-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,34% 0,02
-
EURO
51,22% -0,11
-
GRAM ALTIN
6245,63% -2,76
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
ESNAF VE VATANDAŞLARDAN ORANTISIZ GÜÇ KULLANAN POLİSE TEPKİ
-
A+Buyut
-
A-Kucult
ESNAF VE VATANDAŞLARDAN ORANTISIZ GÜÇ KULLANAN POLİSE TEPKİ
Batman'ın en işlek caddelerinden biri olan Gülistan Caddesinde bulunan bir cep telefonu mağazasını 'kaçak cep telefonu' iddiasıyla basan polisin esnafa orantısız güç kullandığı belirtildi. Polis şiddetine tepki gösteren birçok esnaf gözaltına alındı.
'Kaçak cep telefonu' ihbarı yapıldığı iddiasıyla Gülistan Caddesinde bulunan bir cep telefonu mağazasını basan polislerin esnafa orantısız güç kullandığını ve direnen çok sayıda kişinin de gözaltına aldığını söyleyen esnaf, polisin tavrından şikâyetçi olduklarını söyledi.
Gülistan Caddesinde bulunan bir cep telefonu mağazasını basan polis ile esnaf arasında arbede yaşandı. Gülistan Caddesinin tanınmış esnaflarından Nurettin Teymur, durumu öğrenmek ve yatıştırmak için polislerle her ne kadar diyaloga girmeye çalışsalar da polisin tavrının sert ve orantısız olduğunu belirterek polisin tavrının kabul edilemez olduğunu söyledi.
Polisin en ufak bir diyalogu kabul etmediğini söyleyen Nurettin Teymur, “En ufak bir diyaloga dahi müsaade etmediler. Nedir? Neyin nesidir? Durum neyden ibaret? Mesele ne? Diyalogla meseleyi çözmeye çalışırken, tek dedikleri uzaklaşın buradan, gidin buradan. Dedikleri başka bir şey yok. Anlatmasını bilmiyorlar. Halka nasıl yaklaşacaklarını bilmiyorlar. Biber gazı sıktılar. Milleti darp ettiler. Kargaşanın ötesinde bir şey yaptıkları yok. Polisin yaptığı zulümdür, kabul edilecek bir şey değil. Bizlerde Gülistan Caddesi esnafı olarak yapılan bu muameleden dolayı şikâyetçiyiz.” dedi.
“Bizi darp edip dışarı attılar”
Gülistan caddesi esnaflarından Ali Demir de polisin sert müdahalesine tepki gösterdiklerini, polislerin kasıtlı arbede çıkarıp vatandaşı kışkırttığını söyledi. Demir konuşmasında, 'Cep telefon ve aksesuar mağazasına 8-10 maskeli siviller girdi. Bağırarak çağırarak içeri girdiler. Kim olduklarını sorunca, 'polisiz arama yapacağız' dediler. Arama emrinizi görebilir miyim dedim. Ne polis kimliklerini ne de arama emirlerini göstermediler. Bizi darp edip dışarı attılar. Esnaf komşularımız da polisin bu zulmünü gördü ve kabul etmeyip tepki gösterdi. Bu sefer esnafın tümüne saldırarak darp ettiler. Bu polisler soruşturulsun kesin bunların sicilinde FETÖ ile bir bağlantılarının olduğu görülecektir. Gülistan Caddesinin esnafı tümü şahittir, burada herkese saldırdılar. Vatandaşlar olarak bu polislerden şikâyetçiyiz.” diye konuştu.
“Kadın demeden hakaret ettiler”
Polisin tavrına tepki gösteren çevredeki vatandaşlardan Arzu Demir ise şu ifadeleri kullandı: “Olayın olduğunu duyunca olay yerine gittik, kadın demeden direk biber gazı sıktılar. Elimizden telefonlarımızı almaya çalıştılar. Kadın demeden hakaret ettiler.”
“Polis uyuşturucu satana müdahale etmiyor”
Bir diğer vatandaş Sultan Demir, “Bize bu zulmü reva gördüler. Gülistan Caddesinde sürekli esrar satılıyor, uyuşturucu satılıyor onlara sesini çıkarmıyorlar. Bizler 15 Temmuz’da meydanlardayken, onlar karakolda kalıp beklemeyi tercih ettiler. Bugün kalkmış devletin gücünü kullanarak bu zulmü bize reva görüyorlar.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan olayı görüntülemek isteyen kimi gazetecilerin de polis engeline takıldığı ifade edildi. Kentin tanınan gazetecilerinden Veysi Demir, '15 Temmuzun yıl dönümünde polis içindeki iyi niyetli olmayan bir kesimin provokasyonu sonucu bu arbede yaşandı. Polis ayırım yapmadan esnafa saldırdı. Burada amaç esnaf ve halkı devlete düşman yapmaktır. Devlet bu tip polisler ve görevlileri temizlemelidir. Gazeteci olarak çekim yapmamı engellemeye çalışıp saldırdılar ve beni gözaltına almaya çalıştılar.' dedi.
Kaynak; İLKHA
İranlı general Şikarçi: Operasyonlarımızda 1321 siyonist ve 800 Amerikan öldü
Müftü Aruk: Diziler toplumsal ahlakı olumsuz etkiliyor
Kapıkule'de 2 yolcunun montunda 12 kilo uyuşturucu yakalandı
Pezeşkiyan'dan bölgedeki ABD üslerini hedef almalarına ilişkin İslam ülkelerine çağrı
Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor
Türkiye'den Karadeniz'de Türklerin işlettiği gemiye yönelik saldırıya tepki
Mersin'de metruk bina park halindeki aracın üzerine çöktü
Belediye Başkanı Taşkın: Önümüzdeki hafta 3 bin işyeri hemşerilerimizle buluşacak
Ordu'da sahile insansız deniz veya hava aracı vurdu
İran, ABD'nin 15 maddelik dayatmasına resmi yanıtını iletti
İstanbul’da mevzuata aykırı uzatma ağlarına el konuldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırganların nazarında Şii veya Sünni olmamızın bir farkı var mı?
Malatya'da şap alarmı: TİGEM işletmesi karantinaya alındı
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı
Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza
Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak
Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı
Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek
Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı
Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli
Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi
Malezya, yükselen petrol fiyatları nedeniyle yakıt kontrol önlemleri açıkladı
Lukaşenko’dan Kim Jong Un’a dikkat çeken silah hediyesi
Rusya: Ukrayna görüşmelerinde kilit konularda ilerleme yok
Sağlıkçılardan Avrupa Parlamentosu’na tepki: Göç denetiminin bir aracı olmayı reddediyoruz
Bakan Işıkhan: Gençliğe yapılan yatırım, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır
Şanlıurfa'da ücretsiz psikolojik destek hizmeti sürüyor
HÜDA PAR Bursa teşkilatları kongreye gidiyor
ABD’nin “barış” söylemi inandırıcılığını yitiriyor: Körfez ülkeleri artık Trump’a güvenmiyor
Yükleniyor







