-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Evde yapıp satana vergi müjdesi: 1 Ocak'ta başlıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Evde yapıp satana vergi müjdesi: 1 Ocak'ta başlıyor
Meclis'te kabul edilen ve geçtiğimiz ay Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Bazı Alacakların Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun'da yer alan düzenlemenin uygulanmasına sayılı günler kaldı.
7256 sayılı kanunda yapılan değişiklik sonrası 1 Ocak 2021 itibariyle uygulanacak düzenleme kapsamında evlerinde ürettikleri ürünleri internet ve benzeri elektronik ortamlarda satanlara belirli oranlarda vergi muafiyeti uygulanacak.
VERGİ MUAFİYETİ GELİYOR
Yeni düzenlemeden ise ayrı bir iş yeri açmaksızın ve sanayi tipi veya seri üretim yapabilen makine ve alet kullanmaksızın oturdukları evlerde imal ettikleri malları internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden satanlar yararlanacak.
ÜÇ ŞARTI YERİNE GETİRMEK ZORUNDALAR
Düzenlemede yer alan şartlara göre evinde üretim yapan ve bunu çeşitli platformlarda satanlara yönelik uygulanacak vergi muafiyetinden yararlanmak için söz konusu kişilerin Esnaf Vergi Muafiyeti Belgesi alması, Türkiye’de kurulu bankalarda bir ticari hesap açması ve tüm hasılatın münhasıran bu hesap aracılığıyla tahsil edilmesi şart olacak.
TEK ÇALIŞANA YÜZDE 4 MUAFİYET
Bankalar, bu bent kapsamında açılan ticari hesaplara aktarılan tutarlar üzerinden, aktarım tarihi itibarıyla çalışanı olmayan kendi başına evde çalışanlar için yüzde 4, bir ve üzeri işçi çalıştırılması durumunda yüzde 2 oranında gelir vergisinden muaf olacak.
220 BİN TL'LİK SINIR OLACAK
İstihdama bağlı indirimli oranın uygulanması için ilgili ayda bir işçinin en az on gün süreyle çalıştırılması gerekecek, bu hasılat tutarı üzerinden ayrıca 94 üncü madde kapsamında kesinti yapılmayacak. Düzenleme kapsamında elde edilen hasılatın 220 bin Türk lirasını aşması hâlinde, mükellefler izleyen takvim yılı başından itibaren gerçek usulde vergilendirilecek ve tekrar bu muafiyetten faydalanamayacak.
ŞARTLARI İHLAL EDENDEN FAİZİYLE TAHSİL EDİLECEK
1 Ocak'ta hayata geçirilecek uygulamada yer alan hasılat koşulu dışındaki diğer şartların ihlal edildiğinin tespit edilmesi hâlinde ise vergi muafiyeti sona erecek ve zamanında tahakkuk ettirilmeyen vergiler, vergi ziyaı cezası kesilmek suretiyle gecikme faiziyle birlikte tahsil edilecek.
Cumhurbaşkanı kararı ile düzenlemede yer alan oranlar ve tutarlar, yarısı kadar indirilip ve iki katına kadar da artırılabilecek.
YURT DIŞININA SATANA YÜZDE 50 KAZANÇ İSTİSNASI
Bir başka düzenleme ise e-ticaret yaparak ürünlerini yurt dışına satmak isteyen kişilere yönelik hayata geçirildi. E-ticaret gümrük beyannamesi kapsamında yapılan satışlara yüzde 50 kazanç istinası uygulanacak. Ürünün ağırlık ve tutar itibarıyla Posta İdaresi veya hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketler tarafından işlenebiliyor olması gerekiyor.
Deprem bölgesindeki esnafa "iş sürekliliği" desteği
İran, Dubai'de 500'den fazla Amerikalı askerin saklandığı yerleri hedef aldı: "Ağır kayıplar var"
Bingöl’de HES tepkisi: Çocuklarımızın yarınlarını karartmayın
Bursa’nın kadim zanaatları meslek liselerinde yeniden hayat buluyor
APP plaka ile standart plaka nasıl ayırt edilebilir?
Siirt’te yaşanan olumsuz hava şartlarına karşı ekipler sahada
Meteoroloji uyarısı sonrasında Bursa'da sağanak etkili oldu
Ankara'da siyasi ve akademisyenlerden Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için birlik çağrısı
Diyarbakır'da gece saatlerinde tahliye edilen binada incelemeler başladı
Bursa'da mahkeme kararıyla girilen evde 4 kamyon çöp çıktı
HÜDA PAR’ın "Diyarbakır Raylı Sistem" önergesine bakanlıktan yanıt: Projeyi onayladık, görev belediyenin!
Adana’da uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
Ensarullah savaşa dahil oldu: İlk füze işgal rejimine
İHA saldırısı Kuveyt Havalimanı'nın radar sisteminde "önemli hasara" yol açtı
Diyarbakır'da 6 katlı binada çatlama sesi paniği: 51 kişi tahliye edildi
Ensarullah, savaşa dahil olabileceği uyarısında bulundu
ABD, savaş uçağının acil iniş yaptığını doğruladı
Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı
1923’ün karanlık olayı: Ali Şükrü Bey suikastı
Volkswagen siyonist rejim için füze üretecek
Siyer Yarışması derece sahipleri ödüllerini Gazze’ye bağışladı
Meteoroloji uyardı: Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli yağış ve fırtına etkili olacak
İran işgalcilerin konakladığı oteli vurdu, çıkarma gemilerini hedef aldı
Alimler Birliği'nden çağrı: Aksa'nın açılması için acil harekete geçilmeli
Kudüs ve Beytüllahim'de biri çocuk 3 Filistinli şehit edildi
ABD ve siyonist rejimden İran ve Lübnan'a yoğun saldırı: Sivil yerleşimler vuruldu
İran ve Hizbullah'tan çok cepheli misilleme: Füze yağmuru ve sahada ağır darbe
Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret
HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi
Yükleniyor







