-
BIST 100
17375,05%2,41
-
DOLAR
44,60% 0,11
-
EURO
52,35% 0,46
-
GRAM ALTIN
6811,84% -0,26
-
Ç. ALTIN
10994,46% 0,29
Gram altında beklenti yükseliyor!
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Gram altında beklenti yükseliyor!
Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınına yönelik ikinci dalga endişeleri ve ABD ile Çin arasında devam eden gerilimin desteklediği altın fiyatlarında rekorlar devam ederken altının ons fiyatı psikolojik seviye olan 2 bin doları aştı. Türkiye’de ise altının gram fiyatı son 1 haftada 443 liradan 483 liraya çıktı.
Kırdığı rekoru neredeyse her saat başı yineleyen altın, yatırımcısına kaybettirmeyen önemli bir araç olduğu kabulünü koruyor. Fiyatların sürekli yükselmesi ise yatırım yapmak isteyen vatandaşları kuyumculara yöneltiyor.
“Altın 1 aydır rekora doymuyor”
Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Altın yaklaşık 1 aydır rekora doymuyor. Yeni yeni rekorlara koşuyor. Çünkü dünyada pandemi tehlikesi hala bitmedi ve devam etmekte. Bu da dünyanın gelişmiş ülke ekonomilerini olumsuz etkileyeceği apaçık ortada. Bu nedenle dünyadaki genel olarak bütün ekonomik hareketler altındaki ivmenin yukarı doğru seyredeceğine işaret etmekte. Yanı sıra dünya genelinde faizlerin düşük olması, doların euro karşısında değer kaybediyor olması yine güvenli liman olarak görülen altına yönlenmeye arttırmaktadır” diye konuştu.
“Orta ve kısa vadede 500-550 lirayı görecek”
Altının gram fiyatının yıl sonuna kadar 550 lira seviyelerine ulaşmasını beklediklerini vurgulayan Başman, “Buna paralel olarak Türkiye’de de aynı hareket ve ivmeyi görmekteyiz. İster istemez Türkiye’de de altın fiyatları yukarı doğru hareketlendi. Dün 465 lira olan gram altın fiyatı bugün 480 lira oldu. Gramda 15 lira artış gösterdi. Orta ve kısa vadede 500-550 lirayı görecek gibi altın. Yılbaşına da altın 550’in üzerinde 600 liraya yakın bir rakamda olması beklenmekte” ifadelerini kullandı.
“Şu anda düşme ihtimali çok zayıf”
Bazı vatandaşların altının düşecek umuduyla beklediğini ancak bu beklemenin insanları zarara uğrattığını belirten Başman, daha sonra şunları söyledi:
“Bazı vatandaşlar gibi esnaflarımızdan bazıları da yanıldı. Elinde yüklü parayla altın almayıp bekleyenler oldu. Ciddi kayıplara uğradılar. Vatandaşlarımız içinde söyleyeyim şu anda bir düşme hareketi, beklentisi görülmüyor. O nedenle uzun vadede bir gerileme olabilir ama o da 1 sene mi, yoksa 2 sene içerisinde mi olur bilemiyoruz. Ancak şu anda düşme ihtimali çok zayıf.”
Osmaniye’de yakıt deposuna gizlenmiş 48 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi
Sakarya’da 32 ton tarihi geçmiş tavuk eti ele geçirildi
Yurt dışı telefonlarda 'Çift IMEI' için 1 Mayıs son gün
Gereksiz antibiyotik kullanımı küresel risk oluşturuyor
Bakan Tekin: Katillerin nefretini kazanmak bizim için iftihar vesilesidir
Bel sağlığını korumak için nelere dikkat edilmeli?
Yaş meyve sebze ihracatı 1 milyar 70 milyon doları aştı
Van’da otomobil takla attı: Bir ölü, 2 yaralı
Çin’in SatNet test uydusu yörüngeye yerleşti
Güney Lübnan’a hava saldırısı: Çok sayıda şehit ve yaralı var
Meteorolojiden 13 il için sarı kodlu uyarı
Gümrüklerde 233 kaçak araca el konuldu
Kastamonu'da tekstil fabrikasında yangın
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: Bir yaralı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç’ten Tarsus’ta esnafına ziyaret
Bekayi: Müzakereler anlaşmayla sonuçlanmadı ama diplomasi bitmez
Irak'ta yeni cumhurbaşkanı seçildi
ABD masayı devirdi, Pakistan’dan “Ateşkesi sürdürün” çağrısı
Yüzlerce öğrenci umre ödüllü bilgi yarışmasında ter döktü
İç ve doğu bölgelerde kar, sağanak ve buzlanma etkili olacak
İslamabad'daki İran-ABD görüşmeleri sonuçsuz kaldı
Mardin'de iki otomobil çarpıştı: 10 yaralı
Malatya'da silahlı kavga: 1 ölü
Malatya'da inşaattan düşen işçi ağır yaralandı
Belçika, işgal rejimine gönderilen askeri teçhizata el koydu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Netanyahu'ya tepki
Çorum'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı
Macron ile Pezeşkiyan kalıcı ateşkesi görüştü
Tarsus’ta Berdan Nehri’nde kaybolan genç için arama çalışmaları sürüyor
Dışişleri Bakanlığı: Netanyahu'nun hedefi, barış görüşmelerini baltalamak ve bölgedeki yayılmacı politikalarını sürdürmektir
Yükleniyor







