• BIST 100

    10898,70%-0,43
  • DOLAR

    42,49% 0,16
  • EURO

    49,31% 0,05
  • GRAM ALTIN

    5762,83% 1,55
  • Ç. ALTIN

    9287,46% 0,49

Fiyatı 10 bin dolar! Sipariş yağıyor

31 Mart 2021, Çarşamba 19:42
31 Mart 2021, Çarşamba 19:42
Fiyatı 10 bin dolar! Sipariş yağıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Fiyatı 10 bin dolar! Sipariş yağıyor

Dünya ayakkabı sektörünün en büyük buluşmalarından bir olan AYMOD - Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, koronavirüse karşı alınan tedbirler ile kapılarını açtı. 31 Mart - 3 Nisan tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde sürecek fuarın en pahalısı ve en gözdesi, timsah derisinden üretilen 10 bin dolar yani 83 bin lira değerindeki ayakkabı oldu.

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ ALINDI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen fuarda katılımcı, ziyaretçi ve görevlilerin HES kodu sorgulaması yapılarak fuar alanına girişleri sağlanıyor. Fuar girişlerinde vücut ısısı kontrolü yapılarak hastalık belirtisi gösteren kişiler sağlık gözetimine alınıyor. Ayrıca, fuar alanında aşırı yoğunluk oluşmaması için sosyal mesafe kurallarına uyulmasına dikkat ediliyor. Fuar alanında aynı anda bulunacak kişi sayısına da sınırlama getirildi.

FUARIN EN PAHALISI: TİMSAH DERİSİ AYAKKABI 10 BİN DOLAR 

Fuarın en pahalısı timsah derisinden üretilen 10 bin dolar yani 83 bin lira değerindeki ayakkabı oldu.

Ayakkabı ile ilgili bilgi veren tasarımcı Emin İrim, 'Ayakkabımız timsah derisinden yapılmış. Özel çiftliklerde tamamen ayakkabı için yetiştirilen timsahlardan yapıyoruz. Önce modeli tasarlıyoruz, bu deriye uygun ayakkabılar yapıyoruz. Timsah derisi Kuzey Afrika'dan bize geliyor. Geldikten sonra da kesilip 3 gün içinde yapıyoruz. Seriye girdikten sonra hızlanıyor' dedi.



'Fiyatı 10 bin dolar yani 80 bin lira civarında'  diyen İrim, '3 kişi satın aldı ama 30 çift siparişimiz var. Timsahtan direkt çıkıyor, ayakkabı haline geliyor' diye konuştu. 

KLİMA TEKNOLOJİLİ AYAKKABILAR DA FUARIN GÖZDESİ 

Fuarda dikkat çeken ayakkabılardan biri de klima teknolojisine sahip olanlar.  Klima teknolojisine sahip ayakkabıyla ilgili konuşan Zekeriya Yalçın,

'Koronavirüs ile birlikte insanlarda sağlıkla ilgili algı daha arttı. Herkes ayak sağlığını da düşünerek ayakkabı tercihi yapıyor. Biz anatomik ürünler yapıyoruz. Klimalı ayakkabı da ayakkabının içinde nem ve bakteriyi azaltan bir sistem olduğu için içeride çalışan, firmamızın patentinde olan 'clima comfort' sistemi sayesinde ayakkabının içindeki kirli havayı, nemi bakteriyi alarak burada her adımınızda tulumba gibi pompalayarak dışarıya atıyor. Bizim mottomuz ayağınıza sağlık. Bu mottoyla Avrupa'dan Asya'ya, Afrika'dan Arap ülkelerine 'Made in Türkiye' etiketiyle ürünlerimizi pazarlıyoruz. Şu anda Türkiye'de mağazalarda satılan ayakkabılarımızın fiyatı 370 lira ile 420 lira arasında değişiyor' ifadelerini kullandı.

ŞEKER HASTALARI İÇİN ÖZEL ÜRETİLEN AYAKKABI DA VAR 

Şeker hastaları için özel olarak üretilen ayakkabı da ilgi çekiyor. Firma yetkilisi Timuçin Solak, 'Özellikle ileri derece şeker hastaları, nörolojik diyabetikler ayakkabı kullanırken, ayaklarında bir yaralanma olduğunda bunu ayakkabıyı ayaklarından çıkarıncaya kadar fark etmiyorlar. Hastalıkları sebebiyle… bu sebepten kullandıkları ayakkabıların ayaklarında bir tahribat oluşturmaması lazım. Bu diyabetik ayakkabılar da farklı malzemelerle üretilerek bunun önüne geçmek için tasarlandı. Ayakkabının içinde hiç dikiş kullanmıyoruz. Aynı bir çorap gibi. Deri ile astar arasına lateks kullanıyoruz bu da konfor sağlıyor. Ayrıca kullandığımız deri geyik derisi. Yumuşak deriler. Bu şekilde şeker hasların ayaklarında yaralanma olmadan kullanmalarını sağlıyoruz. Fiyatlarımız ise ortalama 350 lira civarında' dedi. 

Erzurum’da gölet yapımıyla hayvancılığa destek sağlanıyor

Bilecik’te 8 farklı dolandırıcılık suçundan aranan şahıs yakalandı

Cizre’de "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

ABD: Ukrayna barış planı konusunda epey mesafe katettik

Rusya'dan Ukrayna'ya hava saldırısı

Manisa’da engelli park ihlali yapan 161 araç ve sürücüsüne ceza kesildi

Yunanistan'dan yeni füze siparişi

Eskişehir’de arızalı süsü verilen araçtan 480 tabanca ve binlerce silah parçası çıktı

Ateşkesin ilk 50 gününde siyonist işgalcilerin saldırılarında 357 Filistinli şehit oldu

Yoğun ziyaretçi akınınıa uğrayan Cizre Kitap Fuarı sona erdi

Diyarbakır'da aracın çarptığı yaya hayatını kaybetti

ABD'de yoğun kar yağışı nedeniyle binlerce uçuş iptal edildi

İzmir açıklarında 26 düzensiz göçmen kurtarıldı

Filipinler'de yolsuzluk protestoları devam ediyor

Diyarbakır'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

Dışişleri Bakanı Fidan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan tarafından kabul edildi

Van’da baraj gölüne düşen otomobildeki 3 kişi hayatını kaybetti

Adana'da çocuğa yönelik darp görüntülerinin ardından şüpheli gözaltına alındı

Honduras'ta devlet başkanı seçimi için halk sandık başında

Arap Parlamentosu: israil’in Suriye’ye yönelik saldırıları uluslararası hukuk ve BM Şartı’nın açık bir ihlali

Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar yakalandı

Ukrayna barış planı görüşmesi ABD'de yapıldı

Parmağına sıkışan yüzük itfaiye ekiplerince çıkarıldı

Tramvay ile çöp kamyonu çarpıştı: 3 yaralı

İstanbul'da yağmur etkili oluyor

Malatya'da trafik kazası: 5 yaralı

Çanakkale’de 6 organizatör, 105 düzensiz göçmen yakalandı

Axios: ABD, Ukrayna ile toprak ve güvenlik konusunda anlaşmaya varmak istiyor

İşgalciler, HAMAS liderlerinden Gazi Hamad'ın oğlunu katletti

Rusya; Karadeniz'de gemilere yapılan saldırılar Ukrayna'daki çözüme yönelik çabaları engelleme girişimleri

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Erzurum’da gölet yapımıyla hayvancılığa destek sağlanıyor

Bilecik’te 8 farklı dolandırıcılık suçundan aranan şahıs yakalandı

Cizre’de "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

ABD: Ukrayna barış planı konusunda epey mesafe katettik

Rusya'dan Ukrayna'ya hava saldırısı

Manisa’da engelli park ihlali yapan 161 araç ve sürücüsüne ceza kesildi

Yunanistan'dan yeni füze siparişi