• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

Gaziantep’te Bilal Erdoğan’ın katılımıyla dünya bisiklet günü etkinliği

02 Haziran 2024, Pazar 18:00
02 Haziran 2024, Pazar 18:00
Gaziantep’te Bilal Erdoğan’ın katılımıyla dünya bisiklet günü etkinliği
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep’te Bilal Erdoğan’ın katılımıyla dünya bisiklet günü etkinliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “3 Haziran Dünya Bisiklet Günü” kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi.
Sürdürülebilir ulaşım, bisikletle mümkün sloganıyla hem sürdürülebilir hemde yeşil ulaşımın öneminin vurgulanması amacıyla yapılan etkinliğe yaklaşık 500 sporcu katıldı.
Etkinlik iki farklı noktada yapıldı. Gaziantep Havalimanı yolu Hitit Kapısında başlayan bisiklet sürüşleri Körkün mahallesinde, Gaziantep Büyükşehir Belediye önünde başlayan sürüşler Festival Parkında sonlandı.
Hitit Kapısında başlayan etkinlik programına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi önünde başlayan programa ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Uğur, ve İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe katıldı.
“Sporcularımız bu alışkanlıklar geliştikçe dünyada ve Avrupa’da daha çok dereceler kazanacak”
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan Hitit kapısında düzenlenen programda yaptığı konuşmada Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e bu güne özel yaptığı duyarlılık çalışmasından dolayı teşekkür ederek, “Çok değerli sporseverler, bugün bisiklet altyapısı güçlendirilmiş Gaziantep’te bisikletin günlük ulaşımda kullanılması hem spor disiplini için hem hava temizliği için hem daha sağlıklı bir yaşam için çok isabetli çok gerekli. Gaziantep Büyükşehir Belediyemizin Dünya Bisiklet Günü vesilesiyle bu duyarlılığı artırmak için yaptığı çalışmayı takdir ediyorum. İnşallah sporcularımız bu alışkanlıklar geliştikçe dünyada, Avrupa’da daha çok dereceler kazanacak. Bütün kazanan sporcularımızı tebrik ediyorum. Gazianteplilere günlük hayatlarında daha çok bisiklet kullanmalarını ve hayatlarına bisikleti daha çok katmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.
“2024 yılının sonuna kadar bisiklet yolumuzu 100 km’ye çıkarıyoruz”
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Uğur ise Büyükşehir Belediyesi önündeki başlattığı etkinlik öncesi yaptığı konuşmada bisiklet sürmenin insan sağlığına sağladığı faydalara değinerek, “Dünya bisiklet günü bisiklet sadece yeşil ulaşımın aracı değil sağlık için en önemli unsurlardan biri. Spor özgürleştirir. Bisiklet sporu insanı daha da özgürleştirir. O anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in önderliğinde 100 binin üzerinde bisiklet dağıttık. Bisikleti dağıtırken şunu gördük. Bisiklet yollarımızın eksik olduğunu gördük. Son yıllarda 77 km bisiklet yolu yaptık. Yeterli mi yeterli değil. Başkan Fatma Şahin’in talimatıyla 2024 yılının sonuna kadar bisiklet yolumuzu 100 km’ye çıkarıyoruz. Bugün çevireceğimiz pedallar bizi sağlığa, huzura, mutluluğa götürsün” dedi.
Sporcular bisiklet sürüşünün ardından, parkta düzenlenen etkinliklere katıldı. Bisiklet atölyesi etkinliğinde 12 grup içerisinden en kısa sürede bisiklet birleştiren 3 gruba bisiklet hediye edildi. Devamında ise; müzik dinletisi, balon katlama ve bisiklet çarkı etkinleri yapıldı.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İhracatın finansmanında sermaye piyasası araçları kullanılacak

Mescid-i Aksa en kritik döneminde: Müslümanlar kontrolü tamamen kaybedebilir

TPAO’nun Diyarbakır’daki petrol arama sahası genişletildi

Naim Kasım: Lübnan'daki mücadele meşru savunmadır

ABD Başkanı Trump’tan aynı teraneler: İran tamamen yenildi, barış istiyorlar

Trump: ABD donanması Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemilere yakında eşlik edecek

Otobüs ile tırın çarpıştığı kazada 11 kişi yaralandı

Meteoroloji uyardı: Doğu bölgelerde kuvvetli yağış, kar ve çığ riski var

Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda 15 Türk sahipli gemi bulunuyor

Siyonist rejim Filistin topraklarını işgal ediyor: Yüzlerce dönüm araziye daha el konuldu

ABD'den İran'ın Hark Adası'na hava saldırısı

Ebu Ubeyde: İran'ın füze operasyonları Filistin halkının yüreğine su serpti

Siyonist rejim Lübnan'da 12 sağlık çalışanını şehit etti: Hizbullah misilleme yaptı

Siyonist rejim Gazze'de sivilleri hedef aldı: 3 Filistinli şehit oldu

İran'dan yeni misilleme dalgası: İşgal altındaki topraklar ve ABD üsleri füzelerle vuruldu

Muğla'da uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama

Türkiye'den Güney Afrika'ya süt ve süt ürünleri ihracatının önü açıldı

AFAD ve OGM orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarını değerlendirdi

İçişleri Bakanı Çiftçi'den personel yönetimi toplantısı

Kuzu ve oğlaklarda zorunlu aşı ve destekleme şartları açıklandı

TİGEM Ceylanpınar’da 1'inci ürün dane mısır ekilişlerini tamamladı

Anadolu Otoyolu’nda feci kaza: 1 ölü, 15 yaralı

Umut Kervanı Elazığ Derneği’nden ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı

Küresel haydutluğa ve siyonizme karşı ortak mücadele çağrısı

Muş’ta "Dünya Kudüs Günü"nde birlik mesajı verildi

Ankara'da "Dünya Kudüs Günü" açıklaması: Kudüs'ün kurtuluşu direnişten geçer

Ağrı'da yasa dışı bahis operasyonunda gözaltına alınanlardan 65 zanlı tutuklandı

Şanlıurfa'da 30 milyon liralık dolandırıcılık: 2 tutuklama

Kocaeli'de dolandırıcılık operasyonu: 18 tutuklama

Ankara'da itikaf sünneti ihya ediliyor

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İhracatın finansmanında sermaye piyasası araçları kullanılacak

Mescid-i Aksa en kritik döneminde: Müslümanlar kontrolü tamamen kaybedebilir

TPAO’nun Diyarbakır’daki petrol arama sahası genişletildi

Naim Kasım: Lübnan'daki mücadele meşru savunmadır

ABD Başkanı Trump’tan aynı teraneler: İran tamamen yenildi, barış istiyorlar

Trump: ABD donanması Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemilere yakında eşlik edecek

Otobüs ile tırın çarpıştığı kazada 11 kişi yaralandı