-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
118 yıllık firma JCPenney'den iflas erteleme başvurusu
-
A+Buyut
-
A-Kucult
118 yıllık firma JCPenney'den iflas erteleme başvurusu
Koronavirüs, salgına mali durumu zayıfken yakalanan şirketler için yıkıcı etki yaratıyor. ABD'de dev markalar peş peşe iflas erteleme başvuruları yapmaya devam ediyor. Daha önce perakende sektöründeki Neiman Marcus, J.Crew ve True Religion bu yönde adım atmıştı. Bunlara eklenen son firma, 118 yıllık JCPenney oldu.
4 MİLYAR DOLAR BORCU VAR
Business Insider'da yer alan habere göre JCPenney, karantina nedeniyle 850 mağazasını geçici olarak kapatınca ekonomik anlamda ciddi bir darboğaza girdi. Şirket önce 15 Nisan'da yapması gereken borç ödemesini kaçırdı. 7 Mayıs'da ise ikinci bir ödeme atlandı. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yapılan başvuruda JCPenney'nin 4 milyar dolar borcu olduğu ve 17 milyon dolar faiz ödemesi yapıldığı belirtildi.
'SALGIN PLANLARIMIZI BOZDU'
CEO Jill Soltau, salgın başlamadan önce yenileme planı stratejisini hayata geçirdiklerini söyleyerek, 'Bu kapsamda şirketimizi yeniden inşa etme yolunda önemli adımlar zeytinburnu escort bayan atmıştık. Çabalarımız karşılığını vermeye başlamıştı. Ancak salgın nedeniyle mağazalarımızın kapatılması, ödenmemiş borcun ortadan kaldırılmasını da içeren daha kapsamlı bir adım atmamızı gerektirdi' diye konuştu. Şirket, iflas erteleme başvurusunun bir parçası olarak, 900 milyon dolarlık borçlu finansmanı sağlandığını da duyurdu.
STRATEJİ DEĞİŞİMLERİ İŞE YARAMADI
JCPenney, 2011 yılından beri kâr edemiyordu. Online alışverişe olan talebin artması, markanın devasa mağazalarının her geçen gün daha az kişi tarafından ziyaret edilmesine yol açtı. Ayrıca TJ Maxx ve Ross Stores gibi düşük fiyatlı perakendecilerle girdiği rekabette de zorlandı.
JCPenney işleri düzeltmek için birkaç kez strateji değiştirdi. Önce gençlere yönelik bir marka olmaya çalıştı. Beklenen ilgiyi göremeyince, aileleri için alışveriş yapan orta yaşlı kadınlara yöneldi. Ancak bir türlü işler yoluna girmedi ve marka onlarca mağazasını kapatmak zorunda kaldı. Son olarak 1 Şubat'ta sona eren mali yılda şirketin satışlarının yüzde 7.7 azaldığı açıklanmıştı.
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Kırklareli'de bir iş yerinde soba patladı: 1 ölü, 2 yaralı
Nijerya'da Ramazan Bayramı dolayısıyla 92 mahkuma af kararı
Almanya Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti
BM: 2,1 milyar insan temiz suya erişemiyor
İsviçre’den ABD’ye silah ihracatı durduruldu
Rusya'dan AB'ye LNG ithalatı tepkisi
Niğde'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı
Dışişleri Bakanlığı: israilin Suriye’ye saldırısını tehlikeli bir tırmanma olarak görüyoruz
ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı
Mardin’de dereye düşen kız çocuk hayatını kaybetti
Güney Kore'de otomobil parça fabrikasında yangın: En az 50 yaralı
Bayramda Ücretsiz Bekleniyordu, Batman’da Ücretli Oldu!
Mardin'de asansör boşluğuna düşen çocuk yaralandı
Şırnak'ta yoğun yağış sele neden oldu
Kolombiya'da sağanak sel baskınına yol açtı
Dışişleri Bakanı Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile bir araya geldi
Şırnak için şiddetli yağış ve kar uyarısı
Pezeşkiyan: Devlet terörizmi siyonist rejimin doğasında var
Edirne'de trafik kazası: 4 yaralı
Malatya'da kent bayramlaşması programı gerçekleştirildi
NATO, Irak misyonunda görev yapan tüm personeli Avrupa'ya tahliye etti
Avrupa'da ülkeler arasında gerilim: Almanya, Macaristan'ı 'AB'ye sadakatsizlikle' suçladı
Mücteba Hamaney'den sahte bayrak girişimi uyarısı: Türkiye ve Umman'a saldırılar İran tarafından yapılmadı
Yozgat'ta feci kaza: 1 ölü, 5 yaralı
Akdeniz’de Fransız donanmasından Rus "Gölge Gemisi"ne baskın
Kazakistan'da yeni anayasa resmen kabul edildi
Kuzey Kore'de tank birliklerinin katılımıyla taktik saldırı tatbikatı
Siyonist işgalcilerin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 1001'e yükseldi
İran'dan İngiltere'ye 'askeri üs' tepkisi: Saldırıya iştirak olarak değerlendirilecek
Yükleniyor







