-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,20% 0,03
-
EURO
51,04% 0,06
-
GRAM ALTIN
6946,19% -2,33
-
Ç. ALTIN
11465,56% -1,02
118 yıllık firma JCPenney'den iflas erteleme başvurusu
-
A+Buyut
-
A-Kucult
118 yıllık firma JCPenney'den iflas erteleme başvurusu
Koronavirüs, salgına mali durumu zayıfken yakalanan şirketler için yıkıcı etki yaratıyor. ABD'de dev markalar peş peşe iflas erteleme başvuruları yapmaya devam ediyor. Daha önce perakende sektöründeki Neiman Marcus, J.Crew ve True Religion bu yönde adım atmıştı. Bunlara eklenen son firma, 118 yıllık JCPenney oldu.
4 MİLYAR DOLAR BORCU VAR
Business Insider'da yer alan habere göre JCPenney, karantina nedeniyle 850 mağazasını geçici olarak kapatınca ekonomik anlamda ciddi bir darboğaza girdi. Şirket önce 15 Nisan'da yapması gereken borç ödemesini kaçırdı. 7 Mayıs'da ise ikinci bir ödeme atlandı. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yapılan başvuruda JCPenney'nin 4 milyar dolar borcu olduğu ve 17 milyon dolar faiz ödemesi yapıldığı belirtildi.
'SALGIN PLANLARIMIZI BOZDU'
CEO Jill Soltau, salgın başlamadan önce yenileme planı stratejisini hayata geçirdiklerini söyleyerek, 'Bu kapsamda şirketimizi yeniden inşa etme yolunda önemli adımlar zeytinburnu escort bayan atmıştık. Çabalarımız karşılığını vermeye başlamıştı. Ancak salgın nedeniyle mağazalarımızın kapatılması, ödenmemiş borcun ortadan kaldırılmasını da içeren daha kapsamlı bir adım atmamızı gerektirdi' diye konuştu. Şirket, iflas erteleme başvurusunun bir parçası olarak, 900 milyon dolarlık borçlu finansmanı sağlandığını da duyurdu.
STRATEJİ DEĞİŞİMLERİ İŞE YARAMADI
JCPenney, 2011 yılından beri kâr edemiyordu. Online alışverişe olan talebin artması, markanın devasa mağazalarının her geçen gün daha az kişi tarafından ziyaret edilmesine yol açtı. Ayrıca TJ Maxx ve Ross Stores gibi düşük fiyatlı perakendecilerle girdiği rekabette de zorlandı.
JCPenney işleri düzeltmek için birkaç kez strateji değiştirdi. Önce gençlere yönelik bir marka olmaya çalıştı. Beklenen ilgiyi göremeyince, aileleri için alışveriş yapan orta yaşlı kadınlara yöneldi. Ancak bir türlü işler yoluna girmedi ve marka onlarca mağazasını kapatmak zorunda kaldı. Son olarak 1 Şubat'ta sona eren mali yılda şirketin satışlarının yüzde 7.7 azaldığı açıklanmıştı.
İşgalciler, Ben Gurion Havalimanı'nda uçakların hasar gördüğünü itiraf etti
Bayramı keyifli geçirmek için beslenmeye dikkat!
İzmir’de bayramda toplu ulaşım düzenlemesi
Ara tatille birleşen bayram trafiğinde lastiğe dikkat!
Umut Kervanı Van’da yüzleri güldürdü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Umman Sultanı görüştü
Yapıcıoğlu: Müslümanlar birleşmeli, fitneden uzak durmalı
Devrim Muhafızları, 3 Körfez ülkesini "petrol tesisi" için uyardı: "Uzak durun!"
İran'da Dena müretteabatı ile Laricani için cenaze töreni düzenleniyor
Turgut Özal Gençlik Merkezi'nin temeli atma töreni gerçekleştirildi
HÜDA PAR: Bölge devletleri ABD askeri üslerini kapatmalıdır
BAMMED Başkanı Özcan: Bayramlar umudu büyütme zamanıdır
Vali Yavuz: Bayram süresince 2 bin 911 personel görev yapacak
Diyarbakır’da tatlıcılar yoğun mesai yapıyor
Gaziantep’te bayram öncesi gıda denetimleri arttı
AFAD’da değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi
B personeli gibi arayan dolandırıcılara operasyon: 8 şüpheli tutuklandı
AFAD’dan afetlere karşı yeni rehber: YORA kitabı yayımlandı
DMM: "israile lojistik sağlanacağı" iddiaları dezenformasyon
Avukat Akşit: Süresiz nafaka ve 6284 sayılı kanun yeniden düzenlenmeli
73 ilde uyuşturucu operasyonu: 475 şüpheli tutuklandı
Uzmandan tavsiyeler: Bayramda sağlığınızı riske atmayın!
İçişleri Bakanlığından bayram öncesi trafik uyarısı
Pastanelerde gece gündüz bayram yoğunluğu mesaisi
Malatya'da spor salonunda çıkan yangın paniğe neden oldu
Bayram öncesi otogarda beklenen yoğunluk oluşmadı
Orta Doğu'da Savaşın 19. Günü
Mardin'de tatlı bayram telaşı esnafın yüzünü güldürüyor
Çanakkale Zaferi'nin 111'inci yıl dönümü Diyarbakır'da kutlandı
MSB: Uluslararası toplumun sorumluluğunu yerine getirmesi çağrımızı yineliyoruz
Yükleniyor







