• BIST 100

    17026,44%1,14
  • DOLAR

    43,83% 0,01
  • EURO

    51,72% 0,07
  • GRAM ALTIN

    7264,84% 1,15
  • Ç. ALTIN

    11874,26% 0,29

Gelen dönmedi, nüfus 400 bine çıktı

22 Eylül 2020, Salı 16:37
22 Eylül 2020, Salı 16:37
Gelen dönmedi, nüfus 400 bine çıktı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gelen dönmedi, nüfus 400 bine çıktı

Korona virüs (Covid-19) salgınının ardından Bodrum’da ikinci konutları olan yazlıkçılar ilçeye akın etmeye başlamıştı. Nisan ayında gelmeye başlayan yazlıkçılarla beraber 175 bin nüfusa sahip olan Bodrum’un nüfusu yaklaşık 400 bin olmuştu. Tatil siteleri erkenden açılmış ve salgının hızla yayıldığı büyükşehirlerden Bodrum’a göç başlamıştı.

'KIŞ NÜFUSU 400 BİNE ULAŞTI'

İlkbahar aylarında Bodrum’a gelen yazlıkçılar sonbahar olmasına rağmen Bodrum’u terk etmedi. Trafik yoğunluğu, sahil yoğunluğu geçen yıl eylül ayına göre 2’katına çıktı. Birçok yazlıkçının ise Korona virüs salgını bitene kadar Bodrum’daki evlerinde yaşayacakları öğrenildi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaz sezonunda salgından fazla etkilenmediklerini ifade ederek, “Yaz sezonunu çok iyi bir şekilde geçirdik. Türkiye’nin bir çok yerinde vakalar artarken Bodrum’da vaka ya hiç olmadı bazen de stabil kaldı. Bundan sonra da gerekli önlemleri alarak Bodrum’un güvenli bir kent olarak kalmasını sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle son dönemde yaz dönemiyle de birlikte artan nüfusa göre yaptığımız denetimlerde sosyal mesafe kuralları, maske ve hijyen kurallarının hepsi bizim gözetimimiz altında tutuldu. Plajlarda, Pazar yerlerinde, sosyal alanlarda, işletmelerde büyük çaplı denetimler yaptık. Bulaşma riskini önlemek için bizim üzerimize düşen önlemleri aldık” dedi.

'KIŞ NÜFUSU 2 KATINA ÇIKTI'

Aras Bodrum’da kış nüfusunun 2 katına çıkacağını belirterek, “Uzaktan eğitiminde şu anda gündemde olmasıyla beraber Bodrum’a gelen nüfusun çok fazlada gitmeyeceği tahmin ediyoruz. 2’nci konut sahiplerinin ana kentlere dönmeyip Bodrum’da kalmaya devam edeceklerini görüyoruz. Bizim araştırmalarımızla beraber, 2’inci konut sahiplerinin geri dönmemesiyle birlikte oluşacak nüfus 350 ila 400 bine çıkıyor. Bizim normalde 176 bin 500 nüfusa hitap ediyoruz. Şu anda görünen o ki 2 kat bir nüfusla karşı karşıya kalacağız kış boyunca. Bunun için tabi ki önlemlerimizi alacağız” şeklinde konuştu.

'BODRUM’U SEVENLER NÜFUSLARINI BODRUM’A ALSINLAR'

Bodrum’da kalacak olanlar için nüfuslarını Bodrum’a aldırmalarını rica eden Aras, “Yazlık beldelerin kış nüfusuna göre ödeneklerini aldıklarını, devletten gelen payın nüfusa göre olduğunu değerlendirirseniz. 176 bin 500 nüfusuna göre alınan bu payların 400 bin nüfusa göre harcanacağı da burada bir gerçektir. Bunun için ya ekstra desteklenmemiz lazım, yada Bodrum’da yaşayacak olan 176 bin dışındaki vatandaşlarımızda Bodrum’a kayıt olmaları gerektiğini düşünüyorum. Bodrum’u seviyorsan Bodrumlu ol diye her mecrada söylüyoruz. Buraya kayıt olmaları istememizin sebebi ise gerçek nüfusunuzu yansıta bilirsek Türkiye İstatistik Kurumu, TÜİK'te o zaman bizim genel bütçeden alacağımız pay artacaktır” ifadelerini kullandı.

'BÜYÜK FİRMALAR KAYITLARINI BODRUM’A ALDIRSIN'

Büyük firmaların sadece Bodrum’da şubeleri olduğunu ve bunun Bodrum ekonomisini etkilediğini sözlerine ekleyen Ahmet Aras “Bodrum çok önemli bir turizm merkezi aynı zamanda çok büyük bir ekonominin de döndüğü bir alan burada da faaliyet gösteren şirketlerin birçoğunun merkezi Büyükşehirlerde İstanbul ve Ankara’da hep burada şube olarak faaliyet gösteriyorlar. Büyük oteller, yatırımcılar ve inşaat firmaları bu şekilde. Burada kayıtlı olan şirketlerde var ama bunun önemli bir kısmı ana kentlerde. O firmalarında burada ticaret odasına kayıt yaptırmaları vergilerini bur da ödemeleri burada kazandıkları gelirden Bodrum’a da pay bırakmaları doğru olur diye düşünüyorum” dedi.

Öte yandan nüfusu 400 bine yaklaşan Bodrum birçok ilin nüfusunu da geride bırakmış oldu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bursa’da 120 camide öğrenciler teravih kıldıracak

Çatışmalar nedeniyle kapalı kalan Kongo-Burundi sınırı açıldı

Şehid Mustafa Çoban'ın annesi oğlunu kabri başında anlattı

Şanlıurfa’da ata tohumları çiftçilerle buluşuyor

Anadolu Aşiretler Federasyonu’ndan "Manevi Değerler" çağrısı

Hindistan vatandaşlarından İran'ı terk etmeleri istendi

Mardin'de kazada yaralanan genç, 3 günlük hayat mücadelesini kaybetti

Mardin’de 12 yaşındaki çocuğa kapalı böbrek ameliyatı yapıldı

MASKİ'den Pütürge'ye 37 milyon TL'lik yatırım

Ramazan’ın Kalbi PetrolCity AVM’de Atacak

"Amacımız şehadet bilincini gelecek nesillere aktarmak"

Batman'da 4 kilo metamfetamin ele geçirildi

Kayalıklarda mahsur kalan keçiler halatla kurtarıldı

Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek seferberliğine devam ediyor

Öğrenciler, madde bağımlılığına karşı bilinçlendirildi

Ramazanda zorlu mesai: Batmanlı inşaat işçileri oruçlu şekilde çalışıyor

Bingöl Umut Kervanı, Ramazan yardımlarına başladı

Diyarbakır'da plastik fabrikasında yangın

Batman'da yarım milyona yakın atık geri kazandırıldı

Ramazanda camiler kadınların Kur'an halkalarıyla doldu

Karacadağ Bölgesindeki mahalle yolları kullanılamaz durumda

88 yaşındaki kalaycı ustası tüm sebatıyla orucunu tutmaya devam ediyor

Batman'da sağlıklı menopoz okulu

Malatya'da 5 bin 465 kişiye trafik cezası

Yeşilay Şırnak’ta annelere bağımlılığı anlattı

Ramazan sofralarının gözdesi: Batman'da ev yapımı şalgama yoğun ilgi

Şırnak asayiş ve kaçakçılık operasyonları: 27 tutuklama

Şehit Mustafa Çoban şehadetinin yıl dönümünde kabri başında yad edildi

HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz’dan Antalya’daki Belediyelere Ramazan etkinlikleri çağrısı

Psikolog Atalay: Ramazanda maneviyat için bilinçli teknoloji kullanımı şart

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bursa’da 120 camide öğrenciler teravih kıldıracak

Çatışmalar nedeniyle kapalı kalan Kongo-Burundi sınırı açıldı

Şehid Mustafa Çoban'ın annesi oğlunu kabri başında anlattı

Şanlıurfa’da ata tohumları çiftçilerle buluşuyor

Anadolu Aşiretler Federasyonu’ndan "Manevi Değerler" çağrısı

Hindistan vatandaşlarından İran'ı terk etmeleri istendi

Mardin'de kazada yaralanan genç, 3 günlük hayat mücadelesini kaybetti