• BIST 100

    17106,95%-0,04
  • DOLAR

    43,74% 0,22
  • EURO

    51,88% -0,10
  • GRAM ALTIN

    7005,55% 1,56
  • Ç. ALTIN

    11731,12% 0,00

Güzelliğin anahtarı ’altın iğne’ tedavisinde

19 Kasım 2023, Pazar 11:00
19 Kasım 2023, Pazar 11:00
Güzelliğin anahtarı ’altın iğne’ tedavisinde
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Güzelliğin anahtarı ’altın iğne’ tedavisinde

Diyarbakır’da Cildiye Uzmanı Dr. Süleyman Bağlam, 'Altın iğne tedavisi bir radyo frekans ısı enerjisini cilt altına iletme yöntemi. Uygulayacağım olan cihazın ucunda 64 tane gerçek altın iğne var. Altının çok iyi bir iletken olmasından dolayı ısı kaybını ve enerjiyi kaybolmadan direkt doku altına iletebiliyor' dedi.
Memorial Hastanesinde görev yapan Cildiye Uzmanı Dr. Süleyman Bağlam, gerçek altın iğneler ile ciltte oluşan akne, yara, çatlak izlerini cildin altına gönderilen radyo frekans ısı enerjisiyle cildin sıkılaştığını ve tedavinin yaz kış yapıldığını söyledi.
Altın iğne tedavisini bir radyo frekans ısı enerjisini cildin altına iletme yöntemi olduğunu belirten Dr. Bağlam, uygulama yapılan cihazın ucunda 64 tane gerçek altın iğne olduğunu, altının çok iyi bir iletken olmasından dolayı ısı kaybını ve enerjiyi kaybolmadan direkt doku altına iletebildiğini ifade etti.
Amacın cilt altındaki elasteni, kolajeni cilt altı bağ dokuyu uyarıp cildi sıkılaştırmak olduğunu aktaran Bağlam, şöyle konuştu:
'Altın iğnenin hiçbir yan etkisi yok. Birçok işlemi kışın yapamıyoruz ama altın iğneyi yaz kış yapabiliyoruz. Sonuçları çok güzel oluyor. Her yaş grubunda bu işlemi gerçekleştirebiliyoruz. Altın iğneyi her kişiye uygulayabiliyoruz. En sık uyguladığımız hastalar genelde yüzünde akne sonrası çukur olan gençler oluyor, orta yaş grubunda cildini sıkılaştırmak isteyen 30-40 yaş grubundaki kadın ve erkek hastalarımız en çok işlem yaptığımız hastalarımız. Bunun yanında gebelik sonrası çatlak problemi olan, spor yapan gençlerin kollarındaki çatlaklar olan hastalar bu işlemi güvenle yapabiliyoruz.”
Altın iğne uygulamasının öncesinde, işlemin yapılacağı bölge temizlendiğini ve anestezi etkisi olan krem uygulandığını kaydeden Dr. Bağlam, “Altın iğne tedavisine ilk önce hastamızı muayene edip, bu işleme ihtiyacı var ise önce bir anestezi kremi yüzüne uyguluyoruz ve yüzde 15-20 dakika bekletiyoruz. Ardından işleme alıyoruz. İşlemimiz 15-20 dakika sürüyor. Ayda bir ortalama 4 seans öneriyoruz. Hastaların endikasyonuna göre bu seans sayıları değişiyor” ifadelerini kullandı.
Altın iğne tedavisinin ciltteki faydalarını araştırıp tedavi olmaya karar verdiğini belirten Şevin Alakuş, tedavinin cildi sıkılaştırma gibi faydaları olduğunu söyledi.
Cilde olan faydalarından dolayı yaptırmaya karar verdiğini ifade eden Alakuş, “Cildini seven ve koruyan biri olarak altın iğne tedavisini araştırdım ve tedavinin cilde sağladığı faydaları olan skar tedavisi, cildi gençleştirme ve cildi sıkılaştırma gibi faydaları bulunuyor. Bende tedavinin bu faydalarını öğrendikten sonra yaptırmaya karar verdim” şeklinde konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bakan Tekin, Salim Düzgit İlkokulu ve Ortaokulunun açılışını yaptı

Yeşil Vatan etkinliklerinde Şubat teması: Sürdürülebilirlik

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda basına destek kararları alındı

İşgal rejimi Gazze’de yıkımlarını sürdürüyor

Hizmet ihracatı 2025’te 122,6 milyar dolara ulaştı

İran: ABD ile müzakereler aşırı taleplerden uzak ve gerçekçi olmalı

Mersin’de ters yönde ilerleyen sürücüye 12 bin TL ceza

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden Balkanlar’a Ramazan yardımı

Öğrenciler engelliler için tekerlekli sandalyeleri ücretsiz onarıyor

Bakan Tekin'den İstanbul ve İzmir belediyelerinin 6 yıl geciken okul taahhüdüne tepki

Ramazanda hurma alırken boykota dikkat

Kar hayatı olumsuz etkiledi

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Ramazan'ı son fırsat bilinciyle idrak edelim

Siirt’te baba-oğul tartışması silahlı olayla sonuçlandı

Van’da hatimle teravih namazı kılınacak camiler belli oldu

Mersin’de “Şehitleri Anma Gecesi” düzenlenecek

Güney Afrika Cumhurbaşkanı, suçla mücadele için ordunun görevlendirileceğini söyledi

Erzurum’da bir haftada 434 gıda denetimi yapıldı

Bakan Ersoy: Hasankeyf'i önemli bir arkeolojik merkez haline getirmeyi hedefliyoruz

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Yerel radyoların ve radyocuların karşılaştığı zorluklar artmakta

Bakan Bolat: 2025’te cari işlemler açığı 25,2 milyar dolar oldu

UAEA, Ukrayna'da nükleer güvenliğin risk altında olduğunu bildirdi

Zonguldak’ta narkotik operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Şam’a çalışma ziyareti

Diyarbakır’da 84 yaşındaki kayıp adam için arama çalışmaları sürüyor

BM Güvenlik Konseyi, "Afganistan Yaptırımları İzleme" ekibinin görev süresini yeniledi

Batman'da hatimle teravih namazı kılınacak camiler belirlendi

Şanlıurfa'da göz tembelliğine dikkat çağrısı

Bingöl’de Hesarek Kayak Merkezi’nde çığ tatbikatı gerçekleştirildi

Hukukçu Taşkıran: Epstein dosyası siyasi ve bürokratik güçle bastırıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Tekin, Salim Düzgit İlkokulu ve Ortaokulunun açılışını yaptı

Yeşil Vatan etkinliklerinde Şubat teması: Sürdürülebilirlik

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda basına destek kararları alındı

İşgal rejimi Gazze’de yıkımlarını sürdürüyor

Hizmet ihracatı 2025’te 122,6 milyar dolara ulaştı

İran: ABD ile müzakereler aşırı taleplerden uzak ve gerçekçi olmalı

Mersin’de ters yönde ilerleyen sürücüye 12 bin TL ceza