• BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,36% 0,04
  • EURO

    51,35% 0,09
  • GRAM ALTIN

    6353,13% -1,09
  • Ç. ALTIN

    10614,40% -3,08

2021 İslam İktisadı Ödülleri sahiplerini buldu

21 Eylül 2021, Salı 13:26
21 Eylül 2021, Salı 13:26
2021 İslam İktisadı Ödülleri sahiplerini buldu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

2021 İslam İktisadı Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl dördüncü yılına giren İslam İktisadı Ödülleri, İslam İktisadı alanındaki çalışmaları desteklemek ve nitelikli çalışmaları teşvik etmek amacıyla verilmekte ve kamuoyu tarafından da büyük bir ilgiyle takip edildi. 2018 yılından itibaren her yıl araştırma, katkı, uygulama ve tez olarak 4 kategoride verilen ödüller bu yıl da sahiplerini buldu.

İslam İktisadı Uygulama Ödülü Karz-ı Hasen Vakfı adına Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Koca’ya İTO Başkan Yardımcısı İsrafil Kurulay tarafından takdim edilirken, İslam İktisadı Araştırma Ödülü Mabid Ali AL-Jarhi’ye İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof Dr. Nihat Erdoğmuş tarafından verildi. İslam İktisadı Uygulama Ödülü Abdul Azim Islahi’ye Sakarya Üniversitesi Rektörü Fatih Savaşan tarafından ve İslam İktisadı Tez Ödülü ise İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut tarafından Cem Korkut’a takdim edildi.

9. İSLAM İKTİSADI ATÖLYESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

23 Ülkeden 102 özetin alındığı ve 14 tebliğin sunulup tartışıldığı alanındaki etkili organizasyonlardan biri olan İslam İktisadı Atölyesi’nin dokuzuncusu “Kalkınma ve Geri Kalmışlık Sorunsalı” başlığı altında 17-19 2021 tarihlerinde İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

9. İslam İktisadı Atölyesi’nin ilk günü selamlama konuşmaları İKAM Direktörü Sercan Karadoğan, İGİAD Başkanı Ayhan Karahan İLKE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Sunar, İLKE Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Nihat Erdoğmuş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Yücel Oğurlu ve İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay’ın selamlama konuşmaları ve İslam İktisadı Ödülleri’nin verilmesinin ardından açılış paneliyle başladı.

'Kalkınma ve Az Gelişmişlik Sorunsalına Yaklaşımlar ve Çözüm Önerileri' başlıklı açılış panelini İKAM Yürütme Kurulu Üyesi Necmettin Kızılkaya yönetirken INCEIF'ten Azmi Omar, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nden Mabid Al-Jarhi, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Katılım Dairesi Başkanlığından Tarık Akın ve Katar Hamad bin Khalifa Üniversitesi'nden Ahmet Faruk Aysan tebliğlerini gerçekleştirdi.

ABD’den Malezya’ya Katar’dan Bangladeş’e kadar 10 farklı ülkeden katılımcının iştiraki ile geçekleştirilen atölyeler ilk ve ikinci gün gerçekleşen oturumlar ile nihayete erdi. Salgın nedeni ile hibrit olarak gerçekleştirilen etkinlik canlı yayın ve online oturumlar ile yurt içi ve yurt dışında alanının ilgililerine erişmeyi başardı.

İKAM’ın bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği atölye; İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı, Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği İGİAD ve İstanbul Ticaret Üniversitesi organizasyonu ile İstanbul Ticaret Odası, Albaraka Türk Katılım Bankası, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu ve Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı destekleri ile gerçekleşti.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Malatya'da şap alarmı: TİGEM işletmesi karantinaya alındı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı

Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza

Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak

Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı

Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek

Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı

Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı

Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli

Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi

Malezya, yükselen petrol fiyatları nedeniyle yakıt kontrol önlemleri açıkladı

Lukaşenko’dan Kim Jong Un’a dikkat çeken silah hediyesi

Rusya: Ukrayna görüşmelerinde kilit konularda ilerleme yok

Sağlıkçılardan Avrupa Parlamentosu’na tepki: Göç denetiminin bir aracı olmayı reddediyoruz

Bakan Işıkhan: Gençliğe yapılan yatırım, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır

Şanlıurfa'da ücretsiz psikolojik destek hizmeti sürüyor

HÜDA PAR Bursa teşkilatları kongreye gidiyor

ABD’nin “barış” söylemi inandırıcılığını yitiriyor: Körfez ülkeleri artık Trump’a güvenmiyor

Ateş çemberindeki dünyaya karşı bilim vurgusu

Cizre’de seyir halindeki tanker alev topuna döndü

Millî Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi programı kesin kayıt sonuçları açıklandı

Belediye Başkanı Geçit: Gençlik projelerine yenilerini ekliyoruz

Milli savunma bakanlığı haftalık basın toplantısında öne çıkan başlıklar

Katar’daki Türkiye misyon personelinin durumu

Rusya, Harkiv’deki Şevyakovka yerleşimini kontrol altına aldığını açıkladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonunda 2 gözaltı

Millî Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi kayıt süreci başladı

Merkez Bsı rezervleri 177,5 milyar dolara geriledi

Acar: Algı operasyonları ve yanlış kanun uygulamaları eğitimcileri tehdit ediyor

Alan değişikliğine bağlı yer değiştirme işlemleri için takvim belli oldu

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da şap alarmı: TİGEM işletmesi karantinaya alındı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı

Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza

Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak

Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı

Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek

Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı