• BIST 100

    11197,35%0,13
  • DOLAR

    41,29% 0,15
  • EURO

    48,92% -0,14
  • GRAM ALTIN

    4863,47% -0,59
  • Ç. ALTIN

    7962,12% -0,77

22. Uluslararası Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Sempozyumu Şanlıurfa’da Başladı

12 Kasım 2024, Salı 17:27
12 Kasım 2024, Salı 17:27
22. Uluslararası Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Sempozyumu Şanlıurfa’da Başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Harran Üniversitesi ve Sınıf Öğretmeni Eğitimciler Derneği iş birliği ile bu yıl 22’ncisi düzenlenen Uluslararası Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Sempozyumu, Osmanbey Yerleşkesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda başladı.

15 Kasım Cuma gününe kadar devam edecek olan sempozyumun açılış programına, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri ve Prof. Dr. Ahmet İlyas, Genel Sekreter Zübeyir Zorlu, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Abdulkerim Yavuz ve İsmail Uğur Hatipoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fatih Mehmet Ciğerci ve Ana Bilim Dalı diğer öğretim üyeleri, Dekanlar, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğr. Üyesi, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hayati Akyol birer açılış konuşması gerçekleştirdiler.

Sempozyumun açılışında, sınıf öğretmenliğinin eğitimdeki önemi ve geleceğe dair taşıdığı misyon vurgulandı. Çocukları ve gençleri yarına hazırlayan öğretmenlerin, gelişen eğitim modelleriyle donatılması gerektiği ifade edilerek, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli vizyonu kapsamında güçlü bir eğitim sistemine ihtiyaç olduğunun altı çizildi. Öğretmenlerin çağın gereklerine uygun yetiştirilmesinin, ülkenin aydınlık yarınları için en önemli adımlardan biri olduğu belirtildi.

Açılış konuşmalarının ardından Harran Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Veli Garip ve Konservatuvar öğrencileri tarafından katılımcılara müzik dinletisi gerçekleştirildi. Şehit Şenay Aybüke Yalçın anısına bir parçanın da seslendirildiği müzik dinletisinin ardından, Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı ve Bilkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alipaşa Ayas, Temel Eğitimde Dijitalleşme: Öğretim Süreci ve Yapay Zekâ Ekseninde Bir Analiz başlığı altında bir sunum gerçekleştirdi.

Sempozyum açılış töreni kapsamında ayrıca ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli: İlkokul Programlarının Değerlendirilmesi’ konusunda bir panel de düzenlendi. Oturum başkanlığını Gazi Üniversitesi Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rabia Sarıkaya’nın yaptığı panelde, Prof. Dr. Muhammet Baştuğ, Prof. Dr. Emre Ünal ve Doç. Dr. Âdem Doğan birer sunum gerçekleştirdiler.

12-15 Kasım tarihleri arasında devam edecek olan, sınıf öğretmenliği alanında önemli konulara ışık tutulmasının hedeflendiği sempozyum açılış programı, katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. (İLKHA)

Şanlıurfa’da kuaförün Filistin’e destek kampanyasına yoğun ilgi

Hindistan'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 15 ölü, 16 kayıp

Adana’da 570 kişiden biri başkan unvanı taşıyor

Diyarbakır'da mahalle sakinlerinden yetkililere çağrı: Servis yoksa çocuklarımızı okula gönderemeyiz

Kurtulmuş: Bu komisyonun öncelikli vazifesi, sürecin millet adına denetiminin ve kontrolünün yapılmasıdır

Nijerya'da Lassa ateşi vakalarında artış: Can kaybı 162'ye yükseldi

Şanlıurfa’da 100 toplu taşıma şoförü kura ile belirlendi

Yaralı peçeli baykuş tedaviye alındı

ASİM Eylül ayı toplantısında Adana’nın eğitimi masaya yatırıldı

Mersin'de Türkiye Yüzyılı Maarif Programı için değerlendirme toplantısı yapıldı

Sağlık-Sen Şırnak İl başkanı Anmal: Tasarrufu bırak israfı önle

Şanlıurfa’da fıstık ithalatı tepkisi: “Çiftçi kuraklıkla boğuşurken ithalat kabul edilemez”

Umut Kervan'ından ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye desteği

Mersin’de su ürünleri av sezonu törenle açıldı

Batman İŞKUR'da devir teslim gerçekleşti

Gazze'de katliam: 45 şehit, onlarca yaralı

Ustasından LPG'li araç sahiplerine önemli uyarılar

Akdeniz'de balık sezonu bereketiyle başladı

Batmanlı çocuklar TEKNOFEST'te yer aldı

Batman MEM'den velilere çağrı: Ek kitap zorunluluğunu bildirin

Selçuk Bayraktar: Davamız zulme dur diyecek güce ulaşmaktır

Büyükşehir Belediyesinden Ayvalı Mahallesi'ne 11 bin 950 metre içme suyu hattı

Ballıca Mağarası doğal güzelliği, tarihi ve şifalı havasıyla ziyaretçilerini büyülüyor

Bingöl’de aranan şahıs yakalandı

Siirt-Bitlis karayolunda tır devrildi: Yol trafiğe geçici olarak kapandı

Katar Emiri Şeyh Temim Ürdün'de

Siirt’te sepsis tanılı hasta, hava ambulansıyla İstanbul’a sevk edildi

Bingöl Üniversitesinde 3 dekan istifa etti

Son dönemde eczanelerde yapılan yasal düzenlemeler neler içeriyor?

Et fiyatları yükseldi: Çözüm için besicilik OSB çağrısı yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da kuaförün Filistin’e destek kampanyasına yoğun ilgi

Hindistan'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 15 ölü, 16 kayıp

Adana’da 570 kişiden biri başkan unvanı taşıyor

Diyarbakır'da mahalle sakinlerinden yetkililere çağrı: Servis yoksa çocuklarımızı okula gönderemeyiz

Kurtulmuş: Bu komisyonun öncelikli vazifesi, sürecin millet adına denetiminin ve kontrolünün yapılmasıdır

Nijerya'da Lassa ateşi vakalarında artış: Can kaybı 162'ye yükseldi

Şanlıurfa’da 100 toplu taşıma şoförü kura ile belirlendi