• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

2021’de turizme bahar gelecek

14 Aralık 2020, Pazartesi 09:28
14 Aralık 2020, Pazartesi 09:28
2021’de turizme bahar gelecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

2021’de turizme bahar gelecek

üresel salgın Kovid-19’un en çok etkilediği sektörlerin başında turizm geliyor. Bu yıl işletmelerin büyük bir kısmının kapandığı alanda, yeni sezon için hazırlıklar sürüyor.

Aşının gündeme gelmesiyle pozitif bir hava estiğini anlatan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, “Turizm sektöründe bugün itibariyle beklentimiz, yılın ikinci yarısından sonra yavaş yavaş tekrar işlerin açılmaya başlayacağı ve sektörde yukarı doğru gidecek grafiklerin oluşacağı yönünde” diye konuştu. “Kamu-özel sektör işbirliği ile atılacak adımlar sonrasında turizm sektörünün hedeflerine ulaşarak ülke ekonomisi, istihdamı ve kalkınmasına en güçlü desteği verecek sektör olacağına inanıyoruz” diyen Eresin, tüm umut ve beklentilerinin pandemiyi geride bırakarak, yeniden ekonominin lokomotif sektörü haline gelebilmek olduğunu söyledi.

YUKARI DOĞRU İVME BEKLENTİSİ

2021’den sonra Türkiye ve dünya için turizm sektörünün çok büyük bir ivme ile yukarı çıkacağını umduklarını belirten Eresin, şunları kaydetti: “Herkes pandemi sürecinden çok sıkılmış durumda. İnsanlar bir an önce seyahate çıkmak istiyorlar ve bunun için şimdiden planlar yapıyorlar. Arama motorlarının raporlarına göre başta İstanbul ve Türkiye bugünlerde çok fazla gündemde. Dolayısıyla haziran, temmuz sonrası toparlanmaya başlayacak turizm sektörünün en azından önümüzdeki 2-3 yıl gerçekten parlayan bir sektör olacağına inanıyoruz.”

DESTEKLERİN DEVAMI ŞART

İlk önceliklerinin insan sağlığı olduğunun altını çizen Eresin, 'İkinci önceliğimiz de işletmelerimizi ayakta tutabilmek, dolayısıyla da sektörde çalışan yetişmiş insan kaynağımızı koruyabilmek. Bu nedenle sektöre sağlanan desteklerin devamı ve yeni desteklerin sağlanması bizler için çok önemli” dedi. Turizm sektörünün 2021 yılında da desteklenmesi halinde ekonomiye en güçlü katkıyı sunan sektör olacağına işaret eden Eresin, “Sektörümüzün bu süreci atlatabilmesi için halihazırda bu yıl sonuna kadar geçerli olan; KDV indirimlerinin, normalleşme desteğinin, kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin gibi istihdam uygulamalarının, vergisel uygulamaların 2021 yılında da devam etmesi bizim için çok önemli destekler olacaktır” ifadelerini kullandı.

KAYIPLAR TELAFİ EDİLECEK

Ayrıca; sektör kuruluşlarının kredi yapılandırmaları veya yeni krediye ulaşmaları için oluşturulacak Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) devam ettirilmesi gerektiğini savunan Müberra Eresin, şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde yeni tanımlanan KGF’nin özellikle turizm sektörüne kullandırılması konusunda her zamanki gibi Sayın Kültür ve Turizm Bakanımızdan da destek istedik.” Eresin, pandemi sonrasında güçlü bir toparlanma ile tüm kayıpların telafi edileceğini umduklarını bildirdi.

SEKTÖRDE YENİ NORMALLER NE OLACAK?

-Maske ve sosyal mesafe hayatımızın vazgeçilmezi olmaya devam edecek.
-Temizlik, hijyen, el yıkama artık temel yaşam kavramı olacak.
-İş modelleri; konaklama gibi hizmet sektörlerinde çok yoğun olmamakla birlikte, uzaktan çalışma başta olmak üzere birçok yenilik geldi/gelecek.
-Bireysel ve kurumsal sigorta sistemleri Kovid-19 etkisiyle yeni klozlarla pahalanacak.
-Teknoloji hiç olmadığı kadar hayatımızın vazgeçilmezi olacak.
-Virüsün etkisi geçinceye kadar eskisi kadar sosyal olamayacağız.
-Yeni sistemin adı ‘Kontrollü Sosyal Hayat’ olacak.

Bursa için sağanak uyarısı

Mersin’de asayiş uygulamalarında 2 bin 25 aranan şahıs yakalandı

Psikolojik Danışman Gürkan: Çocuğa sadece ödev dayatmak değil, sorumluluk kültürü kazandırmak esas olandır

Afyonkarahisar'da iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 11 ölü, 14 yaralı

ABD'den Avrupa'ya NATO baskısı

Maduro: ABD'nin Venezuela'ya yaklaşımı uluslararası hukuka aykırı

Rusya'dan Ukrayna'ya geniş kapsamlı hava saldırısı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü değişti

Batman'da kontrolden çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı

Sri L'yı vuran Ditwah Kasırgası nedeniyle 607 ölü, 214 kayıp

Esnaf, elektrik kesintileri nedeniyle mağdur

Kalp krizine artık herkes ilk müdahaleyi yapabilecek

Mardin’de motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti

Cizre’de define arayan şahıs ölü bulundu

HÜDA PAR Milletvekili Demir'den, Cizre Barajı'yla ilgili Meclis'e soru önergesi

Adana'da kasım ayında 10 bin 837 trafik kuralı ihlali yapıldı

Kızıltepe STK Platformu: İlçenin geleceğini, samimi bir sosyal sorumluluk anlayışıyla yeniden inşa edelim

Söz ve Kalem "Seslerin Ötesinde, Anlamın İzinde" dosyasıyla çıktı

Doha Forum 2025 başladı

UAEA'dan Çernobil Nükleer Santrali uyarısı: Radyoaktif sızıntıyı önleyen çelik yapı hasar gördü

Uzmanından tavsiye: Tatlı krizine girmemek için önce şeker bağımlılığından kurtulmalıyız

İstanbul Valiliği’nden sağanak uyarısı

Şanlıurfa’da balık tezgâhları denetlendi

Bine yakın hukuk öğrencisi "Hukuk Okulu" programında buluştu

Bursa'da yüksek riskli ürünlere denetim

İDEV Başkan Yardımcısı Taş: Akademik başarı yükseliyor ama erdem ve ahlakta geriye gidiyoruz

Batman'da iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı

Habizbinililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu

Mersin'de marketlerde fiyat ve ürün denetimleri sürüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bursa için sağanak uyarısı

Mersin’de asayiş uygulamalarında 2 bin 25 aranan şahıs yakalandı

Psikolojik Danışman Gürkan: Çocuğa sadece ödev dayatmak değil, sorumluluk kültürü kazandırmak esas olandır

Afyonkarahisar'da iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 11 ölü, 14 yaralı

ABD'den Avrupa'ya NATO baskısı

Maduro: ABD'nin Venezuela'ya yaklaşımı uluslararası hukuka aykırı