• BIST 100

    16440,46%-1,27
  • DOLAR

    43,49% 0,07
  • EURO

    51,41% 0,28
  • GRAM ALTIN

    6810,17% 4,73
  • Ç. ALTIN

    11372,06% 0,00

'Haber aldım' deyip duyurdu! 'Erdoğan çok farklı bir plan hazırlığında'

11 Mayıs 2020, Pazartesi 16:13
11 Mayıs 2020, Pazartesi 16:13
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

'Haber aldım' deyip duyurdu! 'Erdoğan çok farklı bir plan hazırlığında'

İşte Abdulkadir Selvi'nin o yazısı; 

Bu başlığı görüp aklınıza hemen erken seçim ya da kabine değişikliği gelmesin. Anlatacağım. Çünkü bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın farklı bir çalışmanın içinde olduğu yönünde haberler alıyorum.

Yakın çevresinden kimle konuşsam, Erdoğan’ın çok yoğun olduğunu söylüyor. Erdoğan’ın geleceğe hazırlandığı söyleniyor ama bu tahmin ettiğiniz gibi iç siyasetle ilgili bir konu değil. Tam aksine, Cumhurbaşkanı’nın bir süredir kriz sonrasına dönük senaryolar üzerinde çalıştığı söyleniyor. Çünkü kriz sonrası dünyayı büyük bir değişim bekliyor. Erdoğan, “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek buna işaret etmişti. Dünya yeniden şekillendirilirken bizim de o masada bir sandalyemizin olması gerekiyor. Bunun farkında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir süredir Türkiye’yi kriz sonrasına hazırlayan senaryolar üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bunun ilk işareti, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un attığı bir tweet’te gizliydi. Altun, “Salgın sonrası kurulacak olan yeni dünyanın küresel gücü olma yolunda gece gündüz demeden çalışıyoruz” diyordu. Bu konuda biraz daha ayrıntı almaya çalıştım.

YENİ SÜRECİN PERSPEKTİFİ

Yapılan çalışmalara dönük perspektifi aktarmak için “Bir yandan koronavirüsle mücadele ederken, diğer yandan da salgın sonrasına yönelik hazırlıklarımız devletin her kademesinde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük bir titizlikle devam etti. Salgınla elde ettiğimiz başarının devamı için büyük bir gayret sarf ediyoruz” değerlendirmesini yansıtmak istiyorum.

Koronavirüs sonrası dünyanın dinamikleri farklı olacak. Aktaracağım ikinci değerlendirme ise Türkiye’nin bunun farkında olduğunu göstermesi açısından önemli. “Cumhurbaşkanımızın, ‘Küresel ekonomik, siyasi ve sosyal düzende köklü değişiklikler yaşanması muhtemel yeni bir döneme giriyoruz. İnşallah 21’inci asrı Türk asrı haline getireceğiz’ sözlerini ilke edindiğimiz ve bunun için durmaksızın çalıştığımız günlerden geçiyoruz” deniliyor.

Krizden çıkış süreci, en az koronavirüsle mücadele süreci kadar önemli olacak. Çünkü ya bu kriz bizi yönetecek ya da biz krizi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kolları sıvayıp buna hazırlık yaptığı söyleniyor.

BAHÇELİ HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKTI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın bir tweet attı.

“Üç Hilal’in tek başına iktidarı artık bir zorunluluktur” dedi.

Twitter bilgeleri harekete geçti. Cumhur ittifakı bozuluyor diye heyecanlananı mı ararsın, erken seçim için tarih ilan edeni mi... Laf aramızda, sadece Twitter kâhinleri coşmamış. Muhalefet cephesinde de bir heyecan dalgasına yol açmış.

Peki Semih Yalçın bu tweet’i niye atmış?

Duyduğuma göre Alaattin Çakıcı ve Sedat Peker üzerinden ülkücülere yönelik saldırılar yapılınca “Ülkücüleri savunalım, onların sahipsiz olmadığını gösterelim” diye harekete geçmiş, Necip Fazıl’dan ve Alparslan Türkeş’ten ülkücülük tariflerini paylaşmış.

Ancak onlara dikkat eden olmamış. Ne zaman ki içinde üç hilal/iktidar olan paylaşım gelmiş, birilerinin hevesleri kabarmış.

Ne zaman ki Bahçeli’den ‘Cumhur İttifakı’na ve Berat Albayrak’a güçlü destek geldi. Bu kez de ters köşe oldular. Bir kez daha hevesleri kursaklarında kaldı. ‘Cumhur ittifakı’ dağılacak diye beklerken, tam aksine güven tazeledi.

ÖZAL’DAN ERDOĞAN’A

ÖZAL tonton bir başbakandı. Askılı pantolonu, gözlüklerinin altından cin gibi bakan gözleriyle muhalefete çatar, “Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile yetişemez” derdi. Gerçekten bir zihniyet devrimini gerçekleştirmişti. Erdoğan o cümleyi “Bunların hayalleri bile bizim fiillerimize ulaşamaz” diye kullanmayı tercih ediyor.

Şehir hastanelerini yaparken aleyhinde kampanyalar düzenlediler. Seçim döneminde insanların kafasını karıştırdılar. Koronavirüs salgını sırasında gördük ki iyi ki şehir hastanelerini yapmışız. Sadece şehir hastaneleri değil, iyi ki sağlığa yatırım yapmışız. Böylece kaç can kurtarıldı... ABD’de ve Avrupa’da sağlık sisteminin çöktüğü bir dönemde, dünyanın süper gücünün maske bulmakta zorlandığı bir dönemde bizim sağlık sistemimiz ayakta kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün Sancaktepe ve Yeşilköy’de yapılan sahra hastanelerini ziyaret etti. Bu ikinci teftişi. Hastanelerin bayramdan sonra açılması için çaba gösteriyor. Geçmişte şehir hastanelerine karşı çıkanlar, şimdi iki hastane için rahatsız olmaya başladılar. Efendim ne gereği varmış... Ne gereği olduğunu Erdoğan dün açıkladı. Sağlık turizminde kullanılacağını söyledi. “Cleveland’a gidiyorlardı, bundan sonra İstanbul’a gidecekler” dedi. Her iki hastanenin özellikle de havalimanının yanına inşa edildiğini anlattı. “Yurtdışından gelenler uçakla gelecekler ve buralarda tedavilerini yapıp ondan sonra uğurlayacağız” dedi.

Adana’da fuar alanının paravanlarla bölünüp hastane görünümüne sokulmasından heyecanlanırlar da sağlık turizmine açık iki yeni hastanenin rekor bir sürede yapılacak olmasına kulp takmaya kalkarlar. Ülkenizle gurur duyun. Bu o kadar zor mu?

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Batman'da okul çevrelerinde Narkoalan uygulaması

Siyonist rejim Gazze'ye dönenleri işkence ve aşağılamayla karşıladı

Kastamonu’da 22 bin haneye sosyal destek

Şanlıurfa’da yarın planlı elektrik kesintisi uygulanacak

Tatilden dönen öğrenciler: Okullarda bulaşıcı hastalık riski artıyor

Özel Eğitim Materyal Platformu EBA’da erişime açıldı

İngiltere, İranlı yetkililere yeni yaptırımlar uyguladı

Yetimler Vakfı, Berat Gecesi’nde Afrika’daki yetimlere ulaştı

Çin'de köprü çöktü: 5 ölü

Prof. Dr. Tekin: Şantajla yönlendirilen siyaset; Epstein belgeleri, Trump ve kirli düzen

Şanlıurfa’da iki araç çarpıştı: 2 kişi yaralandı

Gaziantep’in nüfusu 2 milyon 193 bini aştı

Bakan Şimşek enflasyon verilerini değerlendirdi

Adıyaman’ın nüfus, eğitim ve işgücü verileri paylaşıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'a gitti

BM'den ülkelere "Refah" çağrısı: Daha fazla hastayı kabul edin

Eğitimci Yaman: Batı'dan fonlananlar İslami kesimleri hedeflerine koyuyorlar

Bursa'da kasksız sürücülere ceza yağdı

Libya’dan Avrupa’ya gaz hamlesi: Üretim 2030’a kadar artacak

Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu

Gaziantep'te sıvı metamfetamin ele geçirildi: 6 kişi gözaltına alındı

Sivas’ta buzlanma nedeniyle öğrenci servisi devrildi: 10 yaralı

Tarihin en büyük şirket satın alması: SpaceX–xAI birleşmesi 1,25 trilyon dolar

Gaziantep'te okul çevrelerine denetim

Avustralya, çocuklarda beyin kanserine karşı aşıların dünyada ilk denemesini başlattı

Enflasyon rakamları açıklandı

Çin'de huzurevi yangını: 5 ölü

Ocak enflasyonuna göre kira artış oranı belli oldu

Aranan cezaevi firarisi operasyonla yakalandı

Meteoroloji’den 9 il için “sarı” kodlu kuvvetli yağış uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da okul çevrelerinde Narkoalan uygulaması

Siyonist rejim Gazze'ye dönenleri işkence ve aşağılamayla karşıladı

Kastamonu’da 22 bin haneye sosyal destek

Şanlıurfa’da yarın planlı elektrik kesintisi uygulanacak

Tatilden dönen öğrenciler: Okullarda bulaşıcı hastalık riski artıyor

Özel Eğitim Materyal Platformu EBA’da erişime açıldı

İngiltere, İranlı yetkililere yeni yaptırımlar uyguladı