• BIST 100

    15901,83%-1,16
  • DOLAR

    44,17% -0,09
  • EURO

    50,75% 0,43
  • GRAM ALTIN

    7083,24% -0,73
  • Ç. ALTIN

    11467,05% -0,88

Gençlere fırsatlar sunacak olan Teknogaraj törenle açıldı

11 Ocak 2023, Çarşamba 17:45
11 Ocak 2023, Çarşamba 17:45
Gençlere fırsatlar sunacak olan Teknogaraj törenle açıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gençlere fırsatlar sunacak olan Teknogaraj törenle açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak, TEKNOFEST başta olmak üzere ulusal ve uluslararası teknoloji yarışmalarına katılacak gençlerin atölye ihtiyaçlarını karşılayacak “Teknogaraj” törenle açıldı.
Gazi şehirde düzenlenen 2020 TEKNOFEST’in ardından kalıcı izler bırakması hedeflenen ve “Bilim Şehri Gaziantep” hedefine uygun olarak Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’nde hizmet verecek Teknogaraj, gençlerin projelerinde ihtiyaç duyacakları araç, gereç ve teçhizatları ortak alanda kullanıma sunuyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve üniversiteler tarafından desteklenen projede ortaokul, liselerden öğrencilerin de yararlanabilecekleri atölyelerde, gençler üniversite takımlarının yaptıkları çalışmaları gözlemleme ve çalışmalara katılma imkanı bulacak.
Teknogaraj’da yerlilik ve sürdürülebilirlik amaçları doğrultusunda proje bazlı özel mekanik ve yazılım eğitimleri verilecek, eğitimlerin kalıcılığını artırmak amacıyla da kamplar düzenlenecek.

“Artık bilgi ekonomisi bir şehir ekonomisidir”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, yeni nesil belediyecilikte ilerlediklerini, akıllı, yeşil, dirençli, sağlıklı, emniyetli bir şehir olmak için durmadan çalıştıklarını belirterek, “Bu yolculuk bir yerel kalkınma yolculuğu. Artık insana dokunan sosyal ve kültürel belediyecilik var. Artık bilgi ekonomisi bir şehir ekonomisidir. Dünyada yaşanan bilgi ve teknoloji çağını yakalamalıyız. Zenginlik artık insan gücünü yetiştirme, insana yatırım yapma ile ölçülüyor” dedi.
Gaziantep’in TEKNOFEST yolculuğunu, yaşananları ve bu konudaki kararlılığını anlatan Şahin, “T3 Vakfı ile yaptığımız ortaklık sadece festival ortaklığı değil, uzun ince bir çalışma. Birçok tesisi açıyoruz. TEKNOFEST’e en çok çalışma, katılımcı gönderen bir altyapı oluşturduk. Kendimize, değerlerimize güveniyoruz. Cumhuriyet kazanımı ve medeniyet kodlarımızın ilavesiyle Türkiye Yüzyılı’na en hazır şehir Gazi şehir” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Valisi Davut Gül ise, Teknogaraj’ın gençlere potansiyellerini ortaya çıkarma konusunda imkan vereceğini dile getirerek, “Büyükşehir Belediyesi bir anne şefkatiyle çocuklarımız, gençlerimizin çok iyi şartlarda bilim üretecekleri bir ortam oluşturdu. İhtiyaçlar doğrultusunda yenileri yapılacak. T3 Vakfı’nın rehberliğinde Gaziantep’te her geçen sene çıtayı yukarı çıkartıyoruz” diye konuştu.

T3 Vakfı Müdürü Ömer Kökçam da kurumunun hedeflerine değinerek, “Bütün kurullarımızla oluşturduğumuz yapı, Gaziantep’te çok geniş yelpazeli çalışmalar yaptı. Bütün altyapısı, mekanları ve insan kaynağıyla bütün Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinin ikliminin en yoğun yaşandığı şehir Gaziantep. Diğer şehirlerde de yoğun çalışmamız var ama Gaziantep’te bunun vücut bulduğu ve bütün şehre uzandığını görüyoruz. Diğer şehirlerin de bu mekanı örnek almaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',77781,77782,77783,77784,77785,77786']
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Şırnak'ta asayiş ve kaçakçılık operasyonu: 170 gözaltı

Mersin’de geniş çaplı asayiş uygulaması: 678 kişi yakalandı

Gaziantep'te vakıf camileri Kadir Gecesi ve bayrama hazırlandı

İran, siyonist rejime ait iki İHA’yı daha düşürdü

Müftü Bekiroğlu: Kadir Gecesi, 83 yıl ibadetle geçirilen bir ömre bedeldir

Cizre'de bin yetime bayramlık elbise yardımı yapıldı

Gaziantep Valisi Kemal Çeber’den Kadir Gecesi mesajı

Akdeniz'de peş peşe iki deprem

Böbrek bezi üstünde bulunan 20 santimetrelik dev kitle kapalı yöntemle çıkarıldı

Batman'da bayram şekeri yoğunluğu

Sahte seslere karşı yapay zekâ hamlesi

Yeditepe Üniversitesi iddiaları yalanladı, öğrenciler "engellendik, tehdit edildik" dedi

Gaziantep'te kaçak akaryakıt ele geçirildi

Doğu’da kar nedeniyle 298 yol ulaşıma kapandı

Şanlıurfa'da derede erkek cesedi bulundu

Ramazan’ın Bereketi Afrin’de Yetim Sofralarında Buluştu

Şubat ayı bütçe uygulama sonuçları açıklandı

Vakıflar Genel Müdürlüğünün günlük iftar yemeği dikkat çekiyor.

Yeşilyurt'ta Ramazan bereketi öğrenci yurtlarında yaşandı

İran’dan ABD uçak gemisine lojistik ve servis hizmeti veren noktalar hakkında açıklama

Müftü Dolu: Bu mübarek gecede zulüm altında bulunan kardeşlerimizi dualarımızda unutmayalım

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit'ten Kadir Gecesi mesajı

Genç evlilere sağlanan destek 10 milyar lirayı aştı

Batman'da bahis operasyonu: 5 şüpheli tutuklandı

Uzmanlar: İran uzun süreli bir yıpratma savaşına hazır

Bayramda trenlerde 8 bin 898 kişilik ek kapasite sağlanacak

Avusturya’dan gelen bağışlarla ihtiyaç sahiplerine yardım

Trump yalnızlaşıyor: Japonya, İngiltere ve Avustralya da askeri desteği reddetti

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın'dan Kadir Gecesi mesajı

Şanlıurfa’da kaçak akaryakıt operasyonu

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şırnak'ta asayiş ve kaçakçılık operasyonu: 170 gözaltı

Mersin’de geniş çaplı asayiş uygulaması: 678 kişi yakalandı

Gaziantep'te vakıf camileri Kadir Gecesi ve bayrama hazırlandı

İran, siyonist rejime ait iki İHA’yı daha düşürdü

Müftü Bekiroğlu: Kadir Gecesi, 83 yıl ibadetle geçirilen bir ömre bedeldir

Cizre'de bin yetime bayramlık elbise yardımı yapıldı

Gaziantep Valisi Kemal Çeber’den Kadir Gecesi mesajı