• BIST 100

    14765,59%0,37
  • DOLAR

    43,12% 0,22
  • EURO

    50,28% 0,13
  • GRAM ALTIN

    6206,32% 0,20
  • Ç. ALTIN

    10070,24% 0,00

ESNAF VE VATANDAŞLARDAN ORANTISIZ GÜÇ KULLANAN POLİSE TEPKİ

15 Temmuz 2020, Çarşamba 21:16
15 Temmuz 2020, Çarşamba 21:16
ESNAF VE VATANDAŞLARDAN ORANTISIZ GÜÇ KULLANAN POLİSE TEPKİ
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

ESNAF VE VATANDAŞLARDAN ORANTISIZ GÜÇ KULLANAN POLİSE TEPKİ

Batman'ın en işlek caddelerinden biri olan Gülistan Caddesinde bulunan bir cep telefonu mağazasını 'kaçak cep telefonu' iddiasıyla basan polisin esnafa orantısız güç kullandığı belirtildi. Polis şiddetine tepki gösteren birçok esnaf gözaltına alındı.

'Kaçak cep telefonu' ihbarı yapıldığı iddiasıyla Gülistan Caddesinde bulunan bir cep telefonu mağazasını basan polislerin esnafa orantısız güç kullandığını ve direnen çok sayıda kişinin de gözaltına aldığını söyleyen esnaf, polisin tavrından şikâyetçi olduklarını söyledi.

Gülistan Caddesinde bulunan bir cep telefonu mağazasını basan polis ile esnaf arasında arbede yaşandı. Gülistan Caddesinin tanınmış esnaflarından Nurettin Teymur, durumu öğrenmek ve yatıştırmak için polislerle her ne kadar diyaloga girmeye çalışsalar da polisin tavrının sert ve orantısız olduğunu belirterek polisin tavrının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Polisin en ufak bir diyalogu kabul etmediğini söyleyen Nurettin Teymur, “En ufak bir diyaloga dahi müsaade etmediler. Nedir? Neyin nesidir? Durum neyden ibaret? Mesele ne? Diyalogla meseleyi çözmeye çalışırken, tek dedikleri uzaklaşın buradan, gidin buradan.  Dedikleri başka bir şey yok. Anlatmasını bilmiyorlar. Halka nasıl yaklaşacaklarını bilmiyorlar. Biber gazı sıktılar. Milleti darp ettiler. Kargaşanın ötesinde bir şey yaptıkları yok.  Polisin yaptığı zulümdür, kabul edilecek bir şey değil. Bizlerde Gülistan Caddesi esnafı olarak yapılan bu muameleden dolayı şikâyetçiyiz.” dedi.

“Bizi darp edip dışarı attılar”

Gülistan caddesi esnaflarından Ali Demir de polisin sert müdahalesine tepki gösterdiklerini, polislerin kasıtlı arbede çıkarıp vatandaşı kışkırttığını söyledi. Demir konuşmasında, 'Cep telefon ve aksesuar mağazasına 8-10 maskeli siviller girdi. Bağırarak çağırarak içeri girdiler. Kim olduklarını sorunca, 'polisiz arama yapacağız' dediler. Arama emrinizi görebilir miyim dedim. Ne polis kimliklerini ne de arama emirlerini göstermediler. Bizi darp edip dışarı attılar. Esnaf komşularımız da polisin bu zulmünü gördü ve kabul etmeyip tepki gösterdi. Bu sefer esnafın tümüne saldırarak darp ettiler. Bu polisler soruşturulsun kesin bunların sicilinde FETÖ ile bir bağlantılarının olduğu görülecektir. Gülistan Caddesinin esnafı tümü şahittir, burada herkese saldırdılar. Vatandaşlar olarak bu polislerden şikâyetçiyiz.” diye konuştu.

“Kadın demeden hakaret ettiler”

Polisin tavrına tepki gösteren çevredeki vatandaşlardan Arzu Demir ise şu ifadeleri kullandı: “Olayın olduğunu duyunca olay yerine gittik, kadın demeden direk biber gazı sıktılar. Elimizden telefonlarımızı almaya çalıştılar. Kadın demeden hakaret ettiler.”

“Polis uyuşturucu satana müdahale etmiyor”

Bir diğer vatandaş Sultan Demir, “Bize bu zulmü reva gördüler. Gülistan Caddesinde sürekli esrar satılıyor, uyuşturucu satılıyor onlara sesini çıkarmıyorlar. Bizler 15 Temmuz’da meydanlardayken, onlar karakolda kalıp beklemeyi tercih ettiler. Bugün kalkmış devletin gücünü kullanarak bu zulmü bize reva görüyorlar.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan olayı görüntülemek isteyen kimi gazetecilerin de polis engeline takıldığı ifade edildi. Kentin tanınan gazetecilerinden Veysi Demir, '15 Temmuzun yıl dönümünde polis içindeki iyi niyetli olmayan bir kesimin provokasyonu sonucu bu arbede yaşandı. Polis ayırım yapmadan esnafa saldırdı. Burada amaç esnaf ve halkı devlete düşman yapmaktır. Devlet bu tip polisler ve görevlileri temizlemelidir. Gazeteci olarak çekim yapmamı engellemeye çalışıp saldırdılar ve beni gözaltına almaya çalıştılar.' dedi.

Kaynak; İLKHA

Meteoroloji'den ülke genelinde yağış ve fırtına uyarısı

Lübnan hükümeti, Litani'nin kuzeyinde silahların toplanması için ordudan plan istedi

Yahudi çeteler Filistinlilere saldırdı, araçlarını ateşe verdi

İran'da protestolar: Trump'tan yeni tehdit, Tahran'dan sert yanıt

Ahmed eş-Şara, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macron ile Halep'teki çatışmaları görüştü

Halep'te geçici ateşkes ilanı: PKK/SDG'ye şehri terk etmeleri için süre verildi

Gazze'de ateşkese rağmen katliam: 5'i çocuk 14 şehit

Erzurum Valiliği 2024-2025 asayiş verilerini paylaştı

En düşük emekli aylığının yükseltilmesine ilişkin teklif TBMM'ye sunulacak

Nestle marka bebek mamaları 50 ülkeden toplatılıyor

Isparta’da 4 bin dolarlık cüzdanın sahibi bulundu

Bolu'da tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

Malatya'da okullar kar nedeniyle tatil edildi

Rusya Dnipropetrovsk bölgesinde ilerleyişini sürdürüyor

Suriye'ye doğal gaz akışı başladı

Bakan Yerlikaya UNRWA Genel Komiseri Lazzarini ile görüştü

Elazığ'da eğitime kar engeli

HAMAS: İşgal, ateşkesin ikinci aşamasını engellemek için Gazze'ye saldırılar düzenliyor

Bolu İl Tüketici Hakem Heyeti’ne geçen yıl 2 bin 814 başvuru yapıldı

81 ilin Milli Eğitim Müdürü Antalya'da toplandı

Malatya'da çıkan yangında bir ev tamamen yandı

Bakan Yumaklı: İçme ve kullanma suyunun sorumluluğu belediyelere aittir

Erivan-Bakü hattında yeni ticaret dönemi

Bursa’da fırtına nedeniyle asma tavan çöktü: 2 kişi son anda kurtuldu

JETCO toplantısında Eylem Planı ve Karşılıklı Tanıma Anlaşması imzalandı

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda kritik gelişme

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Ishak Dar ile görüştü

İçişleri Bakanlığı’ndan kuvvetli rüzgar, kar ve sağanak uyarısı

Tunceli'de eğitime ara verildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'da 100 bin sosyal konut inşa edeceğiz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji'den ülke genelinde yağış ve fırtına uyarısı

Lübnan hükümeti, Litani'nin kuzeyinde silahların toplanması için ordudan plan istedi

Yahudi çeteler Filistinlilere saldırdı, araçlarını ateşe verdi

İran'da protestolar: Trump'tan yeni tehdit, Tahran'dan sert yanıt

Ahmed eş-Şara, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macron ile Halep'teki çatışmaları görüştü

Halep'te geçici ateşkes ilanı: PKK/SDG'ye şehri terk etmeleri için süre verildi

Gazze'de ateşkese rağmen katliam: 5'i çocuk 14 şehit