• BIST 100

    16639,57%1,21
  • DOLAR

    43,50% 0,06
  • EURO

    51,32% 0,06
  • GRAM ALTIN

    6852,20% 5,37
  • Ç. ALTIN

    11711,15% 2,97

Fiyatları taksi plakalarıyla yarışıyor! İnternetten satışa çıkardılar

21 Temmuz 2020, Salı 12:02
21 Temmuz 2020, Salı 12:02
Fiyatları taksi plakalarıyla yarışıyor! İnternetten satışa çıkardılar
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Fiyatları taksi plakalarıyla yarışıyor! İnternetten satışa çıkardılar

Hastane ruhsatları ve kadrolarına getirilen sınırlamalar, bu alanda ilginç bir pazarı da ortaya çıkardı. Hastane ruhsatları ve kadrolarının satış fiyatları, taksi plakalarıyla yarışıyor. İstanbul’da 75 yataklı ve 18 doktor kadrolu, hastane ruhsatlandırma hakkı olan bir tıp merkezinin ruhsatı 12.5 milyon liradan satışa sunulurken, toplam 15 kadrolu 25 yataklı hastanenin ruhsatı ise 8.5 milyon liradan satılıyor.

BİNAYLA 34 MİLYON TL

Hürriyet gazetesinden Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre, internet sitelerinde yer alan ilanlarda, İstanbul Avrupa yakasında 75 yataklı, 21’i uzman 29 kadrolu hastane binasıyla birlikte satılık. Buna göre hastanenin fiyatı bina hariç 16.5 milyon TL iken, bina dahil 34 milyon TL. Antalya’da 75 yataklı, 31 kadrolu hastane için de bina, teçhizat ve ruhsat için 46 milyon TL isteniyor. Sadece ruhsatın bedeli ise 11 milyon TL. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde toplam 8 kadrolu, aktif tıp merkezi de devren veya sadece ruhsat bazında satılık. Fiyatı devren 2.5 milyon TL iken, sadece ruhsat bedeli olarak 2 milyon TL isteniyor.

İNDİRİME GİRENLER DE VAR

Bazı hastane ruhsatlarında ise indirim yapıldığı görülüyor. Örneğin, Ege Bölgesi’nde 5 kadrolu (2 göz, bir dahiliye, bir çocuk ve bir anestezi) tıp merkezi ruhsatının fiyatı 1.5 milyon TL’den 1.1 milyon TL’ye inmiş durumda. Yine benzer şekilde İstanbul’da 6 kadrolu tıp merkezinin ruhsatı 2.5 milyon TL’den 2 milyon 250 bin liraya düşmüş bulunuyor. Karadeniz Bölgesi’nde 7 kadrolu tıp merkezinin ruhsatı için de, 2 milyon lira yerine 1 milyon 650 bin lira isteniyor.

'AFAKİ FİYATLAR OLUŞUYOR'

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat, fiyatları değerlendirirken, altın örneğini verdi. Az bulunan şeylerin daha değerli kabul edildiğini belirten Bahat, “Doktor ve ruhsat konusunda sınırlama yapılınca böyle bir durum oluştu. Fiyatları ben de görüyorum. Ama o fiyatlar ne kadar geçerli oluyor, onu bilmiyorum. Afaki fiyatlar da oluşabiliyor. Son dönemde yapılan bazı regülasyonlarla, ruhsatlar daha da pahalandı. İyi çalışan hastaneler, atıl kapasiteleri almaya başladı. Belirli büyüklüğe ulaşmanın avantajları da oluyor, bunlar da ruhsat fiyatlarını etkiliyor. Enflasyon ve faize göre düşündüğünüzde fiyatlar artmıyor, düşüyor' dedi. 

AMAÇ KADROLARDA PLANLAMA YAPMAK

Özel hastanelerdeki kadro sınırlamalarının temeli, 2008 yılında çıkarılan Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik’le atıldı. Bakanlık kamudaki sağlık personeli istihdamının engellenmemesi, bölgeler arasında sağlık personeli farkı olmaması, dezavantajlı bölgelerde sağlık personeli sıkıntısı olmaması için kadrolarda planlama yapmaya başladı. Bu kapsamda, sağlık kurumlarının kadrolarını birbirlerine belli koşullarda devrine ise izin veriliyor.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Kastamonu’da çeşitli suçlardan aranan 19 kişi yakalandı

6 Şubat deprem felaketinin yıl dönümünde 4 ilde eğitime ara verilecek

Mersin gümrüğünde kaçakçılık operasyonu

Bakan Ersoy Malatya'da yapılan bölgenin en büyük kütüphane inşaatını inceledi

Çocuklarda grip tedavisinde beslenme kuralları

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'da! Veliaht Prens Selman ile görüştü

Malatya'da trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücülerin ehliyetlerine el konuldu

UNICEF: Güney Sudan'da 450 binden fazla çocuk yetersiz beslenme riski altında

Nimet Kılıç’ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi

Ultra işlenmiş gıdalar, sigara gibi 'tasarlanıyor'

Arjantin'de orman yangınlarında 50 bin hektar alaı küle döndü

 Travmalar, yıldönümlerinde yeniden canlanabilir

Afyonkarahisar’da 490 bin liralık telefon dolandırıcılığı

Bakan Ersoy Malatya'da restorasyonu süren tarihi yapılarda incelemelerde bulundu

Malatya'da işçi servisi ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

İran'da çarşıdan alevler yükseldi: 200 dükkân küle döndü

Refah Sınır Kapısı üzerinden 5 Gazzeli hasta tahliye edildi

Japonya'da rekor kar yağışı sonrası ölü sayısı artıyor: 30 ölü, en az 290 yaralı

Paris'te X şirketinin ofislerine polis baskını

Rusya'dan Ukrayna'ya yoğun hava saldırısı

Uzm. Dr. Kaplan: Tiroid hastalıklarında erken tanı hayati önem taşıyor

Tarım Bakanlığı'ndan buzağı kayıplarının azaltılması için eğitim

Battalgazi Belediyesi şubat ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi

Singapur’dan beyin yaşlanmasına karşı yeni keşif

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Ahlak seferberliği başlatılmalı

İsveç ve Danimarka'dan Ukrayna'ya hava savunma sistemi yardımı

Köpeklerin saldırısına uğrayan çocuğu esnaf kurtardı

İmam hatiplilerden 81 ilde kan bağışı kampanyası

Türkiye'de yapılması beklenen ABD-İran görüşmelerine Pakistan da davet edildi

Gazze’deki Sivil Savunma yakıt yokluğu sebebiyle araçlarının kontak kapattığını duyurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kastamonu’da çeşitli suçlardan aranan 19 kişi yakalandı

6 Şubat deprem felaketinin yıl dönümünde 4 ilde eğitime ara verilecek

Mersin gümrüğünde kaçakçılık operasyonu

Bakan Ersoy Malatya'da yapılan bölgenin en büyük kütüphane inşaatını inceledi

Çocuklarda grip tedavisinde beslenme kuralları

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'da! Veliaht Prens Selman ile görüştü

Malatya'da trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücülerin ehliyetlerine el konuldu