• BIST 100

    10857,17%-0,28
  • DOLAR

    42,42% 0,00
  • EURO

    49,14% 0,48
  • GRAM ALTIN

    5625,62% -0,18
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,68

Gençlere fırsatlar sunacak olan Teknogaraj törenle açıldı

11 Ocak 2023, Çarşamba 17:45
11 Ocak 2023, Çarşamba 17:45
Gençlere fırsatlar sunacak olan Teknogaraj törenle açıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gençlere fırsatlar sunacak olan Teknogaraj törenle açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak, TEKNOFEST başta olmak üzere ulusal ve uluslararası teknoloji yarışmalarına katılacak gençlerin atölye ihtiyaçlarını karşılayacak “Teknogaraj” törenle açıldı.
Gazi şehirde düzenlenen 2020 TEKNOFEST’in ardından kalıcı izler bırakması hedeflenen ve “Bilim Şehri Gaziantep” hedefine uygun olarak Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’nde hizmet verecek Teknogaraj, gençlerin projelerinde ihtiyaç duyacakları araç, gereç ve teçhizatları ortak alanda kullanıma sunuyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve üniversiteler tarafından desteklenen projede ortaokul, liselerden öğrencilerin de yararlanabilecekleri atölyelerde, gençler üniversite takımlarının yaptıkları çalışmaları gözlemleme ve çalışmalara katılma imkanı bulacak.
Teknogaraj’da yerlilik ve sürdürülebilirlik amaçları doğrultusunda proje bazlı özel mekanik ve yazılım eğitimleri verilecek, eğitimlerin kalıcılığını artırmak amacıyla da kamplar düzenlenecek.

“Artık bilgi ekonomisi bir şehir ekonomisidir”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, yeni nesil belediyecilikte ilerlediklerini, akıllı, yeşil, dirençli, sağlıklı, emniyetli bir şehir olmak için durmadan çalıştıklarını belirterek, “Bu yolculuk bir yerel kalkınma yolculuğu. Artık insana dokunan sosyal ve kültürel belediyecilik var. Artık bilgi ekonomisi bir şehir ekonomisidir. Dünyada yaşanan bilgi ve teknoloji çağını yakalamalıyız. Zenginlik artık insan gücünü yetiştirme, insana yatırım yapma ile ölçülüyor” dedi.
Gaziantep’in TEKNOFEST yolculuğunu, yaşananları ve bu konudaki kararlılığını anlatan Şahin, “T3 Vakfı ile yaptığımız ortaklık sadece festival ortaklığı değil, uzun ince bir çalışma. Birçok tesisi açıyoruz. TEKNOFEST’e en çok çalışma, katılımcı gönderen bir altyapı oluşturduk. Kendimize, değerlerimize güveniyoruz. Cumhuriyet kazanımı ve medeniyet kodlarımızın ilavesiyle Türkiye Yüzyılı’na en hazır şehir Gazi şehir” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Valisi Davut Gül ise, Teknogaraj’ın gençlere potansiyellerini ortaya çıkarma konusunda imkan vereceğini dile getirerek, “Büyükşehir Belediyesi bir anne şefkatiyle çocuklarımız, gençlerimizin çok iyi şartlarda bilim üretecekleri bir ortam oluşturdu. İhtiyaçlar doğrultusunda yenileri yapılacak. T3 Vakfı’nın rehberliğinde Gaziantep’te her geçen sene çıtayı yukarı çıkartıyoruz” diye konuştu.

T3 Vakfı Müdürü Ömer Kökçam da kurumunun hedeflerine değinerek, “Bütün kurullarımızla oluşturduğumuz yapı, Gaziantep’te çok geniş yelpazeli çalışmalar yaptı. Bütün altyapısı, mekanları ve insan kaynağıyla bütün Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinin ikliminin en yoğun yaşandığı şehir Gaziantep. Diğer şehirlerde de yoğun çalışmamız var ama Gaziantep’te bunun vücut bulduğu ve bütün şehre uzandığını görüyoruz. Diğer şehirlerin de bu mekanı örnek almaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',77781,77782,77783,77784,77785,77786']

Şiddetli yağış sonrası Gazze Şeridi'nde çadırlar su altında kaldı

Avrupa'nın ilk savunma sanayi programı onaylandı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Fransa’yı ziyaret edecek

DMM'den "Ulusal Afet Tatbikatı iptal edildi" iddialarına yalanlama

Şanlıurfa’da “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlenecek

ASTP'den Sudan'a destek çağrısı: Sudan için acil insani yardım vakti

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentileri geçen yıla göre 12 puan iyileşti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: Çok sayıda madde ve ruhsatsız silah ele geçirildi

Sahaf Başçı: Okuma biçimi değişti ama kitap hâlâ en doğru yol

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski barış planını görüşmek için ABD'ye gidecek

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı toplantılarının ıv. birleşimi yapıldı

Çin Shenzhou-22 uzay aracını uzaya gönderdi

Malatya'da otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

Rekabet Kurumu'ndan Coca-Cola'ya 282 milyon lira ceza

Gazze'de can kaybı 69 bin 775'e yükseldi

Belediye Başkanı Geçit: 7 bin 300 öğrenciye sıfır atık eğitimi verdik

Malatya'da kaybolan yaşlı kadını arama çalışmaları devam ediyor

Şanlıurfa’da adliye binasında patlama

Mersin'de çöp ev temizlendi: 10 kamyon atık tahliye edildi

Mersin’de rüşvet ve kaçakçılık operasyonu: 28 gözaltı, 10 tutuklama

Adanalı balıkçı esnafı: Balık fiyatları uygun, bol bol taze balık tüketin

Adana'da toplu taşıma araçlarına "Havalı Korna" denetimi: 12 araç trafikten men edildi

Sabah yağan yağmur Mersin'i serinletti

Tayland'daki şiddetli yağışlar sonrasında sel felaketi: 2,1 milyon kişi etkilendi, 13 ölü

Diyarbakır Dicle Üniversitesi fakültelerinde üç gün sürecek kermes başladı

Malatya Beydağı'nda ağaçlandırma seferberliği

Şanlıurfa’da Trafik kazası: Aynı aileden 4 yaralı

Hayli Gubbi Yanardağı patladı, hava trafiği felç oldu

Şanlıurfa’da tıp başarısı: Dev tümör tek operasyonla çıkarıldı

İstanbul’da yasaklı yaban hayatı ürünlerine denetim: Fil dişi ve timsah derisi ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şiddetli yağış sonrası Gazze Şeridi'nde çadırlar su altında kaldı

Avrupa'nın ilk savunma sanayi programı onaylandı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Fransa’yı ziyaret edecek

DMM'den "Ulusal Afet Tatbikatı iptal edildi" iddialarına yalanlama

Şanlıurfa’da “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlenecek

ASTP'den Sudan'a destek çağrısı: Sudan için acil insani yardım vakti

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentileri geçen yıla göre 12 puan iyileşti