• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

2021’de turizme bahar gelecek

14 Aralık 2020, Pazartesi 09:28
14 Aralık 2020, Pazartesi 09:28
2021’de turizme bahar gelecek
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

2021’de turizme bahar gelecek

üresel salgın Kovid-19’un en çok etkilediği sektörlerin başında turizm geliyor. Bu yıl işletmelerin büyük bir kısmının kapandığı alanda, yeni sezon için hazırlıklar sürüyor.

Aşının gündeme gelmesiyle pozitif bir hava estiğini anlatan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, “Turizm sektöründe bugün itibariyle beklentimiz, yılın ikinci yarısından sonra yavaş yavaş tekrar işlerin açılmaya başlayacağı ve sektörde yukarı doğru gidecek grafiklerin oluşacağı yönünde” diye konuştu. “Kamu-özel sektör işbirliği ile atılacak adımlar sonrasında turizm sektörünün hedeflerine ulaşarak ülke ekonomisi, istihdamı ve kalkınmasına en güçlü desteği verecek sektör olacağına inanıyoruz” diyen Eresin, tüm umut ve beklentilerinin pandemiyi geride bırakarak, yeniden ekonominin lokomotif sektörü haline gelebilmek olduğunu söyledi.

YUKARI DOĞRU İVME BEKLENTİSİ

2021’den sonra Türkiye ve dünya için turizm sektörünün çok büyük bir ivme ile yukarı çıkacağını umduklarını belirten Eresin, şunları kaydetti: “Herkes pandemi sürecinden çok sıkılmış durumda. İnsanlar bir an önce seyahate çıkmak istiyorlar ve bunun için şimdiden planlar yapıyorlar. Arama motorlarının raporlarına göre başta İstanbul ve Türkiye bugünlerde çok fazla gündemde. Dolayısıyla haziran, temmuz sonrası toparlanmaya başlayacak turizm sektörünün en azından önümüzdeki 2-3 yıl gerçekten parlayan bir sektör olacağına inanıyoruz.”

DESTEKLERİN DEVAMI ŞART

İlk önceliklerinin insan sağlığı olduğunun altını çizen Eresin, 'İkinci önceliğimiz de işletmelerimizi ayakta tutabilmek, dolayısıyla da sektörde çalışan yetişmiş insan kaynağımızı koruyabilmek. Bu nedenle sektöre sağlanan desteklerin devamı ve yeni desteklerin sağlanması bizler için çok önemli” dedi. Turizm sektörünün 2021 yılında da desteklenmesi halinde ekonomiye en güçlü katkıyı sunan sektör olacağına işaret eden Eresin, “Sektörümüzün bu süreci atlatabilmesi için halihazırda bu yıl sonuna kadar geçerli olan; KDV indirimlerinin, normalleşme desteğinin, kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin gibi istihdam uygulamalarının, vergisel uygulamaların 2021 yılında da devam etmesi bizim için çok önemli destekler olacaktır” ifadelerini kullandı.

KAYIPLAR TELAFİ EDİLECEK

Ayrıca; sektör kuruluşlarının kredi yapılandırmaları veya yeni krediye ulaşmaları için oluşturulacak Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) devam ettirilmesi gerektiğini savunan Müberra Eresin, şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde yeni tanımlanan KGF’nin özellikle turizm sektörüne kullandırılması konusunda her zamanki gibi Sayın Kültür ve Turizm Bakanımızdan da destek istedik.” Eresin, pandemi sonrasında güçlü bir toparlanma ile tüm kayıpların telafi edileceğini umduklarını bildirdi.

SEKTÖRDE YENİ NORMALLER NE OLACAK?

-Maske ve sosyal mesafe hayatımızın vazgeçilmezi olmaya devam edecek.
-Temizlik, hijyen, el yıkama artık temel yaşam kavramı olacak.
-İş modelleri; konaklama gibi hizmet sektörlerinde çok yoğun olmamakla birlikte, uzaktan çalışma başta olmak üzere birçok yenilik geldi/gelecek.
-Bireysel ve kurumsal sigorta sistemleri Kovid-19 etkisiyle yeni klozlarla pahalanacak.
-Teknoloji hiç olmadığı kadar hayatımızın vazgeçilmezi olacak.
-Virüsün etkisi geçinceye kadar eskisi kadar sosyal olamayacağız.
-Yeni sistemin adı ‘Kontrollü Sosyal Hayat’ olacak.

Şanlıurfa'da mesken yangını büyümeden söndürüldü

Pakistan'da düzenlenen operasyonda 12 militan etkisiz hale getirildi

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 54 seferini iptal etti

Tunceli’de yoğun kar nedeniyle 2 gün süreyle eğitime ara verildi

Kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen iller

Bingöl’de eğitime kar engeli

Siyonist rejimden Lübnan'a 10'dan fazla hava saldırısı

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Seçimi Sonuçlandı

Erzincan’da durdurulan otobüste 1 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Sivas’ta kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi

Gaziantep için kuvvetli yağış uyarısı

İslam İşbirliği Teşkilatı, işgalci rejimin Somaliland'ı tanımasını kınadı

Şanlıurfa'da otomobil kanala düştü

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlık Seçimini M. Salih Kaplan Kazandı

Gaziantep’te hırsızlık suçundan aranan şahıs yakalandı

Malezya, müstehcen içerik nedeniyle Grok'a erişimi geçici olarak askıya aldı

Antalya'da hafif ticari araç bariyere çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Trump: Küba'ya artık petrol veya para akmayacak!

TBMM’de bu hafta: Trafik cezalarında sert artış gündemde

Manisa'ya 810 milyon liralık sulama yatırımı

Avustralya'da Koji Tropikal Siklonu etkili oluyor

Alman Konsolosluğu'nda "Filistin eylemlerinde tutuklananlar serbest bırakılsın" çağrısı

ABD'den Venezuela'daki vatandaşlarına "ülkeyi terk edin" çağrısı

AFAD’dan Sudan’a 6’ncı İyilik Gemisi

Sudan hükümeti yaklaşık 3 yıllık savaşın ardından Hartum'a geri dönüyor

Slovakya: Ukrayna’ya askeri yardım yapmayacağız

Kahramanmaraş’ta eğitime bir gün ara verildi

Sivas, Kayseri ve çevreleri için kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 412'ye yükseldi

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Çiftçi oyunu kullandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa'da mesken yangını büyümeden söndürüldü

Pakistan'da düzenlenen operasyonda 12 militan etkisiz hale getirildi

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 54 seferini iptal etti

Tunceli’de yoğun kar nedeniyle 2 gün süreyle eğitime ara verildi

Kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen iller

Bingöl’de eğitime kar engeli

Siyonist rejimden Lübnan'a 10'dan fazla hava saldırısı