• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

13 yaşındaki Buğra, depremzedelere yemek yaparken aşçılığa merak saldı

10 Şubat 2024, Cumartesi 10:50
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
13 yaşındaki Buğra, depremzedelere yemek yaparken aşçılığa merak saldı
Tarih: 10:50 - 10 Şubat 2024
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

13 yaşındaki Buğra, depremzedelere yemek yaparken aşçılığa merak saldı

Gaziantep’te yaşayan 13 yaşındaki Buğra Özdemir, dedesiyle birlikte gittiği deprem bölgesindeki insanlara yemek yaparak aşçılık mesleğine merak saldı. Dedesiyle yemek yapmaya devam eden Buğra, ileride çok iyi bir aşçı olmak istediğini belirtti.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Aziz Sancar Eğitim ve Sanat Merkezi’nde aşçı yardımcısı olarak eğitim alan Buğra Özdemir, 13 yaşında olmasına rağmen kendisinden yaşça büyük insanlardan bile daha iyi yemek yapma becerisi gösteriyor. 13 yaşındaki Buğra, dedesinin de aşçı olması nedeniyle mesleğe olan ilgisinin yanı sıra depremde yardıma muhtaç insanların hayatına dokunmanın da kendisinde duygusal olarak büyük etki gösterdiğini ve bu sebeple aşçı olmak istediğini söyledi.

“Deprem bölgesinde başladı”
Torununun da kendisi gibi aşçı olmasını istediğini söyleyen 50 yıllık usta Hanifi Ekti, “Depremde bir iş yerinde yemek yapıyorduk. Ben de gönüllü olarak katıldım. Yaklaşık bir ay devam ettik biz. O sırada torunum Buğra da benimle geldi. Buğra, yemek yapmayı çok seviyor. Deprem bölgesinde başladı. Yemek yapmayı mutfakla ilgilenmeyi seviyor. Ve bunu hissettiğim için onu da beraber götürdüm. Orada da tamamen yemeğe bağlandı. Kendisine aşçı elbisesi diktirdim. Bu işe daha iyi alışsın diye ve şimdi ’dedem gibi aşçı olmak istiyorum’ diyor” dedi.

“Çok küçük yaştan beri hevesim var”
Yemek yapmayı çok sevdiğini ve gelecekte çok ünlü bir şef olmak istediğini belirten 13 yaşındaki Buğra Özdemir ise, “Çok küçük yaştan beri hevesim var. Annemle beraber mutfağa gitmeyi severdim. Depremden sonra da insanların hayatına dokunmak beni çok etkiledi. Depremzede insanlara yardım etmek beni çok mutlu etti. O günden sonra başladım, okuldan geldikten sonra 1 saatlik vaktim olduğunda bile mutfağa geçip yemek yapardım. Aşçılık yapma isteğim bu şekilde başladı. Gelecek hedefim, dedem gibi eğitmen bir aşçı olmak. Kendime bir iş yeri açmayı da düşünüyorum. Yapabildiğim yemekler ise İzmir bombası, hamur işleri ve birçok yemeği yapabiliyorum. Bugün de Kayseri yağlaması yapacağım” ifadelerini kullandı.

“Buğra, çok yetenekli bir çocuk”
Buğra’nın kursa gelen ve kendisinden yaşça büyük kursiyerlerden bile daha başarılı olduğunu vurgulayan Gastronomi Uzmanı Serap Nurhak, “Biz bu eğitim merkezinde dünya mutfağı ve Gaziantep mutfağı yemekleri öğretiyoruz. Aynı zamanda aşçı, çıraklık eğitimlerimiz de var. Öğrencilerin seviyesine göre çıraklıktan başlatarak farklı eğitimlere yönlendiriyoruz. Buğra, çok yetenekli bir çocuk. Burada bizimle beraber öğreniyor. Yaşı 13 olmasına rağmen yeteneğinden dolayı onu aramıza aldık. Buğra’nın aileden gelen bir yeteneği var. Normal şartlarda bu yaşta bir çocuğa bıçak tutturmam. Fakat Buğra çok başarılı olduğu için ona çok güveniyorum” diye konuştu.

İşgalciler, Batı Şeria'da ezan sesini susturmaya çalışıyor

İran, siyonist rejimi yine vurdu

Ev sahibi ile hırsız arasındaki fark: Filistinlilerin toprağa sıkı bağlılığı ve işgalcilerin kaçışı

TBMM komisyon başkanlıkları için yeni seçimler Resmî Gazete'de yayımlandı

Gazze'de yardım bekleyen sivillere saldırı: Dün 50, bugün 16 şehit

DMM: İran'ı vuran israil uçaklarının İncirlik Üssü'nden kalktığı iddiası asılsızdır

5 bin nüfuslu yerleşim yerlerine belediye kurulabilecek

Avrupa ile İran arasında nükleer görüşmeler cuma günü Cenevre'de

Trump İran toplantısından sonuçsuz çıktı: Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor

Savaşın 7'nci günü: Siyonistlerin saldırıları, İran'ın misillemeleri sürüyor

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgalciler, Batı Şeria'da ezan sesini susturmaya çalışıyor

İran, siyonist rejimi yine vurdu

Ev sahibi ile hırsız arasındaki fark: Filistinlilerin toprağa sıkı bağlılığı ve işgalcilerin kaçışı

TBMM komisyon başkanlıkları için yeni seçimler Resmî Gazete'de yayımlandı

Gazze'de yardım bekleyen sivillere saldırı: Dün 50, bugün 16 şehit

DMM: İran'ı vuran israil uçaklarının İncirlik Üssü'nden kalktığı iddiası asılsızdır

5 bin nüfuslu yerleşim yerlerine belediye kurulabilecek