• BIST 100

    9948,51%5,78
  • DOLAR

    39,81% -0,20
  • EURO

    46,93% 0,13
  • GRAM ALTIN

    4235,56% 0,84
  • Ç. ALTIN

    6644,83% -1,42

Gaziantep’te egzozom kök hücre tedavisi başladı

17 Eylül 2023, Pazar 01:35
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Gaziantep’te egzozom kök hücre tedavisi başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep’te egzozom kök hücre tedavisi başladı

Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde kordon dokusundaki mezankimal kök hücreden elde edilen ve yaşlanmayı geciktiren, leke, yanık, akne ve yara tedavileri ile saç dökülmesini engelleyen ekzozom tedavisi uygulanmaya başladı.
Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde ekzozom kök hücre tedavilerine başlandı. Ekzozom kök hücre tedavisi, kordon dokusundaki mezankimal kök hücreden elde edilen kök hücrelerin flakon halinde laboratuvarlarda üretildikten sonra soğuk zincir bir şekilde temin edilmesinden sonra iğne ile cilde enjekte edilerek uygulanıyor. Dünyada giderek yaygınlaşan fakat Gaziantep’te dermatolojide ve özel hastanede uygulanan ilk yöntem olan ekzozom kök hücre tedavisi ile yaşlanma geciktirilerek doğal yaş alma sağlanırken, leke, yanık, akne ile yara izleri de tedavi edilebiliyor. Saçlı deriye uygulandığında ise saç dökülmesini engelleyerek saçların daha sağlık bir şekilde uzaması ve güçlenmesinde etkili oluyor.

“Gaziantep’te dermatoloji alanında ve özel hastanede ilk kez uygulanan bir yöntem”
Gaziantep’te Dermatoloji’de ve özel hastanede ilk kez uygulanan ekzozom kök hücre tedavisi hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Kıvılcım Çınkır Özsaraç, “Ekzozom tedavisi, mezenkimal kök hücreden elde edilen, Sağlık Bakanlığı onaylı Türkiye’de tek yetkili GMP laboratuvarda üretilen molekül. Bu tedavi yaşlanmayı geciktiren ve doğal yaş almayı sağlayan kalıcı etkili bir yöntemdir. Bu yöntem Gaziantep’te dermatoloji alanında ve özel hastanede ilk defa uygulanan bir yöntemdir. Özellikle cilt yenilenmesinde, ince kırışıklıkların tedavisinde, ciltte kolajen ve elastin artımında kullanılan bir yöntemdir. Antiaging diğer bir ifade ile yaşlanma karşıtı etkisi çok yüksek bir yöntemdir. Çünkü kök hücreden elde ediliyor. Bu yöntem leke tedavilerinde, ciltteki çukur izlerinde, akne tedavilerinde kullanılan, saç dökülmesini engelleyen, saçın uzamasını ve saç foliküllerini destekleyen çok etkili bir yöntemdir. Bu tedavi yanık ve yara iyileşmelerinde de kullanılabilen bir kök hücre yöntemidir” dedi.

“Kordon dokusundaki mezankimal kök hücreden elde ediliyor”
Ekzozom tedavisinin kordon dokusundaki mezenkimal kök hücreler elde edilerek uygulandığını belirten Dermatoloji Uzm. Dr. Özsaraç, “Bu yöntem kordon dokusundaki mezankimal kök hücreden elde ediliyor. Bu tedavi yöntemi yeni bir yöntem ama Türkiye’de ve dünyada çok hızla yaygınlaşan bir yöntem. Sonuç alınabilen güzel bir alternatif tedavi yöntemidir. Yara iyileşmelerinde, leke tedavilerinde çok sık kullanılan popüler bir yöntem. Tedavi edici flakon, laboratuvarlarda üretildikten sonra soğuk zincir bir şekilde temin ediyoruz. Soğuk zincir kurallarına uyarak cilt altına küçük bir iğne yardımı ile enjekte ediyoruz. Tedavinin etkisi bir ay sonra kendisini gösteriyor. Bir aydan önce etki beklemeyiz. Maksimum etki ciltte 3 ayda, saçlı deride ise 6 ayda maksimum etkiyi gösteriyor. Bu tedaviyi saç dökülmesinde saçlı deriye, cilt eller ve boyun bölgesine uygulayabiliyoruz. Bunun dışında yanık ve yara için de kullanılabileceği için aslında tüm vücut bölgelerine de uygulanabilir” diye konuştu.

Fizik tedavi depresyonunuza iyi gelir mi?

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Alçakça karikatürü çizen şahıs gözaltında  

Peygamber Sevdalıları: Charlie Hebdo’nun yerli uşaklarını lanetliyoruz!

Leman Dergisine Türkiye Yazarlar Birliğinden sert tepki

Hazreti Muhammed'e hakaret eden aşağılık Leman'a tepkiler

Seyhan; Kutsalımıza Dil Uzatan Kalem Susturulmalıdır!

Yangının ortasında kalan köylülerden yetkililere "daha fazla destek verin" çağrısı

Rusya'nın dış borcu 317,5 milyar dolar oldu

Leman Dergisinden alçaklık! Hazreti Muhammed'e hakaret ettiler

5 akıllı kanser ilacı geri ödeme kapsamına alındı

Gazze'de direnişin karma operasyonunda en az iki işgal askeri öldürüldü

Dijital dünyada çocuklarınızı yalnız bırakmayın

Gazze'de bir gazeteci daha şehit edildi

Adana'nın Kozan ilçesinde orman yangını: Müdahale sürüyor

Vali Kızılkaya: Ahlaklı ve inançlı nesillere ihtiyacımız var

El, ayak ve ağız hastalığı çocuklar arasında çok hızlı yayılıyor

Bursa'da üst üste orman yangınları

HAMAS: Sahil Katliamı sistematik bir etnik temizliktir

Suriye'nin Dera şehrinde 1,7 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi

Hindistan'da fabrikada patlama 12 ölü

Bursa'da orman yangını

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Beklentileri karşılayacak bir anayasayı bu millete kazandıralım

Togo'da Gnassingbé rejiminin istifasını isteyen gösterilerde ölü ve yaralılar

Malatya Büyükşehir Belediyesi mahallenin yol sorununu çözdü

Kamyon ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Gaziantep'te hijyen ve gramaja uymayan fırınlar kapatıldı

Yeni Nizip Devlet Hastanesi hizmete başladı

Şeyh Karadaği: Hindistan’daki vakıflar yasası, Müslümanların kimliğine bir saldırıdır

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu'ndan Solhan’a ziyaret

Orman yangınlarından etkilenenlere hane başına 162 bin TL'lik destek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Fizik tedavi depresyonunuza iyi gelir mi?

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Alçakça karikatürü çizen şahıs gözaltında  

Peygamber Sevdalıları: Charlie Hebdo’nun yerli uşaklarını lanetliyoruz!

Leman Dergisine Türkiye Yazarlar Birliğinden sert tepki

Hazreti Muhammed'e hakaret eden aşağılık Leman'a tepkiler

Seyhan; Kutsalımıza Dil Uzatan Kalem Susturulmalıdır!

Yangının ortasında kalan köylülerden yetkililere "daha fazla destek verin" çağrısı