• BIST 100

    16254,81%-2,38
  • DOLAR

    43,50% 0,02
  • EURO

    51,61% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6470,70% -4,66
  • Ç. ALTIN

    11627,67% 0,00

2025'in 3 aylık trafik kazası bilançosu: 481 ölü 80 bin yaralı

10 Nisan 2025, Perşembe 12:27
10 Nisan 2025, Perşembe 12:27
2025
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Türkiye geneli 2025'in ilk 3 ayı içerisinde meydana gelen 148 bin 39 trafik kazasında 481 kişinin öldüğü, 80 bin 507 kişinin ise yaralandığı belirlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Trafik İstatistik Bülteninde trafik kazaları ve sonuçlarının türlerine göre dağılımı, ölümlü-yaralanmalı kazaların oluş şekline göre türleri, nedenleri ve uygulanan trafik cezalarına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Bültende geçtiğimiz ocak, şubat ve mart aylarında meydana gelen 148 bin 39 trafik kazasından 56 bin 887'si ölümlü ve yaralanmalı olarak kayıtlara geçerken geriye kalan 91 bin 152'sinin ise maddi hasarlı kaza olduğu açıklandı.

56 bin trafik kazasında 80 bin kişi yaralandı

2025 yılının ilk 3 ayı içerisinde ölümle neticelenen 413 trafik kazasında 481 kişinin öldüğü, yaralanmalı olarak kaydedilen 56 bin 474 trafik kazasında ise 80 bin 507 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığı belirlendi.

Ölümlü-yaralanmalı trafik kazalarının oluş şekline bakıldığında 56 bin 887 trafik kazasından 19 bin 253'ü yandan çarpma, 8 bin 539'u yayaya çarpma, 7 bin 491'i devrilme-savrulma veya takla, 6 bin 288'i arkadan çarpma, 5 bin 700'ü yoldan çıkma, 3 bin 109'u karşılıklı çarpışma ve geriye kalan bin 6 bin 507'si ise engel/cisim ile çarpışma, duran araca çarpma, yan yana çarpışma gibi şekillerde gerçekleştiği görüldü.

Paylaşılan istatistiklerde ölümlü-yaralanmalı trafik kazalarının araç sayısına bakıldığında kazaların yüzde 41,07'si tek, 52,53'ü iki ve 6,39'unun çok araçlı kaza olduğu belirlenirken kazalara neden olan unsurlarda yüzde 90,30 oranıyla sürücü, 8,19 yaya, 0,70 araç, 0,51 yolcu ve 0,28'inde de yolun kusurlu olduğu tespit edildi.

Trafik kazalarının en çok meydana geldiği iller sıralamasında İstanbul 1'inci

Sürücünün kusurlu görüldüğü 61 bin 599 trafik kazasından 23 bin 448'inde araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamaktan, 10 bin 49'unun kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamaktan, 4 bin 865'inin şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, 5 bin 279'unun arkadan çarpma, 4 bin 993'ünün dönüş kurallarına uymama ve 12 bin 965 kazanın ise alkollü araç kullanma, aşırı hız, hatalı park etme gibi kusurlardan kaynaklandığı belirtildi.

95 bin 131 trafik kazasından 45 bin 148'inde otomobil, 20 bin 138'inde motosiklet, 12 bin 823'ünde kamyonet, 8 bin 3'ünde bisiklet ile motorlu bisiklet ve geriye kalan 9 bin 19'unda ise minibüs, kamyon, otobüs ve traktör gibi araçlar yer alıyor.

İllere göre dağılımının yapıldığı bültende ilk 3 ayda meydana gelen 25 bin 447 trafik kazasıyla İstanbul birinci sırada yer alırken 22 bin 367 trafik kazasıyla Ankara 2'nci ve 9 bin 389 trafik kazasıyla İzmir 3'üncü sırada yer aldı.

Trafik cezalarının yüzde 76'sını alkollü araç kullananlar oluşturdu

Yayımlanan bültende uygulanan trafik cezalarının dağılımına bakıldığında ocak, şubat ve mart aylarında 64 bin 450 işlemin 49 bin 137 sayısıyla yüzde 76,24 oranını alkollü olarak araç kullananlar oluştururken geriye kalan yüzde 5,94'lük oranını 100 ceza puanını dolduran, 0,12'sini 5 kez hız limitini aşan ve geriye kalanını ise diğer işlemler oluşturuyor. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde devir teslim töreni

Medrese âlimi Karanfil: Bu gece affın kapıları açılıyor, gaflet kapıları kapanmalı

Vali Kızılkaya: Siirt’te asayiş olaylarında yüksek aydınlatma oranı sağlandı

Psikolojik sağlamlık kanser hastasının bağışıklık sistemini de güçlendiriyor

Diyarbakır-Bismil Karayolunda Kaza: 2 Yaralı

Depremde evi yıkılan aile, ruhsat gerekçesiyle konut yapamıyor

Van’da çocuklara kışlık giyim yardımı

Rusya'da eğitim uçağı düştü: 3 ölü

Mardin’de ev yangını: Evli çift hayatını kaybetti

İran'dan Washington'a sert uyarı: "Saldırı olursa karşılık hesap dışı olur"

İran, ABD ile olası görüşmelerin ayrıntılarını ve genel hatlarını gözden geçirdiğini açıkladı

Milletvekili Ramanlı'dan Berat Kandili mesajı

Yaban hayvanları için doğaya yem desteği

Mısır Sağlık Bakanlığı: Gazze'deki yaralılara tıbbi hizmet sunmak için 12 bin doktor ve 300 ambulans hazırlandı

Umut Kervanı’ndan Berat Kandili'nde ihtiyaç sahiplerine erzak desteği

Okullarda ikinci dönem heyecanı başladı

Batman, Genel Tarım Sayımı'nda Türkiye birincisi oldu

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu ilk toplantısını yaptı

Eğitim-öğretim yılı ikinci dönem tedbirler toplantısı gerçekleştirildi

Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı

Gaziantep'te trafik güvenliği için 10 bin reflektör dağıtılacak

Refah Sınır Kapısından yapılacak ilk geçişler için hazırlıklar sürüyor

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den Berat Kandili mesajı

Veri Analizi Okulu’nun 2. dönemi 4 Şubat’ta başlıyor

Molla Remzi Uçar: Beraat Gecesi tövbe ve dua ile değerlendirilmeli

Bursa’da okul çevrelerinde trafik denetimi

Malatya'da "büyükler baştâcı" olmaya devam ediyor

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer’den Berat Gecesi mesajı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz: Beraat Kandili mazlumların kurtuluşuna vesile olsun

Uzman Doktor Kadandır: Soğuk havalar hastalıkları artırıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde devir teslim töreni

Medrese âlimi Karanfil: Bu gece affın kapıları açılıyor, gaflet kapıları kapanmalı

Vali Kızılkaya: Siirt’te asayiş olaylarında yüksek aydınlatma oranı sağlandı

Psikolojik sağlamlık kanser hastasının bağışıklık sistemini de güçlendiriyor

Diyarbakır-Bismil Karayolunda Kaza: 2 Yaralı

Depremde evi yıkılan aile, ruhsat gerekçesiyle konut yapamıyor

Van’da çocuklara kışlık giyim yardımı