• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

100. yıl temasıyla sanatını icra eden öğrenciler ödüllendirildi

EĞİTİM 19.12.2023 16:05:10 0
100. yıl temasıyla sanatını icra eden öğrenciler ödüllendirildi

100. yıl temasıyla sanatını icra eden öğrenciler ödüllendirildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu’nun 100’üncü yıl dönümü temasıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirilirken, başarılı olan bin 320 sporcuya da spor malzemesi desteği verildi.
25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümü temasıyla merkez ilçelerdeki ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde toplamda 12 kategoride düzenlenen yarışmalarda dereceye giren 37 öğrenciye katlanabilir bisiklet hediye edildi.
Etkinlikler çerçevesinde Spor Dostu Gaziantep mottosuyla çeşitli branşlarda başarılı olan çocukları ve gençleri spora teşvik etmeyi sürdüren Gaziantep Büyükşehir, Talat Özkarslı Spor Salonu’nda kurum bünyesindeki spor salonları ve yüzme havuzlarında başarı kaydeden bin 320 sporcuya içerisinde; çanta eşofman, tişört, spor ayakkabısı, satranç ve kitapların bulunduğu hediye seti dağıttı.
“Türkiye Yüzyılı’nda insanı merkeze alan bir belediyecilik hakim”
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı konuşmada Türkiye Yüzyılı’nda artık insan merkezli yeni bir belediyecilik anlayışının hakim olduğunu belirterek, “Gençlerimiz yeni yüzyılın en büyük sermayesi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnet ile anıyoruz. ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek herkesin saldırdığı bu vatan toprağını, ‘Korkma!’ diyerek İstiklal Marşı’na dönüştüren ve ay yıldızlı bayrağımızın asla yere indirmeyen bir duruştur. Hepimizin en büyük muradı, hayatın en güzel meyvesi evlatlarımızı yarınlara en güzel şekilde hazırlamak. En büyük dileğimiz. Biz ebeveynler büyük bir öğretmeniz. Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklar anne karnındayken destek vermeye başlıyoruz. Eğitim için yatırımlar yapıyoruz” dedi.
Çocukların ve gençlerin bu ülke için en büyük hazine olduğunu ifaden eden Başkan Fatma Şahin, “Bir anne gözüyle salonu dolduran geleceğimizin söz sahibi çocuklarımıza ve gençlerimize bakıyorum. Hepsi muhteşem. Bu çocuklarımıza ufacık dokunduğumuzda olağanüstü başarılar elde ediyorlar. Evlatlarımıza verdiğimiz bu emeklerin karşılığını almak mutluluk veriyor. Tabi bu noktada öğretmenlerimiz ve hocalarımız da bizler için çok değerli. Onlar bizim en büyük kıymetlimiz. Biz öğretmenlerimize çocuklarımızı cevher olarak veriyoruz, onlar çocuklarımızı mücevhere dönüştürüyor” ifadelerini kullandı.
“4 yılda Gaziantep şehrine 42 tane spor salonu yapıldı”
Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep’te çok sayıda spor salonunun açıldığını belirterek “Değerli arkadaşlarım 4 yılda Gaziantep şehrine 42 tane spor salonu yapıldı. Bunun büyük bir kısmını Büyükşehir Belediyesi yaptı. Yine Gençlik Spor hizmetleri ve Milli Eğitimde birlikte yaptı. 13 tane yüzme havuzu yapıldı. 81 il içerisinde her bir ilçesinde yüzme havuzu olan tek şehir Gaziantep bence bu büyük bir alkışı hak ediyor” ifadelerine yer verdi.
“Bu tesislerde biz yetenek taramaları yapıyoruz”
Yapılan tesislerde yetenek taramaları yaparak ülkesini temsil eden sporcular yetiştirdiklerini söyleyen Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu, “Gaziantep Büyükşehir belediyemizin yaklaşık 4 buçuk yıl önce başlatmış olduğu ciddi bir seferberlikle şu an Gaziantep’imizin hemen hemen her noktasında spor tesisleri yapımına başlandı. Büyükşehir Belediyesi olarak bizim dairemize bağlı tam 40 tane spor tesisi var. Bu tesislerden 13 tanesi yüzme havuzu, 12 tanesi spor salonu, 4 tanesi macera parkı, bir tanesi tenis kortu gibi birbirinden farklı tesisler var ve bu tesislerin hepsi son 4 buçuk yıl içerisinde yapıldı ve siz sevgili vatandaşlarımızın değerli anne babalarımızın ve çocuklarımızın hizmetine sunuldu. Bu tesislerde biz yetenek taramaları yapıyoruz. Bu yetenek taramalarıyla sizin çocuklarınızı alıyoruz, bizim spor tesislerimize ve birbirinden harika antrenör arkadaşlarımıza onları teslim ediyoruz. Sonra bu çocuklarımız ülkesini temsil ediyor. Dünyada ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektiriyor. Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak biz sadece 4 buçuk yılda 2 bin 300 ulusal madalya, 105 tane uluslararası madalya, 176 tane kupa, 4 tane altın kemer aldık. Bütün bunların hepsini bizim tesislerimizin kullanan sizin çocuklarınız vasıtasıyla aldık. Ben sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır” diye konuştu.

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ