• BIST 100

    16540,13%1,74
  • DOLAR

    43,42% 0,06
  • EURO

    51,99% 0,23
  • GRAM ALTIN

    7698,43% 2,61
  • Ç. ALTIN

    12721,40% 4,70

Fiyatı 10 bin dolar! Sipariş yağıyor

31 Mart 2021, Çarşamba 19:42
31 Mart 2021, Çarşamba 19:42
Fiyatı 10 bin dolar! Sipariş yağıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Fiyatı 10 bin dolar! Sipariş yağıyor

Dünya ayakkabı sektörünün en büyük buluşmalarından bir olan AYMOD - Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, koronavirüse karşı alınan tedbirler ile kapılarını açtı. 31 Mart - 3 Nisan tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde sürecek fuarın en pahalısı ve en gözdesi, timsah derisinden üretilen 10 bin dolar yani 83 bin lira değerindeki ayakkabı oldu.

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ ALINDI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen fuarda katılımcı, ziyaretçi ve görevlilerin HES kodu sorgulaması yapılarak fuar alanına girişleri sağlanıyor. Fuar girişlerinde vücut ısısı kontrolü yapılarak hastalık belirtisi gösteren kişiler sağlık gözetimine alınıyor. Ayrıca, fuar alanında aşırı yoğunluk oluşmaması için sosyal mesafe kurallarına uyulmasına dikkat ediliyor. Fuar alanında aynı anda bulunacak kişi sayısına da sınırlama getirildi.

FUARIN EN PAHALISI: TİMSAH DERİSİ AYAKKABI 10 BİN DOLAR 

Fuarın en pahalısı timsah derisinden üretilen 10 bin dolar yani 83 bin lira değerindeki ayakkabı oldu.

Ayakkabı ile ilgili bilgi veren tasarımcı Emin İrim, 'Ayakkabımız timsah derisinden yapılmış. Özel çiftliklerde tamamen ayakkabı için yetiştirilen timsahlardan yapıyoruz. Önce modeli tasarlıyoruz, bu deriye uygun ayakkabılar yapıyoruz. Timsah derisi Kuzey Afrika'dan bize geliyor. Geldikten sonra da kesilip 3 gün içinde yapıyoruz. Seriye girdikten sonra hızlanıyor' dedi.



'Fiyatı 10 bin dolar yani 80 bin lira civarında'  diyen İrim, '3 kişi satın aldı ama 30 çift siparişimiz var. Timsahtan direkt çıkıyor, ayakkabı haline geliyor' diye konuştu. 

KLİMA TEKNOLOJİLİ AYAKKABILAR DA FUARIN GÖZDESİ 

Fuarda dikkat çeken ayakkabılardan biri de klima teknolojisine sahip olanlar.  Klima teknolojisine sahip ayakkabıyla ilgili konuşan Zekeriya Yalçın,

'Koronavirüs ile birlikte insanlarda sağlıkla ilgili algı daha arttı. Herkes ayak sağlığını da düşünerek ayakkabı tercihi yapıyor. Biz anatomik ürünler yapıyoruz. Klimalı ayakkabı da ayakkabının içinde nem ve bakteriyi azaltan bir sistem olduğu için içeride çalışan, firmamızın patentinde olan 'clima comfort' sistemi sayesinde ayakkabının içindeki kirli havayı, nemi bakteriyi alarak burada her adımınızda tulumba gibi pompalayarak dışarıya atıyor. Bizim mottomuz ayağınıza sağlık. Bu mottoyla Avrupa'dan Asya'ya, Afrika'dan Arap ülkelerine 'Made in Türkiye' etiketiyle ürünlerimizi pazarlıyoruz. Şu anda Türkiye'de mağazalarda satılan ayakkabılarımızın fiyatı 370 lira ile 420 lira arasında değişiyor' ifadelerini kullandı.

ŞEKER HASTALARI İÇİN ÖZEL ÜRETİLEN AYAKKABI DA VAR 

Şeker hastaları için özel olarak üretilen ayakkabı da ilgi çekiyor. Firma yetkilisi Timuçin Solak, 'Özellikle ileri derece şeker hastaları, nörolojik diyabetikler ayakkabı kullanırken, ayaklarında bir yaralanma olduğunda bunu ayakkabıyı ayaklarından çıkarıncaya kadar fark etmiyorlar. Hastalıkları sebebiyle… bu sebepten kullandıkları ayakkabıların ayaklarında bir tahribat oluşturmaması lazım. Bu diyabetik ayakkabılar da farklı malzemelerle üretilerek bunun önüne geçmek için tasarlandı. Ayakkabının içinde hiç dikiş kullanmıyoruz. Aynı bir çorap gibi. Deri ile astar arasına lateks kullanıyoruz bu da konfor sağlıyor. Ayrıca kullandığımız deri geyik derisi. Yumuşak deriler. Bu şekilde şeker hasların ayaklarında yaralanma olmadan kullanmalarını sağlıyoruz. Fiyatlarımız ise ortalama 350 lira civarında' dedi. 

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Diyarbakır'da "Şehadet Gecesi" programına davet

Avrupa Üniversiteleri 2026 Sıralaması’nda Türkiye’den 23 üniversite ilk 500’de

Gaziantep'te "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı" tamamlandı

Merkez Bsı rezervlerinde yeni rekor: 215,6 milyar dolar

Çakalın kış mücadelesi fotokapanlara yansıdı

Danimarka Başbakanı: NATO ve ABD arasında Grönland konusunda bir anlaşma olmadı

Trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücüye ceza

Türkiye ile Portekiz arasında savunma görüşmesi

İletişim Başkanı Duran: Uyuşturucu, terörden daha zararlı boyutlara ulaştı

Tunceli’de 11 kasaba tarife üstü satıştan idari yaptırım

Afganistan, ilk ulusal kanser tedavi hastanesini hizmete açtı

TÜBİTAK 2204-A'da bölgenin yıldızı Batman oldu

Altındaki rekor artış mobilya sektörünü durma noktasına getirdi

Şanlıurfa’da güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde akşam mesai dışı poliklinik hizmeti başladı

Güney Afrika'da tır ve minibüs çarpıştı: 11 ölü

Doğu Akdeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Malatya'da Anadolu Mirası Operasyonu: Çok sayıda tarihi eser ele geçirildi

TBMM Başkanı Kurtulmuş: BM Güvenlik Konseyi iflas etmiştir

Şanlıurfa genelinde sabah saatlerinde sis etkili oldu

"Yeni Kabil" projesi: Afgan hükümetinden kent kaosuna karşı büyük hamle

Diyarbakır’da 8 gündür kayıp olan kadını arama çalışmaları devam ediyor

Türkiye ile Özbekistan arasında ulaştırmada yeni iş birliği adımı

Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi'nde kurslara yoğun ilgi

Av. Çetin Acu: “Bir IBAN vermek 10–12 yıl hapisle hayatınızı altüst edebilir”

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack’ı kabul etti

Almanya, 2020'den bu yana ilk kez nüfus azalması kaydetti

Prof. Dr. Doğan: Mardin’de son 34 yılın en etkili kar yağışı gerçekleşti

Tayland'da askeri uçak düştü: 2 ölü

MSB: Son bir haftada 4 PKK’lı teslim oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır'da "Şehadet Gecesi" programına davet

Avrupa Üniversiteleri 2026 Sıralaması’nda Türkiye’den 23 üniversite ilk 500’de

Gaziantep'te "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı" tamamlandı

Merkez Bsı rezervlerinde yeni rekor: 215,6 milyar dolar

Çakalın kış mücadelesi fotokapanlara yansıdı

Danimarka Başbakanı: NATO ve ABD arasında Grönland konusunda bir anlaşma olmadı

Trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücüye ceza