• BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

Gelen dönmedi, nüfus 400 bine çıktı

22 Eylül 2020, Salı 16:37
22 Eylül 2020, Salı 16:37
Gelen dönmedi, nüfus 400 bine çıktı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gelen dönmedi, nüfus 400 bine çıktı

Korona virüs (Covid-19) salgınının ardından Bodrum’da ikinci konutları olan yazlıkçılar ilçeye akın etmeye başlamıştı. Nisan ayında gelmeye başlayan yazlıkçılarla beraber 175 bin nüfusa sahip olan Bodrum’un nüfusu yaklaşık 400 bin olmuştu. Tatil siteleri erkenden açılmış ve salgının hızla yayıldığı büyükşehirlerden Bodrum’a göç başlamıştı.

'KIŞ NÜFUSU 400 BİNE ULAŞTI'

İlkbahar aylarında Bodrum’a gelen yazlıkçılar sonbahar olmasına rağmen Bodrum’u terk etmedi. Trafik yoğunluğu, sahil yoğunluğu geçen yıl eylül ayına göre 2’katına çıktı. Birçok yazlıkçının ise Korona virüs salgını bitene kadar Bodrum’daki evlerinde yaşayacakları öğrenildi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaz sezonunda salgından fazla etkilenmediklerini ifade ederek, “Yaz sezonunu çok iyi bir şekilde geçirdik. Türkiye’nin bir çok yerinde vakalar artarken Bodrum’da vaka ya hiç olmadı bazen de stabil kaldı. Bundan sonra da gerekli önlemleri alarak Bodrum’un güvenli bir kent olarak kalmasını sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle son dönemde yaz dönemiyle de birlikte artan nüfusa göre yaptığımız denetimlerde sosyal mesafe kuralları, maske ve hijyen kurallarının hepsi bizim gözetimimiz altında tutuldu. Plajlarda, Pazar yerlerinde, sosyal alanlarda, işletmelerde büyük çaplı denetimler yaptık. Bulaşma riskini önlemek için bizim üzerimize düşen önlemleri aldık” dedi.

'KIŞ NÜFUSU 2 KATINA ÇIKTI'

Aras Bodrum’da kış nüfusunun 2 katına çıkacağını belirterek, “Uzaktan eğitiminde şu anda gündemde olmasıyla beraber Bodrum’a gelen nüfusun çok fazlada gitmeyeceği tahmin ediyoruz. 2’nci konut sahiplerinin ana kentlere dönmeyip Bodrum’da kalmaya devam edeceklerini görüyoruz. Bizim araştırmalarımızla beraber, 2’inci konut sahiplerinin geri dönmemesiyle birlikte oluşacak nüfus 350 ila 400 bine çıkıyor. Bizim normalde 176 bin 500 nüfusa hitap ediyoruz. Şu anda görünen o ki 2 kat bir nüfusla karşı karşıya kalacağız kış boyunca. Bunun için tabi ki önlemlerimizi alacağız” şeklinde konuştu.

'BODRUM’U SEVENLER NÜFUSLARINI BODRUM’A ALSINLAR'

Bodrum’da kalacak olanlar için nüfuslarını Bodrum’a aldırmalarını rica eden Aras, “Yazlık beldelerin kış nüfusuna göre ödeneklerini aldıklarını, devletten gelen payın nüfusa göre olduğunu değerlendirirseniz. 176 bin 500 nüfusuna göre alınan bu payların 400 bin nüfusa göre harcanacağı da burada bir gerçektir. Bunun için ya ekstra desteklenmemiz lazım, yada Bodrum’da yaşayacak olan 176 bin dışındaki vatandaşlarımızda Bodrum’a kayıt olmaları gerektiğini düşünüyorum. Bodrum’u seviyorsan Bodrumlu ol diye her mecrada söylüyoruz. Buraya kayıt olmaları istememizin sebebi ise gerçek nüfusunuzu yansıta bilirsek Türkiye İstatistik Kurumu, TÜİK'te o zaman bizim genel bütçeden alacağımız pay artacaktır” ifadelerini kullandı.

'BÜYÜK FİRMALAR KAYITLARINI BODRUM’A ALDIRSIN'

Büyük firmaların sadece Bodrum’da şubeleri olduğunu ve bunun Bodrum ekonomisini etkilediğini sözlerine ekleyen Ahmet Aras “Bodrum çok önemli bir turizm merkezi aynı zamanda çok büyük bir ekonominin de döndüğü bir alan burada da faaliyet gösteren şirketlerin birçoğunun merkezi Büyükşehirlerde İstanbul ve Ankara’da hep burada şube olarak faaliyet gösteriyorlar. Büyük oteller, yatırımcılar ve inşaat firmaları bu şekilde. Burada kayıtlı olan şirketlerde var ama bunun önemli bir kısmı ana kentlerde. O firmalarında burada ticaret odasına kayıt yaptırmaları vergilerini bur da ödemeleri burada kazandıkları gelirden Bodrum’a da pay bırakmaları doğru olur diye düşünüyorum” dedi.

Öte yandan nüfusu 400 bine yaklaşan Bodrum birçok ilin nüfusunu da geride bırakmış oldu.

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan: Savaş, isyan sona ermeden bitmeyecek

Prof. Dr. Ebu Zeyd: Kudüs, İslam’a düşman sömürgeci projelerin her zaman hedefi olmuştur

Gazze'de soğuk nedeniyle 27 günlük bebek şehit oldu

Suriye ordusu, Deyr Hafir bölgesine girmeye başladığını duyurdu

Adıyaman'da ruhsatsız silah operasyonu: 7 gözaltı

Afganistan'da su kaynaklarının korunması için farkındalık çalışmaları artırılıyor

İşgal rejiminde intihar olayları yüzde 40 artış gösterdi

Dr. Öğr. Üyesi Öncer: Kudüs’te akan kanın nedeni Batılı müdahalelerdir

Şanlıurfa’da silah ve mühimmat ele geçirildi

Destekleme ve yetiştirme kurslarında yeni dönem başlıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 13 ilde 16 yeni yatırım alanı belirledi

Erkeklerde meme kanserine yol açan 7 önemli etken

Gazze'de ateşkese rağmen siyonist saldırılar devam ediyor

Trump, Venezuelalı muhalif lider Machado ile yeniden görüşeceğini söyledi

Gazze'deki işgal rejimi ajanları ateşkesi bozma peşinde

Vaiz Döner: Kudüs’le bağlarımızı güçlendirmezsek bu davaya sahip çıkamayız

SGK’dan tedavi giderlerine destek: Geri ödeme kapsamı genişletildi

E-ticarette fahiş fiyata sıkı denetim

Başarılı öğrencilere burs desteği

İngiltere’den Türkiye’nin de aralarında olduğu 16 ülke için seyahat uyarısı

Ankara’da hurdacılara operasyon: 2 gözaltı

Yılın ilk faiz kararı perşembe günü açıklanacak

İran'da protestolar sona erdi, normalleşme süreci başladı

Şara, Suriyeli Kürtlerle ilgili kararname imzaladı

AB'den siyonist rejime E1 tepkisi: Yerleşim planını durdurun

Trabzon merkezli 19 ilde dolandırıcılık operasyonu: 23 tutklama

Tehdit de onlardan "risk" uyarısı da: İran ve Karayipler üzerinde uçuşlara uyarı

Birçok kentte kar, kuvvetli yağış ve rüzgâr bekleniyor

Umut Kervanı, Suriye'de savaş mağdurlarına yardım ulaştırdı

HAMAS: Gazze'de süren katliamlar ateşkesi açıkça ihlal ediyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan: Savaş, isyan sona ermeden bitmeyecek

Prof. Dr. Ebu Zeyd: Kudüs, İslam’a düşman sömürgeci projelerin her zaman hedefi olmuştur

Gazze'de soğuk nedeniyle 27 günlük bebek şehit oldu

Suriye ordusu, Deyr Hafir bölgesine girmeye başladığını duyurdu

Adıyaman'da ruhsatsız silah operasyonu: 7 gözaltı

Afganistan'da su kaynaklarının korunması için farkındalık çalışmaları artırılıyor

İşgal rejiminde intihar olayları yüzde 40 artış gösterdi