• BIST 100

    15120,77%-0,14
  • DOLAR

    43,17% 0,00
  • EURO

    50,32% 0,17
  • GRAM ALTIN

    6405,71% -0,38
  • Ç. ALTIN

    10370,94% 0,00

Evde çalışanların oranı % 70 oldu

13 Eylül 2020, Pazar 10:57
13 Eylül 2020, Pazar 10:57
Evde çalışanların oranı % 70 oldu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Evde çalışanların oranı % 70 oldu

Pandemi süreci ve bu sürecin çalışma hayatına, ekonomiye etkisi iş dünyasında iş yapış biçimlerinde değişim getirdi, getiriyor. Kurucuları arasında Türkiye’de iş merkezi, konsept geliştirme konularında deneyimli isim Avi Alkaş’ın da olduğu HAN Spaces bu dönemde ortak düşünce platformu Re-Set Workspace’i kurdu. Farklı alanlarda deneyimli iş dünyasından 60 lider isim ve uzmanlar 12 hafta boyunca bir araya gelerek çalıştı. 120 üst düzey yönetici, uzman ve akademisyen de görüşleriyle pandemisürecinden sonraki değişimle ilgili önerileriyle katkıda bulundu. Oturum ve komisyonlar ve FutureBright Araştırma şirketinin düzenlediği çalışan beklentileri araştırması sonucunda ‘Türkiye İş Hayatı ve Çalışma Alanları Yeni Dönem Raporu’ hazırlandı.

EVDEN ÇALIŞMA YÜZDE 70

Pandemi sürecinde gerçekleştirilen raporda, iş dünyasına, sivil topluma ve kamuoyuna ofise dönüşte alınması gereken önlemler, esnek ve uzaktan çalışmaya geçiş gibi dönüşümler ve yeni döneme dair uygulamalarla yol gösteriliyor. Türkiye İş Hayatı ve Çalışma Alanları Yeni Dönem Raporu’ndaki verilere göre pandemi öncesinde çalışanlar günde en az 1 saatlerini iş yerlerine ulaşmak için trafikte geçiriyordu. Pandemi ile birlikte çalışanların yüzde 70’i evden çalışmaya başladı. Çalışanların yüzde 52’si evden çalışmaya kolay adapte olduğunu söylüyor. Çalışanların yüzde 48’i ofise dönebileceğini düşünürken, yüzde 18’i evden çalışmaya hiç alışamadığını ifade ediyor. Çalışanların iş yerlerinden beklentilerinde büyük değişim var.

OFİSLER FORMAT DEĞİŞTİRİYOR

Pandemi sürecinde tek merkezin, kablolarla bağlı, tek tip insan ve iş yapısına göre tasarlanmış konvansiyonel ofis olmadığının anlaşıldığını ifade eden HAN Spaces YK Başkanı Avi Alkaş, “Pandemi öncesinde sürekli konuştuğumuz daha esnek çalışılan bir çalışma hayatı zorluk ve fırsatları ile yaşamımıza daha erken dahil oldu. Tabii bu durum ofislere bundan böyle ihtiyaç duyulmayacağı anlamına gelmiyor. Kararların alındığı, toplantıların yapıldığı, şirket kültürünün temeli olan ofisler, öznesi olan çalışanlar için format değiştirerek hibrit ve esnek yapılanmalar, farklılaşan mekanlarla zamandan bağımsız olarak daima var olacak” dedi.

İŞ HAYATI EVE SIĞDI

PERYÖN – Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berna Öztınaz da, “Tüm iş hayatı evlerimize sığabildi. Tüm bunların sonucunda yeni çalışma modellerinin artık hayatımıza yerleştiğini söyleyebiliriz. Şimdilerde ise birçok kurumun hibrit çalışma modellerine geçti ve departmanlarını dönüşümlü olarak ofislere çağırıyor” diye konuştu. 

8 SAATLİK ÇALIŞMA

Tüm bilinen kalıpların yıkıldığına dikkat çeken FutureBright Group Kurucusu Akan Abdula, “Tüm sınırlar da ortadan kalktı. Önce bunu beyaz yaka çalışanlar avantaj olarak algılasalar da, sınırların olmaması artık kendilerini yormaya başladı. Beyaz yakalı çalışanlar 8 saatlik iş gününün gerçek değerini de sorgular hale geldi ve COVID-19 sonrası şartlarda bir iş gününün yeniden tanımlanması için çağrı yapıyorlar” dedi. 

Kocaeli’de 9 farklı suçtan ve 18 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

ABD'li heyet, Putin'i yakın zamanda ziyaret edecek

Suudi Arabistan'da bir adam 142 yaşında vefat etti

Şırnak’ta yolu kardan kapanan köydeki hastaya paletli ambulansla ulaşıldı

Halep şehrine insani koridor açılıyor

Bakan Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Kastamonu’da çeşitli suçlardan aranan 28 kişi yakalandı

Danimarka ve Almanya'dan Grönland için "askeri" adım

Kahramanmaraş’ta 2 bin 958 sentetik hap ele geçirildi: 2 tutuklama

Lavrov: Hiçbir üçüncü taraf Rusya-İran ilişkilerinin doğasını değiştiremez

Akdeniz Tekstil Fuarı Mersin’de ziyaretçilere açıldı

Malatya'da rahatsızlanan 1 yaşındaki bebek ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi

Paşinyan: AB'ye koşulsuz olarak üye olmak istiyoruz

ABD, 75 ülke için göçmen vizesi işlemlerini durdurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan yasama, yürütme ve yargı organlarının temsilcileriyle bir araya geldi

Rusya, St. Petersburg'da saldırıyı engelledi

Dışişleri Bakanlığı’ndan Gazze’de teknokrat komite açıklaması

Witkoff, Trump'ın Gazze barış planının ikinci aşamasının başladığını duyurdu

Malatya’da alacak-verecek kavgasında 1’i ağır 4 kişi yaralandı

Filistinli gruplardan Gazze'yi yönetecek komiteye ilişkin açıklama

Cizre’de Suriye protestosu sonrası arbede: 2 gözaltı

Tunceli’de okullara 1 günlük ara

Rus kuvvetler, bir yerleşim yerini daha ele geçirdi

Son 24 saat içinde Gazze hastanelerine 15 şehit getirildi

Organize Sanayi Bölgesi sayısı 373’e çıktı

ABD, artan gerilimin ortasında Orta Doğu'daki üslerinden personelini çekiyor

Filipinler’de çöp sahasındaki çökmede ölü sayısı 20'ye yükseldi

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Yavaş’ın su iddialarına yanıt

Müstakil yapılara yeni imar düzenlemesi

Malatya'da "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temalı siyer sınavı başvuruları cuma günü sona eriyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kocaeli’de 9 farklı suçtan ve 18 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

ABD'li heyet, Putin'i yakın zamanda ziyaret edecek

Suudi Arabistan'da bir adam 142 yaşında vefat etti

Şırnak’ta yolu kardan kapanan köydeki hastaya paletli ambulansla ulaşıldı

Halep şehrine insani koridor açılıyor

Bakan Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Kastamonu’da çeşitli suçlardan aranan 28 kişi yakalandı