• BIST 100

    10922,86%-0,52
  • DOLAR

    42,43% 0,16
  • EURO

    48,91% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5537,05% -0,30
  • Ç. ALTIN

    9229,23% -0,08

GTB Başkanları yerel seçimle ilgili açıklamada bulundu

01 Nisan 2024, Pazartesi 16:30
01 Nisan 2024, Pazartesi 16:30
GTB Başkanları yerel seçimle ilgili açıklamada bulundu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GTB Başkanları yerel seçimle ilgili açıklamada bulundu

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Türkiye’nin önünde 4 yıllık seçimsiz bir süreç olduğunu belirleterek, bu konjonktürde ekonomiye odaklanılması gerektiğini ifade etti.
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin demokratik bir olgunluk içerisinde gerçekleştiğini kaydeden GTB Başkanları, millet iradesinin sandıkta tecelli ettiği seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulundular.
Sandık başına giderek oylarını kullanan, Türkiye’nin geleceğine ve demokrasisine sahip çıkan tüm seçmenlere teşekkür ederek, seçilen kent yöneticilerine görevlerinde başarı dileyen GTB Başkanları, Türkiye’nin artık zaman kaybetmeden gerçek gündemi olan ekonomiye yönelmesi gerektiğini vurguladılar.
Yerel seçimlerin artık geride kaldığına işaret eden GTB Başkanları, “2023 yılında yapılan genel seçimlerin ardından 2024 mahalli idareler seçimleri de dün itibariyle artık geride kaldı. Türkiye’nin önünde 4 yıl gibi uzun bir seçimsiz süreç var. Seçim atmosferinden uzak bir fırsat dönemi olarak gördüğümüz bu zaman dilimini mutlaka en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Ekonomide kat etmemiz gereken çok mesafe ve yapacak çok işimiz var. Bu dönemin gerek yerel yönetimler gerekse de ülkemiz açısından büyük bir titizlikle ele alınması gerekiyor. Bu süreçte enflasyonla mücadelenin yanı sıra kapsayıcı büyüme için yapısal reformların hayata kazandırılması açısından büyük önem taşıyor. Yapısal reformlarda atılacak etkin ve kararlı adımlar üretim ve rekabet gücümüzü koruyarak, sürdürülebilirliğin sağlanmasına dolaysısıyla toplumsal refahın artmasına katkı sunacaktır. Ekonomi yönetimimiz tarafından uygulamaya alınan ve ekonomik dönüşümümüze yön verecek olan Orta Vadeli Programın kararlılıkla sürdürülmesi ise bizleri bu yolculukta hedeflerimize taşıyacaktır. Yeni başarı hikâyeleri yazmak hedefiyle ilk adımlarımızı attığımız Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında, millet olarak güç ve akıl birlikteliğiyle aydınlık yarınlarımızı hep birlikte çok daha güçlü adımlarla yürüyeceğimize gönülden inanıyoruz. İş dünyası olarak, üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle, tüm gücümüzle yatırıma, üretime, ihracata ve istihdama katkı sunmaya var gücümüzle devam edeceğiz' diye konuştu.

İzmir'de iki işçi servisi çarpıştı: 13 yaralı

Göktaş: Gazze direnişi dünya genelinde uyanışa vesile oldu

Zelenskiy'den ABD'nin önerdiği Ukrayna barış planına ilişkin açıklama

Sinop’ta berber dükkanına silahlı saldırı düzenleyen 2 şüpheli yakalandı

ABD’nin Ukrayna’da barış planına karşı AB ülkeleri teklif sundu

Gürcistan'da yol inşaatında toprak kayması: 4 işçi öldü

İzmir’de 24 düzensiz göçmen yakalandı

Motorine 2 lira 44 kuruş indirim geliyor

Yolcu otobüsü ile minibüs çarpıştı: 10 yaralı

Mersin'de denize kaybolan şahsı arama çalışmaları sürüyor

Gaziantep’te drift yapan ehliyetsiz sürücüye ceza

Mersin’de makarna fabrikasında zehirlenen işçi sayısı 16’ya yükseldi

Ankara'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

Gaziantep’te 30 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

Mersin'de “Aile ve Gençlik Söyleşisi”ne yoğun ilgi

ABD'nin baskısına rağmen Caracas yönetimi geri adım atmıyor

İtalya'da halk üç büyük bölgesinde seçim için sandık başında

Meteoroloji'den sağanak uyarısı

Rusya, Ukrayna'da 3 yerleşim yerini ele geçirdiğini duyurdu

İran'dan ABD ile müzakere iddialarına yanıt

Ukrayna barış görüşmeleri Cenevre’de başladı

HAMAS heyeti Kahire'de Gazze barış planının ikinci aşamasını görüşecek

Kolombiya-ABD hattı geriliyor: Kolombiya'dan gizli plan suçlaması

Güney Afrika'da düzenlenen G20 Zirvesi sona erdi

İşgal uçaklarının Lübnan'a saldırısında şehit ve yaralılar var

Diyarbakır’da 555 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 25 gözaltı

İdil-Cizre arası kara yolunda kaza: 8 yaralı

Kış aylarının vazgeçilmezi şalgam yoğun ilgi görüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özgür bir Filistin Devleti kurulmadan küresel barış tam manasıyla sağlanamaz

Babasının hayalini gerçekleştiren öğretmen, öğrencilere umut oluyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir'de iki işçi servisi çarpıştı: 13 yaralı

Göktaş: Gazze direnişi dünya genelinde uyanışa vesile oldu

Zelenskiy'den ABD'nin önerdiği Ukrayna barış planına ilişkin açıklama

Sinop’ta berber dükkanına silahlı saldırı düzenleyen 2 şüpheli yakalandı

ABD’nin Ukrayna’da barış planına karşı AB ülkeleri teklif sundu

Gürcistan'da yol inşaatında toprak kayması: 4 işçi öldü

İzmir’de 24 düzensiz göçmen yakalandı