• BIST 100

    14238,11%0,08
  • DOLAR

    42,91% 0,18
  • EURO

    50,53% -0,15
  • GRAM ALTIN

    6234,05% 1,03
  • Ç. ALTIN

    9986,60% 0,00

Fiyatı 10 bin dolar! Sipariş yağıyor

31 Mart 2021, Çarşamba 19:42
31 Mart 2021, Çarşamba 19:42
Fiyatı 10 bin dolar! Sipariş yağıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Fiyatı 10 bin dolar! Sipariş yağıyor

Dünya ayakkabı sektörünün en büyük buluşmalarından bir olan AYMOD - Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, koronavirüse karşı alınan tedbirler ile kapılarını açtı. 31 Mart - 3 Nisan tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde sürecek fuarın en pahalısı ve en gözdesi, timsah derisinden üretilen 10 bin dolar yani 83 bin lira değerindeki ayakkabı oldu.

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ ALINDI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen fuarda katılımcı, ziyaretçi ve görevlilerin HES kodu sorgulaması yapılarak fuar alanına girişleri sağlanıyor. Fuar girişlerinde vücut ısısı kontrolü yapılarak hastalık belirtisi gösteren kişiler sağlık gözetimine alınıyor. Ayrıca, fuar alanında aşırı yoğunluk oluşmaması için sosyal mesafe kurallarına uyulmasına dikkat ediliyor. Fuar alanında aynı anda bulunacak kişi sayısına da sınırlama getirildi.

FUARIN EN PAHALISI: TİMSAH DERİSİ AYAKKABI 10 BİN DOLAR 

Fuarın en pahalısı timsah derisinden üretilen 10 bin dolar yani 83 bin lira değerindeki ayakkabı oldu.

Ayakkabı ile ilgili bilgi veren tasarımcı Emin İrim, 'Ayakkabımız timsah derisinden yapılmış. Özel çiftliklerde tamamen ayakkabı için yetiştirilen timsahlardan yapıyoruz. Önce modeli tasarlıyoruz, bu deriye uygun ayakkabılar yapıyoruz. Timsah derisi Kuzey Afrika'dan bize geliyor. Geldikten sonra da kesilip 3 gün içinde yapıyoruz. Seriye girdikten sonra hızlanıyor' dedi.



'Fiyatı 10 bin dolar yani 80 bin lira civarında'  diyen İrim, '3 kişi satın aldı ama 30 çift siparişimiz var. Timsahtan direkt çıkıyor, ayakkabı haline geliyor' diye konuştu. 

KLİMA TEKNOLOJİLİ AYAKKABILAR DA FUARIN GÖZDESİ 

Fuarda dikkat çeken ayakkabılardan biri de klima teknolojisine sahip olanlar.  Klima teknolojisine sahip ayakkabıyla ilgili konuşan Zekeriya Yalçın,

'Koronavirüs ile birlikte insanlarda sağlıkla ilgili algı daha arttı. Herkes ayak sağlığını da düşünerek ayakkabı tercihi yapıyor. Biz anatomik ürünler yapıyoruz. Klimalı ayakkabı da ayakkabının içinde nem ve bakteriyi azaltan bir sistem olduğu için içeride çalışan, firmamızın patentinde olan 'clima comfort' sistemi sayesinde ayakkabının içindeki kirli havayı, nemi bakteriyi alarak burada her adımınızda tulumba gibi pompalayarak dışarıya atıyor. Bizim mottomuz ayağınıza sağlık. Bu mottoyla Avrupa'dan Asya'ya, Afrika'dan Arap ülkelerine 'Made in Türkiye' etiketiyle ürünlerimizi pazarlıyoruz. Şu anda Türkiye'de mağazalarda satılan ayakkabılarımızın fiyatı 370 lira ile 420 lira arasında değişiyor' ifadelerini kullandı.

ŞEKER HASTALARI İÇİN ÖZEL ÜRETİLEN AYAKKABI DA VAR 

Şeker hastaları için özel olarak üretilen ayakkabı da ilgi çekiyor. Firma yetkilisi Timuçin Solak, 'Özellikle ileri derece şeker hastaları, nörolojik diyabetikler ayakkabı kullanırken, ayaklarında bir yaralanma olduğunda bunu ayakkabıyı ayaklarından çıkarıncaya kadar fark etmiyorlar. Hastalıkları sebebiyle… bu sebepten kullandıkları ayakkabıların ayaklarında bir tahribat oluşturmaması lazım. Bu diyabetik ayakkabılar da farklı malzemelerle üretilerek bunun önüne geçmek için tasarlandı. Ayakkabının içinde hiç dikiş kullanmıyoruz. Aynı bir çorap gibi. Deri ile astar arasına lateks kullanıyoruz bu da konfor sağlıyor. Ayrıca kullandığımız deri geyik derisi. Yumuşak deriler. Bu şekilde şeker hasların ayaklarında yaralanma olmadan kullanmalarını sağlıyoruz. Fiyatlarımız ise ortalama 350 lira civarında' dedi. 

Salgın bitti sanıyoruz ama risk bitmedi

Mardin'de Gazze için basın açıklaması düzenlendi

Battalgazi Belediyesi karla mücadele için teyakkuza geçti

Müftü Pinal: Yılbaşı haramlara vesile kılınmamalı

Meteoroloji uyardı: Diyarbakır ve çevresi için kuvvetli kar yağışı geliyor

Bursa MEB AKUB ekibi, acil barınmada ağır seviye akreditasyon alan ilk birim oldu

Vali Kızılkaya: Siirt’in her noktasında hizmetler sürecek

Ankara’da aranan şahıslara yönelik operasyonda bin 93 kişi yakalandı

"O'nu Oku, O'nu Yaşa" siyer yarışması başvuruları devam ediyor

Aldatıcı sağlık beyanlarına 185 milyon lira ceza

Siirt'te marketlerde etiket denetimi sıkılaştı

Selçuklu Kongre Merkezi’nde Şivlilik etkinlikleri devam ediyor

Konya’da bağımlılıkla mücadele masaya yatırıldı

Konya AFAD personel alımı yapıcak

Umut Kervanı Akçakale'de yetim ve muhtaç ailelerin yüzünü güldürdü

Psikolog Işık: Sosyal medyaya getirilecek yaş sınırı eğitim sistemine olumlu katkı sağlayacak

Gazze’nin inşa sürecinde eğitim ve insani kapasite masaya yatırıldı

Gazze’de soykırım ve yıkıma rağmen 500 Kur’an hafızı için icazet töreni

Batman Havalimanı'nda yolcu ve kargo rekoru

Cuma hutbesi: Kimliğimiz geleceğimizdir

Bursa’da kaçak kazı operasyonu: 2 şüpheli yakalandı

İşgalciler Batı Şeria’da bir haftada 8 binden fazla ağacı söktü

Gaziantep'te havaya ateş açan şüpheli yakalandı

Bingöl’e 29 yeni hekim kadrosu tahsis edildi

Gaziantep'te ruhsatsız silah operasyonu: 2 şüpheli yakalandı

Kuyumculardan altın analizi: 2025 rekorla geçti, 2026 için spekülasyon uyarısı!

Bingöl’de 1 tabanca ve çok sayıda fişek ele geçirildi

Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan kumar, yılbaşı ve yeni anayasa çağrısı

Gaziantep'te "Huzurlu Okul Önleri ve Huzurlu Sokaklar" uygulaması

Adıyaman'da araması bulunan 2 şahıs yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Salgın bitti sanıyoruz ama risk bitmedi

Mardin'de Gazze için basın açıklaması düzenlendi

Battalgazi Belediyesi karla mücadele için teyakkuza geçti

Müftü Pinal: Yılbaşı haramlara vesile kılınmamalı

Meteoroloji uyardı: Diyarbakır ve çevresi için kuvvetli kar yağışı geliyor

Bursa MEB AKUB ekibi, acil barınmada ağır seviye akreditasyon alan ilk birim oldu

Vali Kızılkaya: Siirt’in her noktasında hizmetler sürecek