• BIST 100

    16719,38%0,13
  • DOLAR

    43,52% 0,04
  • EURO

    51,42% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6895,57% -0,18
  • Ç. ALTIN

    12008,15% 0,00

300 km bisiklet yolu yapılacak

27 Şubat 2021, Cumartesi 20:33
27 Şubat 2021, Cumartesi 20:33
300 km bisiklet yolu yapılacak
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

300 km bisiklet yolu yapılacak

Şehir içinde turistik faaliyet, spor veya ulaşım amacına hizmet edecek bisiklet yolları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde toplu taşıma araçlarını kullanmaktan kaçınanların artması nedeniyle önem kazandı.

Çevreci olmaları nedeniyle bisikletler, özellikle şehir içinde motorlu araçların neden olduğu karbon emisyonunu önemli ölçüde azaltıyor.

EN UZUNU ANKARA'DA

Türkiye'de 'bisiklet yolu' projeleri 2013'ten beri devam ediyor. Çalışmalar, 'Bisiklet Yolları' yönetmeliğine göre uluslararası 'EuroVelo (Avrupa bisiklet yolu ağı)' standartlarıyla planlanıyor.

Bugüne kadar 49,1 kilometrelik bisiklet yolunun yapımı tamamlanırken, Şanlıurfa, Bolu ve Çanakkale'de toplam 12,7 kilometrelik yolun yapım çalışmaları sürdürülüyor.

KGM, 72,1 kilometrelik 11 bisiklet yolunun proje çalışmalarını bitirirken, Ankara'nın Ayaş-Beypazarı bölgesine yapılacak 30 kilometrelik yol en uzun proje olarak öne çıktı.

Ankara'yı sırasıyla 14,8 kilometreyle Şanlıurfa, 6 kilometreyle Kayseri, 4,65 kilometreyle Çankırı, 4 kilometreyle Gaziantep, 3,7 kilometreyle Rize, 3,65 kilometreyle Afyon, 2,8 kilometreyle Zonguldak ve 2,5 kilometreyle Giresun izledi.

Toplam 155,8 kilometre uzunluğunda 23 bisiklet yolu projesine ilişkin çalışmalar devam ediyor.

Bunlar içinde Muğla, 37 kilometre ile ilk sırada yer alırken, bu ili 24 kilometreyle Van, 15 kilometre ile Diyarbakır, 12,7 kilometreyle Giresun, 12,5 kilometreyle Mardin, 10,75 kilometreyle Zonguldak, 9,5 kilometreyle İzmir, 9 kilometreyle Rize, 6'şar kilometreyle Şırnak ve Siirt, 5 kilometreyle Batman, 3,4 kilometreyle Trabzon, 3 kilometreyle Karaman ve 1,95 kilometreyle Bartın izledi.

Düzce (13,4 kilometre),Samsun (1,8 kilometre) ve Çanakkale (44,3 kilometre) illerinde ise toplam 59,5 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu projesi planlama aşamasında bulunuyor.

EUROVELO HAKKINDA

EuroVelo, Avrupa kıtasındaki ülkeleri birbirine bağlayan 16 uzun mesafeli bisiklet rotasının oluşturduğu bir uluslararası turistik bisiklet şebekesi. Bu güzergahlar, hem bisikletli turistler ve hem de rotaların geçtiği yerlerde yaşayanların günlük yolculuklarında kullanılıyor.

EuroVelo, 'bisikletli turizm' ve rotaların geçtiği kırsal alanlar ve çeşitli büyüklükteki yerleşimlerde yaşayanların, günlük çalışma ve diğer gereksinmeleri için yaptığı yolculuklarda bisiklet kullanmasını sağlamayı amaçlıyor.

Güzergahların seçimi ve geliştirilmesinde EuroVelo'nun belirlediği güvenlik, çekicilik, tutarlılık ve konfor gibi pek çok unsurun karşılanması gerekiyor.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

"Bereketin sembolü" olan GAP Şelalesi 2 yılın ardından tekrar eski ihtişamına kavuştu

Batman'da heyelan evin üzerine düştü

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Kahramanmaraş'ta depremzede Özdemir ailesine ziyaret

Uzmanlar uyardı: Bursa depremde en büyük hasarı alabilecek ilk 5 ilden biri

Şubat ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

BM Genel Sekreteri Guterres'ten Rusya ve ABD'ye nükleer anlaşma "START" çağrısı

Şubat ayı yaşlı ve engelli aylıkları ödenmeye başlandı

Antibiyotik direncine karşı sentetik virüs umudu

Arjantin, Maduro’nun ABD’den iadesini resmen talep etti

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan selden zarar gören çiftçiler için destek çağrısı

Altın fiyatlarındaki dalgalanma esnafı ve vatandaşı kararsız bırakıyor

Türkiye’de avukat başına düşen kişi sayısı 430 oldu

YKS başvuru süreci yarın başlıyor

YKS başvuru süreci yarın başlıyor

Ramazan öncesi gıda denetimleri artırıldı

Brent petrol 67,75 dolardan işlem görüyor

Futbolda bahis ve şike soruşturması: 52 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı

KEP ile yasal süreler güvence altına alınıyor

Meteoroloji’den 7 il kuvvetli sağanak için alarm

7 il için sarı uyarı: Şiddetli yağış ve fırtına kapıda

Trafik cezalarını artıran kanun teklifinde 6 madde kabul edildi

Bursa'da alkol üretimine yönelik operasyon

Buca Belediyesi’ne rüşvet soruşturması: 25 gözaltı

3 ilde uyuşturucu operasyonu: 123 şüpheli yakalandı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Altında ibre aşağı yönlü

Ramazan öncesi fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı denetimler artırıldı

Ramazan öncesi fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı denetimler artırıldı

Bursa semalarında gün doğumuyla tablo gibi görüntü oluştu

Üç ilde uyuşturucu operasyonu: 123 şüpheli yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


"Bereketin sembolü" olan GAP Şelalesi 2 yılın ardından tekrar eski ihtişamına kavuştu

Batman'da heyelan evin üzerine düştü

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Kahramanmaraş'ta depremzede Özdemir ailesine ziyaret

Uzmanlar uyardı: Bursa depremde en büyük hasarı alabilecek ilk 5 ilden biri

Şubat ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

BM Genel Sekreteri Guterres'ten Rusya ve ABD'ye nükleer anlaşma "START" çağrısı

Şubat ayı yaşlı ve engelli aylıkları ödenmeye başlandı