• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,91% 0,06
  • EURO

    50,55% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6226,39% -0,37
  • Ç. ALTIN

    10106,29% 0,00

Fatih Portakal da ‘kaçakçı’ çıktı

15 Mayıs 2020, Cuma 10:49
15 Mayıs 2020, Cuma 10:49
Fatih Portakal da ‘kaçakçı’ çıktı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Fatih Portakal da ‘kaçakçı’ çıktı

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil ile ilgili kaçak villa skandalı gündemdeki yerini korurken, Özdil gibi yine algı operasyonlarıyla tanınan FOX TV'nin Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal'ın da İzmir Seferihisar'daki lüks çiftlik evindeki kaçak yapıları için İmar Barışı'ndan faydalanan isimlerden biri olduğu ortaya çıktı.

Eşi Armağan Portakal ile birlikte Seferihisar'da 8 bin 394 metrekarelik tarla vasfındaki arsayı 2015'te alan Fatih Portakal'ın, İmar Kanunu'nun kendisine verdiği yasal haktan da faydalanarak imarsız araziye 150 metrekarelik 3 odalı ve tek katlı bir çiftlik evi ile bunun yanına da ayrıca hukuksuz bir şekilde 3 kaçak yapı kondurduğu tespit edildi.
 

Portakal, Yılmaz Özdil'in villası için yaptığı gibi çiftliğin tapusunu eşi Armağan Portakal'ın üzerine çıkarttırmış.

 

YASALARA AYKIRI YAPILAŞMA
Çiftin 'Torlak Çiftliği' adını verdikleri ve 2015 yılında yerleştikleri araziyi telle çevirdiği, sonrasında da açık mutfak ve oturma alanlarında yasalara uygun olmayan şekilde yapılaşmaya gittiği kaydedildi. İmar Barışı Yasası için 2019 yılında sosyal medya hesabından 'Deprem gerçekliği yaşayan bu ülkede, hem oy uğruna hem devletin boşalan kasasına para girsin diye imar barışı çıkardılar. Tüm kaçak ve çürük yapıları sözde yasal hale getirdiler. Çıkarlar şimdi buna da yalan derler' ifadelerini kullanan Portakal'ın, çiftlik evindeki kaçak yapılar için 2018 yılında zaman kaybetmeden harekete geçtiği de belirlendi.

Portakal'ın çiftlik evine yerleştirdiği yaşam ve atölye binası gibi 3 kaçak yapı için yasa çıktıktan hemen sonra 'Yapı kayıt belgesi' alıp, İmar Barışı sayesinde bu 3 kaçak yapıyı yasal hale getirdiği ortaya çıktı. Şu an Seferihisar Camikebir bölgesinde böyle bir arazi bulmanın neredeyse imkansız olduğu, buradaki imarsız arsa fiyatlarının metrekaresinin 300-350 liradan başladığı belirtildi. Tapuda Armağan Portakal adına kayıtlı olan Torlak Çiftliği'nin değerinin en az 4 milyon lira olduğu ifade edildi.
 

Portakal'ın çiftlik evine yerleştirdiği yaşam ve atölye binası gibi 3 kaçak yapı için yasa çıktıktan hemen sonra 'Yapı kayıt belgesi' alıp, İmar Barışı sayesinde bu 3 kaçak yapıyı yasal hale getirdiği ortaya çıktı. Şu an Seferihisar Camikebir bölgesinde böyle bir arazi bulmanın neredeyse imkansız olduğu, buradaki imarsız arsa fiyatlarının metrekaresinin 300-350 liradan başladığı belirtildi. Tapuda Armağan Portakal adına kayıtlı olan Torlak Çiftliği'nin değerinin en az 4 milyon lira olduğu ifade edildi.
 

Emlakçılar, çiftliğin değerinin en az 4 milyon lira civarında olduğunu ifade etti.

TARLA ÜZERİNE BİNA YAPTIRDI
İmar Kanunu gereğince imarsız olan tarlalar üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor ancak belli sınırlamalar dahilinde tarlalara inşaat yapılabiliyor. Mevzuata göre; inşaat alanı katsayısının yüzde 5'den fazla olmaması, yapı inşaat alanları toplamının hiçbir koşulda 250 metrekareyi geçmemesi, saçak seviyelerinin zeminden yüksekliğinin 6.5 metreyi ve 2 katını aşmaması gerekiyor. Yola ve parsel sınırlarına 5 metreden fazla yaklaşmamak şartı ile tarlaya ev inşaatı yapılabiliyor.

Portakal ailesinin araziye hukuksuz bir şekilde 3 kaçak yapı kondurduğu tespit edildi.

'SU ANDA BÖYLE BİR YER BULAMAZSINIZ'
Seferihisar'da faaliyet gösteren Enter Emlak'ın sahibi Özay Öz, Portakal'ın çiftlik evinin bulunduğu bölgenin değerine dikkat çekti. Öz, 'Sığacık, Camirkebir gibi Seferihisar'da yer alan bu bölge gerçekten kıymetli arazilerin olduğu bir bölge. Şimdi böyle bir yer bulmanız çok zor. Camikebir Mahallesi'nde üzerinde yapı olan bu tür arazilerin metrekaresi en az 300-350 liradan başlıyor. Elektriği suyu bağlı böyle bir yapı en az 4 milyon liradan alıcı bulabilir' dedi.

MEGASTAR TARKAN'IN DA ARAZİSİ BULUNUYOR
Akustik Emlak sahibi Atilla Akgün, imarlı arsalardaki kat izinlerinin de fiyatı artırdığını belirtti. 'Eğer 4 kat imar varsa metrekare fiyatı bin 500 liraya kadar çıkabilir' diyen Akgün, 'Portakal ailesininki gibi bir çiftlik yapmak için kişinin İmar mevzuatındaki şartları yerine getirmesi ve ilgili kurumlardan belge alması gerekiyor. Seferihisar bölgesi ünlü isimler tarafından rağbet gören bir yer. Megastar Tarkan başta olmak üzere tanınmış isimlerin bu bölgede çiftlik evi yaptıkları arazileri var' dedi.

'AKLIMI SEVEYİM' DEDİ
Torlak Çiftliği'ne ait internet sitesinde Önce Sağlık başlığıyla kaleme aldığı yazısını paylaşan Fatih Portakal'ın, 'Benim önceliğim çekirdek ailemin sağlığı. Yıllar önce iyi ki, sakin bir köşede bir toprak parçası edinmişiz. Gidip tasarrufumuzu gereksiz şeylere sahip olmak için yatırmamışız. Ne yalan diyeyim aklımı seviyorum. Üreten, bize sağlık bahşeden bu toprağın kıymetini koronalı günlerde daha çok idrak ediyoruz. Ve şükrediyoruz...' ifadelerini kullanması da dikkat çekti.

Suriye'de eski rejim artıkları sahada: Amaç sükuneti sabote etmek

Avrupa'da adalet havada kaldı: Netanyahu 3 UCM ülkesinden uçtu

25 kentte eğitime kar engeli

Sivas’ta kış şartlarında yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Arap Birliği'nden Somaliland tepkisi: Uluslararası barış ve güvenliği tehdit ediyor

Kırşehir’de olumsuz hava koşullarına karşı tedbirler alındı

UNRWA: Gazze Şeridi'nde şiddetli sağanak ve fırtına daha fazla umutsuzluk ve ölüm anlamına geliyor

Gazzeli Rim için balonlar gökyüzüne bırakıldı

Ankara-Niğde Otoyolu’na uluslararası ödül

Konya İl Halk Kütüphanesi geçici süreyle hizmete ara veriyor

Konya’da otomobil bisikletliye çarptı: 1 kişi hayatını kaybetti

Konya merkezde mevsimin ilk karı yağdı

Sinop’ta kaçak avlanan 625 kalkan balığına el konuldu

Ağrı'da kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün ara verildi

Siyonist işgalciler Gazze'de ateşkese uymuyor: 80 günde 969 ihlal

ABD’de iki helikopter havada çarpıştı

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat denetimlerini sürdürüyor

Avrupa'nın en aktif yanardağı Etna yeniden faaliyete geçti

Mardin'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

Suriye'de yeni para birimi dönemi başladı 

Vali Atilla Toros, Mersin Uluslararası Limanı’nda incelemelerde bulundu

Mega gemilerin yeni rotası Mersin Limanı oldu

Mersin'de abart eksoz ve tehlikeli sürüşlere geçit verilmedi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Batman Çayı 4. Etap Islah Çalışmalarını inceledi

DMM, “THY uçağının misilleme endişesiyle Libya’ya inmekten vazgeçtiği” iddiaları yalanlandı

Cide-Bartın yolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı

Bingöl'de otomobil şarampole devrildi: 4 yaralı

Trump ve Putin'den Ukrayna görüşmesi

Muş’ta kar ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Umut Kervanı’ndan Van'da kar yağışında yolda kalan sürücülere sıcak ikram

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Suriye'de eski rejim artıkları sahada: Amaç sükuneti sabote etmek

Avrupa'da adalet havada kaldı: Netanyahu 3 UCM ülkesinden uçtu

25 kentte eğitime kar engeli

Sivas’ta kış şartlarında yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Arap Birliği'nden Somaliland tepkisi: Uluslararası barış ve güvenliği tehdit ediyor

Kırşehir’de olumsuz hava koşullarına karşı tedbirler alındı

UNRWA: Gazze Şeridi'nde şiddetli sağanak ve fırtına daha fazla umutsuzluk ve ölüm anlamına geliyor