• BIST 100

    10920,21%1,79
  • DOLAR

    42,35% 0,05
  • EURO

    49,11% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5600,54% 1,13
  • Ç. ALTIN

    9293,06% 0,84

Gelen dönmedi, nüfus 400 bine çıktı

22 Eylül 2020, Salı 16:37
22 Eylül 2020, Salı 16:37
Gelen dönmedi, nüfus 400 bine çıktı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gelen dönmedi, nüfus 400 bine çıktı

Korona virüs (Covid-19) salgınının ardından Bodrum’da ikinci konutları olan yazlıkçılar ilçeye akın etmeye başlamıştı. Nisan ayında gelmeye başlayan yazlıkçılarla beraber 175 bin nüfusa sahip olan Bodrum’un nüfusu yaklaşık 400 bin olmuştu. Tatil siteleri erkenden açılmış ve salgının hızla yayıldığı büyükşehirlerden Bodrum’a göç başlamıştı.

'KIŞ NÜFUSU 400 BİNE ULAŞTI'

İlkbahar aylarında Bodrum’a gelen yazlıkçılar sonbahar olmasına rağmen Bodrum’u terk etmedi. Trafik yoğunluğu, sahil yoğunluğu geçen yıl eylül ayına göre 2’katına çıktı. Birçok yazlıkçının ise Korona virüs salgını bitene kadar Bodrum’daki evlerinde yaşayacakları öğrenildi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaz sezonunda salgından fazla etkilenmediklerini ifade ederek, “Yaz sezonunu çok iyi bir şekilde geçirdik. Türkiye’nin bir çok yerinde vakalar artarken Bodrum’da vaka ya hiç olmadı bazen de stabil kaldı. Bundan sonra da gerekli önlemleri alarak Bodrum’un güvenli bir kent olarak kalmasını sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle son dönemde yaz dönemiyle de birlikte artan nüfusa göre yaptığımız denetimlerde sosyal mesafe kuralları, maske ve hijyen kurallarının hepsi bizim gözetimimiz altında tutuldu. Plajlarda, Pazar yerlerinde, sosyal alanlarda, işletmelerde büyük çaplı denetimler yaptık. Bulaşma riskini önlemek için bizim üzerimize düşen önlemleri aldık” dedi.

'KIŞ NÜFUSU 2 KATINA ÇIKTI'

Aras Bodrum’da kış nüfusunun 2 katına çıkacağını belirterek, “Uzaktan eğitiminde şu anda gündemde olmasıyla beraber Bodrum’a gelen nüfusun çok fazlada gitmeyeceği tahmin ediyoruz. 2’nci konut sahiplerinin ana kentlere dönmeyip Bodrum’da kalmaya devam edeceklerini görüyoruz. Bizim araştırmalarımızla beraber, 2’inci konut sahiplerinin geri dönmemesiyle birlikte oluşacak nüfus 350 ila 400 bine çıkıyor. Bizim normalde 176 bin 500 nüfusa hitap ediyoruz. Şu anda görünen o ki 2 kat bir nüfusla karşı karşıya kalacağız kış boyunca. Bunun için tabi ki önlemlerimizi alacağız” şeklinde konuştu.

'BODRUM’U SEVENLER NÜFUSLARINI BODRUM’A ALSINLAR'

Bodrum’da kalacak olanlar için nüfuslarını Bodrum’a aldırmalarını rica eden Aras, “Yazlık beldelerin kış nüfusuna göre ödeneklerini aldıklarını, devletten gelen payın nüfusa göre olduğunu değerlendirirseniz. 176 bin 500 nüfusuna göre alınan bu payların 400 bin nüfusa göre harcanacağı da burada bir gerçektir. Bunun için ya ekstra desteklenmemiz lazım, yada Bodrum’da yaşayacak olan 176 bin dışındaki vatandaşlarımızda Bodrum’a kayıt olmaları gerektiğini düşünüyorum. Bodrum’u seviyorsan Bodrumlu ol diye her mecrada söylüyoruz. Buraya kayıt olmaları istememizin sebebi ise gerçek nüfusunuzu yansıta bilirsek Türkiye İstatistik Kurumu, TÜİK'te o zaman bizim genel bütçeden alacağımız pay artacaktır” ifadelerini kullandı.

'BÜYÜK FİRMALAR KAYITLARINI BODRUM’A ALDIRSIN'

Büyük firmaların sadece Bodrum’da şubeleri olduğunu ve bunun Bodrum ekonomisini etkilediğini sözlerine ekleyen Ahmet Aras “Bodrum çok önemli bir turizm merkezi aynı zamanda çok büyük bir ekonominin de döndüğü bir alan burada da faaliyet gösteren şirketlerin birçoğunun merkezi Büyükşehirlerde İstanbul ve Ankara’da hep burada şube olarak faaliyet gösteriyorlar. Büyük oteller, yatırımcılar ve inşaat firmaları bu şekilde. Burada kayıtlı olan şirketlerde var ama bunun önemli bir kısmı ana kentlerde. O firmalarında burada ticaret odasına kayıt yaptırmaları vergilerini bur da ödemeleri burada kazandıkları gelirden Bodrum’a da pay bırakmaları doğru olur diye düşünüyorum” dedi.

Öte yandan nüfusu 400 bine yaklaşan Bodrum birçok ilin nüfusunu da geride bırakmış oldu.

Diyarbakır’da zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 7 yaralı

Bakan Yumaklı: Her vatandaş mobil uygulamayla gıdada her türlü uygunsuzluğu iletebilecek

Mardin’de otomobil dereye uçtu: 1 ölü

Marmara'da Rus mürettebatın bulunduğu tankerde zehirlenme: 1 ölü

HÜDA PAR'ın ilettiği Kulu’nun taleplerine kurumlardan olumlu yanıt

Litvanya, Belarus ile sınırını açmaya karar verdi

Brüksel Havalimanı’nda 26 Kasım’da gidiş uçuşları iptal edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü

İstanbul Valiliği'nden gıda güvenliği toplantısı

Ekran bağımlılığı ağız sağlığını da tehdit ediyor!

Yurt genelinde son iki haftada 2 bin 386 düzensiz göçmen yakalandı

Mardin’deki cinayet için özel ekipten operasyon: 6 gözaltı

İşgalciler, Lübnan'a yönelik vahşi katliam sonrası saldırılarını sürdürüyor

Mardin’de kontrolden çıkan otomobil dereye yuvarlandı: 3 yaralı

Tayland'da sel felaketinde ölü sayısı 25'e ulaştı

Konya'da 31 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Beytepe Koleji Malatya Kampüsü'nden burs fırsatı

Aksaray’da Somuncu Baba’nın 613. Vuslat Yıl dönümü etkinlikleri başladı

Konya'da 10 Bin 400 metrekarelik alana fidan dikildi

Sudan ordusu Kordofan bölgesinde HDK'ye karşı başarılar elde etti

İmam-Hatip Kul: En büyük eksiğimiz Allah’ın kitabı ve Peygamberin sünnetinden uzak kalmamızdır

Şanlıurfa’da narkotik operasyonu: 1 kilo 200 gram skunk ele geçirildi

Bingöl’de 343 bin liralık nitelikli dolandırıcılık

Medya kuruluşları ve çocuk mahremiyeti

Gazze’deki yetimler için Ankara’da anlamlı kampanya

Bursa’da kaçak av operasyonu: İki şahsa 415 bin TL ceza

Drift yapan sürücüye para ve ehliyet cezası

Balıkesir’de 3,5 büyüklüğünde deprem

Gazze Sağlık Bakanlığı: Son 48 saatte 7 şehit, 33 yaralı

HAKMAR soruşturmasında iddianame tamamlandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır’da zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 7 yaralı

Bakan Yumaklı: Her vatandaş mobil uygulamayla gıdada her türlü uygunsuzluğu iletebilecek

Mardin’de otomobil dereye uçtu: 1 ölü

Marmara'da Rus mürettebatın bulunduğu tankerde zehirlenme: 1 ölü

HÜDA PAR'ın ilettiği Kulu’nun taleplerine kurumlardan olumlu yanıt

Litvanya, Belarus ile sınırını açmaya karar verdi

Brüksel Havalimanı’nda 26 Kasım’da gidiş uçuşları iptal edildi