• BIST 100

    10871,08%0,16
  • DOLAR

    41,96% 0,20
  • EURO

    48,90% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5345,89% -0,29
  • Ç. ALTIN

    8944,84% -1,95

ESNAF VE VATANDAŞLARDAN ORANTISIZ GÜÇ KULLANAN POLİSE TEPKİ

15 Temmuz 2020, Çarşamba 21:16
15 Temmuz 2020, Çarşamba 21:16
ESNAF VE VATANDAŞLARDAN ORANTISIZ GÜÇ KULLANAN POLİSE TEPKİ
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

ESNAF VE VATANDAŞLARDAN ORANTISIZ GÜÇ KULLANAN POLİSE TEPKİ

Batman'ın en işlek caddelerinden biri olan Gülistan Caddesinde bulunan bir cep telefonu mağazasını 'kaçak cep telefonu' iddiasıyla basan polisin esnafa orantısız güç kullandığı belirtildi. Polis şiddetine tepki gösteren birçok esnaf gözaltına alındı.

'Kaçak cep telefonu' ihbarı yapıldığı iddiasıyla Gülistan Caddesinde bulunan bir cep telefonu mağazasını basan polislerin esnafa orantısız güç kullandığını ve direnen çok sayıda kişinin de gözaltına aldığını söyleyen esnaf, polisin tavrından şikâyetçi olduklarını söyledi.

Gülistan Caddesinde bulunan bir cep telefonu mağazasını basan polis ile esnaf arasında arbede yaşandı. Gülistan Caddesinin tanınmış esnaflarından Nurettin Teymur, durumu öğrenmek ve yatıştırmak için polislerle her ne kadar diyaloga girmeye çalışsalar da polisin tavrının sert ve orantısız olduğunu belirterek polisin tavrının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Polisin en ufak bir diyalogu kabul etmediğini söyleyen Nurettin Teymur, “En ufak bir diyaloga dahi müsaade etmediler. Nedir? Neyin nesidir? Durum neyden ibaret? Mesele ne? Diyalogla meseleyi çözmeye çalışırken, tek dedikleri uzaklaşın buradan, gidin buradan.  Dedikleri başka bir şey yok. Anlatmasını bilmiyorlar. Halka nasıl yaklaşacaklarını bilmiyorlar. Biber gazı sıktılar. Milleti darp ettiler. Kargaşanın ötesinde bir şey yaptıkları yok.  Polisin yaptığı zulümdür, kabul edilecek bir şey değil. Bizlerde Gülistan Caddesi esnafı olarak yapılan bu muameleden dolayı şikâyetçiyiz.” dedi.

“Bizi darp edip dışarı attılar”

Gülistan caddesi esnaflarından Ali Demir de polisin sert müdahalesine tepki gösterdiklerini, polislerin kasıtlı arbede çıkarıp vatandaşı kışkırttığını söyledi. Demir konuşmasında, 'Cep telefon ve aksesuar mağazasına 8-10 maskeli siviller girdi. Bağırarak çağırarak içeri girdiler. Kim olduklarını sorunca, 'polisiz arama yapacağız' dediler. Arama emrinizi görebilir miyim dedim. Ne polis kimliklerini ne de arama emirlerini göstermediler. Bizi darp edip dışarı attılar. Esnaf komşularımız da polisin bu zulmünü gördü ve kabul etmeyip tepki gösterdi. Bu sefer esnafın tümüne saldırarak darp ettiler. Bu polisler soruşturulsun kesin bunların sicilinde FETÖ ile bir bağlantılarının olduğu görülecektir. Gülistan Caddesinin esnafı tümü şahittir, burada herkese saldırdılar. Vatandaşlar olarak bu polislerden şikâyetçiyiz.” diye konuştu.

“Kadın demeden hakaret ettiler”

Polisin tavrına tepki gösteren çevredeki vatandaşlardan Arzu Demir ise şu ifadeleri kullandı: “Olayın olduğunu duyunca olay yerine gittik, kadın demeden direk biber gazı sıktılar. Elimizden telefonlarımızı almaya çalıştılar. Kadın demeden hakaret ettiler.”

“Polis uyuşturucu satana müdahale etmiyor”

Bir diğer vatandaş Sultan Demir, “Bize bu zulmü reva gördüler. Gülistan Caddesinde sürekli esrar satılıyor, uyuşturucu satılıyor onlara sesini çıkarmıyorlar. Bizler 15 Temmuz’da meydanlardayken, onlar karakolda kalıp beklemeyi tercih ettiler. Bugün kalkmış devletin gücünü kullanarak bu zulmü bize reva görüyorlar.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan olayı görüntülemek isteyen kimi gazetecilerin de polis engeline takıldığı ifade edildi. Kentin tanınan gazetecilerinden Veysi Demir, '15 Temmuzun yıl dönümünde polis içindeki iyi niyetli olmayan bir kesimin provokasyonu sonucu bu arbede yaşandı. Polis ayırım yapmadan esnafa saldırdı. Burada amaç esnaf ve halkı devlete düşman yapmaktır. Devlet bu tip polisler ve görevlileri temizlemelidir. Gazeteci olarak çekim yapmamı engellemeye çalışıp saldırdılar ve beni gözaltına almaya çalıştılar.' dedi.

Kaynak; İLKHA

İşgal bombardımanında şehit düşenler defnediliyor

Yılın en şiddetli kasırgası Jamaika’yı vurdu: 7 ölü

İngiltere’de prostat kanseri teşhisinde yapay zekâ dönemi

İşgal rejimi Batı Şeria’da 44 Filistinliyi alıkoydu

Eski ehliyetlerin yenilenmesi için son gün cuma

Brent petrol 63,79 dolardan işlem görüyor

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 7 katlı bina çöktü

Siyonist işgal rejimi ateşkesi ihlal etti: Gazze'de 24'ü çocuk 63 şehit

ABD yaptırımları ve Ukrayna saldırıları, Rus enerji devlerine etkisini gösteriyor

Soğuk algınlığından korunmak için neler yapılmalı?

Dolandırıcıların yeni tuzağı "sosyal konut" projesi

Meteoroloji'den denizcilere uyarı

Brezilya'da uyuşturucu operasyonunda çatışma: 64 ölü

Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı: Bazı illerde kuvvetli yağış bekleniyor

Libya'da tekne battı: Çok sayıda ölü ve kayıp var

İşgalcilerin yeni ihlallerinde çok sayıda kişi şehit oldu

ABD ordusu, uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 4 tekneyi vurdu: 14 ölü

İletişim Başkanı Duran: “israil yönetiminin barış gibi bir gündemi yok”

Türkiye'den işgalci rejimin ateşkesi ihlal eden katliamlarına tepki

Konya’da seyir halindeki otomobil alev aldı

HAMAS, Refah'taki saldırıyla ilgilerinin olmadığını, ateşkese bağlılığını vurguladı

Sudan'ın El Feşir şehrinde katliam iddiaları: Türkiye'den tepki

AK Parti Sözcüsü Çelik: Gazze’ye yapılan saldırılar, barış isteyen herkese dönük soykırımdır

Kocaeli’de kilolarca uyuşturucu ele geçirildi

İşgalci siyonistler, ihlallerinin dozajını artırıyor: Gazze'deki hava saldırılarında şehit ve yaralılar var

Bursa’da 9 yaşındaki çocuk demir kapının altında kaldı

Malatya'da üreticiler Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile kapalı sulama sistemine geçti

AFAD'dan Sındırgı depremi sonrası yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

Kassam, işgalin ihlalleri nedeniyle bir cesedin teslimini erteledi

Bakan Yumaklı: ÇKS'li üreticilerimize 707 milyon TL aktarıyoruz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgal bombardımanında şehit düşenler defnediliyor

Yılın en şiddetli kasırgası Jamaika’yı vurdu: 7 ölü

İngiltere’de prostat kanseri teşhisinde yapay zekâ dönemi

İşgal rejimi Batı Şeria’da 44 Filistinliyi alıkoydu

Eski ehliyetlerin yenilenmesi için son gün cuma

Brent petrol 63,79 dolardan işlem görüyor

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 7 katlı bina çöktü