• BIST 100

    14275,80%0,34
  • DOLAR

    42,84% 0,00
  • EURO

    50,38% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6168,93% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9984,27% -0,30

Gıda Sektörü GSO’da bir araya geldi

15 Eylül 2023, Cuma 10:55
15 Eylül 2023, Cuma 10:55
Gıda Sektörü GSO’da bir araya geldi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gıda Sektörü GSO’da bir araya geldi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde, gıda sektöründeki talepler, çözüm önerileri ve sektördeki son gelişmelerin değerlendirildiği, firmalara yönelik teşvik/destekler hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı, Birleştirilmiş Gıda Sektör Toplantısı yapıldı.
Toplantıya, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Eximbank Gaziantep Şube Müdürü Metin Çelik, KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ferhan Sağım, Başar Küçükparmak, GSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Mustafa Özgüler, Ali Can Koçak, GSO Genel Sekreteri Yusuf İymen ile gıda sektör temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, gıda, tekstil, makine, kimya ve plastik sektörleri başta olmak üzere 160 alanda binlerce çeşit üretim yapan Gaziantep’in, Türkiye imalat sanayisinde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Son dönemde yaşanan sorunlara takılmadan bir şekilde sanayiyi geliştirmek ve günün şartlarına uygun hale getirmek zorunda olduklarını dile getiren Ünverdi, “Bu istikametinde, ekonomi yönetimi tarafından açıklanan orta vadeli program hepimiz için umut olurken, bir dizi önlem ve bunun sonuçlarını da beraberinde getirecek” dedi.
Teknolojinin hayatımıza girdikçe işleri kolaylaştırdığına ve kullanılan nispette işletmeleri verimli hale getirdiğine dikkati çeken Ünverdi, “Endüstri 4.0 ve dijitalleşme konusunda 2021 yılında kurduğumuz ve Türkiye’nin en büyük model fabrikası olan Gaziantep Model Fabrika’da firmalarımızın dijital dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. Dijitalleşmenin bir zorunluluk olduğu günümüz şartları sizleri de model fabrikadan faydalanmaya davet ediyoruz. Model Fabrikamızda, dijital dönüşüm ile birlikte verimlilik, endüstri 4.0, yalın üretim, tasarım, öğren ve dönüş, öğrenme gibi eğitim ve uygulama alanlarında önemli mesafeler katettik. KOSGEB tarafından da Model Fabrika’dan faydalanan firmalarımıza yalın dönüşüm desteği veriliyor. Dönüşüm için model fabrika en etkin ve yetkin merkez olarak sizleri bekliyor. İş dünyamızı da verilen desteklerden faydalanmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Gıda sektörü için de bir tehdit olan küresel ısınma ve iklim değişikliği karşısında yeşil dönüşüm konusunda adımlarını büyüttüklerini aktaran Ünverdi, “Yeşil Mutabakat ile yeşil ve çevreye duyarlı üretim öne çıkıyor. Yeşil dönüşümü sağladığımız takdirde daha nitelikli pazarlara ulaşabiliriz. Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde bunu bir gereklilik olarak görüyoruz. Sürdürülebilir ihracat ve buna bağlı olarak üretim ve istihdamımız için bunu başarmak zorundayız. Yeşil Mutabakat Eylem Planı Uygulama Takvimi çerçevesinde, 1 Ocak 2026 itibarıyla AB ve ABD gibi ülkelerde sınırda karbon vergisinin başlaması öngörülüyor. Firmalarımızın yeşil üretim yol haritasını belirlemek ve karbon ayak izi ölçümleri için Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’mizde çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.
2024 yılı Mayıs ayında Gıda Fuarı gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydeden Ünverdi, “Gıda, geleceğimiz için en önemli ve en gerekli konu başlığı haline geldi. Gıda komitesi ve tüm komitelerimizden gelen sorunları raporlar halinde ilgili bakanlık ve TOBB’a iletiyor ve aldığımız dönüşleri komitelerimizle paylaşıyoruz. Bu süreçte de birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Gaziantep olarak tarihten gelen misyonumuzla sanayi, üretim, istihdam ve her alanda öncü ve örnek olarak ülkemizin yüz akı olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Eximbank’ın çalışmaları ve verilen sigorta garanti destekleri hakkında bilgiler veren Eximbank Gaziantep Şube Müdürü Metin Çelik ise, “Global ticaret günümüzde çok kolaylaştı. Dünya’nın bir ucundan bir ucuna kolayca ürün siparişi verilebiliyor. Dijitalleşme sayesinde ticarete bu kadar kolay erişim sağlandığı bir dönemde bazı riskler ön plana çıkar. Bu noktada ülkemiz ihracatına destek veren bir kurum olarak sigorta desteği çalışmalarımıza devam ediyoruz. İhracatçılarımızın taleplerini karşılayarak uluslararası rekabette güçlerini arttırmayı hedefliyoruz. Elimizden geldiği kadar destek vermeye gayret ediyoruz. Lütfen bize gelin ve bu desteklerden yararlanın” diye konuştu.
Toplantının son kısmında sektör temsilcileri söz alarak öneri beklentilerine iletti. Program soru-cevap bölümüyle sona erdi.

İşgalciler Gazze'ye saldırıları genişletti: Yeni tahliye emirleri, yeni şehitler

Nijer'den ABD'nin vize yasağına misilleme

Denizli’de solunum cihazına gizlenmiş 5 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Malatya Valiliği: Kaçan yarış atlarından 6'sı telef oldu, 2 vatandaş yaralandı

Bakan Kurum: 500 bin sosyal konutta ilk kura Adıyaman ile başlıyor

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu sayısı 44,2 milyona ulaştı

Regaib gecesi İstanbul'da ihya edildi

Bulgaristan euroya geçmeye hazırlanıyor

Suriye'de yeni para birimi piyasaya sürülüyor

Kaçan yarış tayları kara yoluna çıktı: 6 tanesi telef oldu

Mersin'de Regaib Kandili dualarla idrak edildi

İstanbul Valiliği’nden sağanak ve kar uyarısı

Danimarka ordusu Grönland'da tatbikat düzenledi

Bir kişi yuttuğu 9 kalem pil endoskopiyle çıkarıldı

Umut Kervanı’ndan Osmaniye’de Regaib Kandili vesilesiyle gıda yardımı

Gazze'de bir evin enkazından 25 şehidin cenazesi çıkarıldı

Hakkında 30 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Mardinliler Regaip Kandili'ni idrak etmek için camilere akın etti

Mersin’de “Altı Minare, Bin Bir Anlatı” paneli düzenlendi

Siirt’te Regaib Kandili’nde Filistin ve mazlum coğrafyalar için dualar edildi

Tarsus Umut Kervanı’ndan Regaib Kandili vesilesiyle gıda yardımı

Batman’da Regaib Kandili coşkuyla idrak edildi

Müftü Vuruşkan: Regaib Kandili, asıl kazancımızın Rabbimize yönelmek olduğunu hatırlatır

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ve tarihi eser operasyonu

Batman'da sulama kanalına düşen aracın sürücüsü yaralı kurtarıldı

Rusya: ABD ile yürütülen Ukrayna müzakerelerinde ilerleme sağlandı

Japonya açıklarında 5.6 büyüklüğünde deprem

Ukrayna'dan Donbass için "askerden arındırılmış bölge" önerisi

Vaiz Gökalp'tan namaz ile alay edilen görüntülere tepki : Bir beğeni uğruna iman kaybedilmemeli

Baltık Denizi’nde Rus keşif uçağına engelleme

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgalciler Gazze'ye saldırıları genişletti: Yeni tahliye emirleri, yeni şehitler

Nijer'den ABD'nin vize yasağına misilleme

Denizli’de solunum cihazına gizlenmiş 5 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Malatya Valiliği: Kaçan yarış atlarından 6'sı telef oldu, 2 vatandaş yaralandı

Bakan Kurum: 500 bin sosyal konutta ilk kura Adıyaman ile başlıyor

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu sayısı 44,2 milyona ulaştı

Regaib gecesi İstanbul'da ihya edildi