• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

Evde çalışanların oranı % 70 oldu

13 Eylül 2020, Pazar 10:57
13 Eylül 2020, Pazar 10:57
Evde çalışanların oranı % 70 oldu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Evde çalışanların oranı % 70 oldu

Pandemi süreci ve bu sürecin çalışma hayatına, ekonomiye etkisi iş dünyasında iş yapış biçimlerinde değişim getirdi, getiriyor. Kurucuları arasında Türkiye’de iş merkezi, konsept geliştirme konularında deneyimli isim Avi Alkaş’ın da olduğu HAN Spaces bu dönemde ortak düşünce platformu Re-Set Workspace’i kurdu. Farklı alanlarda deneyimli iş dünyasından 60 lider isim ve uzmanlar 12 hafta boyunca bir araya gelerek çalıştı. 120 üst düzey yönetici, uzman ve akademisyen de görüşleriyle pandemisürecinden sonraki değişimle ilgili önerileriyle katkıda bulundu. Oturum ve komisyonlar ve FutureBright Araştırma şirketinin düzenlediği çalışan beklentileri araştırması sonucunda ‘Türkiye İş Hayatı ve Çalışma Alanları Yeni Dönem Raporu’ hazırlandı.

EVDEN ÇALIŞMA YÜZDE 70

Pandemi sürecinde gerçekleştirilen raporda, iş dünyasına, sivil topluma ve kamuoyuna ofise dönüşte alınması gereken önlemler, esnek ve uzaktan çalışmaya geçiş gibi dönüşümler ve yeni döneme dair uygulamalarla yol gösteriliyor. Türkiye İş Hayatı ve Çalışma Alanları Yeni Dönem Raporu’ndaki verilere göre pandemi öncesinde çalışanlar günde en az 1 saatlerini iş yerlerine ulaşmak için trafikte geçiriyordu. Pandemi ile birlikte çalışanların yüzde 70’i evden çalışmaya başladı. Çalışanların yüzde 52’si evden çalışmaya kolay adapte olduğunu söylüyor. Çalışanların yüzde 48’i ofise dönebileceğini düşünürken, yüzde 18’i evden çalışmaya hiç alışamadığını ifade ediyor. Çalışanların iş yerlerinden beklentilerinde büyük değişim var.

OFİSLER FORMAT DEĞİŞTİRİYOR

Pandemi sürecinde tek merkezin, kablolarla bağlı, tek tip insan ve iş yapısına göre tasarlanmış konvansiyonel ofis olmadığının anlaşıldığını ifade eden HAN Spaces YK Başkanı Avi Alkaş, “Pandemi öncesinde sürekli konuştuğumuz daha esnek çalışılan bir çalışma hayatı zorluk ve fırsatları ile yaşamımıza daha erken dahil oldu. Tabii bu durum ofislere bundan böyle ihtiyaç duyulmayacağı anlamına gelmiyor. Kararların alındığı, toplantıların yapıldığı, şirket kültürünün temeli olan ofisler, öznesi olan çalışanlar için format değiştirerek hibrit ve esnek yapılanmalar, farklılaşan mekanlarla zamandan bağımsız olarak daima var olacak” dedi.

İŞ HAYATI EVE SIĞDI

PERYÖN – Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berna Öztınaz da, “Tüm iş hayatı evlerimize sığabildi. Tüm bunların sonucunda yeni çalışma modellerinin artık hayatımıza yerleştiğini söyleyebiliriz. Şimdilerde ise birçok kurumun hibrit çalışma modellerine geçti ve departmanlarını dönüşümlü olarak ofislere çağırıyor” diye konuştu. 

8 SAATLİK ÇALIŞMA

Tüm bilinen kalıpların yıkıldığına dikkat çeken FutureBright Group Kurucusu Akan Abdula, “Tüm sınırlar da ortadan kalktı. Önce bunu beyaz yaka çalışanlar avantaj olarak algılasalar da, sınırların olmaması artık kendilerini yormaya başladı. Beyaz yakalı çalışanlar 8 saatlik iş gününün gerçek değerini de sorgular hale geldi ve COVID-19 sonrası şartlarda bir iş gününün yeniden tanımlanması için çağrı yapıyorlar” dedi. 

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İstanbul’da hava trafiğine yağış engeli

Koşuyolu Hastanesinin satılacağı iddiası yalanlandı

İran Meclis Başkanı Kalibaf: Düşman kara saldırısı planlıyor

Batman'da FETÖ hükümlüsü firari yakalandı

Ceza infaz kurumlarında hafız sayısı 170’e yükseldi

Ceza infaz kurumlarında 976 diyanet görevlisi görev yapıyor

Elazığ’da trafik denetimlerinde çok sayıda ceza uygulandı

İran, ABD’nin “Uçan radar” casus uçağını imha etti

Avrupa ülkelerinde yaz saati uygulaması başladı

İşgal rejimi Lübnan’a saldırı düzenledi: 9 kişi şehit oldu

Doğal gaz depolarında doluluk yüzde 71’e ulaştı

Diyarbakırlı Sanayici Işık: Alüminyum sektörü Türkiye’de büyük potansiyele sahip

Mardin’de otomobil tarlaya savruldu: Bir ölü, 3 yaralı

Bakan Işıkhan: Bugüne kadar 3,3 milyon Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenlendi

Batman'da AVM'de elektrik yangını paniği

TEMA’dan TEMA’lı Olmak Eğitimi

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü

ABD’de milyonlar Trump’a karşı sokaklara döküldü

İran, işgal rejimini ve ABD üslerini gece boyunca füzelerle vurdu

İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 54,69 seviyesinde

Kuyumculardan vatandaşlara uyarı: Panik yapmayın, piyasa dengeye oturacak

İran’dan Lübnanlı gazeteciler için taziye mesajı

İşgal rejimi saldırısında 6 Filistinli şehit oldu

Kastamonu’da kuvvetli yağış uyarısı

Bursa’da zincirleme trafik kazası: 3 yaralı

Uşak’ta uyuşturucu operasyonu: Bir tutuklama

İran, Suudi Arabistan'daki ABD askeri üssünü vurdu: 15 yaralı

Katar ve Mısır’dan kritik zirve: Bölgesel gerilim masada

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'nin evine bombalı saldırı

5G kullanmak için ne gerekli?

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul’da hava trafiğine yağış engeli

Koşuyolu Hastanesinin satılacağı iddiası yalanlandı

İran Meclis Başkanı Kalibaf: Düşman kara saldırısı planlıyor

Batman'da FETÖ hükümlüsü firari yakalandı

Ceza infaz kurumlarında hafız sayısı 170’e yükseldi

Ceza infaz kurumlarında 976 diyanet görevlisi görev yapıyor

Elazığ’da trafik denetimlerinde çok sayıda ceza uygulandı