• BIST 100

    15822,38%0,94
  • DOLAR

    43,35% 0,23
  • EURO

    50,93% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6876,69% 0,58
  • Ç. ALTIN

    11182,28% 2,16

GTO Başkanı Ünverdi’den e ticaret çağrısı

22 Eylül 2022, Perşembe 17:00
22 Eylül 2022, Perşembe 17:00
GTO Başkanı Ünverdi’den e ticaret çağrısı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

GTO Başkanı Ünverdi’den e ticaret çağrısı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, bu yıl Gaziantep’te düzenlenen 82. Türkiye Teknoloji Buluşmalarına konuşmacı olarak katılarak dijital dönüşüm, e-ticaret, e-ihracat, Metaverse ve teknolojinin farklı alanları ile ilgili değerlendirmelerini aktardı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde; E-Ticaret Merkezi ve Teknolojide Kadın Derneği (WTECH) iş birliğinde, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ve OSB Teknokent’in destekleri ile Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye Teknoloji Buluşmaları programı ile KOBİ’lerin ve firmaların dijital dönüşüme hızlı bir şekilde ayak uydurmalarına ve teknolojik yatırımlarla sınırlarını ülke dışına taşımalarına katkı sağlanması hedefleniyor. GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, programda yaptığı konuşmada, teknolojide yaşanan gelişmelerle birlikte yeni bir dünya düzeninin kurulduğunu belirterek, sanayi 4.0, robot teknolojileri, verimlilik, dijitalleşme ve yeşil dönüşüm bu dönemin kilit unsurları arasında olduğunu söyledi.
“Oda olarak günün koşullarına uygun olarak dijital dönüşüme ve verimlilik ile yeşil gelecek konularına odaklandıklarını belirten Ünverdi, “Bu doğrultuda, Türkiye’nin en büyük model fabrikasını Gaziantep’e kurduk. Burada firmalarımıza yalın üretim, verimlilik ve dijitalleşme alanlarında mentörlük yapıyor, dönüşümlerine öncelik ediyoruz. Gaziantep Üniversitesi iş birliğinde hayata geçirdiğimiz HİSER projemiz devam ediyor. GSO ve Gaziantep Teknopark iş birliğiyle Gaziantep Yazılım ve Bilişim Kümesi Projesini başlattık. Ayrıca GSO ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) ortaklığı ile Dijital ve Yeşil Dönüşümün Desteklenmesi Projesini hayata geçirdik.”
“E-ticarete yatırımların artmasını sağladık”
Bu dönemin parlayan yıldızının e-ticaret ve e-ihracat olduğunun altını çizen Ünverdi, “Evlerimizin ofis, ofislerimizin evimiz olduğu pandemiyle birlikte zaten büyümekte olan e-ticaret pazarı olağanüstü bir sıçrama yaşadı. İnsanlar mesafeli satışa yönelirken, bu kalıcı bir alışkanlığa dönüştü. Tam da bu dönemde biz de firmalarımıza e-ticaret ve e-ihracat çağrısında bulunduk. Gaziantep’in üretim gücü ve nihai ürün çeşitliliği ile bu alanda çok daha etkin olabilecek potansiyele sahip olduğunu belirterek daha fazla e-ticaret dedik. Son tüketiciye yönelik tüm üretimlerimizde, e-ticaret ile pazar payımızı daha da büyütebileceğimizi belirterek e-ticarete yatırımların artmasını sağladık” şeklinde konuştu.
“Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyen Adnan Ünverdi, şunları kaydetti: “Dijitalleşmenin geleceğimiz için ne kadar önemli olduğunun farkındayız ve gençlerimizle bunu başaracağız. Özellikle ülkemizin göklerdeki başarı imzası İHA’lar, SİHA’lar ile diğer yerli ve milli araçlarımız bu noktada çok önemli ve güzel örnekler. Biz gençlerimize inanıyoruz; yeter ki gençlerimiz de kendilerine inansınlar. Zorlukların fırsatları da beraberinde getirdiğini unutmamalıyız. Önceden petrol şirketlerinin ilk sırada olduğu dünyanın en değerli şirketleri listesinde bugün, e-ticaret ve teknoloji şirketleri yer alıyor. Dünya teknoloji odaklı yol alırken, gençlerimiz de kendilerine bir hedef belirleyip hedef odaklı çalışmalılar.
Böylesine önemli ve güzel bir organizasyonun üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği himayesinde şehrimizde düzenlenmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğumuzu belirtiyor ve her daim yanımızda olan Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve organizasyonda emeği olan kuruluşlarımıza ve katılımcılara teşekkür ediyorum.”
[gallery ids=',43149,43150']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İletişim Başkanı Duran'dan Balıkesir'deki depreme ilişkin açıklama

Bakan Yerlikaya: Tüm ekipler saha taramalarına derhal başlamıştır

Pakistan’da çığ felaketi: 9 ölü, 1 yaralı

Hatay’da lastik deposunda çıkan yangın söndürüldü

Filipinler'de askerlere pusu: 4 asker hayatını kaybetti

Balıkesir'de 5.1 büyüklüğünde deprem

Venezuela Meclisinde petrolün ABD şirketlerine peşkeşe onay

Belçika'dan zorunlu askerlik adımı

İzmir’de inşaat sahasında iş makinesi kazası: 1 ölü

Kar yağışı nedeniyle yolları kapanan yerlerde mahsur kalan hastalar hastaneye ulaştırıldı

Pakistan'daki yangın felaketinde ölü sayısı 71'e yükseldi

Bakan Fidan: Suriye’de ateşkesin bir müddet daha uzatılması gündeme gelebilir

Ağrı Valiliği koordinesindeki ekipler sahada çalışmalar yürüttü

Ağrı'da 77 yaşındaki hasta için ekipler uzun soluklu bir çalışma gerçekleştirdi

Fransa ve İngiltere'den Rus gemisine ortak operasyon

Suriye’de olağanüstü hal sona erdi

Rusya, Ukrayna ve ABD heyetleri ilk kez aynı masada

Kocaeli’de 10 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Umut Kervanı Kütahya temsilciliği dualarla açıldı

Kuzey Marmara Otoyolu’nda feci kaza: 2 ölü, 1 yaralı

İstanbul'da "Fatih Sultan Mehmet Han Vakıfları ve Sahn-ı Seman Medreseleri" paneli

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Japonya'da kar yağışı kazalara yol açtı: 4 ölü, 16 yaralı

Yapıcıoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a ziyaret

Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacak

ABD'de etkili olan kar fırtınası hava trafiğini felç etti

ABD'nin "Barış Kurulu" Avrupa'da şüphe ve ilgisizlik uyandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balkan ülkelerinin dışişleri heyetlerini İstanbul’da kabul etti

Malatya'da 116 mahalle yolu ulaşıma açıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İletişim Başkanı Duran'dan Balıkesir'deki depreme ilişkin açıklama

Bakan Yerlikaya: Tüm ekipler saha taramalarına derhal başlamıştır

Pakistan’da çığ felaketi: 9 ölü, 1 yaralı

Hatay’da lastik deposunda çıkan yangın söndürüldü

Filipinler'de askerlere pusu: 4 asker hayatını kaybetti

Balıkesir'de 5.1 büyüklüğünde deprem

Venezuela Meclisinde petrolün ABD şirketlerine peşkeşe onay