-
BIST 100
17375,05%2,41
-
DOLAR
44,69% 0,20
-
EURO
52,21% -0,34
-
GRAM ALTIN
6783,53% -0,42
-
Ç. ALTIN
10958,40% 0,00
Fazla kilo ve hareketsizlik eklemlerin düşmanı!
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Fazla kilo ve hareketsizlik eklemlerin düşmanı!
Araştırmalar, dünyadaki yetişkinlerin dörtte birinin günlük aktiviteyi sınırlayan kas ve iskelet sistemi sorunlarıyla mücadele ettiğini gösteriyor. Eklem kireçlenmeleri de bu sorunlar arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Dünyadaki her 7 hekim muayenesinden birinin kas ve iskelet sistemi sorunlarıyla ilişkili olduğunu belirten Kızılay Kağıthane Hastanesi doktorlarından, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hakkı Yıldırım, “70’li yaşların sorunu olarak bilinen eklem kireçlenmeleri, günümüzde 30’lu yaşlara kadar indi. Küresel salgınla hareketsizliğe bağlı olarak giderek yaygınlaşan eklem kireçlenmeleri başlangıç aşamasındayken ilerlemeden tedavi edilmeli. Aksi halde bu rahatsızlığı yaşayanlar dayanılması güç acılarla yaşam konforlarını yitirebilir” diye uyardı.
AĞRI 3 GÜNDEN FAZLA SÜRÜYORSA DİKKAT!
Vücudun herhangi bir eklem bölgesinde günlük aktiviteyi kısıtlayan, 3 günden fazla süren ağrılar oluştuğunda mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğine dikkat çeken Op. Dr. Hakkı Yıldırım, “Bu ağrılar da aylarca süren ve giderek şiddetini artıran dayanılmaz ağrıların öncüsü olabilir. Yaş almaya bağlı olarak oluşan eklem kireçlenmeleri aniden ortaya çıkabilir, yavaş bir şekilde sinsice ilerleyebilir ya da travmaya bağlı olarak gelişebilir. Pek çok hastalıkta olduğu gibi eklem kireçlenmelerinde de erken tanının büyük bir önemi bulunuyor. Vücudun eklem bölgelerinde oluşan ağrıların sesine kulak vererek eklem koruyucu cerrahiye başvurmak, yaşam konforunun sürdürülebilirliği açısından oldukça kritik! Hareket kısıtı yaratan şiddetli ağrılar, eklemlerden ses gelmesi, eklemlerde tıkırtı hissi, günlük aktivite sırasında takılma ya da kilitlenme gibi sorunlar karşısında bir ortopedi doktoruna başvurmakta fayda var!” dedi.
Op. Dr. Hakkı YıldırımAÇIK AMELİYATLAR TARİHE KARIŞIYOR
Eklem bölgelerinde oluşan kireçlenmelerin kıkırdak dokuda ciddi hasarlar yarattığını kaydeden Kızılay Kağıthane Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Hakkı Yıldırım, “Hasarlı kıkırdak doku, herhangi bir girişim yapılmazsa iyileşmez. Eklem koruyucu cerrahi, kıkırdak hasarlarının daha da ilerlemesini engeller. İleri teknolojiler sayesinde bu tür hasarlar açık ameliyata gerek kalmadan kapalı yöntem dediğimiz Artroskopi işlemi uyguluyoruz. Fiberoptik cihazlar kullanarak hasarlı dokuyu görüntüleyip tedavi edebiliyoruz. Oldukça yüksek bir başarı oranına sahip bu yöntem, ağrısız bir tedavi olarak hastaların kısa sürede sosyal yaşamlarına devam etmesine olanak tanıyor” diye belirtti.
İLERİ DERECELİ AŞINMALARDA PROTEZ TEDAVİSİ UYGULANIYOR
Eklemleri ileri derecede aşınan hastalara protez tedavisi uygulandığını belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hakkı Yıldırım, “Bu vakalarda, eklemler tümüyle kaybedildiği için protez implantların devreye girdiği Artroz tedavisi uygulanıyor. Dizde menisküs, ön çapraz bağ, yan bağlar ve kıkırdak yırtıkları, omuzda tendon yırtıkları, kalça sıkışma sendromu, kalça ekleminde oluşan labrum yırtıkları, ayak bileği kıkırdak sorunları da eklem koruyucu cerrahinin alanına giriyor. Ancak bu tür sorunların tedavisinin alanında uzman doktorlar tarafından ileri teknolojiler kullanılarak yapılması gerekiyor. Eklem patolojisinin yön verdiği tedavi sırasında tecrübeli bir ortopedist birden çok işlemi aynı anda yaparak hastaları 2. bir operasyon ihtimalinden kurtarabiliyor” dedi.
DMM, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a atfedilen ifadeler asılsızdır
Malatya'da Mescid-i Aksa ve Filistinli esirlere yönelik idam kararlarına tepki için araç konvoyu
Lübnan Başbakanı Selam: Ülkenin güneyi yalnızlığa terk edilmeyecek
Isparta'da 21 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
Macaristan'da Victor Orban dönemi sona erdi
Malatya'da işçi servisi şarampole yuvarlandı: 2 ölü, 10 yaralı
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı
Elazığ'da inşaatta iskele çöktü: 4 işçi yaralandı
Netanyahu Mossad başkanını değiştirdi
Macaristan'da genel seçimi Magyar önde götürüyor
Van'da kafes avcılığı yapan kişiye 86 bin lira ceza kesildi
Trump'ın tehdidine Kalibaf'tan yanıt: Savaşırsanız, savaşırız
Batman’da iki aracın çarpıştığı kazada maddi hasar oluştu
Müzakerelerden sonuç çıkmadı: Gözler Hürmüz Boğazı'nda
CHP Ankara İl Başkanı Erkol'un da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı
Vahdet ve Kurtuluş Önderimiz Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)
Nijerya'da pazar yerine hava saldırısı: 56 ölü, 14 yaralı
TŞOF heyetinin ziyaretinde trafik güvenliği ve APP plakalar ele alındı
Batman'da on binlerin katıldığı Mevlid-i Nebi programı için teşekkür mesajı
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
Lufthansa'da yeni grev dalgası: Yüzlerce uçuş iptal
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü
Siyonist rejim Lübnan'da 248 kadın ve 165 çocuğu katletti
Yapıcıoğlu: Netanyahu hakkında derhal yakalama kararı çıkarılmalıdır
Türkiye'ye Afrika sıcak hava dalgası geliyor
HAMAS Sözcüsü Kasım: Gazze’de aç bırakma politikası yeniden devrede
İDEV Başkanı Şakir: Bu birliktelik bütün İslam alemi için güzel bir örnektir
Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Nisan'da sona eriyor
Fotoğraf kareleriyle Batman Mevlid-i Nebi etkinliği
Batman'daki Mevlid-i Nebi mitinginden vahdet çağrısı
Yükleniyor







