• BIST 100

    14814,96%0,31
  • DOLAR

    43,04% 0,05
  • EURO

    50,34% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6150,72% -1,06
  • Ç. ALTIN

    10131,50% -0,25

Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar

08 Haziran 2020, Pazartesi 21:41
08 Haziran 2020, Pazartesi 21:41
Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak bile kalmamalı’ çağrısı üzerine Van’ın Gevaş ilçesindeki çiftçiler üretim seferberliği başlattı.
Türkiye korona virüs salgını sonrasına hazırlanırken, Van’ın Gevaş ilçesi son dönemde tarıma verdiği destek ve gerçekleştirdiği tarımsal faaliyetlerle dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak bile kalmamalı' çağrısı ve korona virüs salgını nedeniyle ilçe halkının tarıma yöneldiğini ifade eden yetkililer, bu yönelmenin ülke ekonomisine olumlu yansıyacağını söyledi.

Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, korona virüs ile mücadele sürecinde Van’da hiçbir çiftçinin olumsuz etkilenmediğini ifade ederek, “Valimizin verdiği talimat ve alınan yerinde kararlar doğrultusunda sokağa çıkma kısıtlamasında hiçbir çiftçimiz etkilenmemiştir. Hepsine izin verilerek tarımsal faaliyetlerine devam edilmeleri sağlanmıştır. Öyle ki Van ve ilçelerinde şeker pancarı ekili alanımız 10 bin dekardan 45 bin dekara çıkarken, 45 bin ton olan üretimimizin 275 bin tona çıkacağını ümit ediyoruz” dedi.

“Batıda çalışan gençlerimiz artık köylerinde ekip biçmeye başladı”

Daha önce batıda hizmet sektöründe çalışan vatandaşların özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ve korona virüs pandemisi nedeniyle köylerine geri dönüp tarıma yöneldiklerini vurgulayan Görentaş, “İlçede suyun ulaştığı alanların tamamı ekilidir. Bunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak kalmamalı’ çağrısı, verilen destekler ve korona virüs pandemisi etkili oldu. Daha önce batıda çalışan gençlerin çoğu köylerine dönüp arazilerinde ekip biçmeye başladı. Bu da haliyle bizleri sevindirdi” ifadelerini kullandı.

“Halkımızın organik meyve sebze tüketmesini sağlıyoruz”

Yıllardır tarım sektöründe çalışan Emrettin İpekten isimli çiftçi ise Gevaş’ta 130 dönümlük bir arazide ekim yaptığını ifade ederek, “Domates, patlıcan, salatalık, biber, kavun ve karpuz başta olmak üzere hemen hemen tüm ürünleri ekiyorum. Burada halkımızın doğal meyve ve sebze ihtiyacını karşılıyoruz” dedi.

Açıklamalarında tarımın önemine değinen İpekten, “Cumhurbaşkanımız devamlı ‘tarım’ diyor. Tarım güzel bir şeydir. Dünya genelinde de tarım olmasa insanlar yaşamlarını nasıl devam ettirecek. Bizler şu anda ufak üreticileriz ama daha çok destek verilmesi halinde daha çok ilerleriz. Bu manada yetkililerden daha çok destek vermelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Haydar Kanat isimli çiftçi de tarımın çok önemli olduğunu dile getirerek, “Tarım olmasa yiyecek olmaz, yiyecek olmasa insan yaşamaz. Bu anlamda tarım önemlidir. Yetkililer daha çok destek verseler işlerimizi büyütürüz. Daha çok üretim yapar ve daha çok istihdam sağlarız” dedi.

Bakan Tunç: Yalova’daki saldırıyla ilgili soruşturma titizlikle yürütülüyor

Malezya Başbakanı İbrahim, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

Söz ve Kalem, "Sabah Namazı Diriltir" dosyasıyla çıktı

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Malatya İl Eğitim Değerlendirme toplantısına katıldı

Yeşilyurt Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi

Siirt’te takozsuz tüfekle avlanan şahsa 19 bin tl ceza

3 milletvekili AK Parti'ye geçti

Batman'da kapanan köy yolları yeniden ulaşıma açıldı

HAMAS heyeti Refah Sınır Kapısı’nın yeniden açılması için Kahire’de

Battalgazi Belediyesi bir yılda yapılan hizmetleri açıkladı

Şanlıurfa’da 2 yıllık asayiş bilançosu

İstanbul’da sıcaklıklar düşüyor, fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı

Şanlıurfa’da narkotik operasyonu

Diyarbakır’da çatılardan düşen buzlar korkutuyor

Şeker hastası değil ama insülin verildi iddiası

Gazze'de bulunan son Siyonist esirin cesedi için arama çalışmaları yeniden başladı

Batman'da kura heyecanı gözyaşlarına sahne oldu

Cizre Milli Eğitim Müdürü İke, okullarda incelemelerde bulundu

Gaziantep'te ruhsatsız silah operasyonu: 3 gözaltı

Şanlıurfa dahil 63 ilde zehir satışçılarına darbe

Batman'da aç kalan yaban domuzları yerleşim yerlerine yaklaştı

Bingöl’de 150 umreci dualarla kutsal topraklara uğurlandı

E-Ticaretin belirli kurallar çerçevesinde yürütülmesi gerekiyor

Diyarbakır’da 2025’te 4 bin 368 trafik kazası: 36 ölü, 6 bin 122 yaralı

Yalova'da silahlı saldırı: Bir ölü, bir gözaltı

2025’te Türkiye genelinde 34,4 milyon trafik cezası uygulandı

2025 yılı trafik kazası bilançosu: 2 bin 500 ölü 400 bin yaralı

Onkoloji servisinden yazarlığa: Onkoloji koridorlarından kitap sayfalarına uzanan yolculuk

Gaziantep'te 9 bin 927 aranan şahıs yakalandı

HÜDA PAR: En düşük emekli maaşı asgari ücretin altında kalmamalı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Tunç: Yalova’daki saldırıyla ilgili soruşturma titizlikle yürütülüyor

Malezya Başbakanı İbrahim, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

Söz ve Kalem, "Sabah Namazı Diriltir" dosyasıyla çıktı

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Malatya İl Eğitim Değerlendirme toplantısına katıldı

Yeşilyurt Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi

Siirt’te takozsuz tüfekle avlanan şahsa 19 bin tl ceza

3 milletvekili AK Parti'ye geçti