• BIST 100

    16139,48%-2,69
  • DOLAR

    43,96% 0,05
  • EURO

    51,49% -0,88
  • GRAM ALTIN

    7590,72% 2,09
  • Ç. ALTIN

    12213,23% -2,50

Gönüllü doktor ve öğretmenler deprem bölgesine gitmek için yola çıktı

08 Şubat 2023, Çarşamba 00:20
08 Şubat 2023, Çarşamba 00:20
Gönüllü doktor ve öğretmenler deprem bölgesine gitmek için yola çıktı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gönüllü doktor ve öğretmenler deprem bölgesine gitmek için yola çıktı

Burdur’da görev yapan gönüllü doktor ve öğretmenler deprem bölgesine gitmek için otobüslerle yola çıktı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan depremlerden sonra yıkım büyük oldu. Binlerce vatandaşın enkaz altında kaldığı deprem bölgesine dünyadan ve ülke genelinden yardım ekipleri destek olmak için yola çıktı. Burdur’da görev yapan gönüllü doktorlar ve öğretmenler de depremzedelere hem ilk yardım hem de psikolojik destek için yola koyuldu. Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından; “Depremin ilk gününde 98, bugün ise 50 kişilik personelimiz Hatay ilinde görev yapmak üzere deprem bölgesine intikal etmiştir. Yine gün içinde; İl Sağlık Müdürlüğümüzce tedariki sağlanan ve acil müdahalelerde kullanılacak olan değişik özellikte ilaçlar ile; Burdur Eczacı Odası’nın katkılarıyla serbest eczacılarımızın destek olduğu, acil müdahalelerde kullanılacak tıbbi sarf malzemelerden oluşan koliler; deprem bölgesinde görev yapan İl Sağlık Müdürlüğü personelimiz ve diğer sağlık personeli için hazırlanan kumanyaları da içeren bir tır dolusu tıbbi ve insani yardım malzemeleri hazırlanmış, il müdürlüğümüz yetkililerince deprem afet bölgesine uğurlanmıştır' açıklaması yapıldı.

200 gönüllü öğretmen deprem bölgesine hareket etti
Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli 200 öğretmen de deprem bölgesinde enkaz kaldırma, ilkyardım, psikolojik destek, çadır kurma gibi görevlerde yer almak için otobüslerle yola çıktı. Deprem bölgesine hareket eden öğretmenleri yolcu eden Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman yaptığı açıklamada; “Öncelikle ülkemizde geçmiş olsun. Tarif edilemez, kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir süreçten geçiyoruz bu anlamda ülke olarak. Biz de Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sayın valimizin himayesinde diğer yardım kampanyalarına katıldığımız gibi gün içinde 12 arkadaşımız da AKUB çerçevesinde Gaziantep İslahiye bölgesine gönderdik. Bugün de, dünden beri öğretmen arkadaşlarımız hem sosyal medyadan hem de diğer iletişim kanallarından gerek bana gerek diğer arkadaşlara ulaşarak “Oradaki vatandaşlar için neler yapabiliriz?” diye sürekli sorular sorunca bizde bugün itibarıyla hızlıca bir çalışma yaptık. Gönüllü arkadaşlarımız üzerinden önce bu alanlarda eğitim almış olan öğretmenlerimize öncelik vererek Gaziantep İslahiye bölgesine hem arama kurtarma hem ilkyardım hem psikososyal destek ekibi olarak hem de diğer anlamlarda saha eğitimi olarak gönüllü arkadaşlarımızı gönderiyoruz. Yolları açık olsun, Allah’a emanet olsunlar. Tabi bu arada hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü hepsi evini barkını çoluk çocuğunu bırakıp bir asker edasıyla vatan hizmeti yapar gibi gidiyorlar. Hepsinin şimdiden yolları açık olsun. Bölgeye giden arkadaşlarımız bir hafta yani 7 Şubat ile 14 Şubat arasında orada kalacaklar” dedi.

Afet bölgesine gönüllü olarak giden Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Abdullah Kayaoğlu; “ Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı öğretmenler olarak afet bölgesine inşallah yararlı olacağımıza inanıyoruz. Orada yardıma muhtaç insanlara yardım etmek için toplandık. Arkadaşlarım ve ben elimizden geleni yapacağız” açıklamasında bulundu.

Bir diğer öğretmen Kazım Özdemir ise; “Ülkece çok üzgünüz. Ama bu günlerde birlik ve beraberlik olması lazım. Biz de bunun için elimizden geleni yapmaya gidiyoruz. İnşallah muvaffak oluruz” dedi.

Gönüllü olarak afet bölgesine giden Burdur Türk Hava Kurumu Müdür Yardımcısı Mahmut Yavaş yaptığı açıklamada; “Maalesef ülkemiz zor günlerden geçiyor. Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonuyla inşallah Gaziantep’e, oradaki depremzedelere yardım için gidiyoruz. Gönüllü olarak toplamda 200 öğretmen gönüllü olduk. Orada ki depremzedelere elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Bizim de çorba da tuzumuz bulunsun diye düşündük. Çok üzgünüz. Ülke olarak gerçekten çok zor günler geçiriyoruz. Bizde dedik ki en azından bir nebze de olsa orada ki vatandaşlarımıza destek sağlayalım yardımcı olalım' diyerek bölgeye hareket etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden 4 otobüs olarak hareket eden öğretmenler sabah saatlerinde afet bölgesine vararak yardım çalışmalarına başlayacak.
[gallery ids=',88398,88399,88400,88401,88402']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bakan Gürlek’ten Fatma Nur Çelik paylaşımı: Sorumlular hukuk önünde hesap verecek

İran Devrim Muhafızlarından "Hürmüz Boğazı" uyarısı

İran'ın avladığı IHA'lar düşmanın savaş aklını felç ediyor

Hürmüz Boğazı krizi Avrupa'yı vurdu: Gaz fiyatları gün içinde yüzde 48 yükseldi

Petro'dan Orta Doğu için acil barış çağrısı: Bir an önce uluslararası hukuka saygı ilkesine geri dönülmeli

Milli Eğitim Bakanlığından Çekmeköy’deki olaya ilişkin açıklama

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve yardımcısı tutuklandı

BAE ve Katar, ABD'yi ikna etmeye çalışıyor

Nijerya'da Lassa ateşi salgın alarmı: 10 sağlık çalışanı hayatını kaybetti

Ankara'da 16 yıldır Ramazan ayı boyunca yüzlerce öğrenciye ücretsiz iftar veriliyor

Pezeşkiyan: Savaş koşullarında hizmet vermek bir cihat örneğidir

Fransa'dan nükleer silah açıklaması: Nükleer başlık sayısı artırılacak

İran, savaşta 500'den fazla noktayı hedef aldı

Rusya'dan 3. Dünya Savaşı uyarısı

Benzin ve motorine zam bekleniyor

İsviçre: Diplomatik kanallar halen aktif

Katar doğal gaz üretimini askıya aldı

Umman Körfezi'nde beş gemiye yönelik saldırıda 2 ölü

Rusya, Ukrayna'da 3 yerleşim yerini ele geçirdiğini duyurdu

NATO Genel Sekreteri: İran'a yönelik harekatlara katılmayacağız

Balıkesir'de iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Siirt’te fıstık ağaçları kuruyor, ekipler alarmda

Devrim Muhafızları: ABD'ye ait yakıt ikmal tankerini vurduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü

Lübnan hükümeti Hizbullah'ı silahsızlandırmayı amaçlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan uçuş iptalleri açıklaması

Çin ve İran Dışişleri Bakanları görüştü

Yoğun kar yağışı nedeniyle Ordu'nun bazı ilçelerinde eğitime bir gün ara

Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem

Kıbrıs'ta Rum kesimindeki İngiliz üssü yine İHA'nın hedefi oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Gürlek’ten Fatma Nur Çelik paylaşımı: Sorumlular hukuk önünde hesap verecek

İran Devrim Muhafızlarından "Hürmüz Boğazı" uyarısı

İran'ın avladığı IHA'lar düşmanın savaş aklını felç ediyor

Hürmüz Boğazı krizi Avrupa'yı vurdu: Gaz fiyatları gün içinde yüzde 48 yükseldi

Petro'dan Orta Doğu için acil barış çağrısı: Bir an önce uluslararası hukuka saygı ilkesine geri dönülmeli

Milli Eğitim Bakanlığından Çekmeköy’deki olaya ilişkin açıklama

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve yardımcısı tutuklandı