• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5971,32% 0,00
  • Ç. ALTIN

    9644,38% 0,00

Fiyatı 10 bin dolar! Sipariş yağıyor

31 Mart 2021, Çarşamba 19:42
31 Mart 2021, Çarşamba 19:42
Fiyatı 10 bin dolar! Sipariş yağıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Fiyatı 10 bin dolar! Sipariş yağıyor

Dünya ayakkabı sektörünün en büyük buluşmalarından bir olan AYMOD - Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, koronavirüse karşı alınan tedbirler ile kapılarını açtı. 31 Mart - 3 Nisan tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde sürecek fuarın en pahalısı ve en gözdesi, timsah derisinden üretilen 10 bin dolar yani 83 bin lira değerindeki ayakkabı oldu.

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ ALINDI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen fuarda katılımcı, ziyaretçi ve görevlilerin HES kodu sorgulaması yapılarak fuar alanına girişleri sağlanıyor. Fuar girişlerinde vücut ısısı kontrolü yapılarak hastalık belirtisi gösteren kişiler sağlık gözetimine alınıyor. Ayrıca, fuar alanında aşırı yoğunluk oluşmaması için sosyal mesafe kurallarına uyulmasına dikkat ediliyor. Fuar alanında aynı anda bulunacak kişi sayısına da sınırlama getirildi.

FUARIN EN PAHALISI: TİMSAH DERİSİ AYAKKABI 10 BİN DOLAR 

Fuarın en pahalısı timsah derisinden üretilen 10 bin dolar yani 83 bin lira değerindeki ayakkabı oldu.

Ayakkabı ile ilgili bilgi veren tasarımcı Emin İrim, 'Ayakkabımız timsah derisinden yapılmış. Özel çiftliklerde tamamen ayakkabı için yetiştirilen timsahlardan yapıyoruz. Önce modeli tasarlıyoruz, bu deriye uygun ayakkabılar yapıyoruz. Timsah derisi Kuzey Afrika'dan bize geliyor. Geldikten sonra da kesilip 3 gün içinde yapıyoruz. Seriye girdikten sonra hızlanıyor' dedi.



'Fiyatı 10 bin dolar yani 80 bin lira civarında'  diyen İrim, '3 kişi satın aldı ama 30 çift siparişimiz var. Timsahtan direkt çıkıyor, ayakkabı haline geliyor' diye konuştu. 

KLİMA TEKNOLOJİLİ AYAKKABILAR DA FUARIN GÖZDESİ 

Fuarda dikkat çeken ayakkabılardan biri de klima teknolojisine sahip olanlar.  Klima teknolojisine sahip ayakkabıyla ilgili konuşan Zekeriya Yalçın,

'Koronavirüs ile birlikte insanlarda sağlıkla ilgili algı daha arttı. Herkes ayak sağlığını da düşünerek ayakkabı tercihi yapıyor. Biz anatomik ürünler yapıyoruz. Klimalı ayakkabı da ayakkabının içinde nem ve bakteriyi azaltan bir sistem olduğu için içeride çalışan, firmamızın patentinde olan 'clima comfort' sistemi sayesinde ayakkabının içindeki kirli havayı, nemi bakteriyi alarak burada her adımınızda tulumba gibi pompalayarak dışarıya atıyor. Bizim mottomuz ayağınıza sağlık. Bu mottoyla Avrupa'dan Asya'ya, Afrika'dan Arap ülkelerine 'Made in Türkiye' etiketiyle ürünlerimizi pazarlıyoruz. Şu anda Türkiye'de mağazalarda satılan ayakkabılarımızın fiyatı 370 lira ile 420 lira arasında değişiyor' ifadelerini kullandı.

ŞEKER HASTALARI İÇİN ÖZEL ÜRETİLEN AYAKKABI DA VAR 

Şeker hastaları için özel olarak üretilen ayakkabı da ilgi çekiyor. Firma yetkilisi Timuçin Solak, 'Özellikle ileri derece şeker hastaları, nörolojik diyabetikler ayakkabı kullanırken, ayaklarında bir yaralanma olduğunda bunu ayakkabıyı ayaklarından çıkarıncaya kadar fark etmiyorlar. Hastalıkları sebebiyle… bu sebepten kullandıkları ayakkabıların ayaklarında bir tahribat oluşturmaması lazım. Bu diyabetik ayakkabılar da farklı malzemelerle üretilerek bunun önüne geçmek için tasarlandı. Ayakkabının içinde hiç dikiş kullanmıyoruz. Aynı bir çorap gibi. Deri ile astar arasına lateks kullanıyoruz bu da konfor sağlıyor. Ayrıca kullandığımız deri geyik derisi. Yumuşak deriler. Bu şekilde şeker hasların ayaklarında yaralanma olmadan kullanmalarını sağlıyoruz. Fiyatlarımız ise ortalama 350 lira civarında' dedi. 

Batı Şeria'da işgal saldırıları: Biri çocuk iki Filistinli şehit, 10 yaralı

Brent petrol 60,77 dolardan işlem görüyor

Yerlikaya: 7 yıllık cinayet firarisi sera bahçesinde yakalandı

Umut Kervanı Ceylanpınar'da "umut" olmaya devam ediyor

Altın tarihi yüksek seviyeye ulaştı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Polis ve savcı kılığında dolandırıcılık yapan 25 kişi tutuklandı

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

Gazze'de ateşkes yine delindi: Siyonist saldırılarda 4 şehit, çok sayıda yaralı

DSÖ uyardı: Gazze'de 100 bin çocuk açlığın eşiğinde

Moskova ABD'nin revize edilen barış planına kapıyı kapattı

Tunus'ta toplu açlık grevi: "Zindanlar direniş alanına dönüştü"

Axios: Netanyahu, Trump'tan İran'a saldırı için yeşil ışık arıyor

Epstein dosyaları: Güç, zenginlik ve suskunluk duvarı

BAE Devlet Başkanı Bin Zayid, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Malatya'da beton mikseri devrildi: 1 ölü

ABD, Venezuela'ya ait üçüncü petrol tankerine de el koydu

2026 yılı bütçesi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi

HAMAS'tan Batı Şeria'da 19 işgal birimi planına tepki: Filistin topraklarını yağmalamayı amaçlayan yeni bir sömürgeci adım

Bolu'da iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Rusya, Ukrayna'ya saldırılarını yoğunlaştırdı

Mardin’de tır ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

Venezuela ve İran Dışişleri Bakanları "ABD'nin korsanlık eylemlerini" görüştü

Semeru Yanardağı yeniden faaliyete geçti

Romanya'da 40 yıl sonra cüzzam hastalığı tespit edildi

Fransa'da şiddetli yağışlar nedeniyle turuncu alarm

Malezya'dan Tayland ve Kamboçya'ya diyalog çağrısı

Diyarbakır'da kontrolden çıkan kamyon devrilerek yan yattı

Diyarbakır'da minibüs ile otomobil çarpıştı

Şanlıurfa’da 571 öğrenci için icazet töreni

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batı Şeria'da işgal saldırıları: Biri çocuk iki Filistinli şehit, 10 yaralı

Brent petrol 60,77 dolardan işlem görüyor

Yerlikaya: 7 yıllık cinayet firarisi sera bahçesinde yakalandı

Umut Kervanı Ceylanpınar'da "umut" olmaya devam ediyor

Altın tarihi yüksek seviyeye ulaştı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Polis ve savcı kılığında dolandırıcılık yapan 25 kişi tutuklandı