336 gündür Gazze'de soykırım yapılıyor

DÜNYA 6.09.2024 15:25:58 0
336 gündür Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşgal rejimi, Gazze Şeridi'nde soykırım suçu işlemeye 336 günden beri kesintisiz bir şekilde devam ediyor.

Yoğun hava saldırıları ve topçu bombardımanları ile sivil halk katliamlara maruz kalıyor. Abluka nedeniyle ortaya çıkan insani kriz ve nüfusun yüzde 95'inden fazlasının yerinden edilmesi durumu daha da kötüleştiriyor.

İşgal savaş uçakları ve topçuları, bu gün de Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde evleri, mülteci kamplarını ve sokakları hedef alarak yoğun bombardımana devam etti. Bu saldırılar sonucunda onlarca kişi şehid oldu.

İşgalciler, 7 Mayıs'tan bu yana Refah'ta geniş mahallelerde ve Gazze'nin çeşitli noktalarında kara işgalini sürdürüyor. Hava ve topçu bombardımanları eşliğinde korkunç katliamlar işleniyor.

Gazze Şeridi’nin ortasında bulunan Nuseyrat Kampı'nın kuzeyine yapılan bombardıman sonucunda iki kişi şehid oldu, iki kişi de yaralandı.

Refah şehrinin kuzeyinde işgalcilerin gerçekleştirdiği saldırıda hedef alınan bir erkek ve bir kadının cenazeleri enkaz altından çıkarıldı.

İşgal topçuları, Gazze Şeridi’nin ortasında yer alan El-Meğazi'nin doğusu ve Nuseyrat'ın kuzeyine saldırı düzenledi. İşgal rejimi, Refah şehrinin güneybatısında yer alan mülteci kamplarına rastgele ateş açtı.

Bu sabah erken saatlerde, Tellu'l-Heva Mahallesi'nde Haddad ailesine ait bir evi hedef alan bir işgal saldırısında bir kadın ve kızı şehid oldu, enkaz altında kalan dolayısıyla kayıp olarak kayda geçen kişiler oldu. Yaralılar, Gazze’deki Baptist Hastanesi’ne kaldırıldı.

İşgalciler, saatler içinde ikinci kez Gazze’nin güneydoğusunda yer alan Zeytun Mahallesi'ndeki apartmanları bombalayarak yıktı.

Zeytun Mahallesi'ndeki Bedir Camii yakınlarında Razi ailesinin evine düzenlenen saldırıda 6 kişi şehid oldu, 5 kişi yaralandı.

Sivil savunma ekipleri, Refah’ın farklı bölgelerinden 6 kişinin cenazesini enkaz altından çıkardı. (İLKHA)

G7’den ‘kendini savunma’ çıkışı: Siyonistlerin işgal ve saldırıları meşrulaştırılıyor

Axios: Netanyahu, Trump'ı İran'a saldırıya teşvik ediyor

Gazze'de katliam bitmiyor: 55 şehit

İngiltere, Tel Aviv ve Kudüs'teki diplomatlarının ailelerini geri çekti

Trump'tan küstah tehdit: Tahran derhal tahliye edilmeli, anlaşmayı imzalamalıydılar

Siyonist rejimde 24 bina yerle bir oldu, binlerce kişi tahliye edildi

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Yükleniyor