• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Gaziantep Büyükşehir, geleneksel iftar sofralarını kuruyor

22 Mart 2023, Çarşamba 16:00
22 Mart 2023, Çarşamba 16:00
Gaziantep Büyükşehir, geleneksel iftar sofralarını kuruyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep Büyükşehir, geleneksel iftar sofralarını kuruyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ramazan’da geleneksel iftar sofralarını bu sene kent merkezinde 5 noktada ve Nurdağı ile İslahiye’ye kuracak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca 200 bin gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.
Ramazan ayında ilk iftara saatler kala Büyükşehir Belediyesi, iftar sofraları için hazırlıklarını tamamladı. Gaziantep genelinde günlük 20 bin kişiye iftar yemeği ikram edilecek. Talepler doğrultusunda günlük iftarlık yemek sayısı artacak. Şehir merkezinde bu yıl 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, Bosna Hersek Parkı içinde, Karataş’ta, Düztepe Çamlık Parkı içinde ve Talat Özkarslı Spor Salonu önünde kurulan çadırlarda Gazi şehirliler iftarlarını yapabilecek.
Depremden etkilenen ilçelerde iftar çadırları kurulacak
Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerden etkilenen Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde bu yıl Ramazan ayında yaralar sarılırken iftar çadırlarıyla vatandaşlar oruçlarını beraber açacak. Hasar gören ilçelerin çeşitli noktalarında iftar sofraları kurulacak.
Bu sene 200 bin gıda kolisi dağıtılacak
Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Ramazan ayında ‘Paylaştıkça artan bereket’ sloganıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Gaziantep il genelinde 200 bin gıda kolisi dağıtımı yapılacak.
“Vatandaşlarımızı, çadırlarımıza, iftara bekliyoruz”
Konu hakkında açıklamada bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy, kurum olarak her Ramazan’da geleneği yaşatmak için çadırların kurulduğunu aktararak, “Bu yıl depremin olmasından dolayı daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için özellikle şehir merkezinde 5 noktada çadırlarımızı kurduk. Bunlar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, Bosna Hersek Parkı içinde, Karataş’ta, Düztepe Çamlık Parkı içinde ve Şehreküstü’de olacak. 28 gün boyunca çadırlarımız vatandaşların hizmetinde olacak. Bu manevi iklimde vatandaşlarımızı, çadırlarımıza, beraber iftar yapmak için davet ediyoruz. Ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla bu yıl 30 mahallede her gün bir mahallede olacak şekilde sokak iftarı geleneğini sürdürmek istiyoruz. Depremde en fazla zarar gören iki ilçemiz var. Bu ilçelerde farklı noktalarda vatandaşlarla iftar çadırlarında beraber olacağız” dedi.
“Sıkıntıların üstesinden geleceğiz”
Genel Sekreter Yardımcısı Aksoy konuşmasının devamında daha fazla insana ulaşmak için gıda paketlerinin sayısının arttığına değinerek, “200 bin gıda paketi bu şehirde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılacak. Bu manevi iklimde Ramazan ayının özellikle vatandaşlarımızın acıları için birlikte kenetlenerek, tek yürek halinde sıkıntıların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Gıda paketleri için ALO 153 üzerinden başvuru aldık. Şu an 100 binden fazla başvuru var. Biz onların ihtiyaçlarını teker teker evlerine ulaştıracağız her yıl olduğu gibi. Talepler gelmeye devam ediyor” diye konuştu.

ABD'de üniversitede silahlı saldırı. 2 ölü, 9 yaralı

İşgalin Gazze Tümeni'ni bozguna uğratan "Eriha Surları" planının mimarı: Raad Saad

Tekirdağ’da aranan 160 şüpheli yakalandı

Küba'dan ABD'ye sert tepki

IHO EBRAR, Etiyopya'da yüzlerce yetimi giydirdi

Kassam Tugayları'ndan şehit edilen komutanları Saad hakkında açıklama

Adıyaman'da trafik kazası: 7 yaralı

Rusya: Zaporijya bölgesinde bir yerleşim birimini ele geçirdik

Bursa’da bulutlar arasında gün batımı görsel şölen sundu

İran, Lübnan'ın "müdahale" iddialarını reddetti

Bursa’da hafızlığını tamamlayan 59 öğrenci için icazet tören yapıldı

Cizre'de bir evde çıkan yangında ev kullanılamaz hale geldi

İslam davasına aşık, gençlerin örnek aldığı kahraman: Şehit Muhsin

İLKHA'nın gündeme getirdiği okul yolunda güvenlik önlemleri alındı

Zelensky: ABD ve Avrupa’dan bazı ortaklar NATO'ya katılmamızı desteklemedi

Bursa'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Irak Federal Yüksek Mahkemesi parlamento seçim sonuçlarını onayladı

Gazze’de son 24 saatte 9 şehit

Konya Mevlana Meydanı ziyaretçiler akın akın geldi, esnafın yüzü güldü

Tayland-Kamboçya sınır çatışmasında 2.haftaya girildi

İçişleri Bakanlığı’ndan “Ben Yeşil” iddiasına ilişkin açıklama

Şili'de halk devlet başkanlığı seçimleri için sandık başında

Kabine yarın toplanıyor

Bursa’da tarihi eser operasyonu: Roma ve Bizans dönemlerine ait 143 parça ele geçirildi

Lübnan'a işgal saldırıları: 2 şehit

Umut Kervanı Kadın Komisyonu’ndan HÜDA PAR Van Kadın Kolları'na "Hayırlı olsun" ziyareti

Sağlık Bakanı Memişoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda Bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Nijerya, ABD güçlerince alıkonulan petrol tankeriyle bağlantısını reddetti

Yetimler Vakfı'ndan Afganistan'da ihtiyaç sahibi ailelere yetim aylığı desteği

Diyarbakır'da kaza: 1 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'de üniversitede silahlı saldırı. 2 ölü, 9 yaralı

İşgalin Gazze Tümeni'ni bozguna uğratan "Eriha Surları" planının mimarı: Raad Saad

Tekirdağ’da aranan 160 şüpheli yakalandı

Küba'dan ABD'ye sert tepki

IHO EBRAR, Etiyopya'da yüzlerce yetimi giydirdi

Kassam Tugayları'ndan şehit edilen komutanları Saad hakkında açıklama

Adıyaman'da trafik kazası: 7 yaralı