• BIST 100

    16698,39%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,02
  • EURO

    51,80% -0,23
  • GRAM ALTIN

    7100,76% 0,64
  • Ç. ALTIN

    11727,26% 0,35

ESNAF VE VATANDAŞLARDAN ORANTISIZ GÜÇ KULLANAN POLİSE TEPKİ

15 Temmuz 2020, Çarşamba 21:16
15 Temmuz 2020, Çarşamba 21:16
ESNAF VE VATANDAŞLARDAN ORANTISIZ GÜÇ KULLANAN POLİSE TEPKİ
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

ESNAF VE VATANDAŞLARDAN ORANTISIZ GÜÇ KULLANAN POLİSE TEPKİ

Batman'ın en işlek caddelerinden biri olan Gülistan Caddesinde bulunan bir cep telefonu mağazasını 'kaçak cep telefonu' iddiasıyla basan polisin esnafa orantısız güç kullandığı belirtildi. Polis şiddetine tepki gösteren birçok esnaf gözaltına alındı.

'Kaçak cep telefonu' ihbarı yapıldığı iddiasıyla Gülistan Caddesinde bulunan bir cep telefonu mağazasını basan polislerin esnafa orantısız güç kullandığını ve direnen çok sayıda kişinin de gözaltına aldığını söyleyen esnaf, polisin tavrından şikâyetçi olduklarını söyledi.

Gülistan Caddesinde bulunan bir cep telefonu mağazasını basan polis ile esnaf arasında arbede yaşandı. Gülistan Caddesinin tanınmış esnaflarından Nurettin Teymur, durumu öğrenmek ve yatıştırmak için polislerle her ne kadar diyaloga girmeye çalışsalar da polisin tavrının sert ve orantısız olduğunu belirterek polisin tavrının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Polisin en ufak bir diyalogu kabul etmediğini söyleyen Nurettin Teymur, “En ufak bir diyaloga dahi müsaade etmediler. Nedir? Neyin nesidir? Durum neyden ibaret? Mesele ne? Diyalogla meseleyi çözmeye çalışırken, tek dedikleri uzaklaşın buradan, gidin buradan.  Dedikleri başka bir şey yok. Anlatmasını bilmiyorlar. Halka nasıl yaklaşacaklarını bilmiyorlar. Biber gazı sıktılar. Milleti darp ettiler. Kargaşanın ötesinde bir şey yaptıkları yok.  Polisin yaptığı zulümdür, kabul edilecek bir şey değil. Bizlerde Gülistan Caddesi esnafı olarak yapılan bu muameleden dolayı şikâyetçiyiz.” dedi.

“Bizi darp edip dışarı attılar”

Gülistan caddesi esnaflarından Ali Demir de polisin sert müdahalesine tepki gösterdiklerini, polislerin kasıtlı arbede çıkarıp vatandaşı kışkırttığını söyledi. Demir konuşmasında, 'Cep telefon ve aksesuar mağazasına 8-10 maskeli siviller girdi. Bağırarak çağırarak içeri girdiler. Kim olduklarını sorunca, 'polisiz arama yapacağız' dediler. Arama emrinizi görebilir miyim dedim. Ne polis kimliklerini ne de arama emirlerini göstermediler. Bizi darp edip dışarı attılar. Esnaf komşularımız da polisin bu zulmünü gördü ve kabul etmeyip tepki gösterdi. Bu sefer esnafın tümüne saldırarak darp ettiler. Bu polisler soruşturulsun kesin bunların sicilinde FETÖ ile bir bağlantılarının olduğu görülecektir. Gülistan Caddesinin esnafı tümü şahittir, burada herkese saldırdılar. Vatandaşlar olarak bu polislerden şikâyetçiyiz.” diye konuştu.

“Kadın demeden hakaret ettiler”

Polisin tavrına tepki gösteren çevredeki vatandaşlardan Arzu Demir ise şu ifadeleri kullandı: “Olayın olduğunu duyunca olay yerine gittik, kadın demeden direk biber gazı sıktılar. Elimizden telefonlarımızı almaya çalıştılar. Kadın demeden hakaret ettiler.”

“Polis uyuşturucu satana müdahale etmiyor”

Bir diğer vatandaş Sultan Demir, “Bize bu zulmü reva gördüler. Gülistan Caddesinde sürekli esrar satılıyor, uyuşturucu satılıyor onlara sesini çıkarmıyorlar. Bizler 15 Temmuz’da meydanlardayken, onlar karakolda kalıp beklemeyi tercih ettiler. Bugün kalkmış devletin gücünü kullanarak bu zulmü bize reva görüyorlar.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan olayı görüntülemek isteyen kimi gazetecilerin de polis engeline takıldığı ifade edildi. Kentin tanınan gazetecilerinden Veysi Demir, '15 Temmuzun yıl dönümünde polis içindeki iyi niyetli olmayan bir kesimin provokasyonu sonucu bu arbede yaşandı. Polis ayırım yapmadan esnafa saldırdı. Burada amaç esnaf ve halkı devlete düşman yapmaktır. Devlet bu tip polisler ve görevlileri temizlemelidir. Gazeteci olarak çekim yapmamı engellemeye çalışıp saldırdılar ve beni gözaltına almaya çalıştılar.' dedi.

Kaynak; İLKHA

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

“Bir baba çocuğuna güzel ahlaktan daha değerli bir bağışta bulunamaz”

Zelenski, Ukrayna'daki savaşın yaza kadar sona erebileceğini belirterek şartları açıkladı

Şanlıurfa’da iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

Trump, Netanyahu ile yaptığı görüşmede İran ile müzakerelerin devam etmesi konusunda ısrar etti

Van’da kaçak avcılara 50 bin lira ceza uygulandı

Manisa’da 14 bin sentetik hap ele geçirildi: 7 tutuklama

Siirt’te heyelan ve kaya düşmeleri: Kapanan yollar ulaşıma açıldı

ROKETSAN, Suudi şirketle ortak üretim için anlaşma imzaladı

Mısır'da kabine değişikliğiyle yeni savunma bakanı atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis'le Gazze'deki gelişmeleri değerlendirdik, Batı Şeria'da son kararları reddediyoruz

İletişim Başkanı Duran’dan Erdoğan-Miçotakis görüşmesine ilişkin açıklama

Amasya'da 3 işçi gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti

Bakan Bolat Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Dimas ile görüştü

Adalet Bakanı Gürlek'ten "yemin" paylaşımı

Ebu Ubeyde: İran'a her türlü saldırı, İslam ümmetine yönelik bir saldırıdır

Batman'da seyir halindeki panelvan alev aldı

Dışişleri Sözcüsünden Bakan Fidan'ın "Irak" hakkındaki ifadelerine açıklama

TPAO Libya’da deniz ve kara sahalarında hidrokarbon arama faaliyetlerine başlıyor

İzmir’de denize düşen kişi sudan çıkarılarak kurtarıldı

Sel ve su baskınlarına ilişkin değerlendirme toplantısı yapıldı

İran İslam İnkılâbı 47 yaşında: Emperyalizme ve siyonizme meydan okuma devam ediyor

Bakan Işıkhan, Fas'ta "çocuk işçiliği" konulu konferansa katıldı

Mardin’de otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantısını gerçekleştirdi

Şerafettin Elçi Havalimanında ocak ayında 31 bin yolcu uçtu

Bursa'da yağışlara rağmen baraj doluluk oranı beklenenin altında

Şırnak’ta sigaraya karşı farkındalık yürüyüşü

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç: Hükümetler bu kez Küresel Sumud Filosu’nu korumalı

Siverek’te 5 ton bozuk ürün imha edildi

Endonezya'da havaalanında silahlı saldırı: 2 pilot öldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


“Bir baba çocuğuna güzel ahlaktan daha değerli bir bağışta bulunamaz”

Zelenski, Ukrayna'daki savaşın yaza kadar sona erebileceğini belirterek şartları açıkladı

Şanlıurfa’da iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

Trump, Netanyahu ile yaptığı görüşmede İran ile müzakerelerin devam etmesi konusunda ısrar etti

Van’da kaçak avcılara 50 bin lira ceza uygulandı

Manisa’da 14 bin sentetik hap ele geçirildi: 7 tutuklama

Siirt’te heyelan ve kaya düşmeleri: Kapanan yollar ulaşıma açıldı