulaştı

YÖK ve Savunma Sanayii “yapay zekâ” iş birliğine devam ediyor

Erbaş: Dünyayı iyilik değiştirir

BM Komisyonu işgalci rejimi Gazze'de "soykırım" yapmakla suçladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Papua Yeni Gine’de 6 büyüklüğünde deprem

Kürdistan Sosyalist Partisi'nden HÜDA PAR'a ziyaret

İşgalin başlattığı kara saldırısında sabahtan bu yana 100'den fazla şehit

Balıkçılara 4,7 milyar TL ÖTV'si sıfıra indirilmiş yakıt desteği

Kocaeli’de çocuklarının önünde babasını tokatlayan sürücü tutuklandı

Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor