-
BIST 100
16176,11%-0,11
-
DOLAR
44,10% 0,07
-
EURO
51,06% 0,11
-
GRAM ALTIN
7332,46% -0,05
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
3 Haziran'dan sonra seyahat yasağı bitiyor! Çok önemli adımlar atılacak
27 Mayıs 2020, Çarşamba 12:52
27 Mayıs 2020, Çarşamba 12:52
-
A+Buyut
-
A-Kucult
3 Haziran'dan sonra seyahat yasağı bitiyor! Çok önemli adımlar atılacak
Koronavirüs tedbirleri kapsamında daha önce 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta şehirlere giriş-çıkış yasakları getirilmişti. Yeni normal döneme geçişle ilk olarak 7 il ve ardından da 9 ilde seyahat yasağı kaldırılmıştı. İstanbul, Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 15 ilde ise giriş-çıkış yasağı 3 Haziran’a kadar uzatılmıştı.
İL BAZINDA YASAKLAR SÜREBİLİR
Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bu illerde önümüzdeki bir hafta yeni vaka ve ölüm sayılarına bakılarak adım atılacak. Veriler ve Bilim Kurulu’ndan çıkacak tavsiye kararları da dikkate alınarak 15 şehirde giriş-çıkış yasaklarının 3 Haziran’da kaldırılması planlanıyor.
Virüsün yayılmasında olumsuz bir seyir durumunda ise il bazında yasakların sürebileceği belirtiliyor. Bu şehirlerde de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulları’nca il geneli, ilçe veya bölgesel bazda yasaklar uygulanabilecek.
MASKE VE MESAFE ŞARTIYLA
Tedbirler kapsamında vatandaşların kullanımına kapatılan park, bahçe, sahil bantları, mesire ve ören yerleri, piknik alanları da tekrar açılıyor.
İllerdeki veriler ve salgının yayılma durumuna göre vatandaşlar maske takarak ve sosyal mesafe kurallarına uyarak bu alanları kullanabilecek. Risk durumunda İl İdare ve Pandemi Kurulları’nca bu alanlara geçici süreli yasaklar konabilecek.
DENİZE BÖYLE GİRİLECEK
‘Yeni normal’ olarak isimlendirilen koronavirüs sonrası dönemde, hayatımızdaki birçok şey farklı olacak. Bu doğrultuda insanların bir araya geldiği sosyal alanlarda yeni düzenlemeler yapılıyor. Turizmin başkenti Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde de benzer bir uygulama başlatıldı ve plaja rastgele havlu serip güneşlenme ya da denize girme dönemi tarih oldu.
METREKARELİK KORONA LOCALARI
Konyaaltı Plajı’nda sahile sabitlenen ahşapların etrafı halatlarla sarılarak 9 metrekarelik alanlar oluşturuldu.
ŞEZLONGLARA SOSYAL MESAFE
Plaja gelenler 3’erli, 2’şerli ya da tekli hazırlanan şezlongları kullanabilecek. 3’lü ve 2’li şezlonglar yalnızca ailelerin kullanımına sunulacak. Her bir şemsiye grubunun arasında da 2.5 metrelik boşluklarla sosyal mesafe kuralı uygulandı.
HERKESE MASKE
Bu turnikede bazı kontroller yapılacak ve tatilcilere maske, eldiven ve bu özel alanların kullanımıyla ilgili bir bilgilendirme kitapçığı verilecek.
Tavuk yumurtası üretimi yüzde 15,1 arttı
Hürmüz Boğazı'nda Tayland bayraklı gemi hedef alındı: Vurulan gemi sayısı en az 16'ya ulaştı
Şanlıurfa’da husumetli aileler arasında silahlı kavga: 2 yaralı
Adana şalgamına AB’den coğrafi işaret tescili
Şanlıurfa’da üniversiteli gençler kardeşlik iftarında buluştu
Yalnız yaşayan yaşlı sayısı 1 milyon 836 bini aştı
Mardin Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere nakdi yardım
Ocakta 944 bin 926 ton inek sütü toplandı
Piyasalar Merkez Bsı'nın faiz kararına kilitlendi
Adana şalgamı AB tescili aldı
Gaziantep’te yüzlerce araç sürücüsüne ceza
Çin benzin ve dizel ihracatını askıya aldı
Mardin’de 16 yaşındaki kız evinde ölü bulundu
Bursa'da hafriyat kamyonu otomobile çarptı: Bir kişi yaralandı
Maden sahalarının ihale usulleri yeniden düzenlendi
Beyrut'ta kanlı gece: Siyonist rejim onlarca sivili şehit etti
Trump’tan sivil altyapıya yönelik yeni tehdit: Bir saatte imha edebiliriz
Limonda ithalat vergisi yeniden düzenlendi
Döviz kurlarında son durum
Akaryakıta çifte indirim: Benzin ve motorin fiyatları geriledi
Altın fiyatları satıcılı seyirde
8 ülkeden işgal rejimine Mescid-i Aksa tepkisi
Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da çığ tehlikesi sürüyor
Okullarda ikinci ara tatil yarın başlıyor
Umman: israil ile ilişkilerimizi normalleştirmeyeceğiz ve "Barış Konseyi"ne katılmayacağız
Uluslararası Kudüs Kurumu'ndan Ürdün'e çağrı: Mescid-i Aksa'nın açıldığını ilan edin
İşgalciler Mescid-i Aksa'yı 13 gündür kapalı tutuyor
Irak açıklarında iki petrol tankeri vuruldu: Bir ölü, çok sayıda kayıp
Hizbullah tek seferde 100 roket fırlattı, siyonist rejim Lübnan'ı yoğun şekilde bombaladı
Aydın'da 18 düzensiz göçmen ile 4 göçmen kaçakçısı yakalandı
Yükleniyor






