• BIST 100

    9948,51%5,78
  • DOLAR

    39,81% -0,20
  • EURO

    46,93% 0,13
  • GRAM ALTIN

    4235,56% 0,84
  • Ç. ALTIN

    6644,83% -1,42

4 yaşında bu kiloya ulaştı!

09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
4 yaşında bu kiloya ulaştı!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

4 yaşında bu kiloya ulaştı!

4 yaşında 70 kiloya ulaşan çocuklarının ABD'de hastalığın tedavisi için uygulanan yöntemi denemek isteyen aile, bu ülkeye gidebilmek için yardım bekliyor.



Tekkeköy ilçesinde Sevda (29) ve Sedat Bekte (35) çiftinin çocukları Yağız, 'leptin hormonu eksikliği' hastalığı tedavisi görüyor. Hastalığı nedeniyle kullandığı ilaçların yan etkisiyle kilo alan çocuk 70 kiloya ulaştı. Aşırı kilosu nedeniyle çeşitli sağlık sorunları da yaşayan Yağız, geceleri solunum cihazına bağlı olarak uyuyabiliyor. ABD'de hastalığın tedavisi için uygulanan yöntemi denemek isteyen aile, bu ülkeye gidebilmek için yardım bekliyor.

Sedat Bekte, oğlunun yurt dışında tedavi edilmesi için ilgili sağlık kuruluna 3 defa başvuruda bulunduklarını ancak hiç bir sonuç alamadıklarını söyleyerek 'Devletimizin ilacı karşılamasının ardından tedavinin ilk 6 ayda kullandığımız ilaçtan olumlu sonuçlar elde ettik. Daha sonra ise son 6 ayda vücut ilaca bağışıklık oluşturdu ve ilaca yanıt vermemeye başladı. Vücut ilaca karşı direnç göstermeye başladı. Biz de bunun üzerine yeni bir tedavi sürecinin olup olmadığını araştırdık. Daha sonra Amerika’da bir tedavi yönteminin olduğunu öğrendik ve bizde başvurduk. Ancak ilaç henüz deneme aşamasında olduğu için Türkiye’de yasal değil. İlaç yasal olmadığı için ilacı alıp kullanamıyoruz. Eğer gidebilirsek oğlumuz Amerika’da tedavi görecek. Oradaki tedavi süreci yaklaşık 4 ay sürecek. Oradaki tedaviye oğlumuz olumlu sonuç verirse kullandığımız ilacı burada devam etmemiz gerekiyor. Ben bir işçiyim ve devletimizin desteği olmadan bu tedaviyi karşılama şansım yok. Yasal prosedürler var aşmaya çalışıyoruz ama tıkandık diyebiliriz. Devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz' dedi.

'BEN 75, OĞLUM 70 KİLO'

Kendisinin 75 kilo oğlunun ise 70 kilo olduğunu söyleyen Bekte, '4 yaşında bir çocuk ama 70 kilo. Geceleri uyurken solunum sıkıntıları yaşıyor ve oksijen cihazına bağlı uyuyabiliyor. Biz sürekli yoğun bakıma gitmek zorunda kalıyoruz. Ben tek başıma kucağıma zor alabiliyorum. Annesi oğlunu kucağına alamıyor bile, taşıyamıyor. İhtiyacımız olan ilacın henüz deneme aşamasında olduğunu biliyoruz ancak bizim de başka çaremiz kalmadı.  Yağız'ın durumu her geçen gün daha kötüye gidiyor' diye konuştu.

'BAŞKA ŞANSIMIZ YOK'

Anne Sevda Bekte ise oğlunun nefes almakta bile artık zorlandığını söyleyerek 'Solunum cihazı olmadan uyuyamıyor hatta gün içerisinde de kullanması gerekiyor. Bizim son çaremiz deneme aşamasında olan bu ilacı kullanmak. Oğlumuzun durumu her gün daha kötüye gidiyor. Babası olmadan gün içerisinde hiçbir şey yapamıyoruz. Ben bir an önce çocuğumun sağlığına kavuşması istiyorum. Kullanmamız gereken ilaç deneme aşamasında olduğu için yasal prosedürleri aşamıyoruz. Bu ilaçtan başka şuan Yağız için başka bir tedavi yolu bile yok. İlaç deneme aşamasında biliyoruz ama başka hiç bir şansımız kalmadı. Oğlumuz için yardım bekliyoruz. O sadece 4 yaşında bir çocuk ancak kıyafet bulmakta bile zorlanıyoruz. Çocuk kıyafetleri değil büyüklere göre kıyafetleri alıp giydiriyorum. Yada ona özel olarak diktiriyoruz' diye konuştu.

Halk, İslam düşmanı Leman dergisini protesto etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Leman dergisini lanetliyorum

Türkiye'nin dört bir yanında orman yangınlarıyla mücadele sürüyor

Fizik tedavi depresyonunuza iyi gelir mi?

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Alçakça karikatürü çizen şahıs gözaltında  

Peygamber Sevdalıları: Charlie Hebdo’nun yerli uşaklarını lanetliyoruz!

Leman Dergisine Türkiye Yazarlar Birliğinden sert tepki

Hazreti Muhammed'e hakaret eden aşağılık Leman'a tepkiler

Seyhan; Kutsalımıza Dil Uzatan Kalem Susturulmalıdır!

Yangının ortasında kalan köylülerden yetkililere "daha fazla destek verin" çağrısı

Rusya'nın dış borcu 317,5 milyar dolar oldu

Leman Dergisinden alçaklık! Hazreti Muhammed'e hakaret ettiler

5 akıllı kanser ilacı geri ödeme kapsamına alındı

Gazze'de direnişin karma operasyonunda en az iki işgal askeri öldürüldü

Dijital dünyada çocuklarınızı yalnız bırakmayın

Gazze'de bir gazeteci daha şehit edildi

Adana'nın Kozan ilçesinde orman yangını: Müdahale sürüyor

Vali Kızılkaya: Ahlaklı ve inançlı nesillere ihtiyacımız var

El, ayak ve ağız hastalığı çocuklar arasında çok hızlı yayılıyor

Bursa'da üst üste orman yangınları

HAMAS: Sahil Katliamı sistematik bir etnik temizliktir

Suriye'nin Dera şehrinde 1,7 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi

Hindistan'da fabrikada patlama 12 ölü

Bursa'da orman yangını

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Beklentileri karşılayacak bir anayasayı bu millete kazandıralım

Togo'da Gnassingbé rejiminin istifasını isteyen gösterilerde ölü ve yaralılar

Malatya Büyükşehir Belediyesi mahallenin yol sorununu çözdü

Kamyon ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Gaziantep'te hijyen ve gramaja uymayan fırınlar kapatıldı

Yeni Nizip Devlet Hastanesi hizmete başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Halk, İslam düşmanı Leman dergisini protesto etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Leman dergisini lanetliyorum

Türkiye'nin dört bir yanında orman yangınlarıyla mücadele sürüyor

Fizik tedavi depresyonunuza iyi gelir mi?

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Alçakça karikatürü çizen şahıs gözaltında  

Peygamber Sevdalıları: Charlie Hebdo’nun yerli uşaklarını lanetliyoruz!

Leman Dergisine Türkiye Yazarlar Birliğinden sert tepki