• BIST 100

    15841,58%0,19
  • DOLAR

    43,38% 0,04
  • EURO

    51,41% 0,23
  • GRAM ALTIN

    7107,66% 2,35
  • Ç. ALTIN

    11326,76% 0,00

Gönüllü doktor ve öğretmenler deprem bölgesine gitmek için yola çıktı

08 Şubat 2023, Çarşamba 00:20
08 Şubat 2023, Çarşamba 00:20
Gönüllü doktor ve öğretmenler deprem bölgesine gitmek için yola çıktı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gönüllü doktor ve öğretmenler deprem bölgesine gitmek için yola çıktı

Burdur’da görev yapan gönüllü doktor ve öğretmenler deprem bölgesine gitmek için otobüslerle yola çıktı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan depremlerden sonra yıkım büyük oldu. Binlerce vatandaşın enkaz altında kaldığı deprem bölgesine dünyadan ve ülke genelinden yardım ekipleri destek olmak için yola çıktı. Burdur’da görev yapan gönüllü doktorlar ve öğretmenler de depremzedelere hem ilk yardım hem de psikolojik destek için yola koyuldu. Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından; “Depremin ilk gününde 98, bugün ise 50 kişilik personelimiz Hatay ilinde görev yapmak üzere deprem bölgesine intikal etmiştir. Yine gün içinde; İl Sağlık Müdürlüğümüzce tedariki sağlanan ve acil müdahalelerde kullanılacak olan değişik özellikte ilaçlar ile; Burdur Eczacı Odası’nın katkılarıyla serbest eczacılarımızın destek olduğu, acil müdahalelerde kullanılacak tıbbi sarf malzemelerden oluşan koliler; deprem bölgesinde görev yapan İl Sağlık Müdürlüğü personelimiz ve diğer sağlık personeli için hazırlanan kumanyaları da içeren bir tır dolusu tıbbi ve insani yardım malzemeleri hazırlanmış, il müdürlüğümüz yetkililerince deprem afet bölgesine uğurlanmıştır' açıklaması yapıldı.

200 gönüllü öğretmen deprem bölgesine hareket etti
Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli 200 öğretmen de deprem bölgesinde enkaz kaldırma, ilkyardım, psikolojik destek, çadır kurma gibi görevlerde yer almak için otobüslerle yola çıktı. Deprem bölgesine hareket eden öğretmenleri yolcu eden Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman yaptığı açıklamada; “Öncelikle ülkemizde geçmiş olsun. Tarif edilemez, kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir süreçten geçiyoruz bu anlamda ülke olarak. Biz de Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sayın valimizin himayesinde diğer yardım kampanyalarına katıldığımız gibi gün içinde 12 arkadaşımız da AKUB çerçevesinde Gaziantep İslahiye bölgesine gönderdik. Bugün de, dünden beri öğretmen arkadaşlarımız hem sosyal medyadan hem de diğer iletişim kanallarından gerek bana gerek diğer arkadaşlara ulaşarak “Oradaki vatandaşlar için neler yapabiliriz?” diye sürekli sorular sorunca bizde bugün itibarıyla hızlıca bir çalışma yaptık. Gönüllü arkadaşlarımız üzerinden önce bu alanlarda eğitim almış olan öğretmenlerimize öncelik vererek Gaziantep İslahiye bölgesine hem arama kurtarma hem ilkyardım hem psikososyal destek ekibi olarak hem de diğer anlamlarda saha eğitimi olarak gönüllü arkadaşlarımızı gönderiyoruz. Yolları açık olsun, Allah’a emanet olsunlar. Tabi bu arada hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü hepsi evini barkını çoluk çocuğunu bırakıp bir asker edasıyla vatan hizmeti yapar gibi gidiyorlar. Hepsinin şimdiden yolları açık olsun. Bölgeye giden arkadaşlarımız bir hafta yani 7 Şubat ile 14 Şubat arasında orada kalacaklar” dedi.

Afet bölgesine gönüllü olarak giden Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Abdullah Kayaoğlu; “ Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı öğretmenler olarak afet bölgesine inşallah yararlı olacağımıza inanıyoruz. Orada yardıma muhtaç insanlara yardım etmek için toplandık. Arkadaşlarım ve ben elimizden geleni yapacağız” açıklamasında bulundu.

Bir diğer öğretmen Kazım Özdemir ise; “Ülkece çok üzgünüz. Ama bu günlerde birlik ve beraberlik olması lazım. Biz de bunun için elimizden geleni yapmaya gidiyoruz. İnşallah muvaffak oluruz” dedi.

Gönüllü olarak afet bölgesine giden Burdur Türk Hava Kurumu Müdür Yardımcısı Mahmut Yavaş yaptığı açıklamada; “Maalesef ülkemiz zor günlerden geçiyor. Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonuyla inşallah Gaziantep’e, oradaki depremzedelere yardım için gidiyoruz. Gönüllü olarak toplamda 200 öğretmen gönüllü olduk. Orada ki depremzedelere elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Bizim de çorba da tuzumuz bulunsun diye düşündük. Çok üzgünüz. Ülke olarak gerçekten çok zor günler geçiriyoruz. Bizde dedik ki en azından bir nebze de olsa orada ki vatandaşlarımıza destek sağlayalım yardımcı olalım' diyerek bölgeye hareket etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden 4 otobüs olarak hareket eden öğretmenler sabah saatlerinde afet bölgesine vararak yardım çalışmalarına başlayacak.
[gallery ids=',88398,88399,88400,88401,88402']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Batman'da özel eğitim merkezlerinden yüzde 27 zam tepkisi

İşgal rejimi Gazze’deki son esirin cenazesini aramayı kasıtlı olarak erteliyor

Yunanistan’da gıda fabrikasında yangın: 3 ölü

Japonya'da tren ile kamyon çarpıştı

Uzman Psikolog Reyhani: Maneviyat ruhsal dengeyi güçlendiriyor

Minnesota, ABD başsavcısının göçmenlik şartlarını reddetti

Konya için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

İstanbul’da karbonmonoksit şüphesi: 3 kişi hayatını kaybetti

Her kaydırma hareketi dijital dopamin salgılıyor, kitap okumak beyne sıkıcı geliyor

Batman’da Özel Eğitimcilerden Net Mesaj: “Bu Oran Sürdürülemez”

Meksika'da futbol maçında silahlı saldırı: 11 ölü

Brent petrol 65,49 dolardan işlem görüyor

Bursa’da kurt, fotokapanlar tarafından görüntülendi

Siyonist rejim, Kalendiya ve Kafr Akab'a saldırdı

Diyarbakır’da yoğun sis etkisini sürdürüyor: Uçuşlar iptal edildi

ABD'nin Venezuela tehditleri sosyal medyayı salladı

Suç örgütüne operasyon: 17 kişi tutuklandı, 10,7 milyar liralık 85 hesap donduruldu

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

ABD’de 8 kişinin bulunduğu özel jet düştü

Filipinler’de 359 kişilik feribot battı: En az 13 ölü

ABD'den İran'a "kısa ve hızlı" saldırı sinyali

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor

Çin'in üst düzey generali ABD'ye nükleer sır sızdırmakla suçlanıyor

Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'da kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor

Suriye ordusu: SDG, Ayn el-Arab'da ateşkesi ihlal etti

Kuzey Ege'de bazı feribot seferleri iptal edildi

Netanyahu: Refah Sınır Kapısı sınırlı olarak açılacak

Balıkesir Sındırgı'da 4,4 büyüklüğünde deprem

Siyonist rejim saldırıları sürüyor: Gazze'de 2 şehit, çok sayıda yaralı

Trump'tan Kanada çıkışı: Çin tarafından ele geçiriliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da özel eğitim merkezlerinden yüzde 27 zam tepkisi

İşgal rejimi Gazze’deki son esirin cenazesini aramayı kasıtlı olarak erteliyor

Yunanistan’da gıda fabrikasında yangın: 3 ölü

Japonya'da tren ile kamyon çarpıştı

Uzman Psikolog Reyhani: Maneviyat ruhsal dengeyi güçlendiriyor

Minnesota, ABD başsavcısının göçmenlik şartlarını reddetti

Konya için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı