-
BIST 100
16134,73%-0,60
-
DOLAR
44,59% 0,02
-
EURO
51,35% -0,13
-
GRAM ALTIN
6632,35% -1,06
-
Ç. ALTIN
10893,54% 0,00
Evde yapıp satana vergi müjdesi: 1 Ocak'ta başlıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Evde yapıp satana vergi müjdesi: 1 Ocak'ta başlıyor
Meclis'te kabul edilen ve geçtiğimiz ay Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Bazı Alacakların Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun'da yer alan düzenlemenin uygulanmasına sayılı günler kaldı.
7256 sayılı kanunda yapılan değişiklik sonrası 1 Ocak 2021 itibariyle uygulanacak düzenleme kapsamında evlerinde ürettikleri ürünleri internet ve benzeri elektronik ortamlarda satanlara belirli oranlarda vergi muafiyeti uygulanacak.
VERGİ MUAFİYETİ GELİYOR
Yeni düzenlemeden ise ayrı bir iş yeri açmaksızın ve sanayi tipi veya seri üretim yapabilen makine ve alet kullanmaksızın oturdukları evlerde imal ettikleri malları internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden satanlar yararlanacak.
ÜÇ ŞARTI YERİNE GETİRMEK ZORUNDALAR
Düzenlemede yer alan şartlara göre evinde üretim yapan ve bunu çeşitli platformlarda satanlara yönelik uygulanacak vergi muafiyetinden yararlanmak için söz konusu kişilerin Esnaf Vergi Muafiyeti Belgesi alması, Türkiye’de kurulu bankalarda bir ticari hesap açması ve tüm hasılatın münhasıran bu hesap aracılığıyla tahsil edilmesi şart olacak.
TEK ÇALIŞANA YÜZDE 4 MUAFİYET
Bankalar, bu bent kapsamında açılan ticari hesaplara aktarılan tutarlar üzerinden, aktarım tarihi itibarıyla çalışanı olmayan kendi başına evde çalışanlar için yüzde 4, bir ve üzeri işçi çalıştırılması durumunda yüzde 2 oranında gelir vergisinden muaf olacak.
220 BİN TL'LİK SINIR OLACAK
İstihdama bağlı indirimli oranın uygulanması için ilgili ayda bir işçinin en az on gün süreyle çalıştırılması gerekecek, bu hasılat tutarı üzerinden ayrıca 94 üncü madde kapsamında kesinti yapılmayacak. Düzenleme kapsamında elde edilen hasılatın 220 bin Türk lirasını aşması hâlinde, mükellefler izleyen takvim yılı başından itibaren gerçek usulde vergilendirilecek ve tekrar bu muafiyetten faydalanamayacak.
ŞARTLARI İHLAL EDENDEN FAİZİYLE TAHSİL EDİLECEK
1 Ocak'ta hayata geçirilecek uygulamada yer alan hasılat koşulu dışındaki diğer şartların ihlal edildiğinin tespit edilmesi hâlinde ise vergi muafiyeti sona erecek ve zamanında tahakkuk ettirilmeyen vergiler, vergi ziyaı cezası kesilmek suretiyle gecikme faiziyle birlikte tahsil edilecek.
Cumhurbaşkanı kararı ile düzenlemede yer alan oranlar ve tutarlar, yarısı kadar indirilip ve iki katına kadar da artırılabilecek.
YURT DIŞININA SATANA YÜZDE 50 KAZANÇ İSTİSNASI
Bir başka düzenleme ise e-ticaret yaparak ürünlerini yurt dışına satmak isteyen kişilere yönelik hayata geçirildi. E-ticaret gümrük beyannamesi kapsamında yapılan satışlara yüzde 50 kazanç istinası uygulanacak. Ürünün ağırlık ve tutar itibarıyla Posta İdaresi veya hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketler tarafından işlenebiliyor olması gerekiyor.
Sosyal medya üzerinden suç paylaşımları yapan 16 kişi tutuklandı
İran: Hürmüz Boğazı ABD ve israil için artık eskisi gibi olmayacak
Eskişehir-Ankara yolunda trafik kazası: 4 ölü, 2 yaralı
Rusya ve Çin dışişleri bakanları Orta Doğu’daki savaşı görüştü
Haydarpaşa açıklarında teknede çıkan yangın söndürüldü
Macaristan doğal gaz boru hattında güvenliği artırdı
Kahramanmaraş'ta trafik kazası: 4 yaralı
Afet yönetimi kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi
Güney Kore ''yanlışlıkla'' Kuzey Kore'nin tampon bölgesine girdi
Nepal'de enerji tasarrufu için tatil kararı
Ukrayna: Karşı saldırı ile 480 kilometrelik alanda yeniden kontrol sağlandı
İtalya Başbakanı Meloni Abu Dabi’de BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü
DSÖ'den nükleer santral uyarısı: Nesiller boyu sürecek sağlık etkileri olur
Kocaeli'de demir çelik fabrikasında yükleme platformu çöktü: 3 ölü, 1 yaralı
Diyarbakır'da maddi hasarlı trafik kazası
Azerbaycan ile Rusya arasında Karabağ gerginliği
GTB Başkanı Akıncı: Bulgur, gıda arz güvenliğinde stratejik bir ürün
Kütahya'da 3,6 büyüklüğünde deprem
Diyarbakır semalarında seyirlik çifte gökkuşağı oluştu
Malatya'da "Kilitli Kapılar Sessiz İnfazlar" yürüyüşü
Şam'da kritik zirve: Hakan Fidan, Ahmed Şara ve Vladimir Zelensky ile görüştü
Gaziantep’te trafik güvenliğini tehlikeye düşürenlere ağır ceza
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Avukatlar Günü mesajı
Batman'da STK’lardan siyonist rejime sert tepki: Mescid-i Aksa'nın kapatılması ve idam yasası kabul edilemez
Isparta’da bir haftada 28 bin 129 kişi sorgulandı: 24 aranan şahıs yakalandı
İğneada açıklarında bulunan mayın imha edildi
NYT: İran, ABD ve israil bombardımanında vurulan yer altı füze sığınaklarını saatler içinde yeniden faaliyete alıyor
Siyonist rejimin Lübnan'a saldırılarında can kaybı artıyor: 1461 şehit
Çanakkale Boğazı'nda tanker gemisi arızalandı
Adalet Bakanı Akın Gürlek: Suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenleme hazırlanıyor
Yükleniyor







