• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,39% 0,25
  • EURO

    48,77% -0,03
  • GRAM ALTIN

    4861,03% 0,48
  • Ç. ALTIN

    7935,99% 0,00

12 ay turizm şehri olan Mardin, sonbahar yoğunluğunu yaşıyor

30 Ekim 2023, Pazartesi 15:10
30 Ekim 2023, Pazartesi 15:10
12 ay turizm şehri olan Mardin, sonbahar yoğunluğunu yaşıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

12 ay turizm şehri olan Mardin, sonbahar yoğunluğunu yaşıyor

Tarihi yapılarıyla öne çıkan ve turizmde cazibe merkezlerinden olan Mardin, yazdan kalma son günlerini yaşarken, şehirde sonbahar yoğunluğu yaşanıyor.
Deprem nedeniyle rezervasyonlarını erteleyen turistlerin kış sezonunda gelmeyi planladıklarını aktaran Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Azad Güngör, bu sezonda eylül, ekim ve kasım aylarının yoğun olduğunu söyledi.
Eylül ve ekim ayını çok iyi şekilde geçirdiklerini ifade eden Güngör, 'Şubat ayında Türkiye’yi yasa boğan bir deprem yaşadık. Misafirlerimiz rezervasyonlarını eylül ve ekim ayına aktarıp iptal etmediler. Mardin, artık 12 ay turizm şehri oldu. Misafir çok keyifli günler geçiriyor. Bizim de en büyük hedeflerimizden bir tanesi Mardin’i 12 aya yaymaktır. Bunu son zamanlarda başardığımıza inanıyorum. Gelen rakamları gördüğümüzde kasım ve aralık ayında bile rezervasyon, tur ve yılbaşı özel programı talepleri geliyor. Sezonun 12 aya yayılması bizi mutlu ediyor. Bununla ilgili bir sürü çalışma yaptık. Mardin’in dört mevsimi de harika bir atmosferi görüntüsü var' dedi.
Anket sonuçlarından Mardin’in tercih edilen şehirler arasında olduğunu söyleyen Güngör, 'En son yapılan anketlerde bile 10 kişiden 7’si Mardin’e gelmek istiyor. Mardin’e gelen her ırk, her inanç kendinden bir parça buluyor. Medreselerin, müzelerin, kiliselerin ve camilerin yan yana olduğu, kardeşçe yaşanan bir uygarlığa ve medeniyete sahip olduğunu hissediyorlar ve buradan çok memnun bir şekilde ayrılıyorlar. Bizim de amacımız buraya gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ve mutlu bir şekilde yolcu etmek. Gelecek misafirlerimize erken rezervasyon yapmalarını rica ediyorum çünkü Mardin’de artık ölü sezon veya ’şu tarihte gidilmez’ olayı yok. Ciddi organizasyonlar ve festivaller düzenleniyor. Gelen yerli ve yabancı turistler çok güzel keyifli günler geçiriyorlar' şeklinde konuştu.
'Bu yıl hedefimiz yüzde 80 doluluk oranına ulaşmak' diyen Güngör, 'Kış sezonu geçen yılda kıyasladığımızda bir yüzde 60’lık bir doluluk oranımız oldu. Kasım, aralık ve ocak ayına kadar yüzde 60’lık bir oranımız vardı. Daha büyük oran hedefleyip minimum yüzde 80 oranına getirmek istiyoruz. Buraya gelen misafirlerimiz dört mevsim yaşanması gerektiğini bütün kesimlere iletiyor. Kalemizde oluşan kar manzarası, dar sokaklarımızda beyaz rengin vermiş olduğu muhteşem görüntü zaten inanılmaz bir görüntüydü. Şu an ciddi bir talep var. Memnun ayrılan turistlerimizden bir kişi 10 kişiye durumu yansıtıyor ve doğal olarak ilgi çekiyor. Medeniyetlerin buluştuğu, Türk, Kürt, Süryani, Yezidi olarak tek bir çatı altında kardeşçe yaşadığı bir şehir. Gelen misafirlerimiz farklı kesimler ile paylaştığı zaman diğer turistlerin de ilgisini çekip geliyorlar' ifadelerini kullandı.

2 işgal askerini öldüren Ürdünlünün vasiyeti: Kaderimiz ortak ve işgal reddedilmeli

Yetimler Vakfı, Yemen'de eylül ayı yetim aylıklarını dağıttı

AK Partili belediye başkanı gözaltına alındı

Eğitim camialarından "İlk Ders Filistin" çağrısına destek

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Ciğer'den kaynak kitap açıklaması

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği durduruldu

İstanbul'daki yurtlarla ilgili soruşturma: İki yurt müdürü görevden alındı

Mersin'de orman suçlarına karşı önleme araması yapıldı

Türkiye’de elektrikli araç şarj soketi sayısı 33 bini aştı

Ensarullah Hareketi: “Filistin-2” hipersonik füzeyle ile Yafa’ya vurduk

Brent petrol 66,83 dolardan işlem görüyor

'Basit Unutkanlık' ile Alzheimer unutkanlığı farklı!

Otomobil tıra arkadan çarptı: Bir ölü, bir yaralı

İstanbul'da baraj doluluk oranları alarm veriyor

Grip aşıları eczanelerde yerini aldı: Uzmanlardan risk gruplarına aşı uyarısı

Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş'tan cami inşaatlarına ziyaret

HAMAS: ABD’nin vetosu açık bir işbirliği ve Gazze’deki soykırıma ortaklıktır

Naim: İşgal ordusu Gazze’de askeri operasyonunu genişletirken müzakere olmaz

Batman'da "Sumud Filosu"na destek programı düzenlenecek

TİGEM 3 bin 200 küçükbaş hayvanı ihaleyle satışa çıkarıyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 6 kilo esrar ele geçirildi

İstanbul’da 17 motosiklet sürücüsüne işlem yapıldı

Liman işçileri, siyonist işgal rejimine silah sevkiyatını engelledi

400'den fazla sanatçıdan siyonist rejime kültürel boykot: "Soykırıma Müzik Yok"

İşgal ordusunda kriz: Askerler Gazze’de görev yapmayı reddediyor

Orman yangınında görev alan gönüllüler için yeni düzenleme

Altın fiyatlarında yükseliş: 19 Eylül 2025 güncel rakamlar

Meteoroloji’den 13 il için fırtına ve sağanak uyarısı

Bingöl İslami Kardeşlik Platformu’ndan festival ve konserlerin iptali çağrısı

Solhan yatılı bölge okulunda yangın eğitimi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


2 işgal askerini öldüren Ürdünlünün vasiyeti: Kaderimiz ortak ve işgal reddedilmeli

Yetimler Vakfı, Yemen'de eylül ayı yetim aylıklarını dağıttı

AK Partili belediye başkanı gözaltına alındı

Eğitim camialarından "İlk Ders Filistin" çağrısına destek

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Ciğer'den kaynak kitap açıklaması

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği durduruldu

İstanbul'daki yurtlarla ilgili soruşturma: İki yurt müdürü görevden alındı