2021’de turizme bahar gelecek

Tarih: 14.12.2020 09:28
2021’de turizme bahar gelecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

2021’de turizme bahar gelecek

üresel salgın Kovid-19’un en çok etkilediği sektörlerin başında turizm geliyor. Bu yıl işletmelerin büyük bir kısmının kapandığı alanda, yeni sezon için hazırlıklar sürüyor.

Aşının gündeme gelmesiyle pozitif bir hava estiğini anlatan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, “Turizm sektöründe bugün itibariyle beklentimiz, yılın ikinci yarısından sonra yavaş yavaş tekrar işlerin açılmaya başlayacağı ve sektörde yukarı doğru gidecek grafiklerin oluşacağı yönünde” diye konuştu. “Kamu-özel sektör işbirliği ile atılacak adımlar sonrasında turizm sektörünün hedeflerine ulaşarak ülke ekonomisi, istihdamı ve kalkınmasına en güçlü desteği verecek sektör olacağına inanıyoruz” diyen Eresin, tüm umut ve beklentilerinin pandemiyi geride bırakarak, yeniden ekonominin lokomotif sektörü haline gelebilmek olduğunu söyledi.

YUKARI DOĞRU İVME BEKLENTİSİ

2021’den sonra Türkiye ve dünya için turizm sektörünün çok büyük bir ivme ile yukarı çıkacağını umduklarını belirten Eresin, şunları kaydetti: “Herkes pandemi sürecinden çok sıkılmış durumda. İnsanlar bir an önce seyahate çıkmak istiyorlar ve bunun için şimdiden planlar yapıyorlar. Arama motorlarının raporlarına göre başta İstanbul ve Türkiye bugünlerde çok fazla gündemde. Dolayısıyla haziran, temmuz sonrası toparlanmaya başlayacak turizm sektörünün en azından önümüzdeki 2-3 yıl gerçekten parlayan bir sektör olacağına inanıyoruz.”

DESTEKLERİN DEVAMI ŞART

İlk önceliklerinin insan sağlığı olduğunun altını çizen Eresin, 'İkinci önceliğimiz de işletmelerimizi ayakta tutabilmek, dolayısıyla da sektörde çalışan yetişmiş insan kaynağımızı koruyabilmek. Bu nedenle sektöre sağlanan desteklerin devamı ve yeni desteklerin sağlanması bizler için çok önemli” dedi. Turizm sektörünün 2021 yılında da desteklenmesi halinde ekonomiye en güçlü katkıyı sunan sektör olacağına işaret eden Eresin, “Sektörümüzün bu süreci atlatabilmesi için halihazırda bu yıl sonuna kadar geçerli olan; KDV indirimlerinin, normalleşme desteğinin, kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin gibi istihdam uygulamalarının, vergisel uygulamaların 2021 yılında da devam etmesi bizim için çok önemli destekler olacaktır” ifadelerini kullandı.

KAYIPLAR TELAFİ EDİLECEK

Ayrıca; sektör kuruluşlarının kredi yapılandırmaları veya yeni krediye ulaşmaları için oluşturulacak Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) devam ettirilmesi gerektiğini savunan Müberra Eresin, şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde yeni tanımlanan KGF’nin özellikle turizm sektörüne kullandırılması konusunda her zamanki gibi Sayın Kültür ve Turizm Bakanımızdan da destek istedik.” Eresin, pandemi sonrasında güçlü bir toparlanma ile tüm kayıpların telafi edileceğini umduklarını bildirdi.

SEKTÖRDE YENİ NORMALLER NE OLACAK?

-Maske ve sosyal mesafe hayatımızın vazgeçilmezi olmaya devam edecek.
-Temizlik, hijyen, el yıkama artık temel yaşam kavramı olacak.
-İş modelleri; konaklama gibi hizmet sektörlerinde çok yoğun olmamakla birlikte, uzaktan çalışma başta olmak üzere birçok yenilik geldi/gelecek.
-Bireysel ve kurumsal sigorta sistemleri Kovid-19 etkisiyle yeni klozlarla pahalanacak.
-Teknoloji hiç olmadığı kadar hayatımızın vazgeçilmezi olacak.
-Virüsün etkisi geçinceye kadar eskisi kadar sosyal olamayacağız.
-Yeni sistemin adı ‘Kontrollü Sosyal Hayat’ olacak.

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Hamanei: ABD’nin müdahalesi telafisi olmayan zararlara yol açacaktır

Ağrı'da trafik sorunları büyüyor! Yanlış parklar ve plansızlık, vatandaşı zorluyor

YKS öncesi uzmanından öğrencilere ve velilere önemli tavsiyeler

İşgalci siyonit rejim Suriye'nin Kuneytire şehrinde evleri yıkıyor

İran’a siber saldırı düzenlendi

Enerji ve teknoloji şöleni Batman'da gerçekleşti: DicleFest yoğun ilgi gördü

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek’ten Ceyhan’a ziyaret

HÜDA PAR heyeti Balıkesir'de temaslarda bulundu

İran'daki uçuş yasağı uzatıldı

100 milyon TL'lik Kaçak çanta ve saat ele geçirildi

İran'da siyonizm yanlısı içerikler paylaşan bir kişi yakalandı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 10 kilo skunk ele geçirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırılar konusunda teyakküz halindeyiz, her türlü senaryoya hazırız

Faiz kararı yarın açıklanacak: Ekonomistler sabit kalmasını bekliyor

Adana'da park halindeki minibüs yandı

Guterres: Açlık içindeki Filistinlilerin öldürülmesi kabul edilemez

İran füzeleri, hahamların hurafelerini alay konusu yaptı!

İran'dan siyonist rejime 400 balistik füze: En az 24 ölü, 840 yaralı

Siyonist rejim Batı Şeria'da 60 Filistinliyi esir aldı

Gaziantep'te yağma suçundan aranan 2 kişi yakalandı

Vali Şıldak: Uyuşturucu ile mücadelede din adamlarına büyük görevler düşüyor

Gökhan: İslami düğünler kadın ve erkeğin mahremiyetini koruyor

Yükleniyor