• BIST 100

    16949,56%-0,39
  • DOLAR

    43,85% 0,05
  • EURO

    51,68% -0,06
  • GRAM ALTIN

    7306,40% -0,99
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,00

Gaziantep’te egzozom kök hücre tedavisi başladı

17 Eylül 2023, Pazar 13:35
17 Eylül 2023, Pazar 13:35
Gaziantep’te egzozom kök hücre tedavisi başladı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep’te egzozom kök hücre tedavisi başladı

Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde kordon dokusundaki mezankimal kök hücreden elde edilen ve yaşlanmayı geciktiren, leke, yanık, akne ve yara tedavileri ile saç dökülmesini engelleyen ekzozom tedavisi uygulanmaya başladı.
Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde ekzozom kök hücre tedavilerine başlandı. Ekzozom kök hücre tedavisi, kordon dokusundaki mezankimal kök hücreden elde edilen kök hücrelerin flakon halinde laboratuvarlarda üretildikten sonra soğuk zincir bir şekilde temin edilmesinden sonra iğne ile cilde enjekte edilerek uygulanıyor. Dünyada giderek yaygınlaşan fakat Gaziantep’te dermatolojide ve özel hastanede uygulanan ilk yöntem olan ekzozom kök hücre tedavisi ile yaşlanma geciktirilerek doğal yaş alma sağlanırken, leke, yanık, akne ile yara izleri de tedavi edilebiliyor. Saçlı deriye uygulandığında ise saç dökülmesini engelleyerek saçların daha sağlık bir şekilde uzaması ve güçlenmesinde etkili oluyor.

“Gaziantep’te dermatoloji alanında ve özel hastanede ilk kez uygulanan bir yöntem”
Gaziantep’te Dermatoloji’de ve özel hastanede ilk kez uygulanan ekzozom kök hücre tedavisi hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Kıvılcım Çınkır Özsaraç, “Ekzozom tedavisi, mezenkimal kök hücreden elde edilen, Sağlık Bakanlığı onaylı Türkiye’de tek yetkili GMP laboratuvarda üretilen molekül. Bu tedavi yaşlanmayı geciktiren ve doğal yaş almayı sağlayan kalıcı etkili bir yöntemdir. Bu yöntem Gaziantep’te dermatoloji alanında ve özel hastanede ilk defa uygulanan bir yöntemdir. Özellikle cilt yenilenmesinde, ince kırışıklıkların tedavisinde, ciltte kolajen ve elastin artımında kullanılan bir yöntemdir. Antiaging diğer bir ifade ile yaşlanma karşıtı etkisi çok yüksek bir yöntemdir. Çünkü kök hücreden elde ediliyor. Bu yöntem leke tedavilerinde, ciltteki çukur izlerinde, akne tedavilerinde kullanılan, saç dökülmesini engelleyen, saçın uzamasını ve saç foliküllerini destekleyen çok etkili bir yöntemdir. Bu tedavi yanık ve yara iyileşmelerinde de kullanılabilen bir kök hücre yöntemidir” dedi.

“Kordon dokusundaki mezankimal kök hücreden elde ediliyor”
Ekzozom tedavisinin kordon dokusundaki mezenkimal kök hücreler elde edilerek uygulandığını belirten Dermatoloji Uzm. Dr. Özsaraç, “Bu yöntem kordon dokusundaki mezankimal kök hücreden elde ediliyor. Bu tedavi yöntemi yeni bir yöntem ama Türkiye’de ve dünyada çok hızla yaygınlaşan bir yöntem. Sonuç alınabilen güzel bir alternatif tedavi yöntemidir. Yara iyileşmelerinde, leke tedavilerinde çok sık kullanılan popüler bir yöntem. Tedavi edici flakon, laboratuvarlarda üretildikten sonra soğuk zincir bir şekilde temin ediyoruz. Soğuk zincir kurallarına uyarak cilt altına küçük bir iğne yardımı ile enjekte ediyoruz. Tedavinin etkisi bir ay sonra kendisini gösteriyor. Bir aydan önce etki beklemeyiz. Maksimum etki ciltte 3 ayda, saçlı deride ise 6 ayda maksimum etkiyi gösteriyor. Bu tedaviyi saç dökülmesinde saçlı deriye, cilt eller ve boyun bölgesine uygulayabiliyoruz. Bunun dışında yanık ve yara için de kullanılabileceği için aslında tüm vücut bölgelerine de uygulanabilir” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Diyarbakır'da çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Dünyanın ilk ahşap uydusu bu yıl uzaya gönderilecek

Moskova’da patlama: Bir polis öldü

Diyarbakır'da 38 kilogram esrar ele geçirildi

Konya’da 9 noktada ücretsiz Ramazan sofrası kuruluyor

Camide çocuklara özel alan: Salavat köşesi ve sürpriz kutusu

Diyarbakır’da araması bulunan 104 şahıs yakalandı

Molla Beşir Şimşek: Zekât keyfi değil, Kur'an ve sünnet ölçülerine göre verilmeli

ABD Karayipler’de bir tekneye daha saldırdı: 3 ölü

Şanlıurfa’da KETEM’den ücretsiz kanser taraması hizmeti

Kastamonu’da narkotik operasyonu: 11 şüpheli gözaltına alındı

Şanlıurfa’da planlı elektrik kesintisi yapılacak

Merkez Bsı şubat ayı “Sektörel Enflasyon Beklentileri”ni yayımladı

Şanlıurfa’da Umut Kervanı Ramazanda dayanışmayı büyütüyor

Antalya merkezli bahis soruşturması: 72 kişi hakkında gözaltı kararı

75 ilde uyuşturucu operasyonu: Bin 699 gözaltı, 888 tutuklama

Merdavi: Siyonist rejim esirlerin iradesini işkence ve tıbbi ihmalle kırmak istiyor

Brent petrol 71,49 dolardan işlem görüyor

İran’da helikopter sebze-meyve haline düştü

Batman'da uzun namlulu silahla rastgele ateş açan şüpheli tutuklandı

Afyonkarahisar’da 9 bin 804 sentetik ecza ele geçirildi: 3 tutuklama

2025’te evlilikler azaldı, boşanmalar arttı

FETÖ’nün jandarma mahrem yapılanmasına operasyon: 10 gözaltı

Anaokulu müdürlüğünde okul öncesi mezunlarına öncelik tanınacak

Antalya’da 4 büyüklüğünde deprem

Çankırı’da Ramazan ayı boyunca gıda denetimleri sıklaştırıldı

Özbekistan’da işlenen kasten öldürme suçunda bir şüpheli tutuklandı

Memur-Sen: İslam düşmanlığınızı laiklikle örtemezsiniz

Afyonkarahisar’da DAİŞ üyeliğinden aranan şahıs tutuklandı

Albanese: "Antisemitizm" suçlaması Avrupa’da büyük bir aldatmaca olarak kullanılıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır'da çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Dünyanın ilk ahşap uydusu bu yıl uzaya gönderilecek

Moskova’da patlama: Bir polis öldü

Diyarbakır'da 38 kilogram esrar ele geçirildi

Konya’da 9 noktada ücretsiz Ramazan sofrası kuruluyor

Camide çocuklara özel alan: Salavat köşesi ve sürpriz kutusu

Diyarbakır’da araması bulunan 104 şahıs yakalandı