9019,57%-1,65
39,16% 0,32
44,47% 0,28
4152,82% -0,45
6636,80% -0,11
Siirt İl Müftülüğüne bağlı Kudüs Darüsselam 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, yıl boyunca aldıkları eğitimin ardından mezuniyet sevincini yaşadı.
Siirt Üniversitesi Merkez Konferans Salonu’nda düzenlenen programda çocuklar, Kur’an-ı Kerim tilaveti, hadis sunumu, drama ve semazen gösterileriyle izleyenlerin takdirini topladı.
Etkinlik, Kur’an-ı Kerim’i tamamlayan miniklerin hatim duası ve Kur’an’a geçen çocukların kısa sureler okumasıyla başladı. Ardından öğrenciler, öğrendikleri hadisleri sahnede tek tek seslendirdi.
Programın devamında çocuklar, Kur’an-ı Kerim’de ismi geçen peygamberlerin özelliklerini sıralayarak her birine tek tek selam gönderdiler. Salondaki aileler, miniklerin bu anlamlı sunumu karşısında duygusal anlar yaşadı.
"Özgür Bir Kudüs" temalı dinletiyle devam eden programda çocuklar, Kudüs’ün Müslümanlar için önemine dikkat çeken ifadeler eşliğinde duygu dolu bir performans sergiledi. Etkinlik, miniklerin gerçekleştirdiği semazen gösterisiyle son buldu.
"Çocuklarımıza hem Kur’an hem değerler eğitimi veriyoruz"
Kurs eğitmenlerinden Ayşe Ateşoğlu, program sonrası yaptığı açıklamada, yıl boyunca sürdürülen çalışmaların sonunda çocukların sahnede yer aldığını belirtti.
Ateşoğlu, şunları söyledi: "Bugün yıl sonu gösterimizi ve mezuniyet törenimizi hep beraber gerçekleştirmiş olduk. Sene boyunca çocuklarımızın yaptığı ezberleri ve hatim programlarını birleştirdik. Kur’an’a geçenler birkaç ayet okudu, hatimlerini tamamlayanlar hatimlerini gerçekleştirdi."
"Erken yaşta alınan eğitim sağlam bireylerin temelini oluşturuyor"
'Ağaç yaşken eğilir' sözünü hatırlatan Ateşoğlu, “4-6 yaş Kur’an eğitimine ne kadar erken başlanırsa çocuklar hem psikolojik hem de fiziksel olarak bu yetilere sahip oluyor. Ancak çoğu aile çocukların belirli bir yaştan sonra öğrenebileceğini düşünüyor. Halbuki erken yaşta alınan eğitim karakter gelişimi açısından çok önemlidir." dedi.
"Değerler eğitimini somutlaştırarak öğretiyoruz"
Eğitim sürecinde sadece ezber değil, değerler eğitimine de önem verdiklerini kaydeden Ateşoğlu, "Dramalar ve oyunlarla değerleri somutlaştırarak çocuklara aktarmaya çalışıyoruz. Bugünkü programda bunu ailelerimize de göstermiş olduk." diye konuştu.
"Pilot uygulamalar, eğitim modelini yaygınlaştırdı"
Pilot uygulamaların olumlu sonuçlar verdiğine dikkat çeken Ateşoğlu, "Hem öğretmenlerimiz hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz bu eğitim modelinin faydasını gördü. Küçük yaştaki çocuklara eğitim artık daha cazip hale geldi. Ders akışı içinde ezber çalışmaları yapıyoruz. Veliler de bu sürecin olumlu geri dönüşünü aldı." ifadelerini kullandı.
“Ezberden ziyade çocukların hayatına dokunan bir eğitim gerekli”
Son olarak Ateşoğlu, "Ezberin ötesinde, çocukların hayatlarına katkı sağlayacak, kişiliklerini ve İslami değerlerini geliştirecek bir eğitim sürecine ihtiyacımız var. Velilerle düzenli toplantılar yaparak bu süreci değerlendiriyoruz. İnşallah daha güzel çalışmalar yapacağız." dedi.
Program, çocukların sahnelediği semazen gösterisinin ardından sona erdi. (İLKHA)