• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,49% 0,04
  • EURO

    51,55% -0,04
  • GRAM ALTIN

    6269,85% -7,57
  • Ç. ALTIN

    11627,67% 0,00

127 artçı sarsıntı kaydedildi, ekipler 4 günde hasar tespit çalışmalarını bitirecek

23 Nisan 2025, Çarşamba 21:35
23 Nisan 2025, Çarşamba 21:35
127 artçı sarsıntı kaydedildi, ekipler 4 günde hasar tespit çalışmalarını bitirecek
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu ana kadar 127 artçı depremin meydana geldiğini açıklarken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da binaların hasar tespitini hızla yapacaklarının, 3 bin hasar tespit ekibinin sahada olacağın

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Silivri merkezli 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından ortak basın açıklaması düzenledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Silivri açıklarında 24 km uzakta olan depremin başta İstanbul olmak üzere, Tekirdağ, Yalova, Bursa, Balıkesir illerinde de hissedildiğini söyledi.

Bakan Yerlikaya, "Saat 17.55'e kadar en büyüğü 5.9 olmak üzere 127 artçı deprem meydana geldi." diyerek böyle büyük bir depremde şu ana kadar can kaybının yaşanmadığını kaydetti.

Depren sonrası tarama çalışmalarını hızla yapıldığını ifade eden Yerlikaya, "Şu ana kadar da taramalarımız devam ediyor. Sadece Fatih ilçemizde bir metruk bina. Ve tahliyesine gelip de gözlemsel olarak tarama yapan bizim çevre şehircilik ve iklim değişikliği müdürlüğümüzden görevli olan arkadaşlarımızın yapmış olduğu 9 evle ilgili tahliye ile ilgili tespitimiz var." dedi.

112'ye 10 bin 84 çağrı

112 acil çağrıya 10 bin 84 112'ye çağrı geldiğini aktaran Yerlikaya. "Bunların tasnifini yaptık. Pek çoğu bilgi edinme amaçlı. Bir kısmı evimizde veya hizmet sundukları bina ile ilgili endişelerini paylaşan ifadeler, bir kısmı da sağlıkla ilgili olan ihbarlar." ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise ardından yaptığı açıklamada, "Acil durum ekiplerimiz, güvenlik güçlerimiz, hasar tespit ve denetim personellerimiz şu an İstanbul'un 39 ilçesinde 963 mahallesinde gelen talepleri 112 koordinasyonuyla birlikte yürütüyoruz. 112'ye gelen istisnasız her bir talebi ciddiye alıyor ve tasnif ediyor ve ilgili birim hangisiyse, ilgili bakanlık hangisiyse anında müdahale yapmak suretiyle süreci yürütmeye çalışıyoruz." dedi.

"4 gün içerisinde kamu binaları öncelikli olmak üzere 112'ye gelen tüm şikayetler değerlendirilecek"

İstanbul'da binaların hasar tespitini hızla yapacaklarını, 3 bin hasar tespit ekibinin sahada olacağını belirten Kurum, "Hastane, okul, cami, kaymakamlık binaları, belediye, kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların hasar tespitlerini hızlı bir şekilde yapacağız. 4 gün içerisinde kamu binaları öncelikli olmak üzere 112'ye gelen tüm şikayetler değerlendirilecek. 'Binam hasar gördü' diyen vatandaşlarımızın binalarına gidip bakılacak, hasar tespitleri yapılacak. 4 gün içerisinde hasar tespit çalışmalarını bitirmiş olacağız. 8 bini aşkın taleplerde de ilgili arkadaşlarımızı bölgelere sevk edeceğiz. Şu an itibariyle 378 yapısal ihbar bize ulaştı. İstanbul'da 7 buçuk milyonu aşkın bağımsız birimi düşündüğümüzde, burada şu ana kadar 378 yapısal hasar talebi bize ulaştı. Hemen incelemelerimizi yaptık. Vatandaşlarımızın endişelerini haklı buluyoruz. İncelemelerimizi yaptık. 12 binamızı tedbiren boşalttık." ifadelerini kullandı.

Bakan Memişoğlu: 236 vatandaşımız etkilendi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, da, "Depremden direkt etkilenen birincili yaralanmamız olmadı. Ancak ikincili olarak düşme, atlama veya yakından korkusundan hareket geçiren toplam etkilenen 236 vatandaşımız oldu. Bunların 173 tanesi İstanbul'da, 24 tanesi Tekirdağ ve Sakarya'da, 2 tanesi Yalova'da, Bursa'da üç vatandaşımız ikincili olarak etkilendi. Hepsinin durumları iyi, tedavileri devam etmekte. Üç yolcu da ayaktan tedavisi gönderildi." diye konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Berat Kandili mesajı

Axios: Tahran- Washington görüşmeleri Ankara'da gerçekleşebilir

Kış aylarında pazar esnafının zorlu mesaisi

Altın fiyatlarındaki sert dalgalanmanın nedeni ne?

Arpaguş'tan Berat Gecesi mesajı: İman ve istikamet üzere bir hayat yaşama azmimizi güçlendirmeliyiz

Çocuklarda lenf bezi büyümesinin işaretlerine dikkat!

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Yarıyıl tatilinin ardından İstanbul'da trafik yoğunluğu yeniden başladı

Altın fiyatlarında büyük çöküş

18 milyon öğrenci için ders zili yeniden çaldı

Şanlıurfa’da tefecilik operasyonu: 23 tutuklama

Meteoroloji uyardı: Ülke genelinde kuvvetli yağış, fırtına ve çığ riski

Haseke ve Kamışlı'da sokağa çıkma yasağı: Şam-PKK/SDG anlaşması uygulamaya giriyor

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Zehir tacirleri terör örgütleri kadar tehlikelidir

İlaçla değil inançla: Bağımlılıktan kurtuluşun hikâyesi

Psikolog Avşar: Aile ve maneviyat olmadan madde bağımlılığıyla mücadele edilemez

Gazze'de son 48 saatte 32 şehit, onlarca yaralı

Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kürt halkı ana dilde eğitimini alırsa kardeşliğimiz daha da sağlamlaşır

Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Rusya'dan yoğun hava saldırısı: Ukrayna hava savunma sistemleri talep etti

Kar kütlesinin ağırlığı Ağrı'da bir işyeri ve bazı araçlara zarar verdi

Habur Gümrük Kapısı’nda ayakkabı içerisine gizlenmiş 41 kilogram altın ele geçirildi

Libya’da kum fırtınası alarmı

Rusya ve Çin'den kritik görüşme

Eskişehir'de iyilik seferberliği: Umut Kervanı şubat ayına "umut"la başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Berat Kandili mesajı

Axios: Tahran- Washington görüşmeleri Ankara'da gerçekleşebilir

Kış aylarında pazar esnafının zorlu mesaisi

Altın fiyatlarındaki sert dalgalanmanın nedeni ne?

Arpaguş'tan Berat Gecesi mesajı: İman ve istikamet üzere bir hayat yaşama azmimizi güçlendirmeliyiz

Çocuklarda lenf bezi büyümesinin işaretlerine dikkat!

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?