• BIST 100

    17168,40%0,32
  • DOLAR

    43,74% 0,22
  • EURO

    51,84% -0,19
  • GRAM ALTIN

    6986,08% 1,27
  • Ç. ALTIN

    11731,12% 0,00

Gaziantep’te egzozom kök hücre tedavisi başladı

17 Eylül 2023, Pazar 13:35
17 Eylül 2023, Pazar 13:35
Gaziantep’te egzozom kök hücre tedavisi başladı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep’te egzozom kök hücre tedavisi başladı

Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde kordon dokusundaki mezankimal kök hücreden elde edilen ve yaşlanmayı geciktiren, leke, yanık, akne ve yara tedavileri ile saç dökülmesini engelleyen ekzozom tedavisi uygulanmaya başladı.
Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde ekzozom kök hücre tedavilerine başlandı. Ekzozom kök hücre tedavisi, kordon dokusundaki mezankimal kök hücreden elde edilen kök hücrelerin flakon halinde laboratuvarlarda üretildikten sonra soğuk zincir bir şekilde temin edilmesinden sonra iğne ile cilde enjekte edilerek uygulanıyor. Dünyada giderek yaygınlaşan fakat Gaziantep’te dermatolojide ve özel hastanede uygulanan ilk yöntem olan ekzozom kök hücre tedavisi ile yaşlanma geciktirilerek doğal yaş alma sağlanırken, leke, yanık, akne ile yara izleri de tedavi edilebiliyor. Saçlı deriye uygulandığında ise saç dökülmesini engelleyerek saçların daha sağlık bir şekilde uzaması ve güçlenmesinde etkili oluyor.

“Gaziantep’te dermatoloji alanında ve özel hastanede ilk kez uygulanan bir yöntem”
Gaziantep’te Dermatoloji’de ve özel hastanede ilk kez uygulanan ekzozom kök hücre tedavisi hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Kıvılcım Çınkır Özsaraç, “Ekzozom tedavisi, mezenkimal kök hücreden elde edilen, Sağlık Bakanlığı onaylı Türkiye’de tek yetkili GMP laboratuvarda üretilen molekül. Bu tedavi yaşlanmayı geciktiren ve doğal yaş almayı sağlayan kalıcı etkili bir yöntemdir. Bu yöntem Gaziantep’te dermatoloji alanında ve özel hastanede ilk defa uygulanan bir yöntemdir. Özellikle cilt yenilenmesinde, ince kırışıklıkların tedavisinde, ciltte kolajen ve elastin artımında kullanılan bir yöntemdir. Antiaging diğer bir ifade ile yaşlanma karşıtı etkisi çok yüksek bir yöntemdir. Çünkü kök hücreden elde ediliyor. Bu yöntem leke tedavilerinde, ciltteki çukur izlerinde, akne tedavilerinde kullanılan, saç dökülmesini engelleyen, saçın uzamasını ve saç foliküllerini destekleyen çok etkili bir yöntemdir. Bu tedavi yanık ve yara iyileşmelerinde de kullanılabilen bir kök hücre yöntemidir” dedi.

“Kordon dokusundaki mezankimal kök hücreden elde ediliyor”
Ekzozom tedavisinin kordon dokusundaki mezenkimal kök hücreler elde edilerek uygulandığını belirten Dermatoloji Uzm. Dr. Özsaraç, “Bu yöntem kordon dokusundaki mezankimal kök hücreden elde ediliyor. Bu tedavi yöntemi yeni bir yöntem ama Türkiye’de ve dünyada çok hızla yaygınlaşan bir yöntem. Sonuç alınabilen güzel bir alternatif tedavi yöntemidir. Yara iyileşmelerinde, leke tedavilerinde çok sık kullanılan popüler bir yöntem. Tedavi edici flakon, laboratuvarlarda üretildikten sonra soğuk zincir bir şekilde temin ediyoruz. Soğuk zincir kurallarına uyarak cilt altına küçük bir iğne yardımı ile enjekte ediyoruz. Tedavinin etkisi bir ay sonra kendisini gösteriyor. Bir aydan önce etki beklemeyiz. Maksimum etki ciltte 3 ayda, saçlı deride ise 6 ayda maksimum etkiyi gösteriyor. Bu tedaviyi saç dökülmesinde saçlı deriye, cilt eller ve boyun bölgesine uygulayabiliyoruz. Bunun dışında yanık ve yara için de kullanılabileceği için aslında tüm vücut bölgelerine de uygulanabilir” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Türkiye Aile Hareketi Başkanı Ergincan:  Eski eş bir ömür boyu geçim kapısı olamaz

Dr. Şahan: Çocuklukta görme bozukluğu öğrenmeyi engelliyor

Gümrüklerde uyuşturucu operasyonu: 886 kilo esrar, 200 kilo metamfetamin ele geçirildi

Bangladeş'te BNP birinci olurken Cemaat-i İslami ana muhalefette kaldı

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den Kürtçe seçmeli ders çağrısı

Cuma Hutbesi: Ramazan iklimi

12 ilde organize suç operasyonu: 109 şüpheli yakalandı

Brent petrol 67,04 dolardan işlem görüyor

5 ilde 36 şüpheliye döviz dönüşüm operasyonu

Uzun süre oturmak çoklu hastalık riskini artırıyor

Batman'da süt ürünleri fabrikasında yangın

17 ilde 58 şüpheliye bahis ve dolandırıcılık operasyonu

8 ilde müstehcenlik operasyonu: 25 şüpheliye işlem

HAKSİAD Ankara Şubesi'nden TBMM’deki “Ümmetin İmtihanı: Gazze” sergisine ziyaret

Meteoroloji’den 49 il için “Sarı kodlu” uyarı

Otobüste sigara tartışması cezayla sonuçlandı

Taksicilere “Taksi mali cihaz” ve kartla ödeme zorunluluğu

İran'a karşı yeni senaryo: Muhaliflere 6 bin Starlink terminali iddiası

İstanbul merkezli 11 ilde FETÖ operasyonu: 93 vergi müfettişi gözaltında

Gaziantep'te silahlı saldırıya karışan 7 şüpheli tutuklandı

Mahmud Basal: Gazze'de enkaz altında 8 bin şehit var, 3 bin kişi kayıp

12 ilde suç örgütlerine operasyon: 61 tutuklama

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

Altın yükseliş arayışında

Avrupa başkentlerinde temel soru: ABD'ye güvenilebilir mi?

Siyonist rejim hapishanelerinde açlık politikası: "Janot"ta esirlere sistematik işkence

Pezeşkiyan: Dış müdahaleye boyun eğmeyeceğiz

Albanese geri adım atmadı: Soykırımı kınamayanlardan ders almam

Trump'tan yolsuzlukla yargılanan Netanyahu'ya açık destek

Siyonist rejim ateşkesi yine çiğnedi: Gazze'de 2 şehit, çok sayıda yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Türkiye Aile Hareketi Başkanı Ergincan:  Eski eş bir ömür boyu geçim kapısı olamaz

Dr. Şahan: Çocuklukta görme bozukluğu öğrenmeyi engelliyor

Gümrüklerde uyuşturucu operasyonu: 886 kilo esrar, 200 kilo metamfetamin ele geçirildi

Bangladeş'te BNP birinci olurken Cemaat-i İslami ana muhalefette kaldı

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den Kürtçe seçmeli ders çağrısı

Cuma Hutbesi: Ramazan iklimi

12 ilde organize suç operasyonu: 109 şüpheli yakalandı