• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

15 Temmuz Şehitleri kabirleri başında anıldı

15 Temmuz 2024, Pazartesi 17:22
15 Temmuz 2024, Pazartesi 17:22
15 Temmuz Şehitleri kabirleri başında anıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

15 Temmuz Şehitleri kabirleri başında anıldı

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yılında şehit kabirlerini ziyaret etti.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında, Ankara Gölbaşı’nda bulunan Polis Özel Harekat Başkanlığı’na yapılan bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Halit Gülser ile İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şehit olan Askeri Çoban, Vali Murat Zorluoğlu, il ve ilçe yöneticileri ve vatandaşlarca mezarları başında anıldı.
Vali Zorluoğlu, beraberindeki askeri ve mülki erkânla birlikte ilk olarak şehit Polis Memuru Halit Gülser’in Dicle ilçesi Pekmezciler köyündeki kabrini ziyaret etti. Zorluoğlu, kabir başında edilen duaların ardından şehit polis Gürsel’in mezarına kırmızı karanfil bıraktı.
Burada programı takip eden basın mensuplarına açıklama yapan Vali Zorluoğlu “O gece sokaklara, meydanlara çıkarak tanklara, uçaklara adeta göğüslerini siper ederek bu memleketin geleceğini kurtaran tüm vatandaşlarımıza müteşekkiriz. O karanlık gecede mücadele verirken şehit olan vatandaşlarımızı bir kez daha buradan rahmetle anıyoruz. Gazi olan yaralanan kardeşlerimize de hem teşekkür ediyoruz hem de sağlık ve uzun ömürler diliyoruz. Allah memleketimize milletimize bir daha böyle ihanetler böyle acı geceler, günler yaşatmasın” dedi.
Daha sonra Ergani ilçesine geçen Vali Zorluoğlu, 15 Temmuz gecesi İstanbul’daki “15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde” şehadete eren Askeri Çoban’ın kabrini ziyaret etti. Vali Zoruoğlu ve beraberindeki heyet şehidin kabri başında okunan duaların ardından şehidin ailesini evinde ziyaret ederek, başsağlığında bulundu.
Vali Zorluoğlu’na, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal, 8. Anajet Komutanı Tuğgeneral Gürtaç Kayapınar, Büyükelçi Hakan Çakıl, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül, Ergani Kaymakamı Ahmet Karaaslan, AK Parti İl Başkanı Raşit Ocak, İl Müftüsü Celal Büyük, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, ilçe kurum müdürleri, şehit aileleri ile gaziler ve yakınlarının katılımlarıyla gerçekleşen etkinliklerde, şehitlik bahçesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dua edildi. Vali Zorluoğlu, şehit kabirlerine karanfil sundu.

Senegal'de Rift Vadisi Ateşi salgınında ölü sayısı artıyor

Edirne'de zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Gazze konulu toplantı yarın İstanbul'da düzenlenecek

Burdur-Tefenni-Çavdır yolu hizmete açıldı

Yunanistan’da silahlı saldırı: 2 ölü, 4 yaralı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, Bahreyn'e gitti

Rusya yeni nükleer denizaltısı Habarovsk’u denize indirdi

ABD, Karayipler'de bir gemiyi daha vurdu: 3 ölü

Kuzey Makedonya’da yerel seçimin ikinci tur oylaması yapıldı

Bakan Fidan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid tarafından kabul edildi

Asfaltın çökmesi sonucu oluşan çukur kazaya yol açtı

ABD'nin kamu borcu 38 trilyon doları aştı

Ermenistan'da 4.2 büyüklüğünde deprem

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Diyarbakır’da yıkım sırasında 8 katlı bina çöktü

Hindistan haberleşme uydusunu uzaya fırlattı

Kabine yarın toplanıyor

Kassam, Assaf Hamami dahil 3 işgalci esirin cesedini çıkardı

ABD ve Çin gerilimi azaltma konusunda anlaştı

Ağrı’da üzerine beton parçası düşen işçi hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da otomobil devrildi: 5 yaralı

Mersin’de çevre bilincinin artırılmasına katkı sağlayanlara yönelik ödül töreni düzenlendi

Türkiye ile Irak arasında su anlaşması imzalandı

Nijerya lideri, Trump'la ülkedeki Hristiyanların durumunu görüşme niyetini açıkladı

Belçika’daki NATO üssünde drone alarmı

Ege Denizi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

Kahire yakınlarında Büyük Mısır Müzesi açıldı

Yedikleri yemekten zehirlenen 150 kişi hastaneye kaldırıldı

Kızılhaç ve Kassam ekipleri esirlerin cesetlerini çıkarmak için Doğu Gazze'ye girdi

Kenya'da sel ve heyelan: 21 ölü, 30 kayıp

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Senegal'de Rift Vadisi Ateşi salgınında ölü sayısı artıyor

Edirne'de zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Gazze konulu toplantı yarın İstanbul'da düzenlenecek

Burdur-Tefenni-Çavdır yolu hizmete açıldı

Yunanistan’da silahlı saldırı: 2 ölü, 4 yaralı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, Bahreyn'e gitti

Rusya yeni nükleer denizaltısı Habarovsk’u denize indirdi