• BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,20% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5953,52% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,00

100 bin kişiye ücretsiz siber güvenlik eğitimi verilecek

17 Nisan 2021, Cumartesi 00:03
17 Nisan 2021, Cumartesi 00:03
100 bin kişiye ücretsiz siber güvenlik eğitimi verilecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

100 bin kişiye ücretsiz siber güvenlik eğitimi verilecek

Pandeminin de etkisiyle hızla dijitalleşen dünyada siber tehditler her geçen gün artıyor. Siber saldırganlar yalnızca büyük kurumları değil, siber güvenlik tedbirlerini almayan herkesi ağına düşürerek büyük maddi ve manevi zararlara yol açıyor. Siber güvenlik farkındalığının artırılması hayati önem taşırken, tüm dünyada bu alandaki çalışmalara hız verildiği görülüyor. Türkiye’de ise yerli siber güvenlik ürünleri üreticisi Berqnet, “Herkes İçin Siber Güvenlik” adlı sosyal sorumluluk projesiyle önemli bir atılımda bulundu. Geçtiğimiz yıl düzenlediği “Türkiye Siber Güvenlik Farkındalık Yarışması”nda internet kullanıcılarının yüzde 80’inin siber saldırılara karşı bilinçsiz olduğunu saptayan şirket, buradan hareketle ücretsiz bir eğitim programı başlattı. İlk 3 günde 2 binden fazla katılımcıya ulaşan siber güvenlik eğitim programıyla orta vadede 100 bin kişiye ulaşılması ve ülkemizin siber okuryazarlığı ile dijital farkındalığının artırılması amaçlanıyor. Eğitimlere ise Herkese İçin Siber Güvenlik projesinin internet sitesi üzerinden başvuru yapılabiliyor.

Sınavda yüzde 70 başarı oranını yakalayan 500’ü aşkın kişi sertifika aldı

Ücretsiz eğitim projesiyle herkesi temel bilgilerle donatmak için yola çıktıklarını söyleyen Berqnet Genel Müdürü Hakan Hintoğlu, “Geçtiğimiz yıl yaptığımız araştırmada kullanıcıların yüzde 80’inin oltalama saldırılarına karşı bilinçsiz olduğunu, yüzde 65’inin ise güçlü şifre oluşturmada yeterli bilgiye sahip olmadığını saptadık. Bu sonuçlar doğrultusunda bizim topluma katkımız ne olabilir diye düşündüğümüzde, uzmanlığımızı daha geniş kitlelerle paylaşmaya karar verdik. Ev kadınlarından üniversite öğrencilerine, patronlardan bilişim profesyonellerine kadar geniş bir skalaya hitap eden ‘Herkes İçin Siber Güvenlik’ projesi, 7’den 70’e herkesin faydalanabileceği video eğitimlerinden oluşuyor. Yaşına, işine ya da bilgi seviyesine ne olursa olsun herkes bu eğitime katılarak önemli kazanımlar elde edebilir. 6 bölüm ve 16 konu başlığından oluşan eğitimin sonunda bilgilerin tescillenebileceği bir sınav da yer alıyor. Sınavda yüzde 70 başarı oranını yakalayan herkes siber güvenlik eğitimi sertifikası alıp özgeçmişine ekleyebiliyor. Sertifika almaya hak kazananların sayısı şimdiden 500’ü aştı. Projeyi yayınlamamızdan sadece birkaç gün geçmesine rağmen yoğun bir ilgi ve katılım görmemiz doğru bir projeye imza attığımız hepimize gösterdi.” dedi.

“Siber zafiyetlerin yüzde 99’u insan hatalarından kaynaklanıyor”

Siber güvenlik alanındaki pek çok eğitimin teknik bilgi yoğunluğu nedeniyle toplumun geneline hitap etmediğini, bu nedenle farkındalığı düşük kişi ve kurumlara yönelik saldırıların da her geçen gün arttığını belirten Hakan Hintoğlu, “İnternet kullanıcılarının büyük çoğunluğunun siber tehlikeler karşısında yeterli bilgiye sahip olmadığını ve ‘bana bir şey olmaz’ yaklaşımıyla fazlasıyla özgüvenli davrandığını görüyoruz. Oysa siber zafiyetlerin yüzde 99’u insan hatalarından kaynaklanıyor. Bu özgüveni kırmanın yolu ise eğitimden geçiyor. Zira oltalama saldırıları hakkında bilgi sahibi olmak, bankacılık gibi kritik işlemlerin yapıldığı adreslerde URL’nin güvenli olup olmadığını kontrol etmek, karakter, rakam ve harf bakımından zengin güçlü şifreler oluşturmak, güvenlik duvarı siber güvenlik ürünlerini kullanmak gibi basit ama bilinçli davranışlar geliştirmek büyük önem taşıyor. Berqnet olarak bizler de 2015 yılından bu yana ürün ailemizle gerek bireylerin gerekse işletmelerin siber güvenlik, yasalara uyumluluk ve internet yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimizle de daha bilinçli bir toplum oluşturarak mağduriyetleri en aza indirmeyi amaçlıyoruz.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Yayaya çarpan motosiklet sürücüsü yakalandı

Siirt Üniversitesi’nde 3. Ulusal Siirt Keçi Çalıştayı düzenlendi

Bingöl’de arıcılıkta verimlilik sorunlarına bilimsel yol haritası

Bingöl’de MEB AKUB akreditasyon sürecinin son eğitimi tamamlandı

Siirt Üniversitesi’nden hayvancılık alanında iki stratejik iş birliği

Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri” sahiplerini kabul etti

Batman Üniversitesi Camii dualarla açıldı

Pakistan'da toplu düğün: 43 çift evlendi

Yeşilyurt'ta öğrencilere uygulamalı deprem eğitimi

Prof. Dr. Atalay: İnternette olan, internette kalmıyor

Batman'da 7 katlı binada yangın

Malatya Hekimhan'a 281,8 milyon TL'lik altyapı yatırımı

Malatya'da trenin çarptığı öğrenci hayatını kaybetti

Aksa Şanlıurfa Doğalgaz’dan İLKHA’ya ziyaret

İngiliz fırıncının Meksika ekmeğine hakareti sosyal medyada ulusal krize yol açtı

Yetimler Vakfı'ndan Kenya'da katarakt ameliyatı çalışması

Asgari ücret açıklanmadan gelen zamlara vatandaşlar tepki gösterdi

Siyonist rejimden yeni gasp: Tubas'ta onlarca dönüm araziye el konuluyor

Batman’da araç hoparlörüne gizlenmiş metamfetamin madde ele geçirildi

20 yaş sonrasında miyopi yönetiminde Ortho-K tedavisi

Brown Üniversitesi saldırısının şüphelisi ölü bulundu

Yapay zekâ yeni bir tehdit çağının fitilini ateşliyor

Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı

1 Ocak’ta toplu ulaşım ücretsiz olacak

Şırnak'ta pizza yedikten sonra ölüm iddiası: İş yerinin gıda maddeleri temiz çıktı

ABD, Green Card programını askıya aldı

Gaziantep’te izinsiz kazı yapan 4 kişi suçüstü yakalandı

Siyonist Yahudiler Kudüs'ü adım adım kuşatıyor: 3 bin 380 konutluk yeni yerleşim hamlesi

Adıyaman'da kasten adam öldürme suçundan aranan şahıs yakalandı

Diyarbakır'da farklı suçlardan aranan 6 firari yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yayaya çarpan motosiklet sürücüsü yakalandı

Siirt Üniversitesi’nde 3. Ulusal Siirt Keçi Çalıştayı düzenlendi

Bingöl’de arıcılıkta verimlilik sorunlarına bilimsel yol haritası

Bingöl’de MEB AKUB akreditasyon sürecinin son eğitimi tamamlandı

Siirt Üniversitesi’nden hayvancılık alanında iki stratejik iş birliği

Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri” sahiplerini kabul etti

Batman Üniversitesi Camii dualarla açıldı