• BIST 100

    16675,83%-3,15
  • DOLAR

    43,76% 0,00
  • EURO

    51,61% 0,02
  • GRAM ALTIN

    7044,02% 0,44
  • Ç. ALTIN

    11672,32% 0,25

Gaziantep Büyükşehir, geleneksel iftar sofralarını kuruyor

22 Mart 2023, Çarşamba 16:00
22 Mart 2023, Çarşamba 16:00
Gaziantep Büyükşehir, geleneksel iftar sofralarını kuruyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep Büyükşehir, geleneksel iftar sofralarını kuruyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ramazan’da geleneksel iftar sofralarını bu sene kent merkezinde 5 noktada ve Nurdağı ile İslahiye’ye kuracak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca 200 bin gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.
Ramazan ayında ilk iftara saatler kala Büyükşehir Belediyesi, iftar sofraları için hazırlıklarını tamamladı. Gaziantep genelinde günlük 20 bin kişiye iftar yemeği ikram edilecek. Talepler doğrultusunda günlük iftarlık yemek sayısı artacak. Şehir merkezinde bu yıl 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, Bosna Hersek Parkı içinde, Karataş’ta, Düztepe Çamlık Parkı içinde ve Talat Özkarslı Spor Salonu önünde kurulan çadırlarda Gazi şehirliler iftarlarını yapabilecek.
Depremden etkilenen ilçelerde iftar çadırları kurulacak
Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerden etkilenen Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde bu yıl Ramazan ayında yaralar sarılırken iftar çadırlarıyla vatandaşlar oruçlarını beraber açacak. Hasar gören ilçelerin çeşitli noktalarında iftar sofraları kurulacak.
Bu sene 200 bin gıda kolisi dağıtılacak
Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Ramazan ayında ‘Paylaştıkça artan bereket’ sloganıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Gaziantep il genelinde 200 bin gıda kolisi dağıtımı yapılacak.
“Vatandaşlarımızı, çadırlarımıza, iftara bekliyoruz”
Konu hakkında açıklamada bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy, kurum olarak her Ramazan’da geleneği yaşatmak için çadırların kurulduğunu aktararak, “Bu yıl depremin olmasından dolayı daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için özellikle şehir merkezinde 5 noktada çadırlarımızı kurduk. Bunlar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, Bosna Hersek Parkı içinde, Karataş’ta, Düztepe Çamlık Parkı içinde ve Şehreküstü’de olacak. 28 gün boyunca çadırlarımız vatandaşların hizmetinde olacak. Bu manevi iklimde vatandaşlarımızı, çadırlarımıza, beraber iftar yapmak için davet ediyoruz. Ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla bu yıl 30 mahallede her gün bir mahallede olacak şekilde sokak iftarı geleneğini sürdürmek istiyoruz. Depremde en fazla zarar gören iki ilçemiz var. Bu ilçelerde farklı noktalarda vatandaşlarla iftar çadırlarında beraber olacağız” dedi.
“Sıkıntıların üstesinden geleceğiz”
Genel Sekreter Yardımcısı Aksoy konuşmasının devamında daha fazla insana ulaşmak için gıda paketlerinin sayısının arttığına değinerek, “200 bin gıda paketi bu şehirde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılacak. Bu manevi iklimde Ramazan ayının özellikle vatandaşlarımızın acıları için birlikte kenetlenerek, tek yürek halinde sıkıntıların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Gıda paketleri için ALO 153 üzerinden başvuru aldık. Şu an 100 binden fazla başvuru var. Biz onların ihtiyaçlarını teker teker evlerine ulaştıracağız her yıl olduğu gibi. Talepler gelmeye devam ediyor” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Evde iklimlendirme sistemli uyuşturucu üretimine 2 tutuklama

Kayseri’de trafik denetimlerinde çok sayıda sürücüye ceza kesildi

DMM, Somali’deki petrol faaliyetlerine ilişkin iddiaları yalanladı

Afyonkarahisar’da 4 kişiyi 4,8 milyon lira dolandıran iki şüpheli tutuklandı

Ramazan ayı öncesinde SYDV’lere 1,9 milyar lira kaynak aktarıldı

Kayseri merkezli FETÖ operasyonunda 54 tutuklama

Adalet ve İçişleri Bakanlıklarında bakan yardımcıları değişti, 5 ile yeni vali atandı

Bingöl-Elazığ kara yolunda kaza: 1 yaralı

Siirt’te alacak-verecek tartışması hastane önünde silahlı olaya dönüştü

Tekirdağ’da 40 parça tahnit ve trofe ele geçirildi

Mersin'de bahis faaliyetlerine yönelik operasyon: 9 tutuklama

Gazze'ye asker gönderecek 5 ülke belli oldu

Mersin’de camilerde teravih coşkusu

Fransa'da Pedro Fırtınası alarmı

Yalova merkezli dolandırıcılık operasyonu: 5 tutuklama

Adana’da trafikte seyreden sürücüye saldırı: Şüpheli gözaltına alındı

Nijerya'da köylere silahlı saldırı: 30 ölü, çok sayıda yaralı

Nijerya'da Ramazan ayı dolayısıyla 90 mahkûm affedildi

Antalya Umut Kervanı Ramazanda da ihtiyaç sahiplerinin yanında

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Mersin’de Ramazanın ilk gününde fırınlarda yoğunluk yaşandı

Meksika yaklaşık 4 ton uyuşturucu taşıyan denizaltıyı ele geçirdi

Rusya: Cenevre görüşmeleriyle ilgili yeni ayrıntı yok

Feribot seferlerine fırtına engeli

Mısır'da işçileri taşıyan kamyonet kaza yaptı: 18 ölü

Şehit Şeyh Zeki Atak kabri başında yâd edildi

Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi, Gazze Şeridi'nde yeni bir polis gücünün kurulduğunu duyurdu

Eski Güney Kore Devlet Başkanı Yoon müebbet hapse çarptırıldı

Malatya'da ilk iftar açıldı

Trump, Gazze için toplanan Barış Kurulu'na milyarlarca dolarlık bağış yapıldığını duyurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Evde iklimlendirme sistemli uyuşturucu üretimine 2 tutuklama

Kayseri’de trafik denetimlerinde çok sayıda sürücüye ceza kesildi

DMM, Somali’deki petrol faaliyetlerine ilişkin iddiaları yalanladı

Afyonkarahisar’da 4 kişiyi 4,8 milyon lira dolandıran iki şüpheli tutuklandı

Ramazan ayı öncesinde SYDV’lere 1,9 milyar lira kaynak aktarıldı

Kayseri merkezli FETÖ operasyonunda 54 tutuklama

Adalet ve İçişleri Bakanlıklarında bakan yardımcıları değişti, 5 ile yeni vali atandı