• BIST 100

    15036,80%0,81
  • DOLAR

    43,12% 0,00
  • EURO

    50,40% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6364,11% 1,82
  • Ç. ALTIN

    10268,62% 0,98

47 yaşındaki Metin Yıldız, Kur'an sevgisiyle engelleri aştı

13 Ekim 2025, Pazartesi 13:35
13 Ekim 2025, Pazartesi 13:35
47 yaşındaki Metin Yıldız, Kur
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman'da yaşayan 47 yaşındaki Metin Yıldız, engeline rağmen azmiyle Kur'an'ı Kerim öğrenerek örnek bir başarı hikâyesi yazdı. Yıldız, "Eskiden okuyamıyordum ama şimdi şakır şakır okuyorum. Öğrenmenin yaşı yoktur." diyerek herkese ilham oluyor.

Batman'da yaşayan ve doğuştan engeli bulunan 47 yaşındaki Metin Yıldız, yeğeninin vesilesiyle adım attığı cami ve Kur'an kursunda azmiyle dikkat çekiyor. İlk başta çekinerek başladığı bu yolculukta, pes etmeyip gayret gösteren Yıldız, bugün Kur'an'ı Kerim'i akıcı şekilde okuyarak çevresindekilere örnek oluyor.

Engeline rağmen yılmadan öğrenmeye devam eden Yıldız, Kur'an'ı Kerim okuma serüveninde zaman zaman sorunlarla karşılaşsa da inancını ve azmini kaybetmedi. Batman Müftülüğü Gençlik Merkezi'nin manevi rehberliğiyle eksiklerini tamamlayan Yıldız, bugün Kur'an kursunda öğrencilere yardımcı olacak kadar ilerledi. Onun hikâyesi, 'öğrenmenin yaşı ve engeli olmaz' sözünün canlı bir örneği niteliğinde.

Metin Yıldız

Yıldız, "1978 doğumluyum, şu anda 47 yaşındayım. İlk başta yeğenim buraya geliyordu. Merak ettim, 'Acaba ben de gelebilir miyim?' dedim. Allah ondan razı olsun, hocama sordum; 'Hocam, ben de gelebilir miyim?' dedim. Bana 'tabi ki gelebilirsin' dedi ve geldim, burası hoşuma gitti." dedi.

"Yeğenimin vesilesiyle tekrar camiye geldim"

İlk zamanlarda Kur'an'ı Kerim okumaya başladığında bazı olumsuz tepkiler aldığını belirten Yıldız, "Önceleri de camiye geliyordum, Kur'an'ı Kerim okuyordum. Bir gün yaşlı bir amca, 'Sakın böyle okuma, hepsi eksik.' dedi. Üzüldüm, birkaç gün ara verdim. Sonra yeğenimin vesilesiyle tekrar camiye geldim. Burada Kur'an, tecvid, ahlak ve siyer derslerini; Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim. Eksiklerimi tamamlamak için çabaladım." ifadelerini kullandı.

"Kur'an okumak bu dünyadaki en güzel zevktir."

Engeli nedeniyle çalışamadığını, ancak zamanını boşa geçirmek yerine Kur'an öğrenmeyi tercih ettiğini ifade eden Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:

"Çalışmıyorum çünkü engelliyim; ayağımda platin var. Boş durmak yerine camiye gelip Kur'an öğrenmeye karar verdim. Önemli olan, ölümlü dünyada ahirete hazırlıklı olmaktır. Öğrenmenin yaşı yoktur. İster elli, ister yetmiş yaşında ol, Kur'an okumak bu dünyadaki en güzel zevktir. Eskiden okuyamıyordum ama şimdi şakır şakır okuyorum. Yaz Kur'an kursunda hocaya yardım ettim, öğrencileri Kur'an'a geçirdim. Eskiden bir sayfada elli hata yaparken şimdi yüzde bire düştü. Bu benim için büyük bir mükâfattır."

"Kur'an okumak aklı, iradeyi ve zihni açar"

Gençlere ve her yaştan insana da şu tavsiyelerde bulunan Yıldız, "İnsanın yaşı kaç olursa olsun camiye gelip Kur'an kursundan destek almalıdır. Kur'an okumak aklı, iradeyi ve zihni açar. Niyet samimi olunca Allah kuluna yakınlık verir. Kur'an, kıyamet gününde ve kabirde şefaatçi olur; o karanlık yerde bize ışık tutar. Gençlere ve herkese tavsiyem: 15, 30 ya da 50 yaşında olabilirsiniz ama öğrenmekten utanmayın. Camilere gelin, Kur'an okumayı öğrenin. Çünkü ömrümüz sınırlı. Gençliğinde ibadet etmeyen, yaşlandığında o fırsatı bulamayabilir." dedi.

Muzaffet Doğru

"7'den 70'e herkese Kur'an'ı Kerim dersi verilmektedir"

Batman Müftülüğü Gençlik Merkezi Manevi Danışmanı ve Rehberi Muzaffer Doğru ise merkezin faaliyetleri hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

"Gençlik merkezimize yediden yetmişe kadar Kur'an'ı Kerim öğrenmek isteyen herkesi, gençlerimizi, kardeşlerimizi, abilerimizi ve ablalarımızı bekliyoruz. Daima onların hizmetindeyiz. Kur'an'ı Kerim'in yanı sıra Elifba dersleri ve çeşitli sosyal etkinliklerimiz de vardır. Kahvaltı programları, sportif faaliyetler gibi etkinliklerle gençlerimizin hem bedenen hem ruhen gelişmesini hedefliyoruz. Çocuklarımızın dışarıda zamanlarını boşa harcayıp yanlış alışkanlıklara yönelmeleri yerine, burada faydalı etkinliklerle vakit geçirmelerini istiyoruz. Cumartesi ve pazar günleri de merkezimiz açıktır; tüm öğrencilerimizi Allah'ın izniyle bekliyoruz."

"Büyük bir azim gösterdi"

Metin Yıldız'ın azmine de değinen Doğru, "Kendisi buraya geçen sene yeğenini getirmişti. Kur'an'ı Kerim okuma durumu başlangıçta iyi değildi. Daha önce bazı insanlar tarafından kırılmış, incitilmişti. Engelli olmasına rağmen büyük bir azim gösterdi. Engelli kardeşlerimiz biraz daha hassas olur; biz de onları incitmemeye özen gösteriyoruz. Hamdolsun, şimdi hem Kur'an okumada hem dini bilgilerde çok ilerledi. Şunu özellikle vurgulamak isterim: İnsan bir şeyi gerçekten istedikten sonra engel tanımaz. Ayağı, kolu ya da başka bir yeri engelli olsa bile, içinde öğrenme aşkı varsa hiçbir şey onu durduramaz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten alkol kullanımı ve bağımlılığına ilişkin soru önergesi

Rusya Novoboykovskoye yerleşim yerini ele geçirdi

Söylemez: Norm fazlası öğretmenlerin resen atanması ciddi mağduriyetlere yol açıyor

Meslek lisesi mezunu gençlerin istihdamı için protokol imzalandı

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Tanış’tan nezaket ziyaretleri

Ermenistan'dan Rusya'ya protesto notası

Kar yağışı nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi

Tunceli’de bazı yollar yoğun kar nedeniyle trafiğe kapatıldı

Türkiye, ABD, Mısır ve Katar yetkilileri Gazze planının ikinci aşamasını görüştü

Sivas'ta yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 7 yaralı

Bangladeş'te tren kamyonete çarptı: 3 ölü 10 yaralı

Rutte: Grönland, NATO'nun kilit parçasıdır

Mardin’de rüzgar 7 katlı binanın çatısını uçurdu

Bursa’da dere yatağına düşen kişi hayatını kaybetti

Küba, ABD ile diyaloga geçildiği iddialarını yalanladı

İspanya, tarihinin en büyük kokain miktarını ele geçirdi

Şırnak'ta trafik kazası: 1 yaralı

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er: Malatya'da taziye çadırları kalkıyor taziye evleri yapılıyor

Aktar Yağmurcu: Şifalı bitkiler mevsimsel hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirir

Yaşanan olayları zihninde tekrar tekrar değerlendirmek: Overthinking sadece bir alışkanlık mı?

Mersin’de kent genelinde yağmur etkili oldu

Adalet Bakanlığı avukatlara 10 milyar TL kredi desteği sağlayacak

Şırnak’ta uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonu

Karla kapalı yol 6 saat sonra açıldı, 63 yaşındaki hasta tedavi için hastaneye ulaştırıldı

İklimdeki ani değişimler Avustralya'daki aşırı yangın ve sel felaketlerini körüklüyor

Batman Valiliği vatandaşları kar ve yağışa karşı uyardı

AB: ABD'nin Grönland'ı alması NATO'nun sonu olur

Çevreyi kirleten tesislere 4 milyar lira ceza kesildi

Bakan Fidan Yunan ve Özbek mevkidaşlarıyla görüştü

Adana’da gıda denetimleri devam ediyor: 630 işletmeye 73 milyon TL ceza

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten alkol kullanımı ve bağımlılığına ilişkin soru önergesi

Rusya Novoboykovskoye yerleşim yerini ele geçirdi

Söylemez: Norm fazlası öğretmenlerin resen atanması ciddi mağduriyetlere yol açıyor

Meslek lisesi mezunu gençlerin istihdamı için protokol imzalandı

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Tanış’tan nezaket ziyaretleri

Ermenistan'dan Rusya'ya protesto notası

Kar yağışı nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi