• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

336 gündür Gazze'de soykırım yapılıyor

06 Eylül 2024, Cuma 03:25
06 Eylül 2024, Cuma 03:25
336 gündür Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşgal rejimi, Gazze Şeridi'nde soykırım suçu işlemeye 336 günden beri kesintisiz bir şekilde devam ediyor.

Yoğun hava saldırıları ve topçu bombardımanları ile sivil halk katliamlara maruz kalıyor. Abluka nedeniyle ortaya çıkan insani kriz ve nüfusun yüzde 95'inden fazlasının yerinden edilmesi durumu daha da kötüleştiriyor.

İşgal savaş uçakları ve topçuları, bu gün de Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde evleri, mülteci kamplarını ve sokakları hedef alarak yoğun bombardımana devam etti. Bu saldırılar sonucunda onlarca kişi şehid oldu.

İşgalciler, 7 Mayıs'tan bu yana Refah'ta geniş mahallelerde ve Gazze'nin çeşitli noktalarında kara işgalini sürdürüyor. Hava ve topçu bombardımanları eşliğinde korkunç katliamlar işleniyor.

Gazze Şeridi’nin ortasında bulunan Nuseyrat Kampı'nın kuzeyine yapılan bombardıman sonucunda iki kişi şehid oldu, iki kişi de yaralandı.

Refah şehrinin kuzeyinde işgalcilerin gerçekleştirdiği saldırıda hedef alınan bir erkek ve bir kadının cenazeleri enkaz altından çıkarıldı.

İşgal topçuları, Gazze Şeridi’nin ortasında yer alan El-Meğazi'nin doğusu ve Nuseyrat'ın kuzeyine saldırı düzenledi. İşgal rejimi, Refah şehrinin güneybatısında yer alan mülteci kamplarına rastgele ateş açtı.

Bu sabah erken saatlerde, Tellu'l-Heva Mahallesi'nde Haddad ailesine ait bir evi hedef alan bir işgal saldırısında bir kadın ve kızı şehid oldu, enkaz altında kalan dolayısıyla kayıp olarak kayda geçen kişiler oldu. Yaralılar, Gazze’deki Baptist Hastanesi’ne kaldırıldı.

İşgalciler, saatler içinde ikinci kez Gazze’nin güneydoğusunda yer alan Zeytun Mahallesi'ndeki apartmanları bombalayarak yıktı.

Zeytun Mahallesi'ndeki Bedir Camii yakınlarında Razi ailesinin evine düzenlenen saldırıda 6 kişi şehid oldu, 5 kişi yaralandı.

Sivil savunma ekipleri, Refah’ın farklı bölgelerinden 6 kişinin cenazesini enkaz altından çıkardı. (İLKHA)

Çevreyi kirletenlere 6 ayda 2,6 milyar lira ceza

Güneydoğu’dan temmuzda 1,1 milyar dolarlık ihracat: Yüzde 2,1 büyüme

36 ilde 102 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Gram altın 4 bin 400 TL’yi aştı

Gaziantep'te 158 aranan şahıs yakalandı

Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Rusya'da 6,7 büyüklüğünde deprem

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Ankara’da sağanak yaşamı felç etti

İtalya'dan Gazze'ye havadan yardım kararı

Siyonist esir ailelerinden Netanyahu'ya tepki

DMM: “Usulsüz atama” iddiaları asılsız

İşgal rejimi Gazze’de Filistin Kızılayı karargahını vurdu

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı

Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinlikleri devam ediyor

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çevreyi kirletenlere 6 ayda 2,6 milyar lira ceza

Güneydoğu’dan temmuzda 1,1 milyar dolarlık ihracat: Yüzde 2,1 büyüme

36 ilde 102 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Gram altın 4 bin 400 TL’yi aştı

Gaziantep'te 158 aranan şahıs yakalandı

Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Rusya'da 6,7 büyüklüğünde deprem