-
BIST 100
15915,70%-1,07
-
DOLAR
44,18% -0,07
-
EURO
50,65% 0,23
-
GRAM ALTIN
7068,59% -0,93
-
Ç. ALTIN
11433,40% -1,17
Eski krediler yapılandırılacak mı? Prof. Dr. Kerem Alkin'den dikkat çeken açıklama
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Eski krediler yapılandırılacak mı? Prof. Dr. Kerem Alkin'den dikkat çeken açıklama
Kamu bankaları tarafından açıklanan tarihi kredi paketi sonrası vatandaşlar tarafından en çok merak edilen eskiden çekilen daha yüksek faizli kredilerin yapılandırılıp yapılandırılmayacağı oldu.
Prof. Doktor Kerem Alkin, hem kredi paketiyle hem de yapılandırmayla ilgili açıklamalarda bulundu.
BANKACILIK SEKTÖRÜNE ÖNEMLİ GÖREV DÜŞÜYOR
(Toplantı hakkında) Sosyal medyada bir veriyi paylaşmıştım. Genel manada bakıldığında ABD'de reel sektör finansmanında Avrupa'da alıştığımız kültürün aksine çok düşük orana sahip. Sermaye piyasası araçları olmak üzere ABD'de reel sektör kuruluşlar yatırım yapmaları gerektiğinde banka kredileri dışındaki farklı finansman paketlerini kullanmaktadır. Avrupa'ya geldiğimizde biz de bir parçasıyız. Bankacılık sektörünün bir ağırlığı söz konusu. Yüzde 80'e yakın. Avrupa'daki ülkelerin tümünde reel sektör finansmanında bankacılık sektörüne önemli görev düşüyor. Sayın Bakanımız da tüm Türkiye'deki bankalara reel sektör ve tüketici finansmanıyla ilgili yerine getirmeleri konusunda uyarıları söz konusu oluyor. Bugün de bankalar nasıl daha pro-aktif davranabilir, nasıl desteklenebilir bunları ifade edebiliriz.
FIRSATÇILIĞA DİKKAT
(Kredi paketi hakkında) Önemli bir ülkeyiz. Ancak maalesef reel sektörümüzün, işletmelerimizin, KOBİ ve büyük firmalarımızın fiyat belirleme alışkanlıkları problemli. Mal ve hizmetleri piyasaya sürerken fiyat belirlemede fırsat değerlendirme alışkanlıkları bir türlü halledemedik. Bakanımızın vurguladığı nokta bu. Bu alışkanlıkları kırmamız gerekiyor. Yerli ham maddeyle üretim yapmasına rağmen ürününün fiyatını dolar ve euro cinsinden belirleyip, tüketiciye mal satan işletmelerimizin olduğu bir dünya görüyoruz. Bu da enflasyonla mücadelede sorunları beraberinde getiriyor. Kamu bankalarımızın böyle fırsatçılık peşinde koşan firmalarla bu önemli destek paketinde işbirliği yapmayacağını, ancak fiyat değişikliği yapmayan, bu imkanı tüketicilerine yansıtacak yerli ve milli firmalarla işbirliği yapacağını söylemeli. Bakanımız da kamu bankalarının bu tutumunu tebrik etmişti.
ESKİ KREDİLER YAPILANDIRILACAK MI?
(Yapılandırma hakkında) Bankacılık sektörümüzde uzun vadeli kredi süreçlerinde faiz değişikliği olmuşsa, bankalarımız genellikle müşterisiyle olan dialogu iyi tutmak için daha önceden kullanılan kredilere yansıtırlar. Bankalarımız yine müşterileriyle olan diyaloğu her zamanki gibi atacağına eminim.
Mersin’de geniş çaplı asayiş uygulaması: 678 kişi yakalandı
Gaziantep'te vakıf camileri Kadir Gecesi ve bayrama hazırlandı
İran, siyonist rejime ait iki İHA’yı daha düşürdü
Müftü Bekiroğlu: Kadir Gecesi, 83 yıl ibadetle geçirilen bir ömre bedeldir
Cizre'de bin yetime bayramlık elbise yardımı yapıldı
Gaziantep Valisi Kemal Çeber’den Kadir Gecesi mesajı
Akdeniz'de peş peşe iki deprem
Böbrek bezi üstünde bulunan 20 santimetrelik dev kitle kapalı yöntemle çıkarıldı
Batman'da bayram şekeri yoğunluğu
Sahte seslere karşı yapay zekâ hamlesi
Yeditepe Üniversitesi iddiaları yalanladı, öğrenciler "engellendik, tehdit edildik" dedi
Gaziantep'te kaçak akaryakıt ele geçirildi
Doğu’da kar nedeniyle 298 yol ulaşıma kapandı
Şanlıurfa'da derede erkek cesedi bulundu
Ramazan’ın Bereketi Afrin’de Yetim Sofralarında Buluştu
Şubat ayı bütçe uygulama sonuçları açıklandı
Vakıflar Genel Müdürlüğünün günlük iftar yemeği dikkat çekiyor.
Yeşilyurt'ta Ramazan bereketi öğrenci yurtlarında yaşandı
İran’dan ABD uçak gemisine lojistik ve servis hizmeti veren noktalar hakkında açıklama
Müftü Dolu: Bu mübarek gecede zulüm altında bulunan kardeşlerimizi dualarımızda unutmayalım
Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit'ten Kadir Gecesi mesajı
Genç evlilere sağlanan destek 10 milyar lirayı aştı
Batman'da bahis operasyonu: 5 şüpheli tutuklandı
Uzmanlar: İran uzun süreli bir yıpratma savaşına hazır
Bayramda trenlerde 8 bin 898 kişilik ek kapasite sağlanacak
Avusturya’dan gelen bağışlarla ihtiyaç sahiplerine yardım
Trump yalnızlaşıyor: Japonya, İngiltere ve Avustralya da askeri desteği reddetti
Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın'dan Kadir Gecesi mesajı
Şanlıurfa’da kaçak akaryakıt operasyonu
Şanlıurfa’da Umut Kervanı’ndan Ramazan boyunca yardım seferberliği
Yükleniyor






