• BIST 100

    10922,86%-0,52
  • DOLAR

    42,43% 0,16
  • EURO

    48,91% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5537,05% -0,30
  • Ç. ALTIN

    9229,23% -0,08

GTB Başkanları yerel seçimle ilgili açıklamada bulundu

01 Nisan 2024, Pazartesi 16:30
01 Nisan 2024, Pazartesi 16:30
GTB Başkanları yerel seçimle ilgili açıklamada bulundu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GTB Başkanları yerel seçimle ilgili açıklamada bulundu

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Türkiye’nin önünde 4 yıllık seçimsiz bir süreç olduğunu belirleterek, bu konjonktürde ekonomiye odaklanılması gerektiğini ifade etti.
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin demokratik bir olgunluk içerisinde gerçekleştiğini kaydeden GTB Başkanları, millet iradesinin sandıkta tecelli ettiği seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulundular.
Sandık başına giderek oylarını kullanan, Türkiye’nin geleceğine ve demokrasisine sahip çıkan tüm seçmenlere teşekkür ederek, seçilen kent yöneticilerine görevlerinde başarı dileyen GTB Başkanları, Türkiye’nin artık zaman kaybetmeden gerçek gündemi olan ekonomiye yönelmesi gerektiğini vurguladılar.
Yerel seçimlerin artık geride kaldığına işaret eden GTB Başkanları, “2023 yılında yapılan genel seçimlerin ardından 2024 mahalli idareler seçimleri de dün itibariyle artık geride kaldı. Türkiye’nin önünde 4 yıl gibi uzun bir seçimsiz süreç var. Seçim atmosferinden uzak bir fırsat dönemi olarak gördüğümüz bu zaman dilimini mutlaka en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Ekonomide kat etmemiz gereken çok mesafe ve yapacak çok işimiz var. Bu dönemin gerek yerel yönetimler gerekse de ülkemiz açısından büyük bir titizlikle ele alınması gerekiyor. Bu süreçte enflasyonla mücadelenin yanı sıra kapsayıcı büyüme için yapısal reformların hayata kazandırılması açısından büyük önem taşıyor. Yapısal reformlarda atılacak etkin ve kararlı adımlar üretim ve rekabet gücümüzü koruyarak, sürdürülebilirliğin sağlanmasına dolaysısıyla toplumsal refahın artmasına katkı sunacaktır. Ekonomi yönetimimiz tarafından uygulamaya alınan ve ekonomik dönüşümümüze yön verecek olan Orta Vadeli Programın kararlılıkla sürdürülmesi ise bizleri bu yolculukta hedeflerimize taşıyacaktır. Yeni başarı hikâyeleri yazmak hedefiyle ilk adımlarımızı attığımız Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında, millet olarak güç ve akıl birlikteliğiyle aydınlık yarınlarımızı hep birlikte çok daha güçlü adımlarla yürüyeceğimize gönülden inanıyoruz. İş dünyası olarak, üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle, tüm gücümüzle yatırıma, üretime, ihracata ve istihdama katkı sunmaya var gücümüzle devam edeceğiz' diye konuştu.

İşgal medyası: İran askeri üslerimize sızdı

Fırıncılar artan maliyetlerden şikâyetçi: Ekmeğin fiyatı aynı, giderler katlandı

Avustralya'da Fina Tropikal Siklonu nedeniyle binlerce ev ve iş yeri elektriksiz kaldı

Van’da silahlı kavga: Baba-oğul hayatını kaybetti

15 bin öğretmen ataması yarın yapılacak

Gürcistan Devlet Başkanı 49 kişiyi affetti

Moskova'ya doğru uçan 3 İHA imha edildi

Bir günde 12 bin Afgan, ülkelerine döndü

İşgal medyası: HAMAS, Merkava 4 tanklarını etkisiz hale getiren gizli mekanizmayı sosyal medyadan öğrendi

Vietnam'daki sellerde ölü sayısı 90'a yükseldi

Kolombiya Devlet Başkanı Petro’dan ABD’li Rubio’ya “Bizi tehdit etmeyin, hilelerinizi biliyoruz”

HAMAS, işgal rejimi ile yapılan ateşkesi sona erdirdiği yönündeki iddiaları yalanladı

UNRWA: Gazze’de nüfusun yarısı yerinden edilmişlerin yaşadığı bölgelerde hayatta kalma mücadelesi veriyor

Ankara'da doğal gaz patlaması: 1 kişi yaralandı

Manisa'da traktör ile çekici çarpıştı: 4 yaralı

İşgal rejimi, Nablus’ta çiftçilerin zeytinliklere erişimini engelledi

COP31 toplantısının Türkiye’de yapılmasına karar verildi

Denizlerde fırtınamsı rüzgâr uyarısı: Karadeniz ve Kuzey Ege’de etkili olacak

Aksaray’da geri dönüşüm tesisinde yangın

“Kastamonu Huzur” uygulamasında 2 bin 888 kişi sorgulandı

İşgal rejimi Gazze’yi bombaladı: 22 şehit

Kars'ta 60 hesaba erişim engeli

Batı kesimlerde sağanak yağış bekleniyor

Kamyon ile traktör çarpıştı: 2 ölü, 5 yaralı

Açık cezaevinde zehirlenen 131 hükümlü hastaneye kaldırıldı

Çin: Japonya'nın Tayvan'a ilişkin açıklamaları uluslararası hukukun ihlalilidir

Gelecek yıl yapılacak COP31’in Türkiye’de düzenlenmesine karar verildi

Yangında mobil mescit kullanılamaz hale geldi

AB’den ABD’nin Ukrayna planına ilişkin ortak açıklama

Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgal medyası: İran askeri üslerimize sızdı

Fırıncılar artan maliyetlerden şikâyetçi: Ekmeğin fiyatı aynı, giderler katlandı

Avustralya'da Fina Tropikal Siklonu nedeniyle binlerce ev ve iş yeri elektriksiz kaldı

Van’da silahlı kavga: Baba-oğul hayatını kaybetti

15 bin öğretmen ataması yarın yapılacak

Gürcistan Devlet Başkanı 49 kişiyi affetti

Moskova'ya doğru uçan 3 İHA imha edildi