• BIST 100

    16166,38%3,62
  • DOLAR

    44,09% 0,07
  • EURO

    51,21% 0,06
  • GRAM ALTIN

    7354,99% 0,02
  • Ç. ALTIN

    11864,39% 0,00

Gençlere fırsatlar sunacak olan Teknogaraj törenle açıldı

11 Ocak 2023, Çarşamba 17:45
11 Ocak 2023, Çarşamba 17:45
Gençlere fırsatlar sunacak olan Teknogaraj törenle açıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gençlere fırsatlar sunacak olan Teknogaraj törenle açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak, TEKNOFEST başta olmak üzere ulusal ve uluslararası teknoloji yarışmalarına katılacak gençlerin atölye ihtiyaçlarını karşılayacak “Teknogaraj” törenle açıldı.
Gazi şehirde düzenlenen 2020 TEKNOFEST’in ardından kalıcı izler bırakması hedeflenen ve “Bilim Şehri Gaziantep” hedefine uygun olarak Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’nde hizmet verecek Teknogaraj, gençlerin projelerinde ihtiyaç duyacakları araç, gereç ve teçhizatları ortak alanda kullanıma sunuyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve üniversiteler tarafından desteklenen projede ortaokul, liselerden öğrencilerin de yararlanabilecekleri atölyelerde, gençler üniversite takımlarının yaptıkları çalışmaları gözlemleme ve çalışmalara katılma imkanı bulacak.
Teknogaraj’da yerlilik ve sürdürülebilirlik amaçları doğrultusunda proje bazlı özel mekanik ve yazılım eğitimleri verilecek, eğitimlerin kalıcılığını artırmak amacıyla da kamplar düzenlenecek.

“Artık bilgi ekonomisi bir şehir ekonomisidir”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, yeni nesil belediyecilikte ilerlediklerini, akıllı, yeşil, dirençli, sağlıklı, emniyetli bir şehir olmak için durmadan çalıştıklarını belirterek, “Bu yolculuk bir yerel kalkınma yolculuğu. Artık insana dokunan sosyal ve kültürel belediyecilik var. Artık bilgi ekonomisi bir şehir ekonomisidir. Dünyada yaşanan bilgi ve teknoloji çağını yakalamalıyız. Zenginlik artık insan gücünü yetiştirme, insana yatırım yapma ile ölçülüyor” dedi.
Gaziantep’in TEKNOFEST yolculuğunu, yaşananları ve bu konudaki kararlılığını anlatan Şahin, “T3 Vakfı ile yaptığımız ortaklık sadece festival ortaklığı değil, uzun ince bir çalışma. Birçok tesisi açıyoruz. TEKNOFEST’e en çok çalışma, katılımcı gönderen bir altyapı oluşturduk. Kendimize, değerlerimize güveniyoruz. Cumhuriyet kazanımı ve medeniyet kodlarımızın ilavesiyle Türkiye Yüzyılı’na en hazır şehir Gazi şehir” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Valisi Davut Gül ise, Teknogaraj’ın gençlere potansiyellerini ortaya çıkarma konusunda imkan vereceğini dile getirerek, “Büyükşehir Belediyesi bir anne şefkatiyle çocuklarımız, gençlerimizin çok iyi şartlarda bilim üretecekleri bir ortam oluşturdu. İhtiyaçlar doğrultusunda yenileri yapılacak. T3 Vakfı’nın rehberliğinde Gaziantep’te her geçen sene çıtayı yukarı çıkartıyoruz” diye konuştu.

T3 Vakfı Müdürü Ömer Kökçam da kurumunun hedeflerine değinerek, “Bütün kurullarımızla oluşturduğumuz yapı, Gaziantep’te çok geniş yelpazeli çalışmalar yaptı. Bütün altyapısı, mekanları ve insan kaynağıyla bütün Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinin ikliminin en yoğun yaşandığı şehir Gaziantep. Diğer şehirlerde de yoğun çalışmamız var ama Gaziantep’te bunun vücut bulduğu ve bütün şehre uzandığını görüyoruz. Diğer şehirlerin de bu mekanı örnek almaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',77781,77782,77783,77784,77785,77786']
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Eskişehir’de oto hırsızlığı operasyonu: 11 gözaltı

Dışişleri Bakanı Fidan, İtalyan mevkidaşı ile Tajani görüştü

ÖNDER Ankara iftarı 'Yıllardır Önder' temasıyla düzenlendi

İstanbul’da su ürünleri denetiminde 169 kalkan balığına el konuldu

Endonezya, Hindistan'dan BrahMos füze sistemini tedarik edecek

Hürmüz Boğazı'nda enerji krizi: Tarihin en büyük petrol krizi kapıda

Putin ile Pezeşkiyan "ABD ve israilin İran'a karşı sebepsiz saldırganlığını" görüştü

Mardin’de sopalı kavga kamerada: 1 yaralı

Gazze'de insani kriz derinleşiyor

GÜney Kore'den ham petrol kararı

İtalya'da çiftçiler maliyetlerdeki artışları protesto etti

Denizli’de 3.7 büyüklüğünde deprem

BM Genel Sekreteri Guterres Türkiye'ye gelecek

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

İngiliz savaş gemisi doğu Akdeniz'e doğru yola çıktı

Costa: Orta Doğu'daki savaşın tek bir kazananı var, o da Rusya

Samsun'da kamyon ile tramvay çarpıştı: 3 yaralı

ABD Savaş Bakanı: İran'a saldırılarımız en yoğun günü bugün!

AB: Mevcut petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki artış Rusya için beklenmedik gelirler sağlayabilir

Lübnan ve Suriye liderleri telefon görüşmesinde sınır güvenliğini ele aldı

Yasaklı içeriklere erişim engellenmeyince Rusya'dan Google'a ceza geldi

Hollanda'nın İran Büyükelçiliği geçici olarak Azerbaycan'a taşındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü

Azerbaycan, İran'a yardım gönderdi

Lavrov ve Arakçi bölgedeki son gelişmeleri ele aldı

Malatya OSB'de yeni meslek lisesi açılıyor

İspanya'dan rapor geldi: Rojin Kabaiş'in telefonuna tam erişim sağlanamadı

'Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi' Malatya'da ilk defa açıldı

Kenya'da sel: 49 ölü

Gazze Şeridi'ne ateşkese rağmen saldırılar sürüyor: Şehit sayısı 72 bin 134'e yükseldi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Eskişehir’de oto hırsızlığı operasyonu: 11 gözaltı

Dışişleri Bakanı Fidan, İtalyan mevkidaşı ile Tajani görüştü

ÖNDER Ankara iftarı 'Yıllardır Önder' temasıyla düzenlendi

İstanbul’da su ürünleri denetiminde 169 kalkan balığına el konuldu

Endonezya, Hindistan'dan BrahMos füze sistemini tedarik edecek

Hürmüz Boğazı'nda enerji krizi: Tarihin en büyük petrol krizi kapıda

Putin ile Pezeşkiyan "ABD ve israilin İran'a karşı sebepsiz saldırganlığını" görüştü