• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

Gaziantep’te Bilal Erdoğan’ın katılımıyla dünya bisiklet günü etkinliği

02 Haziran 2024, Pazar 18:00
02 Haziran 2024, Pazar 18:00
Gaziantep’te Bilal Erdoğan’ın katılımıyla dünya bisiklet günü etkinliği
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep’te Bilal Erdoğan’ın katılımıyla dünya bisiklet günü etkinliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “3 Haziran Dünya Bisiklet Günü” kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi.
Sürdürülebilir ulaşım, bisikletle mümkün sloganıyla hem sürdürülebilir hemde yeşil ulaşımın öneminin vurgulanması amacıyla yapılan etkinliğe yaklaşık 500 sporcu katıldı.
Etkinlik iki farklı noktada yapıldı. Gaziantep Havalimanı yolu Hitit Kapısında başlayan bisiklet sürüşleri Körkün mahallesinde, Gaziantep Büyükşehir Belediye önünde başlayan sürüşler Festival Parkında sonlandı.
Hitit Kapısında başlayan etkinlik programına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi önünde başlayan programa ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Uğur, ve İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe katıldı.
“Sporcularımız bu alışkanlıklar geliştikçe dünyada ve Avrupa’da daha çok dereceler kazanacak”
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan Hitit kapısında düzenlenen programda yaptığı konuşmada Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e bu güne özel yaptığı duyarlılık çalışmasından dolayı teşekkür ederek, “Çok değerli sporseverler, bugün bisiklet altyapısı güçlendirilmiş Gaziantep’te bisikletin günlük ulaşımda kullanılması hem spor disiplini için hem hava temizliği için hem daha sağlıklı bir yaşam için çok isabetli çok gerekli. Gaziantep Büyükşehir Belediyemizin Dünya Bisiklet Günü vesilesiyle bu duyarlılığı artırmak için yaptığı çalışmayı takdir ediyorum. İnşallah sporcularımız bu alışkanlıklar geliştikçe dünyada, Avrupa’da daha çok dereceler kazanacak. Bütün kazanan sporcularımızı tebrik ediyorum. Gazianteplilere günlük hayatlarında daha çok bisiklet kullanmalarını ve hayatlarına bisikleti daha çok katmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.
“2024 yılının sonuna kadar bisiklet yolumuzu 100 km’ye çıkarıyoruz”
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Uğur ise Büyükşehir Belediyesi önündeki başlattığı etkinlik öncesi yaptığı konuşmada bisiklet sürmenin insan sağlığına sağladığı faydalara değinerek, “Dünya bisiklet günü bisiklet sadece yeşil ulaşımın aracı değil sağlık için en önemli unsurlardan biri. Spor özgürleştirir. Bisiklet sporu insanı daha da özgürleştirir. O anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in önderliğinde 100 binin üzerinde bisiklet dağıttık. Bisikleti dağıtırken şunu gördük. Bisiklet yollarımızın eksik olduğunu gördük. Son yıllarda 77 km bisiklet yolu yaptık. Yeterli mi yeterli değil. Başkan Fatma Şahin’in talimatıyla 2024 yılının sonuna kadar bisiklet yolumuzu 100 km’ye çıkarıyoruz. Bugün çevireceğimiz pedallar bizi sağlığa, huzura, mutluluğa götürsün” dedi.
Sporcular bisiklet sürüşünün ardından, parkta düzenlenen etkinliklere katıldı. Bisiklet atölyesi etkinliğinde 12 grup içerisinden en kısa sürede bisiklet birleştiren 3 gruba bisiklet hediye edildi. Devamında ise; müzik dinletisi, balon katlama ve bisiklet çarkı etkinleri yapıldı.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi

ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü

Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı

Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı

Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi

Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı

Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor

Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı

Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor

Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor

Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı

Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı

Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı

Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı

Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı

Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi

Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı

Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu

Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı

Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı

Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz

Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!

Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü

Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır

Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı

Aniden yola fırlayan çocuk ölümden döndü

Eğil ve Kocaköy'e doğalgaz müjdesi: Kamulaştırma süreci başladı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi

ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü

Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı

Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı

Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi

Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı

Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp