• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

4 yaşında bu kiloya ulaştı!

09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
4 yaşında bu kiloya ulaştı!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

4 yaşında bu kiloya ulaştı!

4 yaşında 70 kiloya ulaşan çocuklarının ABD'de hastalığın tedavisi için uygulanan yöntemi denemek isteyen aile, bu ülkeye gidebilmek için yardım bekliyor.



Tekkeköy ilçesinde Sevda (29) ve Sedat Bekte (35) çiftinin çocukları Yağız, 'leptin hormonu eksikliği' hastalığı tedavisi görüyor. Hastalığı nedeniyle kullandığı ilaçların yan etkisiyle kilo alan çocuk 70 kiloya ulaştı. Aşırı kilosu nedeniyle çeşitli sağlık sorunları da yaşayan Yağız, geceleri solunum cihazına bağlı olarak uyuyabiliyor. ABD'de hastalığın tedavisi için uygulanan yöntemi denemek isteyen aile, bu ülkeye gidebilmek için yardım bekliyor.

Sedat Bekte, oğlunun yurt dışında tedavi edilmesi için ilgili sağlık kuruluna 3 defa başvuruda bulunduklarını ancak hiç bir sonuç alamadıklarını söyleyerek 'Devletimizin ilacı karşılamasının ardından tedavinin ilk 6 ayda kullandığımız ilaçtan olumlu sonuçlar elde ettik. Daha sonra ise son 6 ayda vücut ilaca bağışıklık oluşturdu ve ilaca yanıt vermemeye başladı. Vücut ilaca karşı direnç göstermeye başladı. Biz de bunun üzerine yeni bir tedavi sürecinin olup olmadığını araştırdık. Daha sonra Amerika’da bir tedavi yönteminin olduğunu öğrendik ve bizde başvurduk. Ancak ilaç henüz deneme aşamasında olduğu için Türkiye’de yasal değil. İlaç yasal olmadığı için ilacı alıp kullanamıyoruz. Eğer gidebilirsek oğlumuz Amerika’da tedavi görecek. Oradaki tedavi süreci yaklaşık 4 ay sürecek. Oradaki tedaviye oğlumuz olumlu sonuç verirse kullandığımız ilacı burada devam etmemiz gerekiyor. Ben bir işçiyim ve devletimizin desteği olmadan bu tedaviyi karşılama şansım yok. Yasal prosedürler var aşmaya çalışıyoruz ama tıkandık diyebiliriz. Devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz' dedi.

'BEN 75, OĞLUM 70 KİLO'

Kendisinin 75 kilo oğlunun ise 70 kilo olduğunu söyleyen Bekte, '4 yaşında bir çocuk ama 70 kilo. Geceleri uyurken solunum sıkıntıları yaşıyor ve oksijen cihazına bağlı uyuyabiliyor. Biz sürekli yoğun bakıma gitmek zorunda kalıyoruz. Ben tek başıma kucağıma zor alabiliyorum. Annesi oğlunu kucağına alamıyor bile, taşıyamıyor. İhtiyacımız olan ilacın henüz deneme aşamasında olduğunu biliyoruz ancak bizim de başka çaremiz kalmadı.  Yağız'ın durumu her geçen gün daha kötüye gidiyor' diye konuştu.

'BAŞKA ŞANSIMIZ YOK'

Anne Sevda Bekte ise oğlunun nefes almakta bile artık zorlandığını söyleyerek 'Solunum cihazı olmadan uyuyamıyor hatta gün içerisinde de kullanması gerekiyor. Bizim son çaremiz deneme aşamasında olan bu ilacı kullanmak. Oğlumuzun durumu her gün daha kötüye gidiyor. Babası olmadan gün içerisinde hiçbir şey yapamıyoruz. Ben bir an önce çocuğumun sağlığına kavuşması istiyorum. Kullanmamız gereken ilaç deneme aşamasında olduğu için yasal prosedürleri aşamıyoruz. Bu ilaçtan başka şuan Yağız için başka bir tedavi yolu bile yok. İlaç deneme aşamasında biliyoruz ama başka hiç bir şansımız kalmadı. Oğlumuz için yardım bekliyoruz. O sadece 4 yaşında bir çocuk ancak kıyafet bulmakta bile zorlanıyoruz. Çocuk kıyafetleri değil büyüklere göre kıyafetleri alıp giydiriyorum. Yada ona özel olarak diktiriyoruz' diye konuştu.

Siirt’te yürek burkan manzara: Isınacak odunu olmayan ailelere yardım çağrısı

Meteoroloji’den Güneydoğu için kuvvetli kar uyarısı

Myanmar’da darbe sonrası ilk genel seçim: 65 bölgede oy işlemi iptal

İsveç’i Johannes Fırtınası vurd: 2 ölü

ABD'nin Los Angeles bölgesinde doğal gaz patlaması

Batman'da kar yağışı ve don uyarısı

Zonguldak'ta eğitime bir gün ara verildi

Peru'da 6 büyüklüğünde deprem

Tarsus Umut Kervanı Derneği’nden ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Türkiye ile Pakistan’dan ortak tatbikat

Bakan Yumaklı: Babakaya Tüneliyle saniyede 212 metreküp su taşınacak

Köy yolları kapalı olan gebe kadın ve yaşlı hasta kurtarıldı

Meteoroloji’den 9 il için kuvvetli kar uyarısı

Zonguldak'ta eğitime kar engeli

Adana’da yol kenarında kadın cesedi bulundu

Batman’da mahalle sakinlerinden trafo tepkisi: Evimizin yanındaki ölüm tehlikesini kaldırın

Kürt analarının dinmeyen gözyaşı: Roboski katliamı

DMM: İHA angajman kurallarıyla düşürüldü

Mardin’de otomobil takla attı: 2 yaralı

HÜDA PAR'dan Roboski çağrısı: Tarafsız ve çok yönlü bir soruşturma başlatılmalı

Taşlıçay'da TOKİ sakinleri: "Dere yatağına konut istemiyoruz"

Gaziantep'te gümrük kaçağı ürünler ele geçirildi

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 11 şüpheli tutuklandı

Batman'da silahlı olay: 1 kişi hayatını kaybetti, 2 şüpheli tutuklandı

Karla kapalı köy yolunda zamanla yarış: Rahatsızlanan kadın hastaneye ulaştırıldı

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Terminal 1’in ilk etabı açılıyor

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Hatay’da gençlerle buluştu

Mardin’de bir genç bıçaklı kavgada hayatını kaybetti

İTTİHADUL ULEMA: Namaz kırmızı çizgmizdir

Dünyada bir ilk: İki insansız savaş uçağından otonom yakın kol uçuşu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siirt’te yürek burkan manzara: Isınacak odunu olmayan ailelere yardım çağrısı

Meteoroloji’den Güneydoğu için kuvvetli kar uyarısı

Myanmar’da darbe sonrası ilk genel seçim: 65 bölgede oy işlemi iptal

İsveç’i Johannes Fırtınası vurd: 2 ölü

ABD'nin Los Angeles bölgesinde doğal gaz patlaması

Batman'da kar yağışı ve don uyarısı

Zonguldak'ta eğitime bir gün ara verildi