• BIST 100

    10842,58%-1,25
  • DOLAR

    42,44% 0,18
  • EURO

    48,91% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5548,40% -0,09
  • Ç. ALTIN

    9213,41% -0,25

Fiyatları taksi plakalarıyla yarışıyor! İnternetten satışa çıkardılar

21 Temmuz 2020, Salı 12:02
21 Temmuz 2020, Salı 12:02
Fiyatları taksi plakalarıyla yarışıyor! İnternetten satışa çıkardılar
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Fiyatları taksi plakalarıyla yarışıyor! İnternetten satışa çıkardılar

Hastane ruhsatları ve kadrolarına getirilen sınırlamalar, bu alanda ilginç bir pazarı da ortaya çıkardı. Hastane ruhsatları ve kadrolarının satış fiyatları, taksi plakalarıyla yarışıyor. İstanbul’da 75 yataklı ve 18 doktor kadrolu, hastane ruhsatlandırma hakkı olan bir tıp merkezinin ruhsatı 12.5 milyon liradan satışa sunulurken, toplam 15 kadrolu 25 yataklı hastanenin ruhsatı ise 8.5 milyon liradan satılıyor.

BİNAYLA 34 MİLYON TL

Hürriyet gazetesinden Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre, internet sitelerinde yer alan ilanlarda, İstanbul Avrupa yakasında 75 yataklı, 21’i uzman 29 kadrolu hastane binasıyla birlikte satılık. Buna göre hastanenin fiyatı bina hariç 16.5 milyon TL iken, bina dahil 34 milyon TL. Antalya’da 75 yataklı, 31 kadrolu hastane için de bina, teçhizat ve ruhsat için 46 milyon TL isteniyor. Sadece ruhsatın bedeli ise 11 milyon TL. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde toplam 8 kadrolu, aktif tıp merkezi de devren veya sadece ruhsat bazında satılık. Fiyatı devren 2.5 milyon TL iken, sadece ruhsat bedeli olarak 2 milyon TL isteniyor.

İNDİRİME GİRENLER DE VAR

Bazı hastane ruhsatlarında ise indirim yapıldığı görülüyor. Örneğin, Ege Bölgesi’nde 5 kadrolu (2 göz, bir dahiliye, bir çocuk ve bir anestezi) tıp merkezi ruhsatının fiyatı 1.5 milyon TL’den 1.1 milyon TL’ye inmiş durumda. Yine benzer şekilde İstanbul’da 6 kadrolu tıp merkezinin ruhsatı 2.5 milyon TL’den 2 milyon 250 bin liraya düşmüş bulunuyor. Karadeniz Bölgesi’nde 7 kadrolu tıp merkezinin ruhsatı için de, 2 milyon lira yerine 1 milyon 650 bin lira isteniyor.

'AFAKİ FİYATLAR OLUŞUYOR'

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat, fiyatları değerlendirirken, altın örneğini verdi. Az bulunan şeylerin daha değerli kabul edildiğini belirten Bahat, “Doktor ve ruhsat konusunda sınırlama yapılınca böyle bir durum oluştu. Fiyatları ben de görüyorum. Ama o fiyatlar ne kadar geçerli oluyor, onu bilmiyorum. Afaki fiyatlar da oluşabiliyor. Son dönemde yapılan bazı regülasyonlarla, ruhsatlar daha da pahalandı. İyi çalışan hastaneler, atıl kapasiteleri almaya başladı. Belirli büyüklüğe ulaşmanın avantajları da oluyor, bunlar da ruhsat fiyatlarını etkiliyor. Enflasyon ve faize göre düşündüğünüzde fiyatlar artmıyor, düşüyor' dedi. 

AMAÇ KADROLARDA PLANLAMA YAPMAK

Özel hastanelerdeki kadro sınırlamalarının temeli, 2008 yılında çıkarılan Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik’le atıldı. Bakanlık kamudaki sağlık personeli istihdamının engellenmemesi, bölgeler arasında sağlık personeli farkı olmaması, dezavantajlı bölgelerde sağlık personeli sıkıntısı olmaması için kadrolarda planlama yapmaya başladı. Bu kapsamda, sağlık kurumlarının kadrolarını birbirlerine belli koşullarda devrine ise izin veriliyor.

Mardin'de otomobilin çocuğa çarptığı anlar kameraya yansıdı

Siirt’te arı üreticilerine 268 milyon liralık destek

Bakan Tekin: Çocuklarımızın değerlerine bağlı olarak yetişmelerini istiyoruz

Yazıhan'da 107.5 milyonluk altyapı hamlesi tamamlandı

Güvenmediğiniz yerden hizmet almayın!

Erzurum’da 4 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

HÜDA PAR Şanlıurfa Başkanı Polat’tan uyuşturucuyla mücadeleye karşı çağrı

Sonbaharın gelişiyle Konya’da doğal güzellikler ortaya çıktı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden 12 ay vektör mücadelesi

Vali Seddar Yavuz: Deprem sonrası eğitim yatırımlarımız hızla sürüyor

Bilim tarlaya indi: Üniversiteden köylüye uygulamalı zeytin hasadı eğitimi

Bakan Uraloğlu: Önümüzdeki yıl Bursa'ya YHT ile seyahat edeceğiz

Malatya'da boğulma vakalarına karşı sulama kanallarına uyarı levhaları yerleştirildi

ABD'nin barış planının Kiev'de öfkeye yol açtığı belirtiliyor

Diyarbakır’ın yöresel lezzetleri fuarda yoğun ilgi görüyor

Gazze’de kimlik tespit çalışmaları sürüyor: 330 naaştan 99’unun kimliği belirlendi

Konya’da Uluslararası Şeb-i Arus törenleri için tanıtım programı düzenlendi

Hindistan'a ait savaş uçağı, Dubai'deki gösteride düştü: Bir ölü

Psikiyatrist Tarhan: Dijital bağımlılık ile hazcılık aileyi ve toplumu tehdit ediyor

Minik öğrencilerden Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Gazze mesajı

Milli Eğitim Bakanı Tekin Mardin’de okul ziyaretinde bulundu

Kış aylarında göz sağlığı için uyarı: Göz kuruluğu ve enfeksiyonlara dikkat

Rusya'dan Ukrayna şehrine saldırı: 5 ölü 10 yaralı

Dilek Merkez Camii'nin temeli dualarla atıldı

Uzman Dr. Demirci: Akciğer kanseriyle mücadelede erken teşhis en güçlü silahtır

Ortaokul öğrencileri savaş mağduru çocuklara kalemleriyle seslenecek

Kazakistan'ın ilk nükleer santraline 2029'da başlanacak

Şanlıurfa Umut Kervan’ından binlerce çocuğa kışlık giyim desteği

Dr. Demirbaş: Türkiye şeker bağımlılığıyla karşı karşıya, her 9 kişiden biri diyabet hastası

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardin'de otomobilin çocuğa çarptığı anlar kameraya yansıdı

Siirt’te arı üreticilerine 268 milyon liralık destek

Bakan Tekin: Çocuklarımızın değerlerine bağlı olarak yetişmelerini istiyoruz

Yazıhan'da 107.5 milyonluk altyapı hamlesi tamamlandı

Güvenmediğiniz yerden hizmet almayın!

Erzurum’da 4 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti