200 kişiye ekmek kapısı olacak ünlü tatlıcıya depreme dayanıklı yeni fabrika
EKONOMİ
Yayın: 31 Mayıs 2023 - Çarşamba 10:20
Güncelleme: 01 Ocak 0001 12:00
200 kişiye ekmek kapısı olacak ünlü tatlıcıya depreme dayanıklı yeni fabrika
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

200 kişiye ekmek kapısı olacak ünlü tatlıcıya depreme dayanıklı yeni fabrika

Diyarbakır’da 38 yılı aşkın süredir tatlı sektöründe ün salan ve Türkiye’ye birçok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, 7 katlı yeni binasının deprem yönetmeliğine uygun şekilde tadilatına hız kesmeden devam ediyor. 200 kişiye ekmek kapısı olacak fabrika bölgede tatlıda fiyat politikasının artmasını da engelleyecek.
Türkiye’ye birçok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, Diyarbakır’da 7 katlı üretim merkezi ile dünyayı tatlandıracak. Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremden sonra yapımı süren fabrika binasından 58 karot alındığını söyleyen Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, çalışmalara hız kesmeden devam edildiğini dile getirdi. 200 kişinin ekmek yiyeceği fabrika ile Ortadoğu ve Avrupa’ya açılacaklarını belirten Elaldı, “Yeni fabrikayı depremden önce tutmuştuk. Burayı düzenlemek için çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Maalesef ülkemizi sarsan bir depremle karşılaştık. O yüzden biraz geciksek de deprem yönetmeliğine uygun şekilde binamızı yapmak için bayağı çaba sarf ettik. Binamızdan 58 tane karot aldık. Geçtiğimiz yıl ‘dünyaya açılma’ gibi bir programımız vardı. Dünyaya açılmamız İstanbul’dan Avrupa’ya, buradan Ortadoğu’ya olacaktır. Tatlı üretim tesisimizde yaklaşık 200 kişi çalışacak. Bu kadar insan burada çalıştığı zaman memleketimize de, ülkemize de bir katma değeri olacaktır. Cumhurbaşkanımızın deyimiyle ‘Pahalı satış yapmayın, az kazanın, çok satın ve çok kazanın’ sözünü ben bir ekol olarak kendime edindim. Hacıbaba Pastaneleri’ni 1984’te kurduğumuz zaman 2000’li yıllarda Cumhurbaşkanımızla beraber dünyaya açılmadan bahsetmeye çalıştık. Bugün ise çok şükür o planlarımız bir bir gerçekleşiyor. İleriki tarihlerde mesela Avrupa ve Ortadoğu turumuz yer almaktadır. Hacıbaba’yı dünyada marka yapmak istiyoruz. Büyük konuşuyoruz ama boş konuşmuyoruz” dedi.
Faaliyete geçirilecek olan fabrikanın iç mimarı Sedat Baran da, binanın 2 bin 300 metrekare kapalı alanı olan depreme dayanıklı bir yapı olduğunu belirtti. Baran, “Mimari olarak gündemin tarzını sürekli takip ediyoruz ve yeniliklere sürekli açığız. Yılmaz Elaldı’nın desteğiyle her alanda yeni çıkacak teknolojileri sürekli kendi firmamıza uyarlamaya gayret gösteriyoruz. Şu anki yapımız 2 bin 300 metrekare kapalı alanı olan depreme dayanıklı güvenilir bir yapıdır. Burada kullandığımız yöntemlerden 2023’ün deprem yönetmeliğine uygun olacak şekilde sistemlerimizi çekiyoruz. Bununla entegreli olarak da en önem gösterdiğimiz şey hijyendir. Hijyeni de Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün şartlarına uygun olacak şekilde zeminimizde tamamen epoksi, bakteri barındırmayan özel ürünler kullanıyoruz. Bizim için önemli olan vatandaşımızın temiz ürünler tüketmesidir” ifadelerinde bulundu.

Trump yönetimi "TikTok" için üçüncü kez uzatma kararı aldı

HAMAS: İran'a askerî müdahale bölgeyi patlama noktasına sürükler

YKS’ye giden yolda ‘kaygı’ tuzağına düşmeyin!

İran 5 Mossad casusunu yakaladı

HAMAS ve Rusya, Moskova'da Gazze'deki soykırımı ve İran'a yönelik saldırıları görüştü

Don vurdu, fiyatlar uçtu: Malatya'nın kayısısı kırmızı etle yarışıyor

İran'dan vatandaşlarına WhatsApp uyarısı: Telefonlarınızdan silin

İran hava savunması işgalin F-35 savaş uçağını ve casus İHA'sını düşürdü

Brent petrol 74,63 dolara geriledi

Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Gazze sağlık sistemi yakın çöküş aşamasında

Siyonist Rejim, Filistin Telekomünikasyon altyapısını hedef almaya devam ediyor

Batman'da verim yarı yarıya düştü!

Faruk Dinç: Kudüs için canımız da malımız da kanımız da feda olsun

Altın fiyatlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Marmara'nın batısında kuvvetli rüzgâr bekleniyor

Kudüs'te yeni tehlike: Mescid-i Aksa'da kalıcı Yahudileştirme girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir

Siyonist rejim yardım bekleyen sivillere saldırdı: 13 şehit, 70 yaralı

İran'dan siyonist rejime Fettah füzesi: Hava sahasında tam kontrol bizde

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

Yükleniyor